av Espen Solbakken | mai 13, 2009  

Europas heteste radarpar

OK, så har Messi, Henry og Eto’o 70 seriemål mellom seg for Barca i år, men av spissduoer er det ingen som matcher Wolfsburgs Grafite og Dzeko for øyeblikket.

To gullspisser, Grafite og Dzeko i Wolfsburg

To gullspisser, Grafite og Dzeko i Wolfsburg

Tirsdag slo de til igjen og scoret alle tre målene mot Dortmund, tre kasser som gjør at Felix Magats sensasjonsgutter fremdeles leder Bundesliga på målforskjell foran Bayern München.

Tyske forsvarere har ennå til gode å finne ut av hvordan de skal matche farten, fysikken og tilstedeværelsen til brasilianske Grafite (30) og Edin Dzeko (23) fra Bosnia-Hercegovina. Til sammen er de storvokste karene nesten fire meter med mål og målgivende pasninger. Grafite har 24 scoringer så langt, flest i Bundesliga og svært imponerende med tanke på at han kun har vært på banen i 23. Bosniske Dzeko er ikke stort dårligere med sine 22 mål (ingen straffespark) og ni assist på 32 kamper.

Sammen konkurrerer de med Stuttgarts Mario Gomez om toppscorertittelen, men viktigere: Vfl Wolfsburg kan snyte alle kanonene for seriemesterskapet.

Barcelonas magiske tre er nevnt, men der tar man kunst mer for gitt. Det er tross alt Camp Nou og diskutabelt åsted for Europas fineste fotballtradisjoner. I andre toppligaer har linken mellom Steven Gerrard og Fernando Torres gitt masse uttelling for Liverpool, men også på Anfield forventer man at slik skal skje,

Men dette er Wolfsburg. Mitt første “møte” med klubben var da en kompis spurte meg om navnet på manageren for noen år tilbake. Jeg visste ikke. Svaret var Wolfgang Wolff (ingen dårlig match med klubbnavnet). Hadde han spurt om spissduoen nå derimot…?!

Hva er din drømme-spissduo gjennom tidene?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

endelig er det noen som nevner Edin Dzeko den nye ibrahimovic:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Min drømme-spissduo gjennom tidene er Raul-Morientes, de spiller med en så fryd og effektivitet. De fylte hverandre perfekt ut når de spilte sammen for Real Madrid.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men du må ikke glemme Misimovic, Han er en haug av assist. Miske er den beste til å spille gjennom dzeko og grafite. Han har mye av æren han og!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jaa endelig er det noen som visser takter her, bosniske røtter :) trenger ikke ha noen falske ibrahimovicer, han er god og alt det der, men når han selv ikke vil spille for bosnia + at han sier at han ikke er født i bosnia og far’n han’s sier at han er det, så vet ikke jeg, men tilbake til wolf-stjernenen.
Graffite er en av 5 beste spisstallenter i tysk bundesliga, sammen med Bosniske Edin Dzeko.
Graffite sine gode egenskaper er vel farten og skuddtreff og hodespill, ikke minst styrken , noe som også Dzeko også har.
Dzeko sine gode ferdigheter er farten, tørr å utfordre, prøver på skudd (treffer) også er det styrken, og for å¨ikke snakke om styrken i lufta, tross alt han blir kalt luftens baron av tyske medier så det skulle ikke sjokke dere altså :)
Nok fra meg :)
Men jeg håper at dzeko og graffite drar sammen til en ny klubb, men foreløpig så klarer de seg utmerket godt, og det er utrolig godt å høre, men det får vi se som tiden går.
Beste hilsner fra 16 år gammel gutt som kommer opprinnelig fra Bosnia men bor i Norge :)
Håper på flere kommentarer:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det finnes jo drøssevis av gode spiss-kombinasjoner opp igjennom. Det ferskeste eksemplet fra Tippeligaen er jo selvsagt Nannskog-Gunnarson, men det kanskje mest effektive spissparet Tippeligaen har sett er duoen Brattbakk-Rushfeldt (Jada, det fantes en ving til der) som vel scoret hhv. 28 og 26 seriemål på 26 seriekamper en gang på nittitallet.

