av Espen Solbakken | februar 18, 2009  

Football’s coming home

Om fotballstarten 14. mars kommer for tidlig for gulbrune gresstuster og hutrende tilskuere, kan ikke dagen komme raskt nok for Arne Scheie.

"Min drømmedag" av Arne Scheie.

Da skal NRK-veteranen for første gang i karrieren kommentere hopprenn og norsk seriefotball samme dag. For den litt over middels sportsinteresserte Scheie, er 14. mars 2009 alle sportsdagers mor.

Luksusproblem eller valgets kval? Scheies omvendte dilemma blir som andre skulle velge mellom sine egne unger. Det går ikke, derfor tar også Scheie en Ole Brumm og takker ja til begge sine hjertebarn i idrettens verden.

- Dette handler ikke om meg, men om publikum, sier Scheie på sedvanlig måte (sa han det samme på sin egen 60-årsdag også?).

Men dette handler faktisk en hel del om deg også, Arne. Det er litt “Football’s coming home”-følelse når NRK endelig kan kringkaste sin første direktesende eliteseriekamp i fotball siden TV2 kom med milliarden og etterlot Scheie med seine hoppkanter og telemark.  

Derfor hadde det også vært sååååå perfekt om NRK bladde opp pengene til helikopterturen de har snakket om internt, lufttransporten som skal sikre at Scheie rekker å være til stede fysisk både i Vikersund og Fornebu. Alternativet om at han skal kommentere hopprennet såkalt off-tube fra Marienlyst er det ikke samme schwung over…

Tenk deg bildene med Arne i luften over Telenor Arena. Nedtellingen til Tippeligaen 2009 ville vært inne i sine siste minutter. Ja, han kunne til og med hatt med seg matchballen i cockpiten og levert den til Nannskog i midtsirkelen.

Det hadde vært for godt til å være sant. På den annen side, Arne Scheie har aldri kommentert verdenscuprenn i hopp og norsk seriefotball på samme dag heller. Men nå skjer det.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Arne Scheie tilbake som fotballkommentator! Det kan ikke bli bedre! :-) Jeg gleder meg som en unge til tippeligastarten, og med Arne Ball på plass blir det helt topp.

PS: Ikke så veldig glad i Karl Petter Løken som sidekommentator. Hva med Drillo?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tja, det moro med Scheie igjen, men som alle har fått med seg, han surrer noe vakent. Husker sist han kommenterte, det var tanter og fettere, og statistikk selv ikke den største fotballnerden er interessert i. Det samme er det med hoppinga, mye rør og unyttig informasjon.
Isolert sett moro med Scheie, men tror nok hans tid er over.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arne Scheie er kjempe dyktige, men jeg synes alle som jobber med fotball i TV2 er drit flinke og gjør fotball rundene kjempe spennede..
Jeg kommer nok til å velge Tv2 fremfor NRK.
Hilsen en fotballidiot!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Herlig å få Arne tilbake. Skal bli godt å få høre på en kommentator som ikke er så pro Brann, Rbk, Vålrenga og de andre “store” klubbene som de på tv2.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er ikke mye å glede seg over. Arne har gått ut på dato for lengst. Han roter og maser mere enn noen sinne. Avbryter ekspertkommentaorene og hyler i vei på velkjent vis. Han gjør seg større enn de begivenhetene han skal kommentere. Tragisk at NRK ikke har noen bedre å by på.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig i at Scheie er utgått på dato. Han er anmassende, pompøs og alt for detalj-glad. Og da tenker jeg spesielt på mange uinteressante betraktninger, spesielt med referanse i ting som skjedde for 30 og 40 år siden.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Burde startes en innsamlingsaksjon for å ordne det slik at Arne kan være tilstede begge steder!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Først og fremst er Arne Scheie en høyst respektert sportskommentator, men som nevnt ovenfor her må jeg også innrømme at han overdriver til tider og alle detaljene om fortiden kan bli i meste laget til tider, da det til tider føles som om bare er ute etter å få fram at han er så mye bedre enn alle andre siden han husker alt dette uvesentlige.

Som Anders Gimse sier i sin kommentator: ”Avbryter ekspertkommentatorene og hyler i vei på velkjent vis”. Dette er noe jeg også har lagt merke til, og som sidekommentator ville jeg følt meg undertrykt på et vis og til dels latterliggjort.

