av Espen Solbakken | september 11, 2009  

Da Nordlie måtte hente Ijeh i dusjen

Desperasjon henter ut det ekstreme i mennesker. 1. oktober 2006 sto Tom Nordlie midt oppi Vikings overlevelsesaksjon, og i pausen mot Tromsø måtte Nordlie hente en halvskadet Peter Ijeh ut av dusjen.

Nordlie tryglet og Ijeh leverte.

Nordlie tryglet og Ijeh leverte.

Nesten 15.000 mennesker var (ulykkelig) uvitende om dramaet som utspant seg i hjemmegarderoben. Klubben sto på randen av nedrykk, og motstanderen denne første oktoberdagen for tre år siden, Tromsø, holdt hjemmelaget til 0-0. Viking behøvde en seier, men Allan Gaarde hadde misset et straffespark nærmest på vei inn til halvtid.

Og da Nordlies pauseprat skulle gjøre ett til tre poeng i Stavanger, manglet plutselig en av spillerne – toppscoreren, mannen som skulle skyte klubben til ny kontrakt.

Kun ti av Viking-spillerne som hadde avsluttet omgangen satt foran Nordlie. Fra dusjen hørte man vannet bli slått på, og Nordlie strakte inn hodet for å sjekke om sistemann kunne være der. Joda, der sto Peter Ijeh og såpet seg inn og forklarte for Nordlie, med en lett sirkelbevegelse med hånden mot det ene benet, at han ikke kunne fortsette.

- My ankle, boss! sa Ijeh. Der og da startet Nordlie operasjon overtalelse. Det er sjelden vakkert når maktmennesker trygler sine undersåtter, men her måtte stoltheten kastes i søppelkassen.

- Can you please, please play 15 more minutes for the club and the fans? tryglet Nordlie.

Jone og Soma feirer Ijehs mål 1. oktober 2006

Jone og Soma feirer Ijehs mål 1. oktober 2006

Og Ijeh steg ut av dusjen, tørket seg, satte på seg den mørkeblå drakten igjen og gikk ut til 2.omgang. Etter 50 minutter står følgende å lese fra VGLIVEs kampdekning denne dagen: 1-0 Ijeh. Mye klabb og babb inne i feltet. Ijeh får til slutt dratt seg fri og får skutt fra kloss hold.

I det 66. minutt returnerte Ijeh til dusjen sin. Denne gang til stående applaus. Og resten er historie; Viking vant 1-0 og greide plassen til slutt, selv om det krevde hele fire nye mål av nigerianeren i siste serierunde mot Brann. Nå hører det med til historien at Peter Ijeh, ifølge insidere på Viking Stadion, ofte dusjer i pausen for deretter å kle på seg igjen. Denne gangen hadde han derimot ikke tenkt å komme ut igjen til 2. omgang – hadde det ikke vært for trenerens bønn…

Lørdag er Nordlie på plass på enda en ny hjemmebane. For hans egen og FFKs skyld får vi håpe han slipper å hente sin midtspiss i dusjen etter 45 minutter mot Vålerenga. Men Nordlie er nok en gang innstilt på å gjøre alt hva som kreves for å redde en ny storklubb fra stupet.

Rykker Fredrikstad ned eller tror du det årner sæ for Nordlie i Fredrikstad også?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det årnær sæ for Frekkstad i år åsså.

Og det er Tom Nordlies fortjeneste.
Klubbledelsen og gutta må skjerpe seg. De har opptrådt som amatører i år.

Hilsen fra en fra den rette sia ta fjor’n.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg så senest Nordlie i Skien idag, utenfor Skagerak arena og pratet med tildigre Lillestrøm spiller.
Burde kanskje ikke si hvem, siden han er meget sentral på odd sin 11′er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det bør gå veien for FFK. Det laget de kan potensielt mønstre til kamp nå etter overgangsvinduet, er noe av det beste FFK har hatt. Dette laget innehar mye fart, rutine og pønsj. Lurer på om Nordlie noengang har hatt et bedre lag til disposisjon for å unngå nedrykk?

Ledelsen derimot… de står til nedrykk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

@ron jeremy. Kan det være så enkelt at den tidligere Lillestrømspilleren også har spilt på Fredrikstad. Og de dermed hadde noe å snakke om?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror det ordner seg, men ikke bare pga Nordlie

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Simen Brenne?
Og Fredrikstad berger plassen i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Han bor i Skien, ikke uvanlig at de snakker sammen når de kjenner hverandre. Tviler på at noen av de fra Odd vil tilbake til Nordlie, det var jo ikke akkurat suksess…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er det dårligste beviset/forklaringen jeg noen gang har sett, på at tom nordlie er en god trener! “mye klabb og babb” det krever ikke en spiss i internasjonalt toppsjikte, som ijeh jo er, for at denne kampen skulle avgjøres til vikings fordel…;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Veldig god historie!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00