av Espen Solbakken | mars 9, 2009  

Aston Villa er den ENGELSKE seriemesteren

 

English Villains; Young, Agbonlahor og Barry.

English Villains; Young, Agbonlahor og Barry.

 

Manchester United vinner ligatroféet, og trolig blir ikke Aston Villa topp-3 heller. Men Birmingham-klubben er det eneste engelske topplaget i Premier League.

 

74 prosent av spillerne Villa har benyttet denne sesongen har vært engelske, soleklart flest i Premier League. På samme tabell er Arsenal og Liverpool verst med henholdsvis 17 og 13 prosent. Chelsea (25 prosent) er så vidt over nedrykksstreken, mens Manchester United med sine 34 prosent er midt på engelsk-tabellen.

 

- Vi kan ikke sløse bort tiden på å utvikle engelske talenter når importerte spillere er sikrere med tanke på å vinne ting, sier United-manager Alex Ferguson i følge nyhetsbyrået AP.

 

Sir Alex er en av de sterkeste kritikerne til FIFAs 6+5-forslag, initiativet som skal tvinge frem at klubbene må bruke minst seks spillere fra eget land.

 

Det virker som om Villa-manager Martin O’Neill har hatt den regelen i tankene i lang tid allerede. Syv spillere hentet han til Villa før sesongen, hele fem av dem var engelske. I januar ankom Emile Heskey, også han engelsk selvsagt.

 

Det har gjort Aston Villa særdeles godt rustet til å takle en overgang til et nytt regelverk. Av utlendinger er det stort sett kun John Carew, Martin Laursen og Stilian Petrov som har spilt regelmessig.

 

O’Neill disponerer nå en del av Englands aller fineste arvesølv, spesielt Gareth Barry, Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, Curtis Davies og James Milner. Men også Zat Knight, Nicky Shorey, Craig Gardner Luke Young, Nigel Reo-Coker og Steve Sidwell har representert fedrelandet på U21- eller A-nivå.

 

Bak disse 11 stormer ytterligere en bunch med home-grown talent frem.  

 

Fabio Capello har klaget over ulempen han har i forhold til andre landslagssjefer ettersom bare 35 prosent av Premier League-spillerne er tilgjengelig for hans landslag. Den kritikken går Villa klar av med god margin. 

 

Har engelsk fotball mistet litt av sin sjarm og identitet med alle importene. Har storklubbene noe å lære av Aston Villa her?

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Britisk eller engelsk? Hvordan teller du Ryan Giggs i en sånn statistikk? Han er jo ikke engelsk…

Manchester United er i stand til å stille et stort hel-britisk/irsk lag.

Foster
Neville – Evans – Ferdinand – Brown
O’Shea – Fletcher – Scholes – Giggs
Rooney – Wellbeck

Giggs er walisisk, Fletcher skotte og O’Shea irsk, så de teller liksom ikke som engelske, men alle der har tilbrakt hele karrieren sin i United.

FA har jo endret reglene, og har gjort det sånn at engelske talenter må bo innenfor en kort radius til klubben de skal spille for. Det vil si at David Beckham i dag ikke hadde fått spille i Manchester United sin ungdomsavdeling siden han er fra London.

Ellers har jo alltid Ferguson vært flink til å satse på britiske talenter, så jeg misstenker at sitatet er i en helt annen sammenheng.

