av Espen Solbakken | mai 19, 2009  

Selv ikke Barca stopper United

Liverpool og Chelsea kan oppleve å samle 86 og 83 poeng i årets Premier League uten å ha vært virkelig nær tittelen. Neste United-offer er Barcelona!

Are you watching, Messi & Barcelona?

Are you watching, Messi & Barcelona?

Det er nemlig Ferguson-time denne våren også. Det siste usikkerhetsmomentet er om Barcelona kan stoppe United-dominansen ved å stjele Champions League-troféet? Her møter United tross alt verdens beste spiller (Messi), den mest målfarlige løperrekken (Messi, Eto’o, Henry), den mest ballsikre midtbaneduoen på kloden (Iniesta, Xavi) og en kaptein med klubbmerket gjenspeilet i alt han gjør (Puyol).

Jeg tror ikke det er nok. Fordi:

De mangler for det første tre av fire faste bak, Abidal, Dani Alves og Marquez. Men uavhengig av lagoppstillingen kommer Barcelona også med en endeløs rekke av trekanter, veggspill helst inn på fem-meteren, hælspark for hælsparkets skyld og overambisiøse forsøk på å tangere sine egne pasningsrekorder. Uten fremdrift er alt dette for meg like kjedelig og intetsigende som en langpasning uten mål og mening.

Jeg tipper jåleriet, som har vært umulig å håndtere for spanske kollegaer i Primera Division, passer United ganske bra. I Spania er både rommene og naiviteten større, mens hos engelske lag er organisasjonen derimot stram, flatene krympet og kynismen stor. Barcelona har f.eks feilet i å vinne noen av sine siste fem hjemmekamper mot Chelsea, Manchester United og Liverpool – og de har kun vunnet én av de siste siste åtte enkeltkamper mot engelske lag.

Der målene triller inn for moro skyld i tresifret antall per år hjemme i Spania, er det tørke mot engelske lag i Europa. Det ferskeste eksemplet mot United var i fjor da Paul Scholes scoret det eneste målet i løpet av 180 minutter. Enda ferskere i tid er bortekampen mot Chelsea da Iniestas finalesikrende mål på overtid i Øvrebø-kampen var Barcas eneste skudd på mål i løpet av hele kampen. Sammenlignet med ballinnehavet er det oppsiktsvekkende lite, men en ganske treffende oppsummering for det gjenvendende kampbildet i Barcelona vs. England.

Derfor er det vanskelig å se noe annet enn United  i år også. Både i finalen om en uke og i England igjen om 12 måneder.

Det er kjedelig nytt for fotballromantikere, men noen ganger må man også vinne ”the ugly way”. Det ligger ikke til Barca, som helst skal vinne med stil. Jeg mener også at den spanske ligaen er sterkt overvurdert. En elegant svale gjør ingen tropesommer. At årets trege og omstendelige Real Madrid-utgave tar sølv med kjempemargin er definitivt ikke noe styrketegn.

Barcelona blir stadig påminnet om forskjellen når de møter engelske lag. Går de i fella 27. mai også?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg er helt enig, dessuten mangler barça iniesta også, det blir vanskelig for dem.
Glory, Glory, Man. United

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Grunnen til at Liverpool, Chelsea og United legger seg bakpå mot lag som Barca er at dei veit dei er overlegent dårligere teknisk. Det er taktikken Man Utd også må benytte dersom dei skal ha sjans mot Barca, og det er trist. Det er trist at slik fotball vinner gjennom. I mine auger har lag som legger seg på 16 meteren på eigen heimebane tapt på førehand. Det var ein seier for fotballen at Iniesta fikk inn det skuddet mot Chelsea.

Scorer Barca først, helst tidlig, vinner dei CL ;) Thats a fact! …og koffor skal dei ikkje for ein gongs skyld klare det mot lag med Benitez-taktikk?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Først og fremst, kan ikke skjønne hvorfor du mener den spanske ligaen er overvurdert. Sant nok er Premier League det beste ligaen i verden, og ingen i nærheten. Det er bare å se hvem som er i semifinale i Champions League. Men er det en som absloutt skal ligge på 2. plass er La Liga. Nå idag kan det vel bare være spansk lag som kan ødelegge for engelske klubber. Hvem andre liga er større?! Italia?! Roma er aldri sterk nok, og Inter, som er best i Italia, vi så åssen det gikk med dem.. Tysk liga er over og ut for lengesiden.

Og hvor mange engelske spiller er det i de store klubbene i England som spiller fast på laget sitt?! De bare kjøper, kjøper slik at de ligger i gjeld. I Spania er de rett og slett flinkere til å dyrke sin egene spiller og bruke dem. (Kanskje ikke Real Madrid) Det er greit du tenker litt over det før du sier spansk liga er overvurdert. Og hvilken klubb har vunnet mest trofeer gjennom tidene?! Real Madrid, som er fra Spania.

Og når det gjelder Chelsea mot Barca, har jeg noe spørsmål til deg.. Så du kampen i Camp Nou da Chelsea kom på besøk? Hvor mange sjanser skapte Chelsea? EN!! da Marquez “sentret” til Drogba. Eto’o driblet forbi Terry og kom aleine mot måt, Bojan nikket over mål fra 1 meters hold, Hleb med dobbel sjanse, straffe de ikke fikk i Henry-situajson. Men alle sier at Chelsea var bra fordi de spilte defensiv og slapp unna 0-0.

Hva om jeg hadde sagt at Barca spilte defensiv i Stamford Birdge, de ville bare trille ballen i midtbanen og kontret Chelsea. Er ikke 1-1 bra da?
Chelsea har bare seg selv å skyld på. Da Abidal fikk rødt kort burde de har pøst opp med folk og punktert kampen, men neida. De ville forsette å spille defensiv. De klarte det i 90 min X 2, men glapp i siste sekund. Synd for dem.
Jeg sier ikke at Barca fortjener å gå videre, men det er ikke ufortjent. Og de var absolutt ikke dårligere enn Chelsea.

United er ingen tvil større favoritt enn Barca i finalen, med tanken på bredden i troppen og de er rå sterk både offensiv og defensiv. Men hadde alle spillerne til Barca hvert tilgjenglig mener jeg de er sterkere enn United.

Offensiv er det beste forsvaret, det har Barca vist gang på gang i år.

Jeg håper på bra finale og at den ikke blir ødelagt av dårlig dommer:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg kan ikke se at United er bedre enn Barca, United har nå fortiden spilt bedritent fotball men scort mål.

FORZA INTER! <3

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

En ting er en tur-returoppgjør mot Barca, en annen ting er en finale. ManU kan altså ikke spille på en defansivt engelsk standardstrategi mot disse kunstnerne. Og uten denne strategien er utfallet åpent, selv med skadene og utestegningene som gjeøder. Men Messi, Xavi & Iniesta vil klare det, av den enkle grunn at de kan improvisere. BARCA, MER ENN EN KLUBB!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det verste jeg vet er normenn som HELE tiden skal se fotball gjennom engelske-briller.. Våkn opp da mennesker!! Dere er norske, ikke engelske.. Enda til Arne Schjeie klarer å være mer objektiv,selv midt under en viktig VM-kamp for norge..
Hvorfor er det så vanskelig å innse noen ganger at engelske lag ikke alltid er best. Engelske lag spiller latterlig defansiv fotball når dem møter god motstand.. Chelsea i år, og Manu i fjor..la seg i forsvar i 2×90min mot barca. Latterlig!! Er det noen av de engelske lagene som skal ha skryt for CL- innsatsen, så er det Arsenal og Liverpool. De har turt å spille sittt spill.. ikke den feige møkkafotballen manu og chelsea står for.
Manu har spillt ræva i hele år, takke meg til blinde supportere

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du er en av de fotballkommentatorene i Norge som absolutt ikke har peiling på fotball.
Si meg hvorfor du syns United spillet er så mye finere enn Barca sitt? Man U lever veldig mye på enkeltprestasjoner og da kan du ikke si at det suverene pasningsspillet til Barca er like kjedelige som langpasninger. Det blir kjedelig fordi det ikke finns et annet lag i verden som truer Barca på det å føre spillet. Det er United som gjør kampen, kjedelig, ikke andre veien rundt.

Jeg kan godt være enig at Barca stiller mer svekket enn Man U, med nøkkelspillere som Dani Alves og Abidal som er ute med karantene + skadete Iniesta og Márquez. Man U på en annen side mangler bare Fletcher som ikke er førstevalget til United. Må rette deg i det du sa tidligere om at Márquez var førstevalget i midforsvaret for det er litt feil, han og Pique står så og si helt likt på den plassen ved siden av Puyol.

Men det som ødelegger alt er de jævla karantenene. Jeg syns at det er greit at man har karanteneordningen i gruppespillet og i knock-out-rundene fram til finalen, men i finalen er jeg ute etter å se god fotball og ikke ett skadeskutt lag som vakler pga mange kjipe karantener. Er det en ting som skal gjøre slik at finalen går i United’s favør så er det manglende backer på Barca. Styrken dems i forsvar ligger mye i det at de fører spillet høyt på banen og trenger raske backer til å ta igjen og stoppe evt. kontringer mot seg. Denne oppskriften blir tatt bort når 2 av verdens raskeste backer blir satt på tribunen!

