av Espen Solbakken | februar 27, 2009  

Fra Hagen til McEnroe

Noen ganger er avsenderen mer overraskende enn selve nyheten.

Drillo-fotball, og spillestilen vår landslagssjef forfekter, vil alltid være kontroversiell i den engere kretsen som føler seg komfortabel med å uttale seg offentlig om fotball.

At det desiderte krasseste angrepet om primitiv fotball, kom fra nettopp Panzer var overraskende. Jeg hadde forventet meg en feinschmecker-kritiker, men fikk en forsvarsslugger.

Det er mulig jeg har misforstått ham tidligere, men på banen har jeg alltid forestilt meg Hagen som en fyr som ukritisk kunne forsvart og dyrket Drillo-fotballen. Ja, i form kunne han vært en perfekt brikke for nettopp Egil Olsen.

At røster fra andre siden bordet blir hørt er uansett greit. Og Hagen-salven var så kraftig at den var umulig å ignorere.

—-

Champions League-åttendelsfinalene er halvveis. Mine bloggtips for de åtte kampene ble tildels slaktet, men foreløpig ligger sju av åtte tippede vinnere best an (fire engelske + Barca, Bayern og Panathinaikos). Bare Atletico Madrid er i underläge i duellene.

Hovering? Næææhhh.

—-

Norge og Sverige går videre med sin EM-søknad for 2016. For å si det slik; de trenger en skrell i UEFA-styret for å lykkes, og 2016 virker minst fire år for tidlig. Sommerferien om syv år går til Frankrike.

—-

Marthe Kristoffersen! Hva skal en si? Annet enn at dette fortjener du ikke!  

Det er bare å øse ut trøst og sympati.

Juniorløper sendt ut med trå ski med halsende bikkjer bak i en VM-stafett. Noen ganger føles idretten bare helt for jævlig nådeløs og urettferdig. Marthe følte hun sviktet nasjonen, men jeg satt i hvert fall igjen med en ny norsk langrennshelt.

 —-

Har du hatt en enda dårligere dag enn Marthe? Ta helgen med denne klassikeren: John McEnroe (etter min mening tidenes mest begavede tennisspiller) i opprør mot alt og alle på Wimbledon. Og da blir selv Erik Hagen en liten pusekatt…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hei
Hvordan kan du begrunne at en fotballslugger kunne være en fin brikke i et Drillo-forsvar. Ufrivillig avslører du den utbredte misforståelse at Drillo-systemet er “primintivt” el.l. Uten å gå i detaljer er Drillo-forsvaret et nøye gjennomtenkt, finstemt urverk som minst av alt trenger sluggere. Tyskland hadde et ballinnehav på 72 % , men skapte bare 3-4 sjanser.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00