Det idiotiske med dette systemet er at det er greit for klubbene å hente utenlandske spillere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette har du HELT soleklart rett i!! Treffer spikeren skikkelig på hodet, Aston Villa har i mange år drevet intens rekruttering av talenter på de britiske øyer i stedet for å hente spiller etter spiller i utlandet og dette bærer frukter, med et av øyas beste juniorlag der også nesten alle er engelske, har vi en alvorlig bra stamme med unggutter for fremtiden som alle har en sjanse til å spille seg inn i de engelske landslagene. Ikke minst for England selv er dette en fordel siden mange aktuelle landslagsspillere får regelmessig spilletid i PL og de presterer på høyt nivå mot mange av verdens beste lag. Villa har i mange år vært blant europas fremste ved utvilking av talenter fra eget nærområde og dette håper jeg virkelig de fortsetter med. Alltid moro å se Villa spillere kjempe for England!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fantastisk lesning!!!! Varmer et stort Villa hjerte :)
Det er jo dessuten så sant, så sant :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig! De såkalt “4 store” har ingenting å være stolte over, de bare kjøper seg til suksess. Aston Villa tar oppgaven med å dyrke fram engelske talenter og kjøpe engelsk kvalitet på alvor og fortjener derfor all honnør. Måtte de klare å kvale inn til Champions League!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Trolig blir ikke villa top 3? Tror du glemte å presse inn det laget som ‘trolig’ vil avslutte sterkest når alle skadede spillere kommer tilbake (les cesc, waloctt, dudu), Arsenal… Villa kan skyte en hvit pil etter en topp4 plassering.

Uansett, dersom England vil ha verdens beste liga, må de fortsette med det de driver med nå, importere de beste spillerene i verden. Om de vil ha bra landslag, får de presse inn regler som krever x antall engelske spillere, og det er ingen gitt garanti at det vil bedre deres landslag, i verste fall kan det ha motsatt effekt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Syntes denne sammenligningen blir latterlig. Jeg er fult klar over at det Aston Villa har prestert i år er fantastisk for fotballen. Men samtidig finnes det mange spillere på resten av balløya som ikke blir regnet med. Syntes lett at man burde inkludere resten av Storbritannia i en slik sammenligning. Et eksempel kan være Fletcher som kom til United som ung spiller. Det er helt feil at han ikke er med. Skal man se hvilke spillere lag bruker bør man samle spillere fra Storbritannia under ett. Er ikke Cardiff med i Championship? Ville vært lurt av Platini om et walisisk lag måtte ha 5 engelske spillere?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette blir useriøst, og virker som en agenda mot SAF. Ta en grundigere kildesjekk neste gang, dette blir latterlig: Ferguson har da tydelig vist seg som den største støttespilleren av forslaget, blant toppmanagerene i England.
Sjekk denne: http://www.skysports.com/story/0,19528,11667_5014687,00.html

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vil påstå at United er verdige engelske serievinnere om de skulle holde inn.

Ferdinand, Carrick og Rooney er engelskmenn i verdensklasse. Neville hadde spilt fast hadde det ikke vært for skadene, hadde ikke Brown også vært skadet hadde han spilt fast for en skadet Neville.

Foster er englands sannsynlige førstekeeper i årene som kommer. Welbeck er et stort talent, mens vi alle vet hvor dyktig Scholes er, desverre begynner alderen å tære. Hargreaves er porselen, men det er ingen tvil om at han hadde kjempet om en fast plass på laget hadde det ikke vært for skaden.

Foster

Neville – Brown – Ferdinand – O’Shea(britisk)

Hargreaves – Scholes – Carrick – Giggs (britisk)

Rooney – Welbeck

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har vært en stor tilhenger av engelsk fotball i 40 år. Jeg ber på mine knær om at 6-5 regelen blir innført. Jeg er i ferd med å miste troen nå. For meg er Villa en moralsk og verdig ligaleder!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forslaget høres bare fornuftig ut ved første øyekast.

Skal det være sånn at minst 6 spillere må være fra eget land tar det ikke bare mulighetene til managerne vekk, men det gjør også at utvalget før en kamp vil se merkeligere ut.

Kvaliteten på spillet i PL (som er helt sinnsykt nå) vil falle drastisk.

Dette forslaget vil bare svekke fotballen.

