av Espen Solbakken | februar 25, 2009  

Når kommer konkursen?

Norske fotballklubber bruker fremdeles penger som fulle sjømenn rett etter lønningsdag. Når går den første klubben på hodet i skifteretten?

Underskuddet i de norske eliteserieklubbene i fotball i 2008 ligger mellom 150 og 200 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Det betyr et underskudd på 10 mill. i snitt, og verstingene styrer mot 30-40 millioner i underskudd. Spørsmålet er hva som skjer når de blodrøde tallene setter seg som en propp i de stadig trangere årene ute i klubbene.

Det kan umulig gå over tid. En eller annen gang må historiene om livreddende investorer og gavmilde onkler få en annerledes og ulykkelig slutt - plutselig setter en kreditor hardt mot hardt.

Og kanskje er norske fotballedere så tunghørte at en klubb i eliteserien eller 1. divisjon må få den store slegga i hodet før de andre lærer?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg håper at vi får se toppklubber gå konkurs. Klubber som ikke greier forpliktelsene sine bør gå konkurs eller så vil den uforsvarlige ledelsen av vanstyrte klubber fortsette. Selv om lønningene og overgangssummene har skutt i været de siste årene så hevder norsk klubbfotball seg dårligere enn på lang tid. Man betaler mer for en vare som er dårligere, dvs at det har vært (hyper)inflasjon. Grunnen er at klubbene satser over evne og regner med å bli reddet av snille investorer når de år etter år går økonomisk på tryne, – folk flest er lei av at offentlige redningspakker, dvs lokale skattekroner, skal havne i lomma på overbetalte fotballspillere, trenere og leder i klubbene og når norsk næringsliv nå må stramme inn på alle bauer og kanter så er fotballsatsingen noe av det første som vil ble nedprioritert.

Det skal bli spennende å se hvilke klubb som faller først. Av lagene i de øverste divisjonene så tipper jeg Lyn eller Bryne. Litt nedover i divisjonene så er vel ivertfall Strindheim og Follo på vei til skifteretten. FK Arendal var nok bare en start på et skred av fotballklubber som må forklare seg for skifteretten. De største klubbene har ryggrad til å tåle kriseunderskuddene og konsekvensen er at vi vil få et større skille mellom de største klubbene og resten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

bryne går ikke konkurs, dei har tatt saken i egne hender og ordnet opp i økonomien uten hjelp ifrå sponsorer eller andre, slik det skal gjøres. Men tro meg andre 1.divisjons klubber vil følge etter! bryne har bare valgt å ordne opp før sesongen starter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00