Sist men ikke minst vil jeg si at du kan irriterende lite om fotball (akkurat som Svea som burde gått av, i likhet med noen tippeligatrenere i 2008). Du har fått den jobben du har mye pga broren din vil jeg tørre å påstå!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tragisk, huff at dagbladet og VG linker til slike Anglofile tufser … huff huff

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er tyldelig hvem du heier på her da, slik du skriver! og at du bare finner negative ting om spansk fotball sier vel at du synes at flere mål i en kamp er kjedelig.

Enig med Tuan her.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hahaha – nok en smell for en såkalt forståsegpåer.
United kommer til å tape med minst 3 mål. De suger faktisk. United er elendige, og de lever KUN i troen på hva sir Alex har lurt de til å tro, nemlig at de er best i verden. Nå når de møter barca – det beste laget på kloden – vil forskjellene mellom såkalte fletchers og osheas vise seg mot kvalitetsspillere. Messi alene setter nok 3 bak forsvaret til verdens HELDIGSTE lag.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

elendig artikkel!!! er så møkklei dere england-elskende nordmenn!!!

Men uavhengig av lagoppstillingen kommer Barcelona også med en endeløs rekke av trekanter, veggspill helst inn på fem-meteren, hælspark for hælsparkets skyld og overambisiøse forsøk på å tangere sine egne pasningsrekorder. Uten fremdrift er alt dette for meg like kjedelig og intetsigende som en langpasning uten mål og mening.

åssn pokker kan du si det der?!?! uten mål og mening?? laget har skåret hele 104 mål i den spanske ligaen idag din forbanna tosk!!

de har skåret 30 mål i CL i år..

og du har selv sett hvordan alle engelske lag spiller mot barca.. de legger 11 mann bak ballen…

det finnes ikke et lag som er i NÆRHETEN like ballsikkert som barca..

så før du skriver din neste artikkel(noe jeg virkelig håper du aldri gjør igjen) så få litt plass i hodet for annen fotball enn engelsk.. elendige møkkajournalist..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg syns den spanske liga er overgegen, spesiell fra 4 til 20 plass
Du har selv sagt, engelske klubber spiller mer kynisk mot Barcelona og de har vært heldig til nå, ved å utnytte Barcelona feil i forsvar.
Jeg heier på romantiken i fotball, fotball er en show og jeg skulle aldri betale for å se engelske eller norske spiller spille fotball men kunne gi et øyne for å se Iniesta, Xavi, Messi osv alive.
Det er veldig enkelt, dere i Norge heier på engelske fotball fordi norske spillere har ikke en eneste sjanse til å spille på verdens beste ligaen.
Jeg er glad dere alle disse -son og -sen fra Island, Sverige og Norge er akseptert og god nok for Premier league men aldri for La liga.
Jeg kunne aldri betale en eneste krona for å se på TIppeligaen Stoke city, Hull city, Blackburn, Wigan, osv
I Spania, selv lag som ligger på bunnen i tabellen kan utfordre de store og spille fantastisk fotball.
Det er et kulturforskjell, dere ligger fysikk og cracking heads, vi liker teknikk.
Barcelona spiller alltid fram men når de “overlegende” engelske feige lag som venter med 9 stykker bak ballen og finner ikke rom må de starte og bygge spillet på nytt. Noe dere aldri skal forstå!!
Dere liker ikke Maradona, Messi, Iniesta etc jeg liker ikke O’Shea, Carrick, Fletcher osv, det er et kulturforskjell!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

kan ikke si meg mer enig i det tuan skriver, manu har spilt driit kjedlig hele sesongen,(kansjke tidenes kjedeligste serievinner) men gålla. når du først nevner manu- barca kampen fra i fjor, så bør du se den igjen, makan til rundspilling på old trafford skal du lete lenge etter,( kan bare bli sammenlignet med 1.omgangen til tottenham i år). og det var ett langt bedre manu lag enn i år. for å sammenligne årets lag med fjorårets lag blir som og si at bæsj inspirert av mat, noe som for så vidt er sant. men blir ikke noe mer spiselig av den grunn.

men det er ikke nødvendigvis at det er det laget som spiller best som vinner, men jeg tror at vis manu spiller offensivt(eller ikke 1-0-9 taktikken til chelsea, alt annet vil jeg karaktirisere som offensivt ) mot barca(noe de må det er jo finale) så kommer det samme til å skje som barca-real. og det hadde vært vidunderlig digg, jeg krysser fingrene SÅ jævlig for det

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ett veldig bra innlegg av Tuan :)

Mener også du går alt for hardt ut mot den spanske ligaen og Barcelona. Ingen kan si at Barcelona ikke har fortjent plassen sin og at de ikke kan utfordre Man U.

Men jeg tror også, desverre, at Unitet trekker det lengste strået i år også. Men vær litt forsiktig med og rakke så hardt ned på den spanske fotballen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Liverpool og Chelsea kan oppleve å samle 86 og 83 poeng i årets Premier League uten å ha vært virkelig nær tittelen.

du er bare retard.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg sa før semifinalene at det eneste laget som kan snyte United for trofeet er Chelsea. Som LFC supporter så ønsker jeg ikke at United skal ta flere trofeer denne sesongen, men nå ligger det desverre an til at de skal få løfte bøtta igjen.
Min mening er mye av det som har blitt sagt tidligere her, engelsk fotball har høyere intensitet, mer struktur og det taktiske ligger på et helt annet nivå enn resten av fotballeuropa.
Desverre, men jeg får nesten gratulere med bøtta..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Da spør jeg deg, hadde man utd klart seg like bra i spania som i england? jeg kan spør mange om det, alle sier, ja barca og real madrid hadde ikke gjort det så bra i england, bla bla bla. Men hadde liverpool, chelsea, man utd, aston villa, arsenal etc. gjort det like bra i spania?

Drit lei av dette Man Utd, som skal representere premier league. Håper Man Utd ryker på en stor smell!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

bra for deg at du har et favorittlag- ellers hadde du vel ikke interessert deg for fotball siden du tydeligvis ikke klarer å verdsette fotball som artisteri og kunst satt i system og krydret med individuelle ferdigheter av en annen verden…

en ting er at united er favoritter nå med 3 av 4 i forsvaret ute, men en annen ting er å disse fantasifotballen barca spiller. ja de har en svakhet mot engelske lag som ligger rundt 16 meteren med hele laget, men håper for guds skyld at de ikke endrer spill. elsker å se de mange, raske og sikre pasningene som noen ganger koker bort men andre ganger eksploderer i herlige angrep, avslutninger og mål. kalle det jåleri, kjedelig og intetsigende blir for dumt og må si jeg synest litt synd på deg… det er brilliant fotball – som spania spilte og vant em med i fjor sommer- jeg er glad barca finnes jeg elseker de, fotballen de spiller, hva de er, hva de står for og håper for guds skyld de vinner- men om de taper går det også greit, bare de er tro mot fotballen de spiller- så får det heller være at de sliter å score mot 11 engelske forsvarsspillere… barca barca barca barca

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

uff mange god troende om Barca suksee her.
Må si jeg skal le godt når den underlegne spanske klubben taper for aggressiv, og fornuftig fotball.
Det handler om å VINNE. og da ser eg united løfte trofe.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette var jo interresant lesning av dere som har kommentert… Hver eneste en (så og si) holder tydeligvis med spansk fotball og Barcelona her.

Vel. Det er mye blabring om at United spiller kjedelig fotball og greier, at de er altfor defansive og slikt, men det er ikke veldig rart at et lag ønsker å unngå baklengsmål? Man Utd ønsker alltid å score mål, de som påstår noe annet aner da altså ikke hva denne klubben står for. Men hva hjelper det å score 4 mål om du slipper inn 4 mål?

Jeg skal si meg enig i at United spilte en mer underholdene fotball i fjor, men dette tror jeg er rene tilfeldigheter samt et valg av Berbatov framfor Tevez i visse kamper. Men tatt i betraktning fjorårssesongen er den eneste store forskjellen på årets United og fjorårets antall mål. Og når jeg først er inne på mål. En ving som scorer 42 mål i løpet av en sesong, for et lag som spiller i verdens mest defansive liga……. Say no more!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

WOW!

For et engasjement fra Barca-fansen. Kan vel avsløre såpass at jeg ikke er United-supporter, slik noen påstår.

Nok om det.

Bakgrunnen for bloggen er det FAKTUM at fintspillende Barcelona ofte kommer resultatmessig til kort mot det jeg beskriver som bedre organisert og mer kyniske lag fra England.

At katalanerne tviholder på sin stil og sin filosofi er for så vidt prisverdig. Men jeg står på at en kombinasjon av Barcas possesion og de engelske klubbers organisering og gjennombruddshissighet definitivt hadde gitt klubben enda flere pokaler.

Også internasjonalt.

Espen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Espen Solbakken er den mest inkompetente fotballkommentatoren jeg hørt og sett.

