av Espen Solbakken | juli 27, 2009  

Kom med formspillerne, Drillo!

12-14 navn er sikre i de fleste landslagstropper. Denne gang er det et ekstra poeng at landslagsledelsen supplerer klippekortene med formspillere fra eliteserien.

Norge har en bankers sentrallinje med Jon Knudsen, Brede Hangeland, Christian Grindheim og John Carew. Videre har du Riise-brødrene, Skjelbred, Gamsten, Ivers, Braaten og Helstad som er med hvis de er friske. Stort flere bør ikke føle seg for trygge når Egil Olsen setter på seg brillene og leser opp sin Skottland-tropp klokken 12.00 tirsdag.

Velger Drillo en av disse, begge - eller ingen?

Velger Drillo en av disse, begge - eller ingen?

En ting er de to mildt sagt lite inspirerende kampene i juni,  som i realiteten knuste VM-håpet, et annet aspekt er ønsket  om å skape ny entusiasme rundt landslaget. Jeg vil tro at billettsalget til Skottland 12. august ligner litt på interessen rundt klubblaget i rødt, hvitt og blått som til daglig spiller på Ullevaal.

Skader på Kjetil Wæhler, Jon Inge Høiland og Alexander Tettey, medfører at Drillo minimum må hente inn tre ny spillere som ikke var med sist. Midtstopperen bør være OBs Atle Roar Håland, høyrebacken kan utmerket godt være vår forrige U21-landslagskaptein Steffen Hagen, mens Simen Brenne er naturlig Tettey-erstatter. Tettey kom jo inn da nettopp Brenne meldte forfall i Madedonia og Nederland.

Og Erik Huseklepp skal selvfølgelig ikke bare være i troppen denne gang – han skal rett inn på laget!

Til en enkeltkamp som Skottland, holder det trolig med to keepere. Jon Knudsen er selvskreven i form av prestasjoner på både klubb- og landslag. Det er ikke Rune A. Jarstein og Håkon Opdal (begge innrømmet nye tabber søndag). Espen Bugge Pettersen er rett foran Kenneth Høie blant utfordrerne. Ola By Rise og Frode Grodås bør omsider markere at det ikke er greit med så høy feilprosent.

I forsvarsleddet skal Morten Fevang utvilsomt få en ny sjanse, og det ligger muligens an til et comeback for Tromsø-duoen Tore Reginiussen og Tom Høgli etter at nordlendingene endelig har fått skikk på forsvaret igjen. Personlig ville jeg likt Knut Olav Rindarøy fra Molde som cover for John Arne Riise i stedet for Trond Erik Bertelsen. Jonevret mener han er eliteseriens beste back, og svensken snakker inte skit.

Stor i FFK, ræva i LSK, kanon i Odd!

Stor i FFK, svak i LSK, kanon i Odd!

Simen Brenne er allerede nevnt som en midtbanespiller i form. Tomasz Sokolowski har også kraft nok i sin spillestil til å hevde seg internasjonalt, men han tror jeg Drillo overser. Magne Hoseths kandidatur er vanskeligere å spå. Han startet sesongen på benken for Molde, men har vært god i sommer ved siden av Makhtar Thioune. Outsidere som Erik Mjelde og Geir Ludvig Fevang kan være spennende krydder om Drillo ønsker seg målfarlige, offensive midtbanespillere i form.

På topp er nåløyet trangere. Carew spiller i 4-5-1, og Huseklepp bør være perfekt makker  om det blir 4-4-2. Bak disse har Tromsø ropt på Morten Moldskred lenge nå. Kanskje har de et poeng?

Felles for disse vannskorpe-navnene Norge Rundt er at de står for noe nytt. Kanskje også fotballopinionen vil føle et større eierskap til landslaget om de blir tatt ut til en kamp som i utgangspunktet er død?

Tilliten til norsk fotballs flaggskip er som alltid skjør.  Etter seiersfrie 2008 var den helt vekk, og fem kamper ut i Drillo-comebacket i ‘09 lurer fremdeles de fleste på om Düsseldorf-bragden i februar bare var et blaff.

