av Espen Solbakken | september 6, 2009  

Money for nothing

690.000 kroner er prisen Ole Martin Årst har kostet Start per match til nå. Det er lite valuta for penga, men neppe det verste eksemplet i norsk fotball.

...mens det fremdeles virket som et knallkjøp.

...mens det fremdeles virket som et knallkjøp.

Her er én kandidat fra fersk fortid:

Sommeren 2007 kom Markus Kiesenebner til Åråsen. Den tids fugla-manager Jan Åge Fjørtoft hadde vært tilstede på Østerrikes landskamp mot England og sett langskytteren spille skjorten av Steven Gerrard og Frank Lampard. Dessverre for Lillestrøm ankom han også Gardermoen med en kneskade i bagasjen. Den ble aldri leget i LSK-perioden, og klubbregnskapet har – dog av flere årsaker – også vært sykmeldt siden.

Tre innhopp rakk Kiesenebner, to av dem i det famøse sammenlagttapet mot miniputten Käerjeng i UEFA-cupen. Deretter fikk han sluttpakke og returbillett til Wien. Med sign-on-fee og 2,5 millioner i året i skattbar inntekt fra 2007 kostet hans 59 minutter på banen rundt regnet 5 millioner kroner brutto (eventuelle sykepenger er ikke trukket fra).

Så der Årst, ifølge Fædrelandsvennens beregninger, har kostet 690.000 kroner per kamp, så ble regningen for Kiesenebner utrolige 85.000 per minutt!

I Strømsgodset i dag holdes Stian Ohr på reservebenken ettersom han, ifølge Drammens Tidende, vil koste 400.000 kroner neste gang han starter en kamp. Denne prisen er for småpenger å regne i forhold til elitespillerne som virkelig har vært dyre i drift. Ohr har jo tross alt startet 49 Godset-kamper før Molde skal ha neste avdrag.

De fleste norske klubber har i dag en historie med invalide investeringer, eller spillerkjøp hvor altfor mye penger og halvfulle sjømenn har funnet hverandre. Siden har ingen sett verken pengene eller spilleren…

Hva mener du er norsk fotballs største money for nothing-handel?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Rune Lange og Tore Andre Flo i VIF må jo være gode eksempler på penger ut av vinduet.. De må ha hatt ett langt sugerør ned i kassa!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00