Braca får det tøft med alle karantenene, men er et klart bedre lag enn United, det eneste som senker dem er et heldig langskudd og 11 man bak ballen. De eneste målene de har sluppet inn i CL sluttspillet har vært skudd som blir skort på i 1 av 10000000 av hendholdsvis Essien, Scholes og Juninho.

Nå ser det ut som både Iniesta og Henry er klar til finalen. Det er et stort pluss for Barca.
Har Messi, Xavi og Iniesta dagen så blir det plankekjøring.
Hvis i tillegg Eto’o begynner å sette sjansene som han ikke har gjort de siste ukene så blir det lett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det sier vel det meste om ditt syn på fotballen når du mener at det er like morsomt å se på langpassninger som klikk klakk spill…

Å kalle en som kommer med slike utspill VG`s fotball “ekspert” er mildt sagt tragisk! Det dukker opp tanker som at det hele er ett spill fra VG sin side for å provosere og engasjere lesere… Noe som funker som bare det!

Skjelden om aldri jeg blir så provosert som når jeg leser de meget lite gjennomtenkte kommentarene til Solbakken!

Ps: Kom med curling tips eller noe i stede.. der klarer du kanskje å følge med!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Puta mierda!
A: Du bør kjøpe deg en TV for å få med deg hva som skjer i Spania!

B: Du vil alltid være broren til den mer kjente…, ergo du vil alltid bare være en linselus som forsøker å klatre på sin brors suksess/status

C: Det er vondt å se på alle de stakkerne som har tror bare det finnes en stor liga i Europa, den engelske er i store deler møkk-kjedelig, det er liksom bare å henge seg på ManU-hypen så er man fotball-interessert!

D: Møkk sier jeg!

E: Vær glad Barca har tatt fotballen ut og spiller den slik den skal og bør spilles, det har vi ikke sett før nå i dette århundre! Det kommer til å spelle fletta av ManU, DU kommer til å få fletter etter CL-finalen! Tro meg!

F: Vær mer ydmyk din fjomp! Dette virker som et dvaskt forsøk på et eller annet,…. vet ikke hva!

G: Tror finalen kommer til å bli en langt bedre kamp enn hva du gir uttrykk for!

H: Vaya en paz!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

viser til ein del kommentarar om chelsea og united som har lagt seg bakpå borte mot barcelona. det er mange som syns dette er heilt forkastelig og likar å sjå mykje mål, veggspel og nokre hælspark.
eg er enig i at barcelona er kjempemorsomme å sjå på, og eg storkosa meg framfor tv’en då barca knuste real i serien. men like godt sat eg med inntrykket av at hvis eit godt organisert defensivt lag hadde vore på bana, så hadde dei kunna slått begge to. og det hadde vore like moro for meg å sjå. det hjelper ikkje å kunne dra overstegsfintar og passe med hælen hvis ein ikkje klarar score (som dei ikkje klarte hverken i år eller i fjor). men det er visst enkelte her som ikkje klarar å sjå at god organisering og godt defensivt spel er GOD fotball. det viser jo berre total mangel på fotballforståelse.

ein 1-0 kamp i finalen etter ekstraomgangar hadde ikkje gjort meg det døyt så lenge det er god fotball. vil berre ikkje ha straffar.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig med Espen, Barcelona spiller trekant fotball og scorer helt inne ved femmeteren og scorer med hælspark og fancy greier, men det er ikke mulig mot Uniteds sterke forsvarsfirer.

Messi var nesten helt usynelig i begge kampene mot Chelsea og det forundrer meg ikke om han blir usynelig mot United i Roma heller.

De kom også videre med flaks etter elendig dømming av Øvrebø på Stamford Bridge, så alle Barca-fans skal være glad de i det heletatt spiller finale i år!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ha ha” god organisering og godt defensivt spel er god fotball” nei langt ifra men det er nok en godt gjennomført kamp og kanskje til og med fører det til seier, men god, underholdende morsom fotball… NOT og kun fan som vil like -ikke for nøytrale.. jeg elsker landslaget under drillo med effektiv fotball, men kun fordi jeg er norsk patiot…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Husker du hva Messi gjorde med Evra i fjor?

De fortjente seieren mot Chelsea, dommeren på Camp Nou skulle blåst straffe til Henry + 2 feilannulerte offside på Eto’o, synes ikke Øvrebø var så ille, de skulle hatt et straffe ved handsen til Pique, men alle de andre er jo bare Drogba som kaster seg ned!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bojan(halvt serbisk) kommer til å gruse Manchester united alene.
Det eneste positive med united er Vidic. Han er en serbisk kjempe.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til deg Mats!

Jeg er Barca-fan så jeg prøver ikke å gå hardt ut mot spanske liga, men alt i alt må du vel være enig at engelsk liga er bedre.. 3 av 4 lag i Ch.L semifinale er engelsk, også i fjord. The big 4 fra England er ganske overlegen:)

Og viss vi prøver å være helt nøytral, så må jeg si Chelsea var bedre enn Barca i semifinalen. De traff bedre med taktikken sin. De var disiplinert både hjemme og bortebane, slik at Barca ikke fikk spille gjennom. (Hiddink er en lur og farlig mann) Og det var nok 2-3 tydelige straffer da. Jeg sier ikke at de skal få straffe på alt, men ihvertfall en.. Men kan ikke skylde på Barca, det var dårlig dommer.

Alt i alt er det like greit, for det er Barca mot United som er drømme-finalen:)

(Dessuten er straffe bare ei målsjanse, Valdes kunne jo ha reddet straffen, lol)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hallo folkens….

ka nasjon har vert best i europa dei siste åra??
eg bare lure!!!!!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei,

Jeg vil bare si at du er elendig som kommentator, og skjønner egentlig ikke hva og hvor du vil hen med dette tullet du skriver. Finnes flust av andre, bedre bloggere enn deg (kan legge til meg selv der også –> blogg.aftenposten.no)

Så vennligst skaff deg en ny jobb. Dette var makan til elendig kommentar.

mvh
Usman
blogg.aftenposten.no/usmanahsan

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

skivebom her solbakken, men hvis du har halvparten så mye passion for kamma som din bror er du hjertelig velkommen på briskeby! du svekker ikke dit kanditatur ved dyrke ball med snø fremfor klikk klakk
espen solbakken+kamma=krutt?
arne erlandsen+ kamma=adrækkoligaen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til deg Sondre!

Åssen skårte Inieste mot Chelsea?! Var det hælspark? Hvem ga passning?! Kanskje Messi? Hvor mange ganger driblet Messi forbi Ashley Cole? Hvor mange spiller løp etter Messi hver gang han fikk ballen?

Det er ganske vanskelig å drible over 2-3 man i dette nivået ja, men Messi tar vekk en del forsvar-spiller slik at de andre blir ledig, det vil si “grov-arbeid”, det man ikke ser. Men noen må gjøre det for at andre skal briljere. Derfor stod Iniesta aleine.

Og om Barca skårer med hølspark(fancy) eller ikke, vel.. det er bare å lese hvor mange mål de har skårt i serien og Champions League, så finner du ut om det ble mål eller ikke.

Og du bør lese hva jeg skrev helt på startet før du sier det var BARE FLAKS at Barca gikk videre..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til tuti. Jeg husker jævlig godt hva messi gjorde mot evra i fjor. Det var riktig digg se på. Og mer skal det bli!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Når du først er inne på statistikk:

Liverpool – Milan 3-3
Arsenal – Barca 1-2
Liverpool – Milan 0-2

Vil bare minne om dette, som er de 3 siste finalene mellom et engelsk og ikke-engelsk lag. 7-4 i favør resten av Europa. Å dra inn hjemme/bortekamper som gir mye mer rom for kynisme i denne diskusjonen passer ikke helt inn her.. Og når du først vil drite ut Spania,-ja så er det faktisk tro det eller ei de regjerende europamestrenes hjemlige liga du snakker om, og landslaget består i all hovedsak av hjemlige spillere. Så vil vel sikkert du lovprise Torres, Alonso & co, noe jeg ikke gidder. Det hallelujakoret får andre drive med. Nøyer meg med å slå fast at Spania hadde ikke fått til en dritt uten hovmesterblikket, dribleriene og krempasningene til Xavi og Iniesta.

Gjør hjemmeleksa di!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

når tyske lag spiller slik engelsek lag gjør, kalles det maskinfotball. når de engelske lagene gjør det, heter det taktisk og effektivt. spansk spill kalles jåleri, og jeg kaller norsk fotballkommentering for vanvittig forutsigbar og kjedelig.
jeg er (som barca-fan) ikke helt uenig i analysen av fotballen her, men dette med jåleri og hælspark for hælsparkene sin skyld er så utrolig jantelov-aktig at det grenser til gammeldags. sorry, you are outdated, og barca vinner

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

United-supporter eller ei, United-briller har du i denne artikkelen!

Det er en grunn til at Barcelona har 71 i måldifferanse. Det er en grunn til at Barcelona har desidert best statistikk i Champions League i år. Det er en grunn til at Messi er toppscorer i CL, dobbelt så mange som Ronaldo.

Helt utrolig at du i det hele tatt poster den artikkelen der, for det må være noe av det dummeste jeg har lest noensinne.