Hvem ønsker du skal være blant Egil Olsens utvalgte til Skottland-troppen?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Demidov bør vurderes i midtforsvaret

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vadim er skadet. Derfor kan han ikke bli tatt ut i morgen.

Espen, VG Nett

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eg mener att Håkon Opdal fremdeles bør være førstevalget i mål for Norge!

Tomasz Sokolowski bør få prøve seg, dt samme gjelder to av årets beste midtbane spillere i Tippeligaen: Eirik Mjelde og Helge Haugen!!

Huseklepp MÅ spille fra start! Samme gjelder Helstad!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mener at Iversen fortjener isåfall en plass i troppen .
Den beste keeperen er nok Jarstein. Han har noen par tabber men er som en tiger på sitt beste, som han er nå.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Iversen må spille. Norge er også nødt til å spille en 4-4-2. 4-5-1 viste seg å ikke fungere i det hele tatt både mot Makedonia og Nederland. 4-4-2, Carew og Ivers på topp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor velger du soko som erstatter for tettey+? burde ikke geir l. Fevang være et soleklart (2.) valg der? Synes Bugge Pettersen bør få sjansen. Norge må ta ut spillere som er i form når kampene er, ikke spillere som har vært “god” over lengre tid. Bjørn Helge Riise har ikke vært spesielt god i år. Det har dermed fevang! Synes også

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

….. roar strand bør få sjansen på sentral midtbane! Fyren er kanskje gammel, men maken til innsats! Han leverer gang på gang!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg syns du mangler en spiller som er blant Tippeligaens beste midtstoppere i år: Børre Steenslid. Mannen har hatt en utrolig sesong hvor han har vist ro, fart, overblikk og duellstyrke. Det eneste han forelæpig mangler noe av er pasningsfot. Jeg er sikker på at Steenslid vil bli solgt ut til Europa i løpoet av neste sesong.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hakon Opdal fremdeles bør være førstevalget? det er tull! Espen Bugge Pettersen har desidert vært en av de beste. Kampen mot Molde holdt han jo SF i Kampen i hele kampen. Under at det ikke ble fler baklengsmål.

Er enig med han Knut Olav Rindarøy burde få sjansen og kanskje se Tarik på spiss å? han har ihvertfall potensialle

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sokolowski bør være et soleklart valg på midtbanen. Han har imponert enormt i viking med spilleforståelse, robusthet og ballsikkerhet. Etter min mening er han ved siden av Marek Sappara den beste midtbanespilleren i norsk fotball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sett inn Erik Mjelde eller Trond Olsen på venstresida. Fjern Gamsten fra landslaget.
(dette er en ving som ikke er rask, ikke kan drible, ikke kan legge presise innlegg/passninger annet enn på trening aleine, ikke kan posisjonere seg eller skyte)
Han tilfører ingenting verken offensivt eller defansivt, skjønner ikke hvordan trenere ikke klarer å se det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gamsten har ingenting å gjøre på landslaget. Guttungen er mer opptatt av utseendet enn å spille fotball og har absolutt ikke prestert på banen i sesongen som gikk.

Norge må stille med et ungt mannskap som er sultne på å vise seg frem, ikke disse gamle traverne som stadig underpresterer. Hangeland er for meg den eneste selvfølgen i startelleveren

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg syns nå ikke at Jon Knudsen er så altfor selskreven. Jeg er selv Sandefjording, men jeg er ikke i tvil om at andre også har lagt merke til de utrolige prestasjonene Espen Bugge Pettersen har stått for i år. Ja, hadde det ikke vært for han tror jeg faktisk laget hadde vært langt nede i sumpa! Jon Knudsen er god, men at han er så selskreven når Bugge Pettersen er den spilleren i hele Tippeligaen med best snitt på børsen denne sesongen (mener dere i VG skrev dette?), så syns jeg han burde bli mer enn vurdert! Dessuten, med det håpløse forsvaret han har foran seg, til sammenligning med Knudsens, syns jeg han har gjort flere viktige inngripener enn Knudsen i år!

