av Espen Solbakken | april 2, 2009  

Bare Dalglish er større

Er Steven Gerrard i en alder av 28 allerede tidenes Liverpool-spiller?

Kaptein og først i alt - snart også tidenes røde?

Kaptein og først i alt - snart også tidenes røde?

Ikke ennå, sier jeg. Men han kan bli det, for bare én er foran i den lange køen: Kenny Dalglish.

På ett område er Gerrard størst allerede; enkeltspillerens betydning for laget. Det kan også bero på at Dalglish sine lagkamerater i storhetstiden 1977-1986 var bedre enn Stevie G’s i dag. Samtidig er det nesten vitenskapelig bevist at klubbens premieskap ville vært fattigere uten Gerrard på banen de siste ti årene.

Men akkurat pokalene er også det største ankepunktet mot å kåre Gerrard som tidenes røde. Han mangler seriegullet som var et sikkert vårtegn i Dalglish-epoken. Greier han – som local lad – å lede Liverpool til det første mesterskapet siden 1990, mener jeg Gerrard ikke bare er på siden. Han er forbi og tidenes største.   

Statistisk er han nesten der allerede i forhold til Kenny Dalglish. Han mangler bare 38 offisielle kamper på å tangere skottens 515 opptredener. Og midtbanespilleren Gerrards imponerende målteft med 117 goaler i løpet av 477 matcher tåler sammenligningen med de fleste spisser, inkludert Kenny (selv om Gerrard i det siste har spilt i tilnærmet samme rolle som Dalglish fylte på 70- og 80-tallet).

Som typer husker jeg Dalglish som det tenkende geniet på banen og eneren som både scoret selv og matet Ian Rush til han ble stappmett på mål. Gerrard opplever jeg som spilleren som setter all praktfull fotballteori ut i praksis med driv, besluttsomhet og ferdigheter.  

Etter at Gerrard hadde løpt over både Manchester United og Real Madrid i samme uke og fulgte opp med hattrick mot Aston Villa, fikk jeg følgende sms av en fotballfan (ikke Liverpool-supporter og både gammel nok til å huske Dalglish og ung nok til å anerkjenne Gerrard): 

” Er Steven G tidenes Pool-spiller? Jeg driter egentlig i det, men trur han er det – ikke de litt overvurderte 70- og 80-tallsspellera, de er faen ikke nær han en gang!”

Gerrard er fremdeles bare 28, mens Kenny Dalglish’ absolutte og ubestridte legende-ettermæle inkluderer en aktiv karriere helt til fylte 35, noen strålende år som manager samt en generell plettfri vandel i ekte Liverpool-ånd.

Spørsmålet er hva Gerrard har utrettet om ytterligere ti år?  Akkurat nå synes mulighetene langt flere enn begrensningene. 

Gerrard kan bli den største. Og jeg tror han blir det. For han har oppnådd så mye allerede, og bare har en foran seg – like foran.

Hva mener du? Mener du som SMS-kompisen min at Steven Gerrard allerede er tidenes Liverpool-spiller?

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg tror du har mye rett her. Får han i havn PremierLeague gullet, er det ikke mye som kan matches med ham i Liverpool’s historie. Man kan selvfølgelig snakke om trofeer og meritter til tidligere spillere, men i forhold til den jobben han har måttet gjøre mer eller mindre egenhendig de siste årene så vil jeg påstå at han har hatt en større innvirkning på laget sitt enn de aller, aller fleste. Han styrer showet mer (og er nesten nødt til det) enn noen annen jeg kan huske å ha sett spille med rød trøye. Selvsagt fungerer Liverpool uten Gerrard, men ikke over lengre tid. Det blir litt som med Torres (bare i større grad), det øyeblikket han kommer tilbake etter en skade får hele laget en ‘confidence boost’, og det synes! De vet hva de er kapable til med Gerrard på banen og de vet at uten han blir det så utrolig mye vanskeligere.

Selvsagt har han sine feilskjær og tabber, som alle andre, men jeg innbiller meg (feilaktig??) at det er færre hos ham en de fleste.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kunne ikke vært mer enig.
Hva kan man si? finnes ingen andre spillere på samme nivå nå til dags.

Jeg ville også lakt til at han for tiden er iallefall etter min mening verdens beste fotballspiller.

Hvem har noe av der samme?? noen ville kanskje sakt Ronaldo… men han har jo ingen defansive kvaliteter. Andre ville sikkert sakt Lionel Messi? jeg sier det samme, kun offansive kvaliteter(men det er vell greit for en spiss).. Gerrard, har offansive kvaliteter som en spiss i verdensklasse, og defansive kvaliteter som ikke trengs nevnes yttligere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, Sol :)
Jeg synes du er “spot on”. Som spiller er faktisk Gerrard den største, men Dalglish’ premieskap gjør ham hakket større totalt sett.
Vi er alle enige om at disse to er Liverpools beste noensinne, men hvem er nummer 3?
Mitt valg er verdens beste venstreving mens han var skadefri, John Barnes.

BIB

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gerrard er den beste og mest betydningsfulle spilleren,
men får litt minus for til tider å miste hodet. Han har noen av de verste tacklingene i Premier League.

Personlig likte jeg Kevin Keegan veldig godt. En av veldig få engelske spillere som hevdet seg i utenlandske ligaer, på den tiden.
Det var jo ikke fordi den engelske ligaen var dårlig. Liverpool vant jo (datidens) Champions League flere ganger, men da Rush med flere prøvde seg i Italia, så funket det ikke.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sånt kårer man ikke før karrieren er over. Stevie har nok ti gode år foran seg enda :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

IKKKE Liverpool supporter!
Har sett Daglish live og i mange tippekamper. Daglish rekker ikke Gerhard til ræva..
for tiden er Gerhardt verdens beste, det var aldri Daglish.