Henry og Iniesta er meldt klare til finalen, det vil si at vi stiller det aller sterkeste vi kan fram på banen. Bakover sliter vi med suspensjoner og skader. Skader har vi forsåvidt hatt hele sesongen, men vi har klart oss godt uansett.

Egentlig så bryr jeg meg ikke hva du skriver, for det får stå for din regning. Jeg håper bare at du ser på finalen med objektive-øyne, siden du “ikke” er United-supporter? Deretter kommer du med en objektiv artikkel. Regner med at pipa får en annen lyd da.

Thomas.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

du sammenligne jo det norske landslaget og barca du! siden du mene det e like kjedelig å se passningspillet t barca som å se en langpassning uten mål og mening! men i england spille dæm jo fantastisk underholdene fotball, kult å se feks stoke ligg med 10 mann rundt 16metern! spille for å hold nullen! fotball ska ikke spilles for å ikke slipp inn mål, men for å score mål! man u gulle jo sånne 1-0 seiera konstant! hvorfor ser du på fotball egentlig? æ ser på det fordi æ synes d e underholdene! æ veit ikke koffor du gjør det, du like væll den brae defansive fotballen, der det kriges og springes! hvis ikke barca vinn cl så vinn dæm hvertfall hjerte mitt med leken fotball og flest tuttisa, gutta bør knip igjen beina!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For det første … det er unødvendig å kalle Espen for tosk o.l ..

For det andre synes jeg at fotballen til Barca er Kunst. Det er fint spill, de går heeelt i mål med ballen ^^ og det synes jeg er morsomt. De kan godt score fra 1 cm : )) ManU .. hm, jeg har aldri likt den engelske ligaen, hvorfor ? Blir så møkkalei alle nordmenn som heier på den, som om det er deres egen liga !! Nei, hold dere til tippeliga ;) Jeg sier ikke at ingen har lov til å heie på utenlandske lag da : )) men .. dette her har jeg blitt sliten av, manu her manu der .. pff. La liga TAKTISK=FIN fotball, som en øverst skrev .. ” De handler bare om å vinne ” haha .. kødder du eller ?! Ja ok, men når vi kommer til å huske på finalen blir jo ikke det snakk om hvem som løftet trofeet : ) men hvordan de tok den ! Hvor fint, elegant det var ! Hvor herlig ! Manu = løpende zombies .. Barca har/tar fotballen til et nytt bedre og spennende nivå !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Spania er de rett og slett flinkere til å dyrke sin egene spiller og bruke dem. (Kanskje ikke Real Madrid)”

At du, Tuan, faktisk klarer å nevne at Real Madrid ikke er flinke med talenter, er rett og slett utrolig. Det er faktisk bevist at den klubben som har produsert flest spillere som spiller i de øverste ligaene i Europa er – ja nettopp – Real Madrid. Rett og slett provoserende å høre at Real Madrid ikke er flinke med noe de, sammen med blant andre Barcelona, er best av i verden. Det synes dog ikke så godt når talentene ofte slår til på høyeste nivå mens de er på utlån i andre klubber.

Angående det at La Liga er en oppskrytt liga der de spiller naivt. Bullshit.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med finalen i 2006, barcelona – arsenal ??
Hva med at manu i for i fjor røyk ut i gruppespillet? ikke engang god nokk for uefa-cup? ser ikke noe av dette nevnt i den artikkelen din. Engelske lag er jo alltid best ikke sant solbakken? Når det i finalen representerer 1 lag fra engelsk og 1 fra spansk, selv om jeg har 2p i matte så finner jeg ut at det er 50% engelsk lag i finalen og 50% spansk, det gjør vell ligaene like god ? hvis engelsk har vært så mye bedre så har vell det vært hel engelsk finale. Skal sies at jeg er barca-fan men til og med individer med ølbriller forstår dette.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forskjellen på engelsk og spansk(Barca) fotball kan enkelt forklares slik;

En pasning i engelsk(også Norsk) fotball har ikke noen verdi om den ikke gir et umiddelbart resultat. I spansk fotball derimot, har en pasning en egenverdi utover at den skal gi et umiddelbart resultat i form av f. eks mål eller målsjanse. Man ser dette også i Spansk kultur og tradisjoner. Mye staffasje og det vi kaller “dill dall”.

Den verdenskjente arkitekt Goudis byggverk i Barcelona, er noe mer enn bare bygninger. De er rene kunstverk. Nettopp her ligger mye av forskjellen i hvordan man ser på ting. Å vinne fotballkamper uten stil, blir ofte ikke godtatt.

Til og med fysioterapeutene på FCBs fotballakademi, holder høyere pasningskvalitet enn f. eks. norske tippeligaspillere. Dette vet jeg gjennom mine uttallige besøk der.

Uten at jeg på noen måte vil forsvare tyrefekting, finner man her mange likhetstrekk med spansk fotball. Katalanerne(som spanjolene) liker å se en tyrefekter bekjempe tyren. Ikke dødsstøtet med en gang, men gjennom mange stikk og parader. På samme måte er det med fotballen. Tiki Taka er et typisk spansk fotballbegrep. For hver pasning jubler publikum “OLÈ” som de også gjør på tyrefekterarenaen. Jo flere pasninger, jo kraftigere blir “OLÈene”. Som i tyrefekting er det viktig å være grasiøs og elegant i det man gjør.
Ser ikke helt for meg Rooney som tyrefekter….. Derimot ville Iniesta vært en utmerket tyrefekter.

Engelsk fotball minner mye om engelsk pub-kultur; Så mange pints som mulig før stengetid ved midnatt før man raver hjem i fylla. Ballen skal for enhver pris hurtigst mulig inn i motstanderfeltet.

Nå har, heldigvis for engelsk fotball, mange sør-europerer og andre inntatt øyriket. Med denne importen har man innført en litt annen pubkultur enn at du må være stupfull før midnatt. Engelske spillere er faktisk blitt en sjelden vare i sin egen liga.

For unge norske spillere, er jeg ikke i tvil om hvilken fotball man burde ha studert og etterlignet. Vi bør fremelske pasningen som noe mer enn bare ett middel for å få ballen hurtigst mulig fremover. Helt motsatt av Ayatollah Drillos fundamentalistiske fotballsyn.

Mine egne erfaringer som trener på klubb, sone og kretsnivå, viser at det faktisk går ann å endre adferd. Selv i en spillergruppe bestående av spillere med kun anglofile sympatier, går det fint ann å etablere en annen fotballfilosofi. Men – man MÅ være konsekvent og IKKE være redd for å feile i starten.

Jeg beundrer FC Barcelonas uttalte ønske om alltid å ville styre kamper. Uansett motstander og sted. Dette har jeg også sett uttalige ganger i byen. Ikke bare på Camp Nou. Når deres Alevi(lillegutt) spillere møter motstandere som er dobbelt så store og ett år eldre, noe som betyr mye i denne aldersgruppen, ser man akkurat det samme; Vil styre kamper gjennom et spill som ingen andre er i nærheten av å mestre. Derfor er det ikke overraskende for meg at det hvert år kommer opp den ene toppspilleren etter den andre fra akademiet. Jeg har hatt gleden av å følge bl. a. Bojan, Sergio Busqets, Pedro og nå sist Thiago og Jeffren på treninger og kamp de siste åra.

Ja – ManU er favoritt neste onsdag, men for meg vil alltid FCBarcelonas fotballfilosofi stå langt over den engelske. Dette til tross for at jeg allerede på tidlig 70-tallet så George Best herje på engelske fotballbaner og siden da var fan av ManU.

En annen ting er at FCB er organisert som et norsk idrettslag. Det er medlemmene som eier og bestemmer i klubben. Ikke noen j… russere eller amerikanere med noen sedler for mye i bukselomma.

Og – inntil nylig var FCBs drakter reklamefri. De siste åra har imidlertid UNICEFs logo prydet draktene. Og da er det ikke FN-organisasjonen som betaler for å få ha logoen på drakten. Nei, det er fasktisk FCB som betaler et skyhøyt beløp til UNICEF hvert år. Bl. a. fordi klubben er mer enn en klubb…. Mes Què un club.

Dèt er en vinner det – uansett resultatet 27. mai.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Les gjerne mer på ekkeroy.info

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne artikkelen er dessverre av under middels kvalitet.

“Men uavhengig av lagoppstillingen kommer Barcelona også med en endeløs rekke av trekanter, veggspill helst inn på fem-meteren, hælspark for hælsparkets skyld og overambisiøse forsøk på å tangere sine egne pasningsrekorder. Uten fremdrift er alt dette for meg like kjedelig og intetsigende som en langpasning uten mål og mening.”

Det er jo dette som er kjekt å gjøre når man er ute på en fotballbane og som gjør det underholdende å se på fotball. Selvsagt skal man gjøre alt med måte, men det har jo også Barca gjort. Det er mye bedre å rulle ballen rundt i laget på få touch enn å måke ballen fram hvor det er 50/50 om man vinner ballen eller ikke. Når man rullerer ballen rundt slik som Barca gjør skaper det trygghet og selvtillitt i laget mens motstanderen løper i mellom.

