av Espen Solbakken | juni 6, 2009  

Veien til Sør-Afrika, dag 5

Sted: Holiday Inn rom 705, Skopje i Makedonia. Dato: 6. juni 2009. Klokken 12.00. Hva: Ventetid.

Utsikten fra rom 705 seks timer før kamp.

Utsikten fra rom 705 seks timer før kamp.

Del 1, pre match:

Slik ser det ut i Skopje tidlig i ettermiddag – lettskyet pent vær og byen ligger og sover etter en livat kveld ved elven Vardars bredder i Makedonia. Også observert ute i festgaten; de makedonske spillerne. Du hadde neppe sett våre beste menn ruslende i Rosenkrantz gate blant feststemtre folk kvelden før match, men her gikk de slentrende og hilste på fansen. Det virket som stemningen var god i det makedonske laget.

Ellers ikke så mye å skrive hjem om foreløpig i fotballbloggdagboka. Kampstart er 17.45, og mye av det som virket skummelt før avreise er blitt avdramatisert etter to døgn i Skopje. Ikke kommer det til å bli så uutholdelig varmt som mange fryktet, og den heksegryten som mange spådde vil neppe være så støyende at de norske spillerne vil la seg bringe ut av fatning. En ting er at det er løpebaner mellom spillerne og publikum, det er også en ti meter bred gressplen i tillegg – og på den andre siden er det bare byggeplass.

Så da er det egentlig bare selve spillet og kampen som gjenstår. Alle forberedelser er gjort, Drillo har vært fornøyd med oppladningen og nå er det bare ventetid.

Ventetid på om kvaliken skal leve videre eller dø her og nå i kveld.

Del 2, post match:

Ouch, for en match! Kommet tilbake til rom 705 nå etter en av de kjedeligste kampene jeg har sett på dette nivået. 0-0, to målsjanser til makedonerne og en til John Carew i en kamp begge lag måtte vinne. Hva gir du meg?

Skal vi se, hva husker jeg av kampen nå? Jo, at Kjetil Wæhler spilte i langermet drakt i 30 plussgrader, at ambulansen på løpebanen nesten kjørte over tærne på de som satt på første rad på reservebenken, at ubrukt innbytter Trond Erik Bertelsen løp harde drag foran hovedtribunen etter at Norge hadde brukt alle sine tre bytter, at makedonere på pressetribunen pep mot egen spiller, at de norske spillerne ikke gamblet nok for å ta alle tre poengene, at VM-drømmen med 95 prosents sikkerhet røk her i Skopje.

Det er det jeg husker fra disse 90 minuttene. Jeg kunne tenkt meg å huske mer, at jeg satt her med minner om vakre mål og feiende flott angrepsspill. Men det var det ikke. Og da kan jeg ikke huske det heller.

Forresten en ting til fra notatblokka: 54 min. Gult kort: Brede Hangeland. Karantene i neste kamp!

Norge uten Hangeland mot Kuyt, Babel, van Persie, Huntelaar, de Jong, van Bommel og alle de andre.

Lukter trøbbel.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00