av Espen Solbakken | juni 11, 2009  

Veien til Sør-Afrika, dag 10

Sted: Sagene i Oslo, hjemme. Tid: 14.30. Hva: Tilbake fra landslagstur.

Samtidig som landslaget starter hjemreisen fra Nederland, kommer meldingen om at Christiano Ronaldo har gått fra United til Real. I internasjonalt fotball er det vanskelig å tenke seg to ting som står lenger unna hverandre enn Ronaldo og det norske landslaget akkurat nå.

Nå er det ingen krise å tape mot Nederland, sannsynligvis ville ni av ti gjestende landslagtapt i Rotterdam onsdag kveld. Vårt problem er at kampen kommer i bakkant av ytterligere tre målløse matcher.

Hit, men ikke lenger.

Hit, men ikke lenger.

Null mot Skottland, null mot Nederland, null mot Makedonia og null mot Nederland igjen. Og uten mål og mening blir det ikke noe av Sør-Afrika heller. Når du har tre poeng på de første fem kampene og kun scoret i én av disse, trenger du ingen tabell for å vite at dette laget ikke kommer til VM.

Derfor stanser også denne fotballbloggen sin nedtelling her og nå. Ti dager med Norge endte med to målsjanser, ett poeng og ingen mål. Veien til Sør-Afrika ble i stedet veien hjem. Hjem til tegnebrettet for å finne en ny kurs.

Den bør inneholde et kapittel om å utvikle et eget spill, ikke bare en oppskrift på hvordan man ødelegger for motstanderen. Et spill hvor man faktisk kan få tak i ballen, bruke den litt og foredle den høyere opp i banen. Nærmere mål.

Så får vi heller gå på en smell i ny og ne. Dagens formel vinner verken fotballkamper eller venner. Egil Olsen (67) kommer ikke til å endre fremtoning de seks månedene han har igjen av kontrakten. Så blir det spennende å se hvilket veivalg Norges Fotballforbund tar på sikt.

Man bør uansett begynne lenger ned i rekkene og røske opp reakt fra de minste og helt opp til toppen. Det må utarbeides en plan, en rød tråd som kan sy sammen flere pasninger etter hverandre. Nå er ting i ferd med å gå opp i sømmene og rakne totalt.

Det skal også utpekes en sjef for a-landslaget, flaggskipet som nå står på grunn. Personen vil uansett bli rost opp i skyene i starten, i hvert fall av spillerne. De som før var erklærte motstandere av Drillo-fotball, var plutselig fans da Olsen gjorde comeback.

Åge Hareide hadde også en tilsynelatende høy stjerne mens han fremdeles var i jobben, men få virket uenig i exiten da den kom. Samme var det med Semb. Ingen (minus Erik Hagen) vil diskvalifisere seg for landslagsspil. Det er da alltids noe – i letingen etter lyspunkter. For nå er det mørkt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nå er heldigvis lederne i NFF de fotballfaglig mest kompetente i Norge, om ikke i verden, og vil helt sikkert gjøre det riktige valget, nemlig å la Drillo få fortsette så lenge han vil. De skjønner det åpenbare, at Drillo har funnet fasitsvaret på hvordan fotball skal spilles. Det var tydelig for enhver med fotballfaglig kompetanse som så kampen i går at Norge var lagtaktisk overlegne sine nederlandske motstandere. At det endte i nederlag må tilskrives spillerne, ikke treneren og hans geniale filosofi.

Det vi trenger mer enn noe annet er de riktige spillertypene som kan avgjøre kampene i vår favør. Nei, ikke spillere av den typen Nederland stilte med, de har vi uansett ikke og slike jålebukker trenger vi heller ikke på Drillo sitt landslag. Derimot vil vi trenge en ny Leo, en ny Bjørnebye og en ny Jostein Flo. Disse vil bringe landslaget tilbake i verdenstoppen igjen, der det hører hjemme. Kan vi komplettere laget med en ny Fjørtoft og en ny Mini, vil vi bli ustoppelige og VM-pokalen blir vår i 2014.

Med stram defensiv organisering, langballtaktikk og kun spille på enkleste og tryggeste valg slår vi jålete Brasil i finalen (for de slår vi jo alltid) og gleder de tusenvis som har møtt opp med vikinghjelmer, bama-trøyer og rosa klapphansker og danner skole for hele verdens fotballfremtid. Hele verden vil hylle Drillo og stilen hans som fotballens frelser, akkurat slik de hyllet Hellas og Otto Rehhagel etter………….å, vent, glem det. ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00