av Espen Solbakken | september 22, 2009  

Tid for anerkjennelse – nå!

Lerkendal-publikummet er synkende og trønderpressen skeptisk. Men er det ikke på høy tid å anerkjenne det som trolig blir tidenes mest suverene serievinner? Jeg synes det.

Kjernen hyller dem, men hvem andre?

Kjernen hyller dem, men hvem andre?

Onsdag kveld kan Rosenborg stå som gullvinnere fem serierunder før slutt. Ingen er i nærheten av RBKs 60 poeng, 36 plussmål og null tap i løpet av de første 24 kampene. Selv de aller beste og mest legendariske utgavene Rosenborg-utgavene har trøbbel med å matche Hamrén-utgavens 2,5 poeng i snitt per match. Rosenborg kan fort vinne serien med vanvittige 20 poeng når alt er over.

Likevel er det altså ikke nok. Selv venner av Rosenborg er fremdeles avventende med å gi klubben den kreditt det vanligvis gir å vinne flest, score mest og slippe inn færrest. Skepsisen har nok litt med å gjøre at rekken av seriegull forlengst er brutt av Vålerenga, Brann og Stabæk, resten handler om en miks av myter og halvsannheter – og det faktum at Erik Hamrén ikke er noen kopi verken av Nils Arne Eggen, Trond Sollied eller Åge Hareide. Og heller aldri kommer til å bli det.

Da svensken kom til Trondheim, valgte han å bygge sitt eget verk for å komme vekk fra de lite kledelige 5. plassene som hadde invadert byen. Flere trøndere hadde et nærmere forhold til angepskåte 4-3-3 enn de hadde til egen livsledsager, og det tar åpenbart tid å venne seg til en mer forsiktig innstilt følgesvenn.

I en sesong med mye svakt forsvarsspill, har RBK utmerket seg som det desidert mest solide laget defensivt. Bare 17 innslupne mål er sterkt i en liga hvor det lages mye mål. Legg til at Rune A. Jarstein både har flest tabbemål (4) og færrest redninger så tyder det på en statistisk bunnsolid defensiv. Hamrén bygget opp Aalborg på samme måte til seriemesterskap i Danmark; defensiv trygghet, full kontroll i motorrommet sentralt på midten, balanse og taktisk klokskap.

Kall det moderne fotball. I så fall er det også noen som må få betegnelsen gammeldags i denne debatten.

Det hjalp ikke på imagebyggingen til nye Rosenborg at man i sommer gikk på den største europacupminen i klubbens historie. Når du har opplevd å feire triumfer mot AC Milan og Real Madrid, kan et tap mot Qarabagh bli selvforsterkende om du i utgangspunktet lever fett på at alt var bedre før. Dessuten kan vel også årets lavere tilskuersnitt bero på at serien har vært avgjort lenge – og at en synkende tribunetrend gjenfinnes nesten overalt i Norge?

Det kler aldri vinnere å fremstå som sutrete på grunn av manglende anerkjennelse fra omgivelsene, men her kan jeg forstå trener Erik Hamrén: Det kan føles urettferdig å få negative merkelapper i det som trolig blir tidenes rekordsesong.

Hva mer må Hamrén gjøre for å tilfredsstille kresne trøndere? Skriv din mening!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det at publikumsnittet går ned tror jeg ikke kommer av fotballen. De aller fleste kampene til RBK går enten kl 20 på søndag, eller lørdag på NRK, mandag på Zebra.

Det at så mange kamper vises gratis på TV gjør nok at enkelte kvier seg fra å kjøre 20-30 mil en vei når de kan se kampen på tv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror du bommer litt med denne. Pressen som hyler er i hovedsak Brann-fansen i TV2 som må finne et eller annet å klage på, og kronidioten Krogsæter i Adresseavisen som skriver masse svada for å pirre leserene.

