av Espen Solbakken | juni 4, 2009  

Veien til Sør-Afrika, dag 3

Sted: Bislett. Dato: 4. juni 2009. Klokken 11.00. Hva: Samlingens tredje treningsøkt.

Del 1:

Enda tidligere pressetreff i dag (11.00) og enda flere journalister (nesten 60) på dag 3 – denne siste økten på norsk jord før avreisen til Skopje klokken 16.30 fra Oslo Lufthavn.

Laget er hemmelig, men denne mannen spiller.

Laget er hemmelig, men denne mannen spiller.

Det var lite vi fikk se denne gangen. Selv Egil Olsen er innhentet av lukkede treninger og hemmeligholdelse av lagoppstilling. Litt formasjon, noen dødballvarianter og annen Drillo-snacks skulle innterpes før det ble pakket ned til Gardermoen.

- Jeg er lite opptatt av dette med lukkede treninger og slikt, men ok.

Selv den gamle mester er blitt overbevist om den nye tidens taktikkeri. Egil Olsen mener ellers at vi er svake favoritter, en deilig befriende holdning ettersom det er nok av trenere som snakker opp motstanderen hele veien. Inni seg har 67-åringen den samme følelsen som han hadde midt i 30-åra…

- 50 prosent sjanse for seier. Det eneste som skiller dette fra en cupfinale er at vi får en liten sjanse til å rette det opp mot Nederland, fortsetter han.

Nå sitter jeg akkurat og studerer den nederlandske troppen, og for å si det slik: Skal det hentes fire poeng på denne turen som trenere og spillere drømmer om, og uten å bli beskyldt for å dyrke mindreverdighetskomplekser, så bør tre av dem tas i Skopje.

Fotballbloggen oppdateres etter landing i kveld vedrørende om alle de 20 par fotballføttene i den norske troppen har landet trygge og hele i Makedonia.

Del 2:

Klokken er 21.30 og her er vi på Holiday Inn, pressehotellet. De norske journalistene er losjert inn på et hotell, spillerne på et annet. Hele følget ble 27 minutter forsinket ved ankomst Alexander den Stores flyplass i Skopje, langt mindre dramatisk enn den halvannen timen den norske kapteinen forespeilet passasjerende på Gardermoen.

Drillo brukte kort tid på å kaste av seg et altfor langt slips (noe å lære av Carew på klesfronten), mens alle spillerne – etter det fotballbloggen erfarer – kom seg gjnnom den kalkulerte risikoen det var å bli servert kylling på flyet.

Vel fremme ble nordmennene møtt av en deilig temperatur og en forvirret løsbikkje. I morgen er det trening på matcharenaen midt på dagen. Det kommer til å bli varmt, men som Daniel Nannskog sier; det är i hetluften man vill va…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Dagens gladnyhet fra VG, Sneijder er skadet og kan ikke spille mot Norge.

Nå som Sneijder er ute av troppen til Nederland, øker Norges sjanser til å vinne betraktelig, var det det VG ville fram til?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00