Sist, men ikke minst. Å si at United ikke er “serievinnere” på grunn av dette blir vel ganske latterlig, i og med at de bruker 6 engelskmenn og likevel topper laget:
O’shea
Ferdinand
Carrick
Hargreaves
Rooney
Scholes

Kan også lett putte inn Neville og Brown..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Interessante tall, men det har ikke så voldsomt stor betydning emm. For det engelske landslaget er det selvfølgelig positivt at Aston Villa har en såpass bevisst satsing på engelske spillere, og det er oppløftende å se at de klarer å oppnå resultater uten å skylle stallen ren for britiske spillere.

Så lenge toppklubbene har profilerte toppspillere med supporterappell, tror jeg derimot man er mindre opptatt av hvor mange prosent engelskmenn det er i stallen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, Arsenal under Wenger er jo så fransk at det dyrkes snegler og froskelår. Når klubben kan stille et førstelag uten engelskmenn, må vel alle se det latterlige i det…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er meg ravende likegyldig hvor de kommer fra, det er underholdningsverdi som teller, folk kan slutte å mimre for min del.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Engelske spillere er så overpriset at det er jo nesten bare storklubbene som har nok penger. For mindre klubber er det beste alternativet å se ut av england for forsterkninger

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Føler at du ikke kan snakke dritt om engelsk fotball, det er en rimelig spennende liga med høy underholdningsverdi. Fotball har blitt buisness og med lokale spillere som ikke når fram i verdensklasse er det vanskelig å tjene penger på et allerede vanskelig marked. Kan igrunn sammenligne norsk og engelsk fotball, norsk fotball er blitt håpløs dårlig og jeg syns det er igrunn merkelig at folk i det hele tatt orker å se på. Engelsk, italiensk og spansk fotball har de beste spillerne i verden, hvem gidder å se på dritt dårlig fotball med elendige lokale spillere?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fantastisk at du drar fram den kommentaren fra manageren som kanskje har oppfostrert flest engelske talenter de siste 20 åra!

Gjør du det for å skape debatt?

Før jeg tar for meg de som spiller i United i dag så kan du jo se på de britiske spillerne som er i PL i dag. Sunderland har vel en 5-6 gamle United-spillere, Everton, Newcastle osv.

Av britiske ngdommer (dog noen av de er i grenseland til å kalles ungdommer) i United har både Johnny Evans, Richard Eckersly, Danny Welbeck, Darren Gibson, Ben Foster og Ben Amos fått sjansen. Samtidig har en haug med utlånte spillere gjort tingene sine bra i andre klubber, som f eks Frasier Campell. United har jo et par britiske “gamlinger” også: O’Shea, Giggs, Scholes, Rooney, Ferdinand, Carrick, Fletcher osv.

Hvilket topplag i Europa er det som ikke har hentet toppspillere fra utlandet?

Alle ære til Martin O’Neill, som jeg forøvrig har STOR respekt for, at han klarer å bygge et slikt lag, engelske spillere eller ikke. Jeg tror neppe Aston Villa gjør det så bra om dagen fordi de har mange engelske spillere i troppen, og skal jeg være ærlig tror jeg nok O’Neill med glede hadde hentet utenlandske talenter fra avsidesliggende kriker og kroker i verden.

Så lenge de er gode nok!

Det er vel like mange delte meninger om internasjonaliseringen av Engelsk fotball som det er spillere i PL. For min del blir fotballen bare bedre når de beste spillerne samles gang på gang gjennom året.

Smak og behag :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Regelen om 6+5 er grei den, men da kan den ikke gjelde bare for England!
Da må dette gjelde i hele Europa. Ellers vil Engelske lag slite med å prestere i Europa cuper. For lagene vil ikke kunne oprettholde de spillerne de har nå for å kûn bruke de i europa.
Over tid vil nok kansje engelske spillere etablere seg å få rutine nok. Men hvis dette skulle bare gjelde england, så vil lagene svekkes.