Barcelona inkludert Henry og Iniesta, hvis de blir friske i tide vil nok ta Man U i 8 av 10 tilfeller. Hvis disse to ikke stiller vil det bli et mye jevnere oppgjør.

“Jeg mener også at den spanske ligaen er sterkt overvurdert.”

Den spanske ligaen er ikke overvurdert, Premier League er overvurdert. Tar man vekk de 4 store i England og de 2 store i Spania og kjører resten av lagene mot hverandre vil det nok være mer spanske lag i toppen enn engelske.

Spania vant nylig EM i 2008, mens England ikke en gang klarte å kvalifisere seg. Man utvikler stadig gode spillere i Spania mens i England kjøper man gode spillere fra Spania som spiller for de 4 store. Da skjønner man hvorfor Spania vinner EM og hvorfor ikke England ikke en gang er gode nok til å delta.

De 4 store i England har mindre og mindre med England å gjøre. De blir mer og mer All Star lag for verden. Se på de lagene under de 4 store, det er den engelske realiteten og det er ikke mye å skryte av.

“For et engasjement fra Barca-fansen. Kan vel avsløre såpass at jeg ikke er United-supporter, slik noen påstår.

Nok om det.

Bakgrunnen for bloggen er det FAKTUM at fintspillende Barcelona ofte kommer resultatmessig til kort mot det jeg beskriver som bedre organisert og mer kyniske lag fra England.

Hva mener du med ofte? Sist Barcelona hadde et like bra lag som i år var i 2005/06 da de vant over Arsenal i Champions League finalen. Årets lag er også trolig enda bedre enn 2005/06 siden den gang lå mye av ansvaret på en utrolig god Ronaldinho. Årets lag er meget bra samspilt samtidig som alle forwardsene har ferdigheter til å runde 1-2 motspillere. Selv uten Iniesta og Henry og et tidlig baklengs imot mot Bilbao, kunne de leke seg inn til cupfinaleseier. Det vitner om noe uten om det vanlige.

Ellers håper jeg at man kjører best av 3 kamper i Champions League i kvartfinalen og semifinalen i framtiden, hvor hver kamp er uavhengig resultatmessig. Slik som man gjør i hockey i playoff. Da slipper man slike håpløse kamper som man gjorde i Barcelona – Chelsea og Chelsea – Barca hvor et lag legger seg bakpå i begge kampene og nekter å spille fotball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du må være den største fotballidioten noensinne! Hvordan er det mulig? ser du tipper feil gang på gang når det gjelder tippeliga-kampene.. hvorfor skal du ha rett denne gangen? Og den arrogante måten du skriver på, og sier ting gjør meg kvalm! Du er ikke ansatt pga. dine egenskaper som “fotballekspert”, men pga. ditt navn!

Jeg sier ikke Barca kommer til å vinne, men jeg kan love deg det blir kamp helt til den siste slutt, og barca kan stå igjen som vinner. Og de slo Chelsea ut, gjorde de ikke? Det hadde du vel heller ikke tippet på forhånd!
Vær så snill, forhold deg saklig, og spar oss for de kvalmende engelskelskende kommentarene!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du syntes dårlige langpasninger er like gøy å se som Barca’s one-touch lissepasninger?

Wow, jeg spiller rimelig ofte på Marienlyst og vi er en hel gjeng som er helt elendige på langpasninger, bare å komme å se på hvis du vil.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Lazzebazze.

Først og fremst vil jeg si at jeg har store respekt for Real Madrid, de Konge hvite;)

Bare det at de i de siste årene vært litt FOR opptatt av å kjøpe inn store navn og bruke mye penger..Og en del store spiller spille ikke like bra som den klubben de ble kjøpt fra. Istedet for å gi de unge talentene sjansen og utvikle dem. Se på Barca, de har Bojan og Busquet. Som kommer rett etter Messi som er bare 21 år. I Real må spiller som van der Vaart og Drenthe slite med spille tid, da blir det enda mindre for talentene..

Det er bare litt synd, for de egenutviklet spiller er fantastiske, Raul og Casillas eksempel;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lest igjennom kommentarene her nå, og det er gode argumenter for begge sider her.
Jeg synes denne blogg-artikkelen var bra, men det er kanskje fordi jeg er stor-tilhenger av engelsk fotball? Det må jo være lov det og.
Barca er et fantastisk fotballag og en utrolig klubb med masse sjel, ingen tvil om det. De spiller bra fotball, scorer mye mål og har generelt et meget bra lag. De er jo tross alt i CL-finalen.
Jeg er enig med Solbakken i at United på forhånd ser sterke ut. De har kanskje ikke de blendene teknikkerne Barca har, men de har definitivt spillere til å ødelegge akkurat denne spillestilen. Og da må det jo for all del være lov å bruke dette? Hvordan kan “drittlaget” United være nybakte PL-mestere og i CLfinalen om en uke? Greit, engelske lag har mange ganger spilt det jeg kaller destruktiv (som nok mange av dere vil kalle kjedelig) fotball mot Barca. Noen ganger funker det, andre ganger funker det ikke.
Jeg mener, som anglofil hva fotball angår, at United kommer til å dra i land dette. Barca mangler kanskje flere spillere, som er gode de og, men kom ikke her og kall Darren Fletcher en dårlig fotballspiller. Han kunne på en god dag kledd av Iniesta, og omvendt. Han er en glimrende fotballspiller med en enorm fighting-spirit og en veldig bra pasningsfot.

Og la meg slippe angrep på Espen Solbakken fordi han mener United kommer til å vinne. Det blir for dumt å be han finne seg en annen jobb fordi han mener noe annet enn dere.
Jeg ønsker alle Barca-supportere lykke til på onsdag, selv om jeg, i likhet med Solbakken, mener de fort kan gå seg fast mot en av verdens soleklart beste forsvarsfirere. Jeg håper Barca får et par mål i mot, og da kan Messi og Eto´o stå på motsatt sekstenmeter og lure på hva som traff de. Mitt tips er Nemanja Vidic og Rio Ferdinand.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med å reflektere litt rundt det du skriver.

Du rakker ned på den spanske ligaen, og mener den er overvurdert.

- Personlig synes jeg det er uinteressant om hvilken liga som er den sterkeste. På bakgrunn av at folk HOLDER med lag, ikke ligaer, men har FASINASJON for ligaer. Uavhengig av nivået sett opp mot andre ligaer. Men her kan jeg ikke dy meg fra å kommenetere.

- Vel, om vi ser på årets oppgjør i CL mellom Engelske og Spanske lag, så er det bare Arsenal som har vunnet en kamp.

- Atletico Madrid og Villarreal spilte uavgjort over to kamper mot nummer 1 og 2 i PL, de er ikke i nærheten av Barca og Real Madrid i årets La Liga. Gir dette et inntrykk av nivået på ligaene? Neppe.

- Chelsea, Arsenal, United er alle i Semifinalen i CL. Gir dette inntrykk om at man har en sterk liga? Neppe. England har fire store klubber som gjør det bra, både i England og i CL. Ingen av de andre klubbene er i nærheten av disse 4. Dermed er de heller ikke representative for resten av ligaen.

Som sagt synes jeg det er uinteressant å diskutere dette. Vil likevel belyse at det er mulig å argumentere begge veier.

- Du trekker også slutninger ut i fra et nok så snevert grunnlag. Der du legger 2007 og 2008 sesongen av CL til grunn for at Barcas spillestil ikke fungerer mot Engelsk motstand. Og samtidig dropper å si noe om 2006 sesongen. Da spilte Barca på samme “naive” måte og vant CL. Og årets sesongen hvor de spiller finale.

- Du gjør også et poeng ut av at Barca har feilet hjemme mot engelsk motstand, og kun vunnet en av de siste åtte. Dette er et argument jeg finner svært så underlig når de nylig har slått ut Chelsea ved å “feile” hjemme(0-0), og i tillegg spilt naivt med alt for mange pasninger og unødige hælspark på bortebane. Og likevel har det resulterte i sammenlagt seier.

- Du ordlegger deg også litt merkelig når du snakker om “United-dominans”, lurer på om Barca kan “stjele” trofeet fra United, og minner om at det er “Ferguson-time”. Dette sier vel litt om hvilken kontekst du befinner deg i når skriver bloggen. Kan jo minne om at det er Guardiola feber i Kataluna, at det har vært Barca dominans i Spania. Så et spørsmål; Om Barca vinner så har de stjålet trofeet? Mulig dette er et språklig virkemiddel du bruker for “å vinne trofeet fra de som er regjerende mester(?).”

- Til sist:
“Der målene triller inn for moro skyld hjemme i England, er det tørke mot Spanske lag i Europa. Det ferskeste eksemplet mot Barca var i fjor da United scoret et eneste målet i løpet av 180 minutter. Enda ferskere i minnet er årets dobbeloppgjør mot Villarreal hvor United går målløs av banen etter 180 minutter, mot et middelmådig lag fra en overvurdert liga. Ser man på ballinhavet til United er det forholdsvis lite, noen som forøvrig står i stil til antall mål om vi ser på forholdet mellom United vs. Spania de to siste sesongene.”

