av Espen Solbakken | mars 13, 2009  

Bodø/Glimt ligger best an

Kåre Ingebrigtsen har alltid vært en tekst-tv fan.

Kåre Ingebrigtsen har alltid vært en tekst-tv fan.

En tabell lyver aldri, sies det. Dermed kan vi gratulere Bodø/Glimt med en rekordtidlig tabelltopp – riktignok delt med resten av Norge.  

Fellestrekket er at samtlige står med null poeng, det er alfabetet som avgjør rekkefølgen på tekst-tv side 222 på NRK (Football’s coming home). Og der er Bodø/Glimt altså serieleder og Aalesund jumbo.

Om ikke Kjetil Rekdal da får endret det dit at Aalesund-navnet faktisk starter med en A (ikke dobbel Aa = Å) og dermed bør ligge øverst…

Mange vil også si at med et rekordjevnt utgangspunkt er dette “tipset” like godt som noe annet. Rekkefølgen i en eliteserietabell med 16 lag har så mange variabler at du er i Verdal-klassen i Lotto om du leverer fasiten før innleveringsfristen lørdag klokken 20.00.

Som trener, spiller og supporter kan du fint overleve en vinter uten å vinne en eneste fotballkamp, men fra nå av er det ingen steder å gjemme seg.  

Med direktesendte treningskamper fra La Manga, er det ikke lenger noe som heter et beskyttet fotballiv på vinterstid heller. Men trenere som Uwe Rösler og Steinar Nilsen hadde knapt hatt jobb i dag om de siste seks-syv kampene til Viking og Brann hadde hatt seriestatus.  

I stedet kan alle syndere fra januar og februar gjemme seg bak at ingen poeng er delt ut. Parallelt kan vinterstjerner som LSK og Tromsø støtte seg til at de går inn i sesongen med nyvunnen selvtillit.

Med seriestarten plassert blant snøfonner, er spørsmålet om tilskuerne finner det komfortabelt nok å se norsk fotball midt i mars. Kontrasten fra midtukens Champions League-opplevelser kan bli drøy og lite fordelaktig for norsk fotball.

PS! Mitt Tromsø-gullbloggetips her og nå må ikke forveksles med den originale, one and only VG-lupen, som i år fronter Rosenborg hardtb som mester.  Jeg fikk TIL tidlig til 40 (!) i odds og fant stor verdi i det. Et langt fra sikkert spill selvsagt, men spiller du årets eliteserie 40 ganger, så vinner Tromsø flere enn én…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Fikk 41 i odds på TIL-gull og satte med en gang en tusenlapp på det. Større sjanse for å 40doble pengene sine skal man lete sjeldent etter :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Med seriestarten plassert blant snøfonner, er spørsmålet om tilskuerne finner det komfortabelt nok å se norsk fotball midt i mars.”

Glem nå ikke at serieåpningen er inne på Telenor Arena ;) Der inne holder det med en t-skjorte under Stabækdrakten, gensere og jakker slenges bare bort i et hjørne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00