av Espen Solbakken | mars 26, 2009  

Mye styr for lite

Da Norges Fotballforbund spikret lørdagens landskamp mot Sør-Afrika en gang tilbake i 2008, så turen mer innholdsrik og betydningsfull ut enn den har blitt.

Liker geografi, men det får være grenser

Liker geografi, men det får være grenser

Kampen skulle blant annet være en del av en gigantisk fredskonferanse, hvor Kjetil Siem har vært sentral i planleggingen fra sin base i Johannesburg. Men denne uken ble Dalai Lama nektet innreisetillatelse, og da ble hele arrangementet avlyst på ubestemt tid.  

Avlyst kunne landskampen blitt også. Om Egil Olsen hadde fått det som han ville. Den nye landslagssjefen gikk tidlig ut og slaktet opplegget med bortekamp på et annet kontinent – og det attpåtil i høyden – bare fire dager før en hjemmelandskamp på Ullevaal.

Konklusjonen ble at Hareide-regimets opprinnelige reiserute med å tilbringe fem dager i Sør-Afrika ble vraket. I stedet ble det to dager i Tyskland og først ankomst Sør-Afrika klokken 14.00 fredag etter et halvt døgns flytur fra Frankfurt – en type kampforberedelse sist praktisert av Vålerenga foran superfinalen mot Stabæk.

Oslo-klubben reiste fra La Manga lørdag og var hjemme litt før midnatt samme kveld – den påfølgende kvelden ble Martin Andresen utvist mens lagkameratene hans knapt fikk låne ballen. Og Vålerenga mente etterpå at man ikke kunne vente seg noe annet.

Spørsmålet er hva vi kan vente av Norge?

Vi blir neppe like sjanseløse mot Bafana Bafana, men man kan spørre seg om verdien av kampen. John Carew spares blant annet fordi flyturen er for lang for ryggen hans. Ytterligere fem spillere har kastet inn håndkleet på grunn av skader/fødsel.

Ellers er det mer alvorlige tilstander i den sør-afrikanske leiren, Benni McCarthy ble friskmeldt av Blackburn, men spilleren valgte da å “sykemelde” seg for å slippe den lange hjemturen. Blackburn-manager Sam Allerdyce er sikkert fornøyd likevel med Benni. Akkurat som Morten Gamst Pedersen bør komme hel hjem igjen til England.

Denne type landskamper er bensin til bålet som managere og trenere elsker å fyre opp hver gang det stunder mot internasjonale datoer med terminfestede privatlandskamper. At også denne norske landskampen kun blir vist på betal-TV, er det siste leddet i argumentasjonsrekken om at dette er en parentes i Drillo-comebacket.

På den positive siden kommer de norske landslagsspillernes lojale uttalelser, generelle oppslutning og dyrking av sin nye leder. Drillo har definitivt samlet Norge og røsket tak i mye han mente var for slapt. Denne turen til Sør-Afrika greide han ikke å slippe unna - vi spår et annet engasjement om Drillos får en nye reise til samme destinasjon neste sommer.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Viser jo egentlig bare den store forskjellen på Hareide og Drillo. Hareide hadde mer fokus på at gutta skal være sosiale, sikkert besøke et barnehjem ol. mens Drillo satser mer på selve kampen. Går vel for Drillo utgaven her. Greit at gutta koser eg litt men det er fotball de først og fremst skal ha i tankene. Det er forskjellen på suksess(Drillo) og fiasko(Hareide)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er lei landslagsfotball jeg. Som regel er det bare et hakk mer spennende enn å se maling tørke, spillerne er halvmotiverte og pådrar seg gjerne skader som skaper mye trøbbel for klubbene.

Jeg ser heller klubbfotball (i større ligaer) enn landskamper. På den andre siden vil jeg ikke miste et godt mesterskap. En god venn av meg har funnet den optimale løsningen, der vi kjører en hockey-modell med a-vm og b-vm osv… La oss slippe å lide oss gjennom overdreven hype fra VG og Dagbladet, la oss slippe de helt latterlig kjedelige intervjuene på tv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00