Takk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg likte meg i sofaen når Barcelona møtte Real Madrid forleden. Men samtidig telte jeg 8 tabbemål. Jeg er evig fan av effektiv fotball. Den fotballen Barcelona serverer oss kan være artig å se på, men samtidig blir jeg mektig irritert over alle overgangene de kaster bort. Hvor er Nils Arne Eggen? Selvfølgelig skal engelsk fotball spille slik de gjør mot spanske teknikerer. Spanjolene er overlegne der. Hellas spilte på sn særegne måte når de vant EM. Hvorfor skal de ikke gjøre det? Men samtidig er engelskmennene overlegne taktisk. Det er en fryd og se de fire store kjøre kontringer. Jeg er ikke fan av noen spesielle klubber. Men i Spania ser jeg kun El classico. Resten av kampene irriterer meg såpass mye at jeg blir sint. Barcelona har et utrolig bra lag for tiden. Så gode er de ikke over flere år. Og da er det ikke noe spanske lag å se i finalen, fordi Barcelona nå har et helt unikt lag i forhold til tidligere. Engelsk fotball er noe for seg selv. Jeg har selv vært på flere kamper både i Spania og i England. Det er forskjellige kulturer. Men ingen toppmatcher kan måle seg med toppmatchene i England. Der er det trøkk. og smart fotball!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

du har helt rett i denne artikkelen : ) kunne ikke sagt det bedre skjøl

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forrige gang Espen ble idiotforklart på denne bloggen var når han tippet alle 4 engelske lag videre fra åttendels..Spesiellt det å tippe Liverpool videre mot Real ble slaktet av div “eksperter”..

Så ser man hvordan gikk det da.

For ordens skyld, håper av hele mitt hjerte at han bommer denne gangen, men har en dårlig følelse

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sier du virkelig at Liverpool ikke har vært nær tittelen i PL? Du har da sjenerøst lite oppe i toppen, du godeste Solbakken..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror Barcelona vinner, jeg håper Barcelona vinner og jeg kan vedde femtusenkroner på at Barcelona vinner !
Manchester United har vært gode i år, eller, joda de har vært gode ! Men så kommer det til ned nivået der Sir Alex Ferguson håndterer sin ubegripelige taktikk på en katastrofal måte, som mot Everton i FA-cup semifinalen ! Og nå tenker dere sikkert, ” ja men de stilte opp med reservelaget ”, nja.. det var noen der som ikke er i startelleveren men det var en del allikevel, også er jo Barcelona titallstusen ganger bedre enn Everton ( desverre ), og når Berbatov jobber like mye som en kremert kirkerotte og Carrick er ute, selv om det ikke har så veldig mye å si med Carrick da når de selvfølgelig har gode nok av backup’er ! Jeg kan også forestille meg at Ronaldo dribler seg vekk og detter bare jeg kommer borti tv’en akkurat som Didier Drogba ! Men jeg kan også i mine tanker tenkte at disse to lagene nøytraliserer seg veldig mye, begge lagene kommer til å gå i en defensiv formasjon og taktikken blir å lokke motstanderen på dems haldel, stjele ballen og kjøre en kontring !
Jeg er uansett sikker på at det kommer til å bli mye bra spill, mye morsomheter og at Barcelona vinner 3-2 over et uvirkelig tamt Manchester United som var sikker som ferrari på tom tank at de skulle cruise lett inn til seks titler i år, mange blir det ? kanskje 4 ? eller nei det blir bare 3 !!!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I Norge er det engelsk fotball som gjelder. Det gjenspeiler seg i alle landets aviser gang på gang. Når som de engelske lagene dominerer er det plutsdelig fokus på hvilken liga som er best. Jeg hørte ikke så mye om dette gjennom hele 90 tallet da det var blottet for engelske lag i internationale finaler i europa. Det var ikke før de engelske klubbene skulle ribbe ajax og lignende klubber for alt talent som var at det begynte å spire i engelsk fotball igjen.

Jeg ville absolutt ikke vært stolt av å holdt med et “engelsk” lag nå for tiden, men jeg er veldig stolt av å holde med Barca og Spansk fotball.

Visca El Barca!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er Barca-fan, men ser likevel at Solbakken kan ha rett i noe av det han skriver. Noen ganger kunne FCB definitivt vært tjent med å spille en mer effektiv fotball. Greit nok at Barcelona er best i verden på entouchspill på små flater, men min mening er at dette hadde fungert enda bedre om de hadde kunne variert løsningene litt for ikke å bli fullt så forutsigbar. De har for eksempel helt fobi mot å komme rundt på kant.

Når det er sagt, tror jeg nok kampen er litt mer åpen enn det Solbakken forsøker å gi inntrykk av. Det han “glemmer” å nevne er at United har vist seg ganske så menneskelige i det siste, tross god poengfangst. Er det ett lag som for tiden er utilnærmelig i PL, er det definitivt Liverpool, og det sier jeg forøvrig uten å være Liverpool-supporter. United har vært gode på arbeidsseire mot ordinær motstand, og det ble til slutt nok til å vinne PL, men alle må være klar over at de i Barcelona møter langt bedre motstand enn det United møter til daglig foruten de 3 andre suverene (Liverpool, Chelsea og Arsenal).

Kort oppsummert synes jeg United er litt svakere, mens Barca er litt sterkere enn i fjor. Den elendige Barca-statistikken mot engelske lag er verdt å merke seg, men heller ikke noe å henge seg opp i, all den tid laget er langt sterkere i dag enn det mesteparten av statistikken baserer seg på.

Når det er sagt, er jeg helt enig i at United er naturlige favoritter. Men det har mer å gjøre med Barcelonas fravær av sentrale spillere enn det har å gjøre med at La Liga er oppskrytt og at Barcelona sleit i kamper mot Liverpool for 5 år siden.

Jeg ser frem til en jevn kamp. Fotballeksperter bør være litt forsiktig med å være for bastante. Ballen er rund og cup er cup er det faktisk noe i. Fotballen er uforutsigbar, og særlig når to av verdens desidert fotballag skal møtes ville jeg vært forsiktig med å være for sikker på noe som helst.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lars, minner om at “halve” laget til Ajax gikk til Barca midt på 90-tallet. Ikke kast stein i et glass juice ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hold deg til langrenn du, det er dét dere nordmenn kan…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så vennligst skaff deg en ny jobb. Dette var makan til elendig kommentar.

mvh
Usman
blogg.aftenposten.no/usmanahsan

ha ha ha

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hah, jeg som trodde Liverpoolfans kunne være bitre og desperate: Dette kommentarfeltet overgår alt jeg hadde forestilt meg av stolte La Ligafans! Forstår ikke hvorfor dere ikke gleder dere over det som blir tidenes CL-finale, og stoler mer på at spillet dere forsvarer så intenst hjelper dere til sølvtøyet. Virker mer som mange av dere er svært usikre på egne prestasjoner og allerede nå legger grobunn for unnskyldninger som “Det ble et tap for fotballen” dersom Barcelona skulle tape.

Dersom fokuset skal ligge på et slikt nivå, at dere nekter å annerkjene Engelske lag for deres prestasjoner, blir det vanskelig å ta dere seriøse. Anglofile fans av forskjellig art vet i det minste at fotball har flere nyanser enn èntouch og hælspark.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

vel blir vel nok en kjedelig kamp dette som manu vinnerfor kanjse en straffe og skårer som de har sipet seg til så spiller manu defensiv fotball i 80 min til bla bla bla nei takke meg til håper faktisk barca vinner hele greia og knuser manu en gang for alle så dere manufans holder kjeft en gang for alle lenge leve barca sit fotballspill/måte og at bdet vinner

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er greit at du gir dine meninger om hvordan kampen skal gå osv. men det er virkelig uproffesjonelt å være partisk mot et lag når du helt klart skal ha peiling på fotball.

Det blir helt klart en spennende kamp i finalen med kremtoppen av engelsk og spansk fotball og selv om Barcelona har en svekket forsvarslinje tror jeg fortsatt at de har en god sjanse. Engelsk fotball er veldig defansivt og hvis ManU skulle score tror jeg det ville være på grunn av en lusepasning av Barcelona, og ManU scorer på kontringspill.

Barcelona spiller som regel med raskere og mer tvilsomme pasninger som noen ganger fører til feil og det er dette som blir Barcelonas problem i den kommende kampen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er uenig med begrunnelsen her. Jeg er dessverre redd for at Man Utd stikker av med seieren og syns dette er trist. Barca spiller veldig god og underholdende fotball. Utd er kanskje mer effektive, men de har hatt mye flaks denne sesongen med å dra gullet i land. Utd har ikke spilt spesielt bra, men har vært kyniske og kjipe og det har vært nok til seriegull.
Jeg leste at Arsenal og Liverpool skulle ha honnør for sin innsats i CL og er helt enig. De har splilt bra men møtt bedre motstand/vært uheldige til tider.

Blir spennende å se hvem som vinner, men hvis Utd får et tidlig mål tror jeg vi like gjerne kan skru av tv’en, da blir resten av kampen kjedelig for de kommer til å gjøre som Chelsea, spille destruktivt fotball for å dra i land seieren. Det er ingen stil over det Utd gjør, men de skaffer resultater, det skal de ha.