Publikum flest i Trondheim er storfornøyd, men det vil alltid være noen gamle gubber som sitter og maser om hvor bra det var i gamle dager. Antagelig de samme personene som sitter og irriterer seg over at det er farge på fjernsynet og at man nå kan fylle bensin på enkelte butikker. De vil alltid finne noe å klage på, enten mangel på raske overganger eller at vi har en svenske for mye i klubben.

Angående publikumsoppslutningen så er det ingen tvil om at den har vært skuffende, men jeg synes oppmøtet mot Sandefjord i helgen er verdt å merke seg. Stort sett alle kampene til Rosenborg i år har gått direkte på landsdekkende fjernsyn, men i helgen måtte man ty til betal-tv eler dra på kampen. Da fikk vi se ett oppmøte på ca 18400 mot et(med all respekt for bortelaget) totalt fargeløst Sandefjord-lag, i en kamp som ikke betyr noe som helst. Det er slett ikke ille.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Utrolig hvor mye makt man skal ilegge mindretallsmeninger her i landet.

95% av den trønderske befolkningen gir faktisk blaffen i fotball og har ikke mer fotballforståelse enn å kunne glede seg over de resultater klubben til enhver tid klarer og oppnå.
At VG, TV2 fikk beskjed fra desken om å finne de 3 av 20 intervjuobjekter som i sin settning klarte å lire av seg noen “negative” tanker på ett ledende spørsmål fra en journalist.

Folk er vel ikke så dumme at de ikke gjennomskuer slikt. Spesiellt når man her snakker om prestasjonene til ett fotballlag som ikke har tapt en kamp i serien i år. Resultatene snakker for seg selv.

Synd at vi har en så til de grader destruerende presse.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hadde vi komme litt lenger i europa, eller kommet oss til cupfinalen ville nok barrierern vært brutt. I serie er det gjort en enorm prestasjon (med litt tur i starten av sesongen). I cup og europa er det ikke noe å skryte av.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er intervju med 10-20 personer representativt for de resterende 17 000 som er tilskuere på Lerkendal? Som vanlig så skal media fokusere på det negative, jeg er sikker på at du vil finne veldig positive sjeler blant disse også, helt sikkert et flertall. Men det er jo ikke interesant for den tabloide presse!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Interessant, men tror ikke det er spillet til Rosenborg som skremmer oss trøndere vekk fra Lerkendal. Hele Trondheim vet om storspillet som blir spilt, men når en billett koster 250 kroner, når tilsvarne billett kostet 170 kroner noe sessonger tidligere, er det god grunn til ikke å fylle Lerkendal!
Skjerp dere Rosenborg!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er helt enig med deg her Solbakken. Og det er i særdeleshet Adresseavisen og Krogsæter som har hatt slike sure oppgulp flere ganger i år. Skrevet side opp og side ned om at alt var så bedre før.

Hamrèn fortjener en enorm honnør for det han har gjort med Rosenborg. Han har fått det defensive på plass. Og det måtte det gjøres noe med. Rosenborg slapp inn altfor mange lettvinte mål. Det gjør de ikke lengre. Og de scorer også masse mål. Og enda sutres det. I morgen skal seriegullet sikres og da bør alle på Lerkendal reise seg å gi Hamrèn trampe klapp

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei. De aller fleste av oss (RBK-supportere) er strålende fornøyd. Det har dessverre bygd seg opp ei myte om at vi ikke er det. Jeg har selv vært på Lerki flere ganger i år, men kan ikke dra hver eneste gang. Men Adressa, som skal være avis, har vært litt for sutrete. Det er mulig at de tar pressens “kritiske” oppdrag litt for seriøst…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er naturligvis ikke en enkeltgrunn til manglende anerkjennelse fra omgivelsene for Hamrén. Riktignok får han en god del anerkjennelse, men anerkjennelsen kunne naturligvis vært bedre.

Først og fremst tror jeg at publikum ikke føler samme tilhørighet til laget som før. Treneren er svensk