Større ferdigheter på alle områder, eneste området som evt. kan diskuteres er overblikk og spille plan.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ingen spiller i verden (fortid eller nåtid) kan sammenlignes med Steve G på betydningen han har for LFC og sine lagkamerater. Han gir alt hver eneste kamp, trår til i taklinger, går på de sugende løpene og har overblikk i verdensklasse.

Eneste som mangler er Seriemesterskapet så går Gerrard forbi Daglish på adelsranken. Og jeg unner hverkeligen Gerrard den pokalen mer enn noen annen spiller.

btw: liverpool slår united med 1 poeng i serien…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Steven G kommer helt klart til å bli den største Liverpool spillern om en stund,men ikke helt enda.
i dag er Steven.G verdens beste spiller, det er helt klart!
Satster på at Man U,går på en smell og Liverpool vinner PL og CL.
YNWA

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kenny vrs Steven

Som 69 modell, så ble min fotball-interesse fanget av de røde. Ian, Kenny, Bruce med flere. Tippekampene og fotballkortene gjorde Liverpool til noe hellig for meg. Og helt sikker for mange andre.

Men til poenget. Kenny var Liverpool, både når han spilte og etter at han ble manager. Han ble forgudet og med god grunn. Han var motoren i Liverpool. Han matet spissene i tillegg til at han scoret selv.

Kenny er et symbol på Liverpool fra storhetstiden, men det var tiden da shortsene var korte og kvaliteten på de resterende lagene var langt dårligere enn i dag. Å hevde seg på et lag i dag, krever mye mer enn å være synelig den gangen.

Dagens moderne fotball krever mye av lag, manager og enkeltspillere. Steve er ikke bare en motor for Liverpool. Med sin lojalitet til laget og evne til å motivere (CL-finalen i minnet, da han manet spillerene til innsats) er Steve unik.

Jeg mener at det Gerrard har prestert frem til i dag og hva han betyr for Liverpool i dag er en større bragd enn hva Kenny gjorde den gangen!

Fowler var gud, hva er Gerrard? Han ER Liverpool FC! Han er hjertet i kroppen Liverpool FC.

YNWA

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke Gerrards skyld at algkameratene er svakere nå enn på 80-tallet. G er størst!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Her snakker vi om to forskjellige Guder, fra to forskjellige epoker. Jeg synes det blir feil å sammenligne. Kenny er jo uangripelig, som spiller og manager. Premieguden som sørget for en jevn strøm av sølv. Gerrard har ikke det, men så har han heller ikke den samme kvaliteten rundt seg som Kenny hadde. MEN, han er en scouser, og det tror jeg er det som vil gjøre ham til tidenes største EVER, når ham har gjort sitt som spiller, og blir manager. Det har aldri vært en spiller som elsker LFC mer enn Stevie, og DET vet fansen å sette pris på. Som spiller mener jeg at han denne våren har tatt steget fra topp 10 i verden, opp til topp 3. Men som den meste betydningsfulle spilleren for et lag, troner han på toppen. Dessuten blir han bedre for hvert år, hele tiden. Ronaldo, f.eks. er en skygge av det han var i fjor, Ronaldhino, Henry, Ronaldo…hvor mange spillere har utviklet seg hele tiden, som Gerrard gjør? Eneste ripe i lakken er flirten med Chelsea for noen år siden, men det er forstått. Og tilgitt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er enig med Simply Red at man må vente til etter karrieren med å kåre dette. Gerrard kan ennå “drite seg ut” selv om jeg seff. ikke trur eller håper det skjer. For øyeblikket er han verdens beste spiller og er stor mot både de beste i ligaen, og verden forøvrig, og de dårligste i motsetning til f.eks. CR som faller igjennom mot gode lag.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror Gerrard etter endt karriere vil bli regnet som Liverpools fremste spiller gjennom tidene. I den tiden Gerrard har vært sentral på Liverpools a-lag har han ikke bare vært en av veldig få lokale spillere på laget, men han har også vært en av veldig få briter. Av samme årsak antar jeg at også Carragher vil ha en større stjerne blant fansen enn egenskapene hans som fotballspiller skulle tilsi. De fleste andre av Liverpools spillere det siste tiåret har vært utlendinger som ikke er så veldig sterkt knyttet til klubben. Der ManUtd har hatt en lang rekke spillere hvis navn nærmest er synonyme med klubben, er det bare Gerrard og Carraghers navn som er uløselig knyttet til Liverpool. Dermed tror jeg det først og fremst vil være Gerrard man vil tenke på når man mimrer tilbake om Liverpools triumfer de siste ti årene.

Dalglish var kanskje Liverpools fremste spiller i en mer suksessfyllt æra, men med spillere som Hansen, Rush, Neal, Barnes, Souness, Keegan rundt seg var han ikke like enestående symbolsk som Gerrard er i dag.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vil alltid være litt partisk når det gjelder Gerrard og Liverpool.. men siden det er snakk om Kenny mot G så blir det så nærme som mulig ihvertfall..

Gerrard er og blir den største, er vel kanskje akkurat for ung til å huske Kenny – men likevell, G er noe helt spesielt.. uansett om PL pokalen kan løftes med han som kaptein eller ikke..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00