av Espen Solbakken | april 6, 2009  

Hvor lenge orker de å se Vålerenga tape?

Lederskapet til herrene Pål Breen, Truls Haakonsen og Tom Henning Hovi skal avgjøre Martin Andresens managerskjebne i Vålerenga. Spørsmålet de må stille seg er hvor mye mer tid og penger de skal yte til prosjektet.

Ord på seks bokstaver (tillit?)

Påskekryss: Noe disse tre vise menn kan gi eller ikke gi Martin (ord på seks bokstaver)

Det verste med Vålerenga er ikke starten på denne sesongen - det er kun spilt tre kamper av 30, og det er fremdeles 81 poeng å spille om. Hovedproblemet er at Vålerenga har prestert svakt stort sett helt siden Martin Andresen ble hentet fra Bergen. Halvannet år med Martin ved roret har vært en kontinuerlig sportslig serienedtur, cupfinaleblaffet fra 2008 ikke medregnet.

I fjor var problemet uttelling på sjansene, i år er det defensivt havari. Det er alltid noe galt med Martins Vålerenga, og akkurat nå er det stopperparet Erik Hagen og André Muri som er verst. Det er forskjellige og tildels forståelige årsaker til at Dan Thomassen, Kjetil Wæhler, Jørgen Horn og Ronny Johnsen ikke lenger er i VIF. Det som må være vanskeligere å akseptere for Klanen er at erstattere ikke er kommet inn.

I stedet har pengene blitt brukt til offensive forsterkninger. Moa var et funn i fjor, men stort sett alle de etablerte nykommerne har gått ned i nivå etter at de har kommet til Vålerenga. Man skulle tro at Lars Iver Strand, Martin Andresen og Kristofer Hæstad skulle ha forutsetninger for å bli Norges beste midtbane – det ble de aldri. Strand er allerede sendt nordover igjen – og Martin kan være nestemann ut om ikke laget begynner å vinne. Blir han sparket som manager, er også tiden som Vålerenga-spiller over.

På spissplass ble pengene svidd av på Luton Shelton, men han er lånt ut til Aalborg av den samme sportslige ledelsen som sprengte banken for å hente ham til Oslo. Den er enda vanskeligere å bortforklare enn sisteplassen på tabellen. Nå finnes ikke lenger samme midler tilgjengelig for kjøp i denne størrelsen.

Spørsmålet er om det finnes penger nok til å sparke manager og trener?

LØSNING PÅ PÅSKEKRYSS UNDER BILDET: TILLIT

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg har ikke fått med meg at det er noen forståelig grunn til at Jørgen Horn forlot Vål’enga. Overgangen hans til Viking virker som et mysterie på meg. En lokal unggutt som forlater en klubb han har spilt for siden barnsben av, for å dra til en litt mindre klubb i en annen del av landet hvor han antakeligvis får det enda tøffere med å få spilletid. Denne sesongen kunne (eller burde) vært gjennombruddssesongen hans i Vål’enga. I stedet kan det se ut til å bli benketilværelse i Viking i år. Har noen en god forklaring på motivet for denne overgangen?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Trur eg kan garantera at Jørgen Horn ikkje blir benkeslitar i Viking. Den plassen ventar på Ragnvald Soma så snart Jørgen er tilbake frå skade.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For meg sportslig er det bra at Martin fortsetter slik at Vif taper men en klubb kan ikke la en slik mann ødelegge en slik klubb med gode tradisjoner.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror det er mer en Martin som er problem i vif for tiden.Jeg blir trist når jeg ser de spiller.Men nå skal vi snu dette.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] det hvor mye tålmodighet som er igjen. VGs fotballkommentator Espen Solbakken spør i sin blogg “Hvor lenge orker de å se Vålerenga tape?”. Personlig håper jeg inderlig at Martin får sitte i fred ut sesongen slik at han kan fullføre [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå ser ejg faktisk at Martin har begynt og gi litt mere ut på banen og mot Tromsø så scoret han jo ett vakkert mål så jeg tror nok Vålerenga hever seg og kan være med og kjempe om medalje.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00