La oss håpe på at fotballen seirer og Barca drar i land seieren selv om jeg er tvilsom på dette….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må si meg helt enig med artikkelforfatter. Jeg ser av innleggene her at artikkelforfatter har klart å provosere Barcelona-fansen.

Jeg er enig i at Barcelona fotballen er veldig fin å se på, men jeg både håper og tror det blir for naivt mot et godt organisert og disiplinert lag. Og det er et veldig viktig poeng at dette ikke er det samme som å legge seg bakpå.

Jeg vil nesten si dessverre har det vist seg at lag som bare gir akkurat nok til å vinne kommer lengst når det drar seg til. Denne trenden kan man også se spesielt i VM. For spenningens skyld håper jeg på litt motstand fra Barcelona. Og gjerne et mål eller to, men jeg er sikkert på at ManU vinner til slutt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eller var det 48? Litt usikker.

Engelsk fotball bedre enn Barca….? Ha ha ha ha ha… hikst.

Ta for eksempel Liverpools møte med Real Madrid. I Madrid vant de 1-0, mener jeg å huske. Hvor mye vant Barcelona i Madrid, over Real Madrid? Det var 6-2. Seks ganger flere mål.

Liverpool vant 4-0 hjemme mot Real Madrid, hvor to av målene helt klart aldri skulle vært godkjent. De to første.

De “Fire Stooore” fra england kunne spilt 50 kamper i Madrid mot Real uten å klare den bragden det var fra Barcelonas side å vinne 6-2.

Barcelona – Chelsea 0-0, Camp Nou; Herr Xavi hadde i kampen flere vellykkede pasninger til sine medspillere alene, enn hva hele Chelsea hadde til hverandre tilsammen. Resultatet 0-0 var ren og skjær flaks for Chelsea og uflaks for Barcelona, som burde ha vunnet omtrent 3-0 mot det mest sjanseløst spillende semifinalelaget i CL gjennom alle tider.

Chelsea – Barcelona 1-1; Det var INGEN situasjoner som skulle gitt Chelsea et straffespark i den kampen. Begge “hands-situasjonene” var skoleeksempler på at ballen oppsøkte hånden, faktisk skulder i det ene tilfellet. De anglofile burde finne frem regelboken som lyder; “Hånden må aktivt og med vilje oppsøke ballen for at det skal dømmes straffe”. En tredje situasjon viser en teatralsk Chelseaspiller som “Snubler” inn i straffefeltet og faller som om beina var laget av ripsbærgele. I tillegg skulle Abidal ikke vært utvist, Chelseaspilleren faller for egen maskin, også teatralsk, etter å ha snublet i sine egne bein. Chelseas mål; Et vanvittig lykketreff, som spilleren som scoret om ti år vil huske som sitt aller heldigste spark på en fotball. Dette kunne han ha forsøkt å gjenta 500 ganger uten å lykkes en eneste gang.

Ingen engelske lag klarer noengang å beholde mer enn 36-38% ballbesittelse mot Barcelona, det være seg borte eller hjemme på sin egen trygge hjemmestadion. Det er ikke fordi de ønsker det slik, men de klarer rett og slett ikke å holde på ballen mot Barcelonas overlegne teknikere, som har en blendene pasningssikkerhet.

Intelligensforskjell i spillet; Engelske lag er kreativt handikappede, med fantasiløse A4-løsninger i spillet som alle og enhver kan forutse. Barcelonas angrepsmaskineri har en høyere intelligens, og overlegen kreativitet.

Når et engelsk lag skal avslutte et angrep, for eksempel fra kanten, så kommer nesten alltid den samme innleggspasningen foran mål. Og går det fort nok så blir det kanskje mål. men det samme skjer nesten hver gang. Og det er gørr kjedelig å se på.

Når Barcelona avslutter så vet man aldri hvordan, ballen kan gå i alle retninger, på en helt uventet måte, før den finner veien til nettet. Flott å se på, og det er tilfredsstillende å se på avanserte kreative avslutninger som er så smarte at man blir forbløffet, gang på gang.

Målsjansene til Barcelona i Chelsea (1-1), kontra Chelseas sjanser; At Chelsea etterhvert måtte få stor sjanser var opplagt, ettersom hele Barcelonalaget opererte inne på Chelseas banehalvdel for å få mål. At Chelsea ikke klarte å putte til tross for dette sier sitt om hvor dårlige de var. Alle de 20 beste lagene i Europa ville fått like store sjanser mot Barcelona om kampbildet hadde vært likt; Et Barcelona som måtte ha mål, som lot sin egen banehalvdel stå tom. Chelsea kunne ikke score, fordi de ikke er kreative nok. Messi ville puttet der Drogba feilet, fordi han er smartere, raskere i beina og raskere i hodet.

Barcelonas “Eneste skudd på mål” (1-1); Tåpelig maskering av virkeligheten. Barcelona var svært nær å score mange ganger i kampen, mange sistepasninger mot målscorer ble stanset i siste øyeblikk av Chelsea, som viste frem sin eneste mulighet gjennom 180 minutter; Forsvar, forsvar, forsvar, håp på heldig mål, heldig mål, kanskje en kontring…..

Mot Liverpool våget Chelsea å gjøre det de ikke kunne eller turte mot Barcelona; Spille fotball. Dette fordi de visste at de var jevnbyrdige og hadde en god vinnermulighet.

Mot Barcelona visste de at å spille fotball i 180 minutter ville medført et 6,7 eller 8-2 – tap. Muligheten var fotballdestruktivt Ayatollahforsvar, og det mislyktes.

Premier Leagues “overlegenhet”; Mange ganger i sesongen 2008 – 2009 i La Liga, har spanske “bunnlag” spilt veldig godt mot Barcelona og Real Madrid, kamper har vært mye jevnere enn hva resultatene flere ganger skulle tilsi. Barcelona har imidlertid fått frem et vanvittig lag i år, som skiller seg veldig ut fra resten av La Liga.

Det at Barcelona er overlegne i La Liga blir brukt som et argument på at Premier L er bedre enn La Liga, noe som er fullstendig tåpelig som argument.

Jeg tror at de fleste Engelske PL – lag ville blitt rundspilt på samme måte som Chelsea ble det av Barcelona, om de hadde mått sine respektive nivå-motstandere. For eksempel så ville La Liga-lag nummer ti på tabellen rundspilt PL-lag nummer ti på den tabellen. Men ville de dermed vunnet? Ikke så sikkert fordi;

Teknisk, kreativt og intelligensmessig underlegne fotballag som har lært seg Ayatollahforsvarsspill, og blitt drivende dyktige på det, er et problem å vinne mot for tekniske lag.

Jeg hadde før 2008 – 2009 sluttet å se på fotball til vanlig, det var for kjedelig, som en stor sovepille. En engelsk fotballkamp er et flipperspill med brautende fysikk og tilfeldige gjennombrudd med mange heldige mål.

Men så oppdaget jeg TV2-sport, og La Liga, og at man kunne få se Messi hver helg. Det er en fryd å se på Barcelona spille, et sofistikert og treffsikkert pasningsspill, kreativt og intelligent, med mange mål som kan ta pusten fra enhver gjennom sine oppfinnsomme vrier.

Det rake motsatte av Maskinfotballen fra fotballøya, med all sin Ayatollahforutsigbare og ikke-tekniske fysikkelskende og antikreative “følg-det-innlærte-manuset-fotball”.

Det er like mye kunsnerisk improvisasjon i engelsk fotball som i et viskelær.

Det er sikkert derfor mange nordmenn elsker engelsk fotball, så blottet for fantasi som mange er. Man vil liksom ha sin Big-Mac, hver gang, noe annet ville jo vært skummelt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dere vet ikke hva dere snakker om.

Ac Milan har KNUST united i 2005 og 2007 uten at noen nevner det en gang.

Barca vinner 27 Mai!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vil si det synet du her presenterrer bære preg av at du kun baserer deg på den siste kampen mellom barca og chelsea… og strengt tatt vitner det om at du ikke en gang har sett den første! Jeg er ikke enig i fremstillingen og jeg ser mange over meg her har kommentert at selv om premier league er den beste ligaen i verden så er “english football still rubbish.” Joda, Kaka og Zlatan er med å løfte nivået i Italia, Messi og Henry løfter det i Spania, men på enhver liste over hvilke spillere som er viktigst i ligaen vil de hjemlige nasjonale spillerne glimre med sitt fravær i England sammenlignet med de to andre store. Utover det er det kun fire lag av kvalitet i England. Selv om disse er de beste er det interessant se hvor lite involvert Engelske lag er i Uefa cupen. Bredden er fraværende i England.

Når det gjelder spillestil er england nå mest tut, tackle og kjør. Løp til du stuper og se hva som skjer. Ispedd noen tekniske finesser her og der med total mangel på taktikk. Er det egentlig morsomt i det lange løp? NEI. Er det “god fotball”? (I mine subjektive øyne:) NEI.

