av Espen Solbakken | mars 9, 2009  

Ferguson på gli – støtter FIFA

Sir Alex backs the english eay after all

Sir Alex backs the english way after all

Mange Manchester United-supportere har kommentert sitatet i Fotballbloggen om at Sir Alex Ferguson ikke tar seg tid til å produsere utvikle talenter når importerte spillere er sikrere kort for å vinne troféer.

Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at det ikke var tatt ut av luften.  Men at Sir Alex sannsynligvis har skiftet mening et sted på veien.

Det opprinnelige aitatet var fra en sak fra nyhetsbyrået Associated Press, gjengitt world wide. Blant annet her:

http://news.bostonherald.com/sports/soccer/general/view.bg?articleid=1153212

I følge Sky Sports støtter nå Sir Alex FIFAs forlag om å stimulere bruk og utvikling av egenproduserte spillere:

http://www.skysports.com/story/0,19528,11667_5014687,00.html

Kanskje United er på vei tilbake til en 90-tallsutgave av seg selv? Et tiår hvor de fikk opp mange unge  engelske spillere samtidig, noen er fremdeles i troppen til mesterne.

De har et stykke opp til Villa når det gjelder engelsk-profil nå, men hvilken vei man tar på Old Trafford ser uansett ikke ut til å påvirke den jevne troféflommen.  

Konklusjon: Uansett hvilken holdning Ferguson har om temaet, er klubben bare en middelhavsfarer i Premier League når det kommer til bruken av spillere tilgjengelig for Fabio Capello.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Når det gjelder engelske landslagsakutelle spillere; ja. Men når det kommer til egenproduserte spillere som har kommet gjennom Uniteds system de siste 20 årene er det få/ingen klubber som har flere spillere rundt om i England enn det Manchester United har.
Aston Villa skiller seg ikke nevneverdig ut i forhold til egenproduserte spillere, de har kjøpt engelsk fremfor utenlandsk.
Allikevel vil jeg si at Man.Utd har en god engelsk stamme i laget, som ikke er egenproduserte. (les: Rio Ferdinand, Owen Hargreaves, Ben Foster, Wayne Rooney, Michael Carrick) Av egenproduserte (britiske) spillere finner vi jo Ryan Giggs(Waliser, født og oppvokst i Manchester), Paul Scholes, Gary Neville, Wes Brown, Danny Welbeck, John O`Shea(Irland), Johnny Evans(Nord Irland), Darren Fletcher(Fra Skottland)(og Darron Gibson (Irland).

Dette tilsvarer 9 egenproduserte spillere bare fra Storbritannia! I tilegg regnes til og med Cristiano Ronaldo som egenprodusert pga. alderen hans da han kom til klubben. Da står vi igjen med 10 egenproduserte og 5 engelske spillere som er hentet fra andre klubber.

Kanskje Manchester United driver talentutvikling på et meget, meget høyt nivå sammenlignet med andre toppklubber i verden allikevel?
Fotball er tross alt blitt en kontinentalidrett, ikke en nasjonal. Prestasjonen av og være verdens beste fotballag og ha såpass mange egenproduserte blir av deg sterkt undervurdert og snakket ned. Besittelse av fakta er viktig når du skal lire av deg salver som at “Aston Villa er den ENGELSKE seriemesteren”. Et lite tips fra meg til deg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Aston Villa skiller seg ikke nevneverdig ut i forhold til egenproduserte spillere, de har kjøpt engelsk fremfor utenlandsk.”

Jo, de gjør det. Sjekk dine fakta før du ber andre gjøre det. Det stemmer at Aston Villa har kjøpt en del engelsk, men har mange egenproduserte spillere som har kommet gjennom ungdomsavdelingen deres. Kanskje ikke så mange på føstelaget akkurat nå, men har en god del reserver som har fått spilletid i FA-, liga og UEFA-cup. Villa har ett av de beste ungdomsakademiene i verden, og har solgt mange spillere til andre Premier League- og Championship klubber.

Det at relativt dyre utlendinger som kommer til Man U., Arsenal, Liverpool og Chelsea som 18-19 åringer blir regnet som egenprodusert er etter min mening noe gedigent tull. Ronaldo, Fabregas, Reyes, m. fl. var allerede regnet som store talenter, og kunne slått gjennom i stort sett hvilken som helst klubb, da de ble kjøpt av deres respektive klubber.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For å kommentere det siste du skrev, så er det regelen som er slik, det er dessverre noe jeg ikke har store muligheter til å få endret på!
Enig i at det er litt på vidda, men slik er det nå en gang.

Lan du kanskje begrunne svaret ditt? Det du skriver er jo ufullstending og ser nærmest usaklig ut når du ikke kan vise til noe som helst.
Her er hvertfall listen med egenproduserte spillere som har tilnærmet like mye spilletid som de jeg nevnte fra Manchester United:
Gareth Barry, Gabriel Agbonlahor, Craig Gardner, Isaiah Ousbourne, Nathan Delfouneso og Nathan Baker.
Kan nevne flere reservespillere som hospiterer til A-laget, men det kan man gjøre i fleng i Manchester United.

Nå kan du prøve å sammenligne listene, telle, lese fakta og innse hvilket “egenprodusert” lag Aston Villa har.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette blir bare for dumt og jeg merker meg at ingen har blitt nevneverdig provokert.
Utd er en av de klubbene i England som har vært dyktigst på å få frem egenproduserte spillere de siste 20 årene og er det stadig. Desverre kan man ikke si det samme om andre middelmådige klubber som Liverpoo – eller enda verre, Arse og Chelski.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Alex

Prøv å les innlegget mitt igjen. Jeg sier ikke at Aston Villa er bedre enn Manchester United, eller at Manchester United er dårlige på egenutvikling av spillere. Jeg sier simpelthen at Aston Villa er langt bedre enn du tror og gir uttrykk for i innlegget ditt.

Hvis du mener at “å vise til noe” er å ramse opp en del navn som jeg kommer på i farten, så kan jeg godt det. Og husk, dette er spillere som jeg husker har spilt for Aston Villa, dersom man begynner å snakke om 20-årsperioder osv, så er det nok en del som faller ut for mitt vedkommende, ettersom jeg var for ung på det tidspunktet.

Gary Cahill (Bolton)
J’lloyd Samuel (Bolton)
Pete Whittingham (Cardiff)
Liam Ridgewell (B’ham)
Stefan & Luke Moore (WBA)
Lee Hendrie (Sheff United)
Darius Vassell (Man City)
Darren Byfield (Doncaster)
Thomas Hitzlsperger (Stuttgart)
Steven Davies (Rangers)

Dette er navn som jeg kommer på i farten, er helt sikkert en del jeg har glemt. Særlig med tanke på at du har nevnt Danny Welbeck i ditt innlegg, så er jo listen satt til ett 3-minutters innhopp i Ligacupen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00