av Espen Solbakken | juni 9, 2009  

Veien til Sør-Afrika, dag 8

Sted: Feyenoord Stadion, de Kuip, Rotterdam. Tid: 11.30. Hva: Landslagstrening (lukket), en dag igjen til Nederland-Norge.

Captain Fantastic

Captain Fantastic

Ikke mye å bli klokere på i dag. Carew blir kaptein. Et ærefullt oppdrag jeg tipper også J.A. Riise var sugen på, men også et valg som forhåpentligvis kan løfte spydspissen til det målet vi trenger i morgen kveld. Sitter likevel med en følelse av at det er baktroppene som vil få nok å gjøre. Drillos inntrykk av at Nederland er best defensivt er nok landslagssjefen ganske alene om – i hvert strider det mot min virkelighetsoppfatning.

Fotballbloggen velger på en rolig Rotterdam-dag, dagen før dagen, i stedet å fokusere på et par hendelser i går. Jeg kaller opplevelsene “Bot og bedring med Babel”.

Det begynte med at jeg ble ilagt en bot på 150 euro for angivelig ha røyket på et non-smoking hotell. Selvfølgelig helt feil ettersom jeg aldri har smakt en sigarett i hele mitt liv (fakta). Opptrinnet startet med at en av hotellets medarbeidere kom på rommet med en lukket konvolutt, hvor det sto at de hadde funnet bevis for gjerningen. Jeg småjogget forfjamset ned i resepsjonen og spurte hva disse bevisene var, og fikk til svar at det var funnet aske utenfor på taket utenfor vinduet på rom 235. Justismordet ble avverget ved at manageren innrømmet at bevisgrunnlaget var noget tynt, rettferdigheten seiret og dietten berget.

Intet nytt fra Babels tårn

Intet nytt fra Babels tårn

Lettere oppskaket over forsøket på å loppe VG Nett for cash, forsvant undertegnede (med helrøde sympatier) til det nederlandske pressetreffet for en ekslusiv intervjuavtale med Liverpools Ryan Babel. Men lynvingen med begrenset Benitez-tillit avfeide ethvert forsøk på å røpe Anfield-statusen. I stedet lovet han full speed mot Norge. Jeg vet ikke om det lover godt for Babels Liverpool-fremtid, men det er vanskelig å tolke det som noe annet enn dårlig nytt for Norge.

Det kan bli fotballparty i Rotterdam i morgen kveld, men jeg er ikke sikker på at det blir like morsomt for alle gjestene. Fikk nylig et innspill hjemmefra om at dagbok-overskriften “Veien til Sør-Afrika” snart burde byttes ut til “Veien hjem”, men denne fotballreisen er fremdeles optimist-tallteoretikernes våte drøm.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hei,

Vi er en gruppe på noen og åtti mann fra Ansa Nederland som skal på kampen, og mange av oss har tilholdsted rett ved treningene (woudestein) til landslaget. Vi møtes før kampen på Stathuisplein pre-match, og tenkte dette er en grei måte å invitere VG, eller andre nordmenn til et felles møtepunkt før kampen. La oss farge byen rød (eller noen dråper i et oransjt hav…)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00