Mvh. Eirik

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fevang viser klasse i kamp etter kamp. Lekre stikkere, ro, målfarlig. Men spørs om han passer inn i Drillos system. Er best i rollen mellom midtbane og angrep. Og i et spillende lag.

Håper Drillo vurderer ham til hjemmekampen mot Makedonia. Kamp som vil passe han bra.

Ellers er jeg enig i at Høie og Bugge Pettersen bør gå foran ujevne Opdal og Jarstein. Stiller også spørsmålstegn ved Knutsen. Tilhører ikke akkurat fremtiden, og er ikke en matchvinner.

Håland vil utfylle Hangeland perfekt. Får ufortjent lite oppmerksomhet i Norge. M. Fevang var god sist, men er ikke fremtiden.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Børre Steenslid bør få en sjangse i midtforsvaret.Han har vært solid for Viking i hele sesongen så langt :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Drillo burde spille sånn carew og huseklepp på topp mjelde og
Riise
Gamst og braaten.
Riise hangeland reginieuassen haugen
e.b.p

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ODD har 3 klar klassespillere som kan gå rett inn på landslager, høyre back Hagen, stopper Fevang og målfarlig midtbanemann som dukker opp der ballen faller ned Brenne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Steffen Hagen har storspillt i hele år. Han er sikker bakover, men kan også sette fart fremover.
Han burde bli tatt ut på landslaget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med Burnley sin back Christian Kalvenes? Han presterer jo godt i England, hvorfor skal ikke han få sjangsen snart?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er uenig i at Fevang bør være i troppen. Han er 34 år gammel og vi har ingenting å tape ettersom vi er som godt ute av kvalifiseringen, synes de unge bør bli prioritert og spilt inn nå fram til neste mesterskap, dermed bør en mann som f.eks vegard forren bli prioritert langt foran i fevang i køen. Tarik bør også bli tatt til vurdering, selv om han ikke er i sesong og har så veldig mye tillit som han burde hatt hos helt tydelig merkelige sollied, så bør han få sjansen igjen. Landslaget mangler spillere av hans offensive kvaliteter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg mener alder ikke skal være tema på landslaget. På landslaget skal de beste spille uavhengig hvor gamle de er. Det får være klubbene sin jobb å drive spillerutvikling. Fevang kan fint holde et par år til, så hvis han er god nok skal han få lov. Om han bir vraket så må det være for at han ikke er god nok., ikke pga. at han er for gammel.
Ser mange vil ha Bugge Pettersen inn i troppen, er enig i dette, men førstevalget er Jon Knudsen. Han er stabil og har på ingen måte spilt seg ut. Jarstein og Oppdal må vise mer stabilitet for å bli tatt ut. Hjelper ikke å ha en stort sett god keeper hvis du aldri vet når “bomba” faller.
Er også enig med Ray i at Gamsten har fått sjansene sine. Bedre å få inn en Olsen eller en Ødegård på venstresida. Dette er spillere med mer gjennombruddskraft som kan utfordre en back. Gamsten har bare et gir, og da godfoten heller ikke fungerer har han svært få strenger å spille på.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg mener da at Moa burde være i troppen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

nevland burde få sjansen fra start. hattrick på 8 minutter, i tillegg til flere scoringer for et premier league- lag gjør ham selvskreven etter min mening.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

HENNING HAUGER! Fortjener å spille.
Han har gjort gode kamper før.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei….

Det er ikke tvil Reginiussen må med nå!!!! Høgli er også i kanon form igjen…

Er veldig enig i at Han Sandefjord målvakta må få en sjangs har vært best i år…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skuffende at Jarstein blir tatt ut nok en gang, når både Bugge Pettersen og Høie er bedre kandidater, i særs grad Pettersen etter storspill for SF de siste serierundene..

Fydda!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Espen Bugge Pettersen har vært Tippeligaens beste Keeper så langt. Han burde få sjansen snart, syns jeg!

Men med Ola By Rise i Trenerteamer, med lang fortid i RBK, så er Jarstein selvskreven. Makan til tøv!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00