av Espen Solbakken | juni 7, 2009  

Veien til Sør-Afrika, dag 6

Sted: Golden Tulip Hotel, rom 235, Rotterdam i Nederland. Dato: 7. juni 2009. Klokken 16.30. Hva: Ankomst hos gruppevinneren.

Gjennom et regnfullt Europa, dystre utsikter fra rom 235 i Rotterdam.

Gjennom et regnfullt Europa, dystre utsikter fra rom 235 i Rotterdam.

Landslaget har forflyttet seg fra Skopje til Rotterdam. Fotballmessig er det som å forlate en fotballens bakgård (skjønt gjorde vi ikke det allerede da vi dro fra Gardermoen for tre dager siden?) til en stormakt i Europa. Og som en passende kulisse til et landslag i mørket, ble Carew & Co møtt av pissregn og sur vind.

Og jeg tror ikke det blir spesielt lystigere onsdag, selv om både spillere og ledere nå maner til optimisme. Det er vanskelig å tro på at Norge, som ikke vant i hele 2008 og har null vinster på kvalifiseringens fire første kamper, plutselig skal vinne de fire gjenstående.

Det er første trening på nederlandsk grunn senere i kveld, en restitusjonsøkt for å få lørdagens – på flere enn en måte – blytunge kamp ut av ben og hode. Spørsmålet om avansement dreier seg ikke bare om tro, det handler mest av alt om ferdigheter. Og har vi det som skal til? Jeg sitter med en følelse av at det norske landslaget – nesten uansett hvem vi møter om dagen – besitter et lavere ferdighetsnivå enn motstanderen.

Etter Drillos glimrende comeback mot Tyskland, har det vært tynn suppe siden. Det så trøstesløst ut mot Sør-Afrika, vi var griseheldige mot Finland og mot Makedonia så skapte vi én målsjanse på 90 minutter.  Og nå venter Nederland, et lag med 18 poeng på seks kamper, vi har tre på våre fire.

John Arne Riise er blant våre mest meritterte spillere, men det så ikke slik ut i Skopje. Med tanke på at hans flotte karriere nå har vandret fra Anfield til den evige stad Roma, passer det å avslutte denne fotballbloggdagbokas sjette kapittel på veien til Sør-Afrika med følgende utdrag fra gruppen The Beautiful Souths låt Rotterdam (or anywhere):

This could be
Rotterdam or anywhere
Liverpool or Rome
‘Cause Rotterdam is anywhere
Anywhere alone.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ja, det er grått i R’dam i dag ja, noe det svært ofte er. Har derimot vært mange fine dager de siste par månedene, så du har i grunnen bare dårlig timing, haha. Takk for låttips, hadde ikke hørt den før! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor sier du at vi må vinne? Har du lest tabellen? Jeg blir litt irritert når alle journalister skriver det samme. Faktum er at U sannsynligvis er godt nok og vi kan da avgjøre på egen hånd.

Skottenes sjef har skjønt dette, hvorfor ikke en norsk journalist, med et lite unntak for Aftenposten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Grunnen til det, Eirik, er at hvis det norske landslaget fortsetter å prestere slik som de har gjort i de siste kampene (Finland, Sør-Afrika, Makedonia) vil de ikke ha nubbsjans for å vinne alle de resterende kampene de har igjen.
Dessuten, for norges del, kommer det hele også veldig an på hvordan Skottland, Makedonia og Island vil gjøre det i den siste delen av kvalifiseringen.

At vi teoretisk sett har muligheten til å få andreplass i gruppa er en annen sak.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Erlend,

Dersom Norge skulle klare U mot Nederland er det likegyldig hvordan det går med de andre lagene i gruppen. Vi blir nr 2 med 13 poeng og det vil etter all sannsynlighet til playoff.

Selvsagt skal det holde hardt, men de tre kampene i høst er ikke sååå vanskelige. Selv om skottlandskampen blir tøff nok.

Jeg har ikke mistet troa på dette!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00