Ellers, er 6+5 genialt hvis det gjelder hele europa. Dette vil styrke landslagene etterhvert og utviklingen av hjemlige spillere vil bli større enn i dag.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

http://www.skysports.com/story/0,19528,11667_5014687,00.html

All countries should get round a table and agree that you should not lose the impact of youth on your club. You need to bring them through a system and you need to give them their opportunity.

“If you don’t all the money spent on youth academies is a waste of time. You must encourage development in your own football club.”

While locally produced players will help to save clubs money in transfer fees, Ferguson also believes the emergence of home-grown talent will help to appease supporters.

“You always feel you get more loyalty from players you produce yourself,” he said.

“But it is also about the fans. Every supporter in the country, from every team, loves to see their own kids coming through the system.

“It is a fact of life and we would benefit the game by doing something about it.”

———————

Der dreit du deg ut, lillebroren til Ståle

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg aner ikke hvor du har fått Ferguson-sitatet fra. Men å si at han ikke støtter forslaget er direkte latterlig. Å si at han er en sterk kritiker er rett og slett patetisk.

Dette sto på Sky Sport sine nettsider på fredag:

“Sir Alex Ferguson admits he would welcome the introduction of a clampdown on foreign imports.

The Manchester United boss believes home-grown talent is essential to the future of football and admits he would support any scheme aimed at encouraging clubs to mould their own stars rather than buy ready-made models.”

http://www.skysports.com/story/0,19528,11667_5014687,00.html

Slutt å lek journalist, og gjør deg fortjent til lønna di.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Espen Solbakken : Hvordan kan du stå inne for denne påstanden? Klide?

“Sir Alex er en av de sterkeste kritikerne til FIFAs 6+5-forslag, initiativet som skal tvinge frem at klubbene må bruke minst seks spillere fra eget land.”

Tarjei Dahl Svendsen:
http://www.skysports.com/story/0,19528,11667_5014687,00.html

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vil gjerne at du linker den quoten til Sir Alex, Espen, for det der tviler jeg ekstremt sterkt på at han har sagt.

http://www.skysports.com/story/0,19528,11667_5014687,00.html

Det er jo rimelig tydelig at du sitter foran pcen og lyver og finner opp siteringer som aldri har blitt sagt. Tulling.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

At en journalist for VGNett ikke klarer å presentere fakta ser jeg på med avsky. Ja, men skal lage debatter, og ja man skal sette ting under lupen. Men å feilsitere(uten link) adlede personer for å lage et poeng, blir latterlig.

Ferguson er an av de managerene som stiller seg delvis positivt til dette forslaget, som mange har linket til over meg. Hans lag er også det laget som kan stille det beste britiske startelleveren i ligaen.

Å trekke Manchester United m/manager frem som den store, stygge ulven her, for så å ikke nevne navn som Benitez, Wenger eller Mourinho er totalt latterlig og viser enten til at du misliker United (noe som blir usaklig å vise som journalist) eller at du rett og slett ikke har tenkt deg om før du skriver (noe som kanskje er mer usaklig for en journalist).

Nå skal ikke jeg sitte her og forsvare Manchester-klubben, da det har blitt brukt mye penger på europeiske spillere de siste årene. Men før du drar inn Fergusonds navn her, bør du tenke over de britiske spillerne som har vokst frem i United under hans ledelse. Nevillex2, Scholes, Giggs, Beckham, Butt, Foster, Ince, Brown, O’Shea, Fletcher, Bruce, Pallister, Irwin, Rooney, Welbeck, Eagles, Eckersley, Keane osv.

Enhver fotballsupporter med LITT innblikk i Premier League kan med ett øye se at Manchester United har vært en av øyas alle største bidragsytere når det gjelder egenutvikling og videreutvikling av britiske spillere.

