av Espen Solbakken | april 30, 2009  

LSK mot resten av Norge

Svært få utenfor den “bedritne togstasjonen” vil gråte om den lengstlevende eliteseriehistorien vil ta slutt i år. Det utgangspunktet har alltid tiltalt LSK.

alle jubler, unntatt Lillestrøm

alle jubler, unntatt Lillestrøm

Det sier litt om Lillestrøms standing når Petter Rasmus i Adressas TV-sending avslutter en smått sjåvinistisk målfeiring med en slik karakteristikk av en klubb som faktisk jevnlig slår Rosenborg – i hvert fall på Åråsen. LSK har nok innerst inne en respekt i Fotball-Norge, men klubben er også et svært populært hatobjekt. Det ligner litt på enkeltspillere som får pipekonsert mot seg, det er sjelden middelmådigheter eller noen man stiller seg likegyldig overfor.

LSK har alltid vært bevisst sitt ry og rykte, og nærmest dyrket det bevisst gjennom hardtslående profiler på og utenfor banen. Nå har de imidlertid andre ting å tenke på, mer presist tabellen. Vålerenga-manager Martin Andresen prøvde seg i fjor på at den ikke er viktig. Men for fotballfolk er tabellen alt.

Og klatringen er noe Lillestrøm må fikse selv. Få utenfor Åråsen unner kanarifuglene å slippe ut av det buret som fort kan forandre seg til et fengsel om laget ikke snart vinner en fotballkamp. Torgeir Bjarmann og Henning Berg kjenner både forutsetningene og mekanismene på Romerike bedre enn de fleste.

Selv fulgte jeg LSK tett som sportsjournalist i Romerikes Blad fra 1998-2008, siden fjoråret er allerede veldig mye endret i LSK på grunn av økonomi og filosofi. På bakgrunn av de syv første serierundene, tyder ting på at revolusjonen har foregått i røffeste og raskeste laget. Med forsvaret fullt av folk på førstegangstjeneste samtidig, vil det nesten alltid glippe en eller annen gang i løpet av 90 minutter. LSK har foreløpig betalt prisen for sitt ungdomsopprør med 13 baklengs og sisteplass.

Jumboplassen – og utfordringene som følger – ble både spådd og beskrevet i denne fotballbloggen for noen serierunder siden (scroll litt nedover). 

Som ventet har det vært lite murring i LSK til nå ettersom det er opplest og vedtatt Henning Berg skal trene LSK i flere år. Slik har dedikerte ledere og lojale spillere på Åråsen klokt og effektivt drept masse sparken-diskusjoner i motgangsperioden. Nye LSK har åpenbart bestemt seg. Og med litt marginer og en dommeravgjørelse i sin favør her og der, så kunne det sett annerledes ut allerede.

Anti-LSK’ere rundt om kring i Norges land har samtidig fått troen på at dette endelig er året ettersom LSK for øyeblikket har flyteevnen til en kampestein. Men obs obs, den steinen kan kjapt bli en livbøye og seile oppover tabellen. Parallelt oppfatter jeg også at flere i min egen bransje nå synes at Henning Berg slipper for billig unna. Det letes etter en syndebukk, en trener å fyre – og hva er da mer enn naturlig enn sjefen for storklubben helt på bunnen?

Mer relevante spørsmål etter min oppfatning er hvorfor ikke LSK har kjørt inn en sentral midtbanekonstellasjon som varer lenger enn én serierunde og et noenlunde fast spisspar? Hva var det egentlig som fungerte så godt i vinter? Hvorfor blir ikke de kombinasjonene dyrket nå? Og hvorfor må man stille med en usikker back født i 1992 når Steinar Pedersen kunne spilt der i stedet for å bli leid ut til Strømsgodset for småpenger? 

Hvem som skal trene LSK ut året er altså ikke et aktuelt spørsmål, men hvilken divisjon man skal spille vil faktisk kunne bli det om den seiersløse kamprekken fortsetter langt i mai.  

