av Espen Solbakken | juli 23, 2009  

Så fikk Rosenborg sitt Käerjeng

Sommeren 2007 skrapet norsk klubbfotball bunnslammet i Europa da LSK trynet mot miniputten Käerjeng fra Luxembourg. At noe lignende skulle skje mesterlaget Rosenborg, hadde jeg aldri trodd.

Ingen Lustig exit, som svenskene ville sagt

Ingen Lustig exit, som svenskene ville sagt

Som eneste norske pressemann var jeg tilstede i Luxembourg den siste julidagen for to år siden. Det var en pinlig affære, og jeg kommer aldri til å glemme scenene da bankmennene og bilmekanikerne senket et anerkjent eliteserielag som dengang lå topp-4 i Norge.

I ettermiddag var vårt aller beste klubblag på tur, selveste Rosenborg! Men langt sørøst i Europa gikk det fryktelig galt igjen. Rosenborg har ikke tapt én obligatorisk kamp siden vår hjemlige serie startet midt i mars. At den første smellen for vårt mest europavante lag skulle komme mot vesle Qarabagh, er definitivt i Käerjeng-klassen i min bok. I hvert fall når det handler om en klubb som gjennom egne prestasjoner har lagt listen på et nivå som Qarabagh aldri har vært – ikke engang i sine villeste, aserbajdsjanske drømmer.

For norsk fotball er dette trist og flaut, for Rosenborg er det en skam og skandale.

Hvordan man unngår å score i løpet av 180 minutter mot Qarabagh er en gåte med Rade Prica, Steffen Iversen & Co på banen. I etterpåklokskapens navn kan man også spørre seg om det var lurt å sette igjen Marek Sapara hjemme for å opprettholde hans status som attraktiv på overgangsmarkedet.

Og mens vi snakker om proffkåte eliteseriespillere; 0-0 hjemme og 0-1 borte mot Qarabagh er neppe det som pirrer gutta på sjekkheftene legner sør. RBK-spillerne kan nå i stedet konsentrere seg om hjemlig fotball ut 2009, og ironisk nok er det kun salgsobjektet Sapara som har muligheten for e-cupspill i år.

For Rosenborg er ute av nyvinningen Europa League allerede før turneringen er i gang, og det er et kraftig skudd for baugen for en klubb som savner europacupkvelder som en gjeter savner sine sauer. Sensasjonen i Baku er også særdeles negativt for Norge på desperat leting etter rankingpoeng. Flere slike resultater, og vi er nødt til å forvente knalltøff motstand allerede tidlig i europacup-kvalifiseringene.

Norsk fotballs status er sikkert ikke Rosenborgs største bekymring rett etter å ha blitt rammet av en fotballbombe av denne størrelsen. Smellen kommer til å gi irriterende øresus i måneder fremover. For når lysene tennes for europacupkvelder i hele Europa den kommende høsten, vil det være stummende mørke i Trøndelag.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

rosenborg er oppskrytt

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sånn går det når man tror man er verdensmester…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tris og flaut for norsk fotball for di RBK går på en smell ….nææææ skjerpings

Tromsø-Dinamo Minsk 4-1

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Trist, flaut, skam og skandale”. Det er pinlig å registrere hvor lav kvalitet norsk sportsjournalistikk kan holde.

- Og gjerne til helvete med RBK for å ha ødelagt for “norsk fotballs status”, men jeg tror kanskje ikke vi skal forvente å ha et lag i EL. En slik deltakelse bør regnes som en ren bonus. Og når det gjelder landslaget; så bør jo også en journalist forstå at Norge egentlig er miniputter hva internasjonal fotball gjelder.

God bedring!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er vel omtrent like overraskende som om Rosenborg skulle slått … la oss si Valencia. Eller at et tippeligalag skulle ryke ut for et andredivisjonslag i cupen. Med andre ord – utfallet av en fotballkamp er ikke gitt på forhånd, og det er ingen automatikk i at det antatt beste laget vinner hver gang. Hadde det vært sånn, ville jeg neppe ha interessert meg særlig for fotball.

Men selvfølgelig er det en nedtur. Selvfølgelig er det flaut. Skammelig vil jeg ikke si at det er – jeg tror nok spillerne gjorde det de kunne. Men i disse to kampene var ikke det godt nok.

Hvis man skal fordele skyld vil jeg vel henge det meste på den undervurderingen som gjorde at Sapara ikke ble med på et så viktig oppgjør. Men vi får aldri vite om det hadde gjort noen forskjell…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ka e det md dåkker som kritisere RBK, få dåkkers eget lag t å still da, kanskje dæm kan gjør det bedre? trur det her har med sjalusi å gjør, rbk e det beste laget i Norge no. rbk har ødelaget “norsk fotballs status” den kan du spar dæ for.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00