Da kan det ikke lenger være prinsippet om at “de fostrer for lite spillere” du reagerer på. Da må det være noe annet. Misunnelse? Bitterhet? Ikke vet jeg…

http://www.skrammel.vgb.no

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og… Denne regel blir nok i strid med EUs regler om fri flyt av arbeidskraft. Tviler på at FA, eller UEFA eller hvem det skulle være klarer å få gjennomslag for en slik regel.

http://www.skrammel.vgb.no/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Typisk av Man U fanboys må komme og sutre her også.
Nei, irer og skotter er ikke engelskmenn og svensker er ikke nordmenn. Når de har hvert sitt LAND og hvert sitt LANDSLAG så skjønner dere vel tegninga om dere bruker noen timer til å fundere over det….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt latterlig å oppgi et sitat uten kilde, og det blir bare ille når sitatet er helt feil!
Vennligst rett opp og sjekk fakta neste gang!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sutre her også, Roar?
Er det steder hvor en ikke har lov å ytre sitt syn?
Selv om du er uenig?
Eller artikkelforfatter forvrenger sannheten?

Eller bare liker du å sutre selv?

Om du skjønner tegninga?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Av utlendinger er det stort sett kun John Carew, Martin Laursen og Stilian Petrov som har spilt regelmessig.” Javel, så Brad Friedel teller også som engelsk nå eller? Dessuten blir det helt feil å kun telle de engelske spillerene.. Hadde man telt de britiske spillerene, så hadde undersøkelsen vært vesentlig mer relevant. Dessuten må det også være lov å nevne at lag som har en større rotasjonspolitikk (som f.eks. Man U) vil komme annerledes ut på en slik måling enn det f.eks. Villa gjør, som tross alt nesten aldri gjør endringer i start-ellveren (nå snakker vi selvfølgelig seriekamper)..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er det overhodet noen i Norge(bortsett for takk Gud, Kjell og meg selv) som vet forskjellen paa Engelsk og britisk???
Jeg utfordrer alle dere som maa svare nei paa det sporsmaalet til aa kalle en Skotte, Waliser eller Ire for Engelsk!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Roar: Skotter og Walisere er ikke engelskmenn, men de er britiske. De har felles monark, felles parlament, språk, myntenhet og felles forsvar.

Og irer, walisere og skotter har lange tradisjoner for å spille i engelsk fotball, de ble regnet som egne spillere lenge før EU åpnet for fri flyt av arbeidskraft.

Ryan Giggs har bodd i Manchesterområdet siden han var 6 år gammel, og han spilte på ungdomslandslag for England. Det blir veldig feil å regne ham som “utlending”.

Og vi kan ganske enkelt ta ut skottene, irene og waliserne fra min britiske United tropp og erstatte dem med Owen Hargreaves, Michael Carrick – det er 11 engelske spillere i Manchester United.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mange gode engelske spillere som har spilt for Manchester United, ja. Uten tvil. Men, bortsett fra den berømte årgangen med Scholes og co, er det vel stort sett handlet inn fra andre dyktige trenere/klubber?

Tar jeg ikke helt feil, var f.eks. Pallister den dyreste forsvarsspilleren når han ble kjøpt fra Middlesbrough på slutten av 80-tallet? Første spiller for £1 mill? Eller noe sånt? Ferdinand fra Leeds? Rooney fra Everton? Beckham fra West Ham eller noe slikt? Og Keane? Spar meg…

Ferguson henter de som har potensialet i seg – har lite med egen spillerutvikling å gjøre, selv om de faktisk har fått et meget bra spillerakademi nå. De fleste klubber i England har nå skjønt verdien av egne akademi og utvikling – noe som er meget bra! Og Manchester United er vel også en av mange klubber som har gode ungdomsspillere.

Kan vel også minne om at Middlesbrough i 2006 var det første laget som noen gang spilte med kun engelskmenn i en PL-kamp – i tillegg var alle elleve som avsluttet kampen fra eget akademi!

