av Espen Solbakken | april 16, 2009  

LSK skal passe seg

Lillestrøm står fremdeles uten seier. Nå venter Tromsø, Rosenborg og Brann i de tre neste. Hvordan vil alle ungguttene respondere på en jumboplass etter syv serierunder?

Ung slo gammel på Åråsen, her Bolly mot Storbæk

Ung slo gammel på Åråsen, her Bolly mot Storbæk

Så langt har de selvsagt gått fri, de mange tenåringene i Lillestrøm. Likeens trener Henning Berg, som er gitt lang tid (femårskontrakt) av både klubb og omgivelser på å gjenreise stolte LSK. Gjennomgangstonen er at 2009 ikke kan sammenlignes med fjoråret, til tross for at poengfangsten (2) er akkurat like mager som under etterhvert tildels utskjelte Tom Nordlie.

I vinter imponerte Åråsen-klubben med offensivt spill og tok flere fine skalper. La Manga-oppholdene var så overbevisende at de til slutt havnet på 2. plass på VG-Lupen. Det bidro ikke akkurat til å dempe forventningene, men nå kan gapet mellom håp og realitet bli vel stort. Tro kan bli til tvil både på og utenfor banen.

Og med et halvt dusin spillere allerede sendt på utlån (spesielt ser rutinerte Steinar Pedersen til Strømsgodset ut som et dårlig utleie-valg med dagens skadesituasjon), vil det ikke bli mindre ansvar på unge skuldre fremover. Jeg minner om at 34 sammenhengende sesonger i eliteserien er en tung bør å bære.

Uttalte ikke Fulham-manager Roy Hodgson en gang i tiden som VIking-trener at “det er en ting du får med mange unggutter, og det er nedrykk”?  I så fall sterke ord, men i hvert fall ble det for mye av det unge og gode for LSK mot Vålerenga. Man kan miste fotfestet av flere grunner enn glatte sko og sleip matte. Talentflommen på Åråsen handler om klubbens fremtid, men nå får de ansvaret for nåtiden også. Det er både forfriskende og dristig.

Mitt tips nå er at LSK vil måtte spille ytterligere tre kamper til før de vinner en seriekamp i 2009. Tromsø på enda glattere underlag ser for vanskelig ut nå, likeens Rosenborg i neste runde. Og før eller siden må vel Brann vinne også. Og da vil spørsmålene komme. Uansett om du er 17 år eller heter Henning Berg.

LSK er ikke havnet i den posisjonen ennå. Men de skal passe seg for ikke å komme dit. Akkurat nå mener jeg det er ganske sannsynlig at Lillestrøm ligger sist etter at en fjerdedel av eliteserien vil være unnagjort. Og hva skjer med den unge spillergruppen da…?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tror LSK kommer til å overraske mot Tromsø og Rosenborg. Det er fine tendenser hele veien, men det mangler noe på topp. Når Sundgot og Occean begynner å nette, vil det se riktig bra ut. Får vel håpe at det skjer allerede mot Tromsø.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

de rykker ned og da blir det fest!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke noe utenkelig scenario, dessverre … Men, dersom LSK tør å stå på ungdomssatsingen sin fremover, så tror jeg det vil bære frukter etterhvert. Faren er jo at laget må ned i Adecco-ligaen en tur, og det kan jo fort bli en hengemyr. Statistikken er dessverre mot LSK, før eller senere vil nedrykket også komme til Åråsen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lillestrøm har for tynn stall og det hviler et altfor stort ansvar på de yngre spillerne.
Det er mange som er skadeutsatt og jeg tror de yngre ikke er godt nok trent muskelfysiologisk.
Konsekvensen blir da skader.
Lillestrøm har ikke god nok angrepsrekke, de mangler en spiss med mer hurtighet, teknikk og skuddstyrke. Tror at de tre forestående kampene blir veldig tøffe og at de går på tap.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Alt for tidlig å konkludere hvem som vinner og taper i Tippeligaen, men Rosenborg er nok en gang den største favoritten, mens Sandefjord og Odd Grenland vil gjøre det bedre enn forventet. Når det gjelder Lillestrøm, er det et sterkere lag enn tabellsituasjonen så langt viser. Nøkkelspillere på skadelisten er en av årsakene til fattige 2 poeng. Spennende blir det uansett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er fort gjort å henge seg opp i alder, etter min mening er det kun én ting som gjelder:kvalitet. Er kvaliteten på unggutta god nok vil LSK være et stykke over nedrykksstreken når status gjøres opp i november. Det jeg savner i LSK i dag er først og fremst tempo. Balltempo, hurtigere sideforskyvninger når motstanderen har ballen og hurtighet i press opp mot ballfører. Når denne biten faller på plass, og det tror jeg den gjør innen rimelig tid, vil LSK være et lag som blir vanskelig å slå utover i 2009.
Jeg minner forøvrig om at et av Tippeligaens eldste lag ligger på bunn i skrivende stund.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke skriv hvis du ikke har peiling.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lillestrøm har noen gode enkeltspillere som gjøre det bra, men de klarer ikke å spille sammen som ett lag. Jeg tror de får problemer utover i sesongen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

De rykker ned, helt klart
—-

http://www.asrantea.wordpress.com

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

LSK har noe på gang nå. De burde vunnet både mot Stabæk og Viking men har manglet noen marginer og selvfølgelig dyktighet. Det skal selvfølgelig en del til før ting setter seg og jeg tror nok ikke vi kan regne med fullklaff i år. Forskjellen fra i fjor er allikevel at det er en helt annen samhandling og energi i laget og mye bedre enn det som slo RBK 4-1 på Åråsen i fjor.
2. omgangen mot Tromsø viste at LSK kommer nå. Altså seier mot RBK.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er du god nok er du gammel nok. Du ser saken KUN fra en side. Det høres veldig ut som du er anti-lsk. Sier ikke at lsk kommer til å vinne tippeligaen i år. Men de kommer heller ikke å rykke ned.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror LSK kommer til å gjøre det så dårlig i årets sesong, at de rykker direkte ned til 2. divisjon :-D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ganske rart dette med alder. I fjor hadde LSK et av Tippeligaens eldste lag, og lå på bunnen. I år har de et av de yngste, og ligger på ….bunnen. Utfra det kan en gjerne tolke at det ikke er alderen som teller:-). Jeg trodde vi skulle ta RBK men nei, dette er vel den første kampen i år der LSK møter et klart bedre lag. Typisk nok var vi bare en feil annulering og en feil idømt offside unna seier.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00