Og da blir det LSK mot resten av Norge igjen. Slik det stort sett har vært siden laget tok eliteserien med storm og arroganse på 1970-tallet. LSK har overlevd 34 strake sesonger, hvem tør å vedde mot LSK denne gang?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nå har det seg slik kjære herr Solbakken at lsk`s “junior” lag har altfor brutalt blitt straffet av dommerstanden. og jada, det er altfor lett å skylde på dommeren, men det hjelper veldig lite på lsk poengene at øvrebø innrømmer at lsk skulle hatt 2-0skoringen mot rbk og drept kampen med den…mot brann skulli riise hatt straffe på 0-0, og riseth aldri vært utvist!!! som igjen avgjør kampen. så helt svart er det nok ikke..legger man til at de burde og skulle hatt 3poeng mot viking, så kan man si at lillestrøm har vært særs uheldige så langt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror du virkelig at resten av Norge er så opptatt av å hate Lillestrøm. Da synes jeg du blir litt vel navlebeskuende. Uansett når man blir sett på som ett av ” de store lagene” må man tåle at småklubbene synes det er deilig med seier mot dere. Er selv bergenser og det er vel ingen klubber eller byer i Norge som får så mye pepper som nettopp oss. Hvordan takler vi det? Jo vi blir bare enda mer høylytte og selvgode. (Faktisk er den Bergenske selvgodheten en form for selvironi som ingen andre mennesker i Norge skjønner det døyt av.) At dere føler dere mislikt eller “hatet” i det ganske land må dere ta som det er , ett kompliment.
Synes du maler fanden på veggen når du snakker om ett mulig nedrykk. Spiller de som de har gjort til nå i fortsettelsen blir det mange poeng den nærmeste tiden. Brann leverte sin beste kamp på år og dag. Alle lagene i TP hadde blitt sendt hjem med tap i går. Spiller de slik i fortsettelsen kommer gullet hem i år også……

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette var et helt riktig bilde av situasjonen. Samtidig føler jeg at Henning Berg er det beste alternativ for klubben nå.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fikk ikke helt tak på poenget her. LSK mot resten av Norge. Det er vel helt opplagt at få andre en LSK fan vil bli veldig lei seg om de rykker ned. Hvorfor skulle de det? Fortjener de og overleve noe mer enn andre?

Det jeg syntes er litt rart at så mange tippet dem langt opp. Når man ser på hvem de har i stallen er det nesten ikke annet å forvente at de ligger der de ligger.

Hva skjer med Berg. Det var vel han som var mye av grunnen til at folk tippet dem høyt opp. Hva skjer når han går ut å sier før kampen mot Brann at vi kunne ha vunnet 5 av 6. Blir ikke det litt feil fokus?

Det som kan være reddningen til LSK er at det finnes et par andre lag også som sliter, og med 34 sesongers erfaring kan det nok gå bra.

Hvorfor er det så mange som ikke unner LSK og holde seg? Det er så jo sykt gøy når lag som tror de skal kjempe i toppen. Mye gøyere at LSK ligger der en eksempelvis SIF, det hadde vært så forutsibart. Det er når ting ikke er helt som de skal at det er moro.

En liten utfordring til deg. Gult kort for usportslig opptreden. Er det ikke usportslig av spillerne og ytme frempå at motspilleren bør ha gult eller rødt kort? Som eksempelvis Hulsker gjorde i Start – Tromsø kampen.

God helg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Er selv bergenser og det er vel ingen klubber eller byer i Norge som får så mye pepper som nettopp oss”

Tror du tar feil her, Bergenser. Brann har aldri vært en outsider lik LSK, de har ikke oddsen mot seg i samme grad – hverken når det gjelder infrstruktur, publikumsbase, eller omdømme hos andre supportere. Synes det er gøy når Odd slår Brann, for all del, men det er ikke så viktig. Men enda morsommere når de slår LSK (og RBK, for den saks skyld).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Med all respekt Bergenser, men Lillestrøm hadde dere i knestående før de fikk den ytterst feile utvisningen. De skulle i tillegg hatt et soleklart straffespark noe som trolig hadde gitt dem ledelsen. Og da er det stor sansynlighet for at Brann hadde tapt. At det ble enveiskjøring etter utvisningen er absolutt ingenting å skryte av. Brann vil fremdeles kun havne midt på tabellen i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Brann <3<3

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

RBK har vært like lenge i eliteserien som det LSK har…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sorry Børt, LSK har vært i eliteserien (øverste nivå) siden 1975, mens RBK har vært der siden 1979.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må si som Kivle over, fikk ikke helt tak i poenget her. LSK er nok ikke lenger hat-laget slik de en gang var.
LSk fikk dette hat-lag-stempelet i den perioden fra midten av 70 tallet og mange år fremover ettter at de var så suverent gode. Tom Lund og greier vet du. Den perioden var de så mye bedre enn andre. Det er de ikke lenger og folk bryr seg mindre.
I dag er det nok RBK som har overtatt som hat-lag. Det er de alle vil slå. Virker som du er helt på feil jorde, eller snakker fra hjertet og har følelser for LSK.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Den bedritne togstasjonen”?

Herregud, for en latterlig ting å si! Togstasjonen på Lillestrøm er bra som faen den. Hva har det å gjøre med fotball, anyway? Er togstasjonene i de andre eliteserielagenes baner mye bedre, altså?

Tror ikke Lillestrøm rykker ned i år. Sånn er det bare.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Viking har rekorden for antall sesonger i toppdivisjonen med 57 sesonger:)

LSK har 44:p

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

nå var det vell snakk om sammenhengende sessonger? og ikke totalen?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00