av Espen Solbakken | mars 16, 2009  

All-in for Andresen

Jeg tror bridgespilleren Martin Andresen kunne tenkt seg bedre kort på hånden før møtet med den slu kortspilleren Kjetil Rekdal. 

Martin vs Rekdal blir som en heads up i poker.

Martin vs Rekdal blir som en heads up i poker.

Det blir sagt om Rekdal at han er norsk fotballs beste kortspiller noensinne, i så fall en farlig kar å bløffe. Det ligger mye i potten på Ullevaal når Vålerenga møter Aalesund. Og som i kortspill, er det fotballfarlig å desperat forsøke å vinne tilbake det tapte.

 

Vålerenga så definitivt ut som en fisk ved Lerkendals pokerbord. De ble sendt hjem blakke og poengløse – uten egentlig å ha vist frem den store innsatsen som kreves i dette selskapet.

 

Basert på lagoppstillinger og form var det heller ingenting som tydet på noe annet enn hjemmeseier i Trondheim. Mot Aalesund til helgen er det motsatt, alle vil kreve seier av VIF. Men utgangspunktet med Rekdal som både underdog og dealer er minst like farlig.

 

Og fallhøyden langt større.

 

Om Rekdal fersker Martin og Vålerenga i en bløff i egen stue, vil manageren måtte reise til landslagssamling med to krevende oppgaver:

 

1. Om han får lov av Drillo, skal han styre landslagets midtbane.

2. Samtidig må han – i sør-afrikansk eksil – legge slagplanen for hvordan klubben skal reise seg.

 

Martin Andresen har selv snakket om schizofrenien i sine roller. Han er både Jekyll og Hyde. Åpenbart har ikke alle taklet dette i Vålerenga, men spørsmålet er hvem som bør endre seg? Har VIF først gitt Martin Andresen jobben, bør man også følge dete opp overfor spillergruppen – inntil man eventuelt ikke har tillit til sin manager lenger.

 

For det er definitivt som sinna og ubarmhjertig innpisker på banen at Martin er best, det er bare slikt hans nærmeste må tåle i en klubb av Vålerengas størrelse.

 

Etter Rosenborg-tapet viste reserven Andresen storsinn og snakket sympatisk om både motstandere og medspillere. Om dette skyldes at han nå har begynt å legge bånd på seg selv, er det ikke bra for Vålerenga. Det Oslo-klubben trenger nå er en sint jævel som leverer, IKKE en pusekatt som har lagt om til en mer kjælende holdning for å tekkes omgivelsene.

 

Mot Aalesund kommer Martin Andresen sikkert til å være med fra start – og han vil spille aggressivt. For VIFs del er det å håpe at han ikke løper inn i gambleren Rekdals AA før floppen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det er slett ikke usannsynlig at Aalesund kan ta poeng borte mot VIF. Og ett poeng er nok til at Rekdal kan reise vestover med Martins skalp i beltet. For Martin er det kun seier som hjelper nå. For VIF-generalen er det ikke sikkert en trepoenger hjelper, selv om han får litt mer arbeidsro. Før han er i form nok til selv å trekke meg seg laget på banen vil ikke Martin få ro. Han MÅ rett og slett ta ansvar PÅ BANEN. Eller legge opp som spiller.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bra skrevet, Espen. VIF hadde lite å stille opp med på lerkendal, og ble til tider kjørt over av hjemmelaget. Nå kan dette skyldes et sterkt Rosenborg-lag, men uansett bør nok gutta fra Oslo skjerpe seg til hjemmekampen mot Aalesund. Blir nok ingen lett match det heller…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For å si det rett ut: Dette var mange ord (Martins bridge,mannen er utvilsomt intelligen) og lite substans. Poenget med Lerkendalkampen er at Martin burde spilt fra start, slike svære bakrom er hans favoritt.Dessuten: Se hvordan Valencia utnyttet Rosenborgs danske forsvarspill. De la sein Morientes sentralt, en god hodeaspiller som bandt opp en midtatopper, og – det er viktig – to lynraske kanter som skar inn i det store rommet bak midtstopperne. Slik burde Moa og Mos også spilt..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg kjenner Våerenga bedre enn Ålesund. Panzer må markere Aarøy uten straffespark. Vålerenga har en langt sterkere stall enn Ålesund. Hvorfor i kke prøve hurtige, løpsterke Lars Iver Strand som skjerm foran stopperne. Og Hestad som høyre indre/kant i et 4-4-2 system. På den andre siden står valget mellom afrikaneren (jeg husker ikke navnet), og Mos. Dos Santos på venstre back, og la ham ta offensive løp. Berre ville jeg gi en pause.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00