av Espen Solbakken | mai 25, 2009  

Her er laget ditt, Drillo!

Troppen er tatt ut, formasjonen på langt nær gitt – og her er spillerne du bør bruke, Drillo.

To poeng på tre VM-kvalkamper. Nå kreves det seier.

To poeng på tre VM-kvalkamper. Nå kreves det seier.

Egil Olsen gjorde 4-5-1 til allemannseie i norske fotballstuer. Nå kaller han det 4-1-4-1, men innholdet er stort sett det samme selv om innpakningen tallfestes annerledes.

Det er målvakt, en flat firer bak, to løpssterke indreløpere med et trygt anker bak, to kanter som både skal jobbe hjem og utfordre bakrom samt Carew som oppspillspunkt og bakromstrussel i en og samme spiller på topp.

Carew er det første navnet Olsen setter opp på arket, antakeligvis sammen med kaptein Brede Hangeland i midtforsvaret og storebror Riise på venstrebacken. Resten er adskillig mer utskiftningsbare enn stammen fra hans forrige regjeringstid på 1990-tallet. Med Drillo er aldri overraskelsesmomentet langt unna, men jeg tror landslagssjefen lander på følgende 11 mot Makedonia (i 4-1-4-1 som sagt):

Jon Knudsen – Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Christian Grindheim – Daniel Braaten, Per Ciljan Skjelbred, Simen Brenne, Morten Gamst Pedersen – John Carew.

Alternativet er å putte inn Fredrik Winsnes, Morten Fevang eller Henning Hauger som anker og flytte Grindheim opp som indreløper i stedet for Brenne. Grindheim skal uansett spille, mens det er for lenge siden Bjørn Helge Riise har spilt en hel og god fotballkamp. Huseklepp har vært herlig å se i eliteserien i vår, men jeg mistenker at Drillo synes han kan bli for marginal fra start i vanskelige landskamper.

De 11 utvalgte får kun én sjanse til å holde den skjøre VM-drømmen i live. Det bli seier mot Makedonia 6. juni, hvis ikke blir Nederland fire dager senere bare første transportetappe mot en ny kvalifisering. Det kan medføre landslagstropper fremover med langt yngre debutanter enn den vitale 34-åringen Morten Fevang.

Hva er ditt bud på norsk startoppstilling i Skopje 6. juni?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hei Espen,

Hvorfor skal alle sportsjournalister vite bedre enn selve treneren. Dere vet ikke og kan ikke verdens ting. De sier at de dummeste journalistene er sports journalister. De fikk ikke bedre jobb. Det skal ikke mye iq og utdanning til for å bli sports journalist, eller hva? Har dere hørt om konstruktiv kritikk?

Hilsen en misfornøyd leser av VG’s og andres sportsjounalister. Scheie er en av få smarte og vitende perosner i yrket.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Espen du kan ikke en drit! Hvorfor vet du så mye mer og kan all ting bedre enn allle andre.
Drillo er en av verdens beste trenere gjennom tidene så lokk igjen munnen din!!!

Og en annen ting;
CL finalen kommer til å bli den beste gjennom tidene og du kan ikke si at manu vinner fordi du føler at de er bedre. Jeg ler av deg, du har valgt feil emne å blogge om, hold deg til miljø og etikk du. fotball er ikke din greie.

Jeg skal sende deg en melding når/hvis barca vinner. Og da kan du finne deg en ny jobb.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hei espen

hvorfor tar du ikke over landslaget?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvor er demidov???? den beste midtstoppern i tippeligaen i år!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og formspilleren Steffen Iversen er det ikke plass til ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Espen,

et annet alternativ som selvfølgelig å la tippeligaens beste midtstopper i år, Morten Fevang, få spille på nettopp den plassen i stedet for Wæhler.
Men akkurat det kan vel ikke du skrive siden du er VG journalist og dermed programforpliktet til å foretrekke alt som har vært innom enga.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Espen, skal prøve å være litt mer konstruktiv enn flere av de andre som kommenterte her.

Jeg synes 11´ern din er relativt bra. Tror jeg ville gått for 4-5-1 (eller 4-1-4-1 som du kaller det) med Knudsen – Høiland, Wæhler, Hangeland, J.A. Riise – Huseklepp, Skjelbred, Hauger, Grindheim, Gamsten – Carew.

jeg synes Huseklepp må spille, han er bedre som spiss, men det blir vel bare en spiss i denne matchen. Mener man ikke har råd til å gamble på at Braaten har dagen, og med Hauger som anker kan Skjelbred og Grindheim bidra mer offensivt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mye positive og fine innlegg her, fint. Synes 11′ern ser rimelig fornuftig ut, håper bare han dropper Simen Brenne. Han holder ikke mål, inn med Tettey, Hauger eller noe. Hvertfall ikke Brenne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg ler så jeg dauer haha, Gamst Pedersen istedefor Winsnes, nei la Drillo & de andre gutta ta seg av tenkinga av taktikk og lagutakk du ;) BTW vg er blant de dårligste i landet til å dekke kamper :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Oi Oi!!! Du dreit deg skikkelig ut igjen!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00