Moldes trio Stavrum-Sundgot-Solskjær var jo goså livsfarlig før de dro utenlands, og Harald Sunde – Odd Iversen er jo fortsatt legendarisk i RBK den dag i dag.

Milan- og Svergie-trioen Gre-no-li (Gunnar gren, “Gunner” Nordlie og Niels Liedholm) står jo absolutt ikke noe tilbake for sin mer berømte nedrelandske arvtagertrio Rijkard, Gullit og van Basten.

Men, mitt favoritt-spisspar er det likevel ikke tvil om. Det er og vil nok forbli komboen Dwight Yorke/Andy Cole. Da de herjet som verst i Premier League (og Champions League) for Man Utd så det tidvis ut som om de kunne stått på hver sin pol, og fortsatt spilt et uanstrengt veggspill seg imellom. Nannskog-Gunnarson snakket mye om “Telepatisk samarbeid” og om at de “Kunne finne hverandre i blinde.” Yorke/Cole var selve defininisjonen på den type samarbeid, det var helt vannvittig hvordan de klarte å finne hverandre og utmanøvrere all verdens forsvar.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg mener at Fernando Torres og Stevie Gerrard er det beste radarparet uansett. Jeg er United-fan også, men jeg må innrømme at Fernando Torres og Stevie Gerrard er det beste radarparet unsett!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Uten tvil Totti – Batistuta da de vant seriemesterskapet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må si meg enig med Hans Olav. Yorke/Cole var helt vannvittig gode sammen og definitivt mitt favorittpar gjennom tidene. Mener å huske at de to sammen med solskjær utgjorde over 80 mål på en sesong. Kan vel ikke kalles noe annet enn en enorm prestasjon.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Den beste spissduoen gjennom tidene er uten tvil Kenny Dalglish og Ian Rush. Ingen er i nærheten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mitt drømmespisspar er definitivt Keane/Berbatov. Helt magisk det samspillet de fikk og var et helt lag alene

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Andy Cole og Dwight Yorke var magiske sammen. Tidenes spisspar uten snev av tvil!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

INGENTING SLÅR STOIQKOV / ROMARIO I BARCELONA. DI 2 VA ET LAG I SEG SELV

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med Zamarano og Salas for Chilie? De var helt syke sammen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg må si at d er bra at dere legger merke til noe annet enn d som skjær på den britiske øya.. Edin Dzeko er en stor tallent, og de store klubbene i Europa har nok lagt merke til d.. Han blir en het salgs kand. i sommer. Grafite er en komet som er veldig uforutsigbar i sin spillestil, teknisk, stor og sterk.. Synd at han først nå i en alder av 29 får vist d..
Men når d er sagt, så må jeg nok også nevne Zvjezdan Misimovic, playmakeren i Wolfsburg, som står sikkert med mer enn halvparten av assistene ti Dzeko og Grafite..
Så d er bare å få bort litt av det extreme fokuset fra England, og bone-crushing slaktere fra PL, og få opp øya for noen andre ligaer i Europa, de kan mangle navn som nordmenn blir kåte av, med en gang noen nevner Gerrard, Rooney osv. ( Roar Stokke, som mann føler at hver gang han komenterer CL med Utd, L’pool el Chelsea, at han får orgasme i stolen, for ik å glemme tullingen Jan Åge Fjørtøt)

Når d gjelder beste spisspar gj. tidene, mange å velge mellom, vil ik si at noen er bedre enn andre, men mine fav. er fra Milan på 90tallet. Dejan Savicevic / Ruud Gullit..

Hilse Z… fra Bosnia :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Beste spissduo gjennom tidene er romario og ronaldo da de spilte sammen i Brasil landslaget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må si meg enig med flere av dere, Yorke – Cole utgjorde i mine øyne det som er tidenes største spissduo, det var ikke en forsvars spiller i PL eller verden for den saks skyld som skjønte et kvekk når Cole/Yorke stilte på topp for United.

Men Cantona-Solskjær var også et radarpar for United, men de hadde langt fra samme samspill som Cole og Yorke

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Rooney/Ronaldo har ofte et enormt bra spill sammen, men slår aldri Yorke/Cole sitt samspill.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00