Ellers er jeg enig med roar – engelskmenn er engelske, skotter er skotter! For min del kunne gjerne alle utlendinger blitt kastet ut fra Premier League – jeg hadde fulgt ligaen like mye, for det. Applauderer lag som velger lokale spillere, framfor dyre utlendinger – sløsing med supporteres penger!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Green, Neill (fra gammel britisk koloni :-) , Collins, Upson, Tomkins, Noble, Parker, Collison, Dyer, Ashton, Cole. Slik hadde West Ham stilt om alle var skadefrie. Og klubben har fostret 2 x Ferdinand, Joe Cole, John Terry, Frank Lampard, Glen Johnson, Micheal Carrick, Jimmy Bullard og Jermain Defoe.

Case closed!

:-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Engelsk
Foster
Neville – Brown – Ferdinand – Chester – Eckersley
Hargreaves – Carrick – Scholes
Rooney – Wellbeck

Britisk
Foster
Neville – Brown – Ferdinand – O`Shea (Evans)
Hargreaves – Carrick – Scholes – Giggs (Fletcher)
Rooney – Wellbeck

6+5
Van der Sar
Neville – Vidic – Ferdinand – Evra
C. Ronaldo – Carrick – Scholes – Giggs
Rooney – Berbatov

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ferguson har sagt det der men det han mente var at noen spillere må hentes fra utlandet skal man klare å konkurre på toppnivå. Av alle som er på ungdomsakademiet til united (det er ikke få) så er det promiller som blir proffer, og united har mange tidligere akademigutter i PL nå! Mye flere enn alle andre klubber. Men skulle man konkurrert mot eks chelsea el arsenal uten å henta spillere fra utlandet måtte du vært bedre manager enn Fergie. Jeg har ikke sett den manageren.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1. Av Villa sine vesentlege engelskmenn er berre to (meir eller mindre) eigenproduserte, nemleg Barry og Agbonlahor. (United: Brown, Neville, Scholes, og om ein tillet andre fraa Oeyene; Giggs, Fletcher, O’Shea, Evans. Og nye som har vore involvert ein del i aar; Welbeck, Gibson, Eckersley.) M.a.o. Jonas og andre handlar Villa sine britar i vel saa stor grad som United.

2. I United sin sterkaste 11ar, i den grad noko slikt fins, er det fem britar (Rooney, Carrick, Ferdinand, Neville eller Brown, og Scholes eller Giggs). I AV sitt er det seks, kanskje sju. Det er ikkje ein gigantisk skilnad.

Av dette gaar det fram at ein ikkje akkurat kan klassifisere United saman med lag som Liverpool og Arsenal.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Presisering: I Villa sin sterkaste 11ar har dei foelgjande fem utlendingar: Friedel, Laursen, Bouma, Petrov, Carew. Men tre av desse har vore plaga av skader i aar, og erstatta av spanjolen Cuellar (for Laursen), Milner/Heskey (for Carew) og Luke Young (for Bouma).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“74 prosent av spillerne Villa har benyttet denne sesongen har vært engelske, soleklart flest i Premier League.”
Nei, det er absolutt ikkje flest. Villa har brukt noko slikt som 13 engelskmenn, United har brukt 11 pluss fem fraa andre land i Storbritannia og Irland.

Den reelle skilnaden mellom desse to laga er at United treng ein stor og sterk stall.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det ville vært idiotisk å kaste ut utenlandske spillere fra PL! Spillet ville blitt kjedelig. Uansett hadde de fire store, som har mest penger, kjøpt de største engelske talentene uansett, og tabellen ville ikke endret seg. Håper villa bryter opp i år!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lite troverdig journalistikk når du inkluderer sitatet fra SAF hvor han visstnok påstår det helt motsatt av hva han tidligere har uttalt. Hele dette innlegget er bare en stor mengde utroverdig pissjournalistikk som man skulle tro VG skulle holde seg for god for.

Jeg sliter ennå med å forestille meg hvordan det er mulig å lire av seg noe slikt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00