Når det er sagt, må jeg si at jeg liker NRK bedre enn TV2 da NRK er litt mer avslappet og mer “down-to-earth”. Måten TV2 presenterte Tippeligaen 2008 i fjor var jo fullstendig idiotisk. Framstilte Tippeligaen som en liga i den ytterste elite, og stadig vekk tok fram enkeltspillere og beskrev dem som verdensklassespillere på sitt felt, da spesielt Trabzonspors nyervervelse Alanzinho og hans dribleferdigheter, som undertegnede mener er middels gode sammenlignet med Champions League klubbenes driblefanter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det må sies at de fleste såkalte “ekspertkommentatorene” er helt elendige og enda kjedeligere å høre på enn hovedkommentatoren.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Endelig er Scheie tilbake som kommentator i norsk seriefotball. Dere som mener at han trekker inn for mye informasjon utover det som faktisk skjer på banen (eller i hoppbakken) kan ta dere en bolle.

Skiflyving i Vikersund og seriefotball på samme dag = dobbel dose Arne-TV! Det kan nesten ikke bli bedre!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Detalj-glad er hva som gjør Arne Scheie til kongen av fotball. Han er rett og slett helt fantastisk. Som 1000% fotball elsker er statestikk en viktig del av min fotballhverdag, men jeg forstår jo at ikke alle er like intressert i å høre om første 11eren til Stoke fra 1972-sesongen.

Arne Scheie er helt unik. Pro-kommentatorene på Tv2 når han ikke opp til anklene engang.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Velkommen tilbake der du er best Scheie:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei!
Sier som en av de andre, for oss nordmenn er dette en slags “It’s coming home, football’s coming home”.
Scheie var der fra tippekampens fødsel og har fulgt oss godt voksne langt inn på nittitallet – da kommersialiseringa slo til.
Noen som husker Arne’s sorg under Italia-VM i 1990? Selvsagt passet NRKs fagforening på å streike under mesterskapet. Akkurat der og da tror jeg Arne forbannet hele organisasjonens vesen..
Og nå er han tilbake. Jeg bryr meg ikke om at det tidvis går over stokk og stein. Jeg vokste opp med fyren, og gir ham min uforbeholdne status som kultfigur.
Velkommen skal du være!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, dessverre er Arne Scheie tilbake. Makan til elendig, traust, kjedelig kommentator ska man leite lenge etter. Eneste evnen han har er at han kan snakke en fotballkamp i stykker. Når scheie kommenterer fotball(gjelder for alle NRK kommentatorene)så sitter man der og irriterer vettet av seg over all den dritten som kommer ut av kjeften på han. De beste kampene som sendes på NRK er det som har blitt sendt når kommentatorene streiker, da kan man virkelig nyte å se fotball kamper.

Scheie og NRK har masse å lære av samtlige kommentatorer i TV2.

Når NRK nå er tilbake med sendinger fra Eliteserien, så er jeg redd for at produktet blir kraftig foringa, og de vil i løpet av 2009 aleine, klare å ødelegge hele den merkevaren som TV2 med Davy Watne i spissen , på en eminent og forbilledlig måte har klart å bygge opp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arne Scheie går utenpå alle tv2s synsere til sammen. Jeg vil heller se maling tørke enn å høre på Semb og Co. Legenden er tilbake, takk for det. Ingen over og ingen ved siden.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Endelig er Scheie tilbake!!!
Tusen ganger bedre enn
å høre Semb snakke om VERDENSKLASSE. Unnskyld Semb tippeligaen er ikke verdensklasse, den er bånn europeisk klasse.

Endelig får vi også en kommentator som ikke bare fokuserer på dommeren hele kampen. TV2 s dekning av Tippeligaen er en heksejakt på dommere. Tror ikke vi kommer til å høre Scheie bruke 20-30 minutter av kampen til å kommentere dommeren.

Takke meg til Scheie FOLKETS MANN.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fy flate for ein idiot så ikje har peiling så kritisere Arne Scheie…Norges beste kommentator, ingen har så go peiling på fotball som han!…mest latterlige kommentaren om at han burde lære fra TV2`s komentatorer…hallo vi må prise oss lykkelig for ikke å ha ivar hoff på nrk!…Mini er heller ikke noe bedre…tenker bare på kommentaren di hadde om årst da han skulle bli far!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00