At United kommer til å vinne det er jeg enig med deg i. Men det kommer til å innebære nok et nederlag for fotballen, hvor den kyniske, høyt tempo-lav kvalitet, holdningen kommer til å trekke det lengste strået.

Om Inter eller Juve røk ut på tilsvarende vis som Chelsea hadde hele verden sagt “get over it, sånn går det når dere spiller den slags drittfotball. Når Chelsea gjør det samme er det “a fucking disgrace.”

Vittig.

Leve den gode tekniske underholdende fotballen, Forza Milan!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Herreminhatt her var det mye sinte mennesker. Virker også som om det er en gjeng med tolvåringer med liten kunnskap om fotball som slakter denne bloggen. “Man Utd gikk ikke videre fra semifinalen i forifjor”, “Man United spiller kjedelig fotball” og liknende… United gikk ut i semien mot Milan i forifjor, og spiller attraktiv fotball. FACT. Kan også minne om at United vant i 99 med en vanvittig angripende og målrik stil, men ble “funnet ut av” i årene i etterkant og slet betydelig mer mot motstandere som kontret dem i senk. Det var etter dette Ferguson la om stilen til en mer forsiktig taktikk i Europa, og det har båret frukter. Barcelona kan jo velge om de vil bli litt mer taktiske av seg og legge om stilen etter motstander, og vinne flere trofeer, eller å fortsette å kun spille på en måte uansett motstander, noe som gjør dem meget forutsigbare.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

DU som skrev dette innlegget er en SKAM!!!!!!! du vet ingen ting om fotball..fotball er en kunst som barca uttøver helt klart best..trekantspill f.eks er mye mere effektivt enn folk trur..men de skjønner det ikke for de har ikke teknisk hjerne nok til å forstå den type fotball… jeg håper og vet at barca vinner finalen..messi spiser ronaldo til frokost når som helst…btw iniesta er klar til finalen, det samme er henry….normenn er gjennomsyret og hjernevasket av engelsk fotball på grunn av all mediadekningen den får.. begynn å se på spansk..følg med på barcelona..etter du har sett noen kamper..blir det kjedelig å se på alle andre fotball-lag..de lager magi når de setter igang med sitt spill..manu er kanskje maskiner..men barcelona are dreamers !! sexy fotball 4 life…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ingen kan vel komme og si at man utd spiller bedre fotball enn barca. problemet er at engelske lag spiller 9-0-1 taktikk når de møter barca. sånn som chelsea. drogba på topp, resten legger seg i forsvar å håper og få en lang gjennombruddspasning til drogba.

det er omtrent akkurat det samme som du ser lag i coca-cola league 2 gjør når de møter Man utd eller andre Premier league lag i cupen. hvorfor? fordi det er eneste kjangsen de har. og det er da man ofte ser de såkalte cup bombene.

skulle for eks rochdale komme og spille offensiv teknisk fotball mot united vile de blitt straffet knallhardt med ørten baklengsmål. samme gjelder hvis engelske lag som chelsea eller man utd prøver det samme mot barca kommer de til og bli straffet knallhardt.

all ære til Barca for at de forsøker spille offensiv teknisk fotball i hver eneste kamp uansett motstander. det er defensive engelske lag som ødelegger kampen og gjør den kjedelig når de møter barca. blir helt for jævlig teit og si det er barca som er kjedelige når de er de eneste som faktisk prøver og spille ordentlig fotball slik vi liker og se den.

Barcelona – Chelsea var seriøst en seier til fotballen da barca gikk videre. makan til tafatt chelsea lag skal man lete lenge etter. selv når barca spilte med 10 mann så turte de jo ikke slippe seg fram. fortsatte i samme stil. det sier vel litt om hvilket lag som er best når englands topp 3 lag ikke tørr og bevege seg utenfor egen 16 meter selv når barca har 10 mann på banen.

jeg skulle personlig likt og se Arsenal – Barca i finalen. Arsenal er etter min mening det mest underholdende laget i england.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Har sett 42 barcakamper iår:
Jeg er enig i mye av det du sier. Bla at Barca fortjente å gå videre mot Chelsea og at engelsk fotball er meget taktikkbasert og kanskje som du sier A4. Men nå er det en gang sånn at det også er lov. Jeg synes engelsk fotball er mye morsommere å se på enn spansk. Jeg ser heller West Brom – Stoke enn hvilken som helst spansk kamp, med unntak av Barca – Real.
Jeg deler Solbakkens oppfattning av at spansk fotball kanskje er litt naivt til tider. Merk dere: til tider. Og det er mest sannsynlig derfor Barca ikke har så overlegen statistikk mot engelske lag. Jeg tror spansk fotball kunne tjent på å spille litt mer kynisk til tider, men da mister det kanskje sjarmen dere er så glade i?
Jeg er tror ikke at det ville blitt utklassing i favør spansk fotball hvis man hadde spilt 1.plass vs. 1.plass, 2.plass vs. 2.plass osv. Jeg tror mange av de spanske lagene ville blitt løpt i senk av de engelske lagene. Ballbesittelsen ville nok endt med flest prosent til de spanske lagene, men jeg er uenig i at det er fordi de ikke klarer. Mye trilling i bakre firer for å vente på å avansere i banen skaper mye ballbesittelse, og dette kunne nok også engelske fotballag gjort mere av, men det ligger ikke i deres natur.
Dessuten mener jeg at engelsk fotball ikke er så langt unna spansk fotball som dere skal ha det til. Det spilles slå-og-gå fotball i begge land, i motsetning til for.eks. Italia.

Måtte det beste laget vinne, uavhengig av hvilke type fotball de spiller.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå har vel ikke engelske lag spilt så fantastisk mot Barcelona heller de siste sesongene? Enig i at Barcelona ikke akkurat får anledning til å ta frem festfotballen mot United/Chelsea/Liverpool, men det gjelder begge veier – dette er toppoppgjør vi snakker om.

Og om Henry er tilbake har Barcelona en bakromsspiller av de sjeldne. Det så vi mot Real Madrid, hvor mange av målene kom på kontringer – selv om mange fotballsynsere vil ha det til at Barcelona alltid alltid alltid spiller på fot og alltid alltid alltid er kjempejålete.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Paradoksalt har Manchester United scoret et mål på de siste seks kampene mot spansk motstand… Da til tross for at rommene er større, og den taktiske kunnskapen er dårligere i Spania enn England. Godt gjort, Solbakken!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til alle dere som mener at Barcelona vant fullt fortjent i Semien: Chelsea spilte disiplinert og taktisk klok fotball! Det er til og med folk som påstår at Chelsea IKKE ble snytt for noen straffer.. De benekter også at Barcelona hadde en sjanse på the bridge! Innse det! fotball handler om å score mer mål enn motstanderen uansett hvordan.

Når det er sagt håper jeg at Barca knuser drittlaget United.. Kanskje nordmenn da får opp øynene og ser at engelsk fotball ikke er helt overlegent^^

Messi er btwverdens beste spiller! C.Ronaldo er ikke engang i nærheten

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper inderlig at Barca tar finalen over ManU, men tror jo ikke det. De har jo gått ut greit for Liverpool og andre engelske lag før, uten å skape spesielt annet enn litt balltrilling. Håper dog de ikke er like naive denne gangen.

I semien mot Chelsea hadde de som kjent kun et eneste skudd på mål og var ufattelig heldige som ikke fikk 0-3 eller noe i ræva. Chelsea hadde nok hatt større sjanse enn Barca til å ta ManU, men håper virkelig Barca tar dem. På den andre siden synes jeg ikke ManU har vært like overbevisende som tidligere år, og har således vært relativt heldige i en del kamper.

Mange som kritiserer andre innlegg for å være med “englandsøyne” over her, men det er nok noen med spanske briller som kaster litt stein i glasshus ævv…

Come on Barca til uka!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette blir stedet å strø salt i såret på stolte Barca-fans.

Etter å ha lest igjennom de fleste innleggene som omtaler Bacelona som telnisk overlegne og med “blenende pasningsføtter” blir det en fryd å se reaksjonen når man finner ut at pokalen ikke blir utdelt til dem som klarer å holde på ballen og underholde mest.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hvem er det som har ansatt deg som “fotballekspert”? hvor feil går det ann å ta? gleder meg til finalen er over og du innser at du har driti deg ut =)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Syns Solbakkens artikkel oser av sympati for United. At United skal vinne PL også neste år er å selge skinnet før bjørnen er skutt, det er flere lag som venter på å klå United, deriblant L’pool, Chelsea og Arsenal. Tror den beste sjansen United har til å slå Barcelona ligger i å få det første målet og legge seg bakpå, slik Chelsea gjorde. Den eneste måten å demme opp for verdens beste angrepsrekke er å ligge med elleve mann i forsvar og satse på kontringer.
At seieren allerede er delt ut slik Solbakken sier er rett og slett naivt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ai ai ai. Så feil går det an å ta…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hahaha, de har ikke toppet lag engang, også dominerer de totalt de siste 80 minuttene.
jammen morsomt å lese alle de idiotiske tingene du skrev i det første innlegget ditt, Solbakken =)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper du tar det tilbake. For emr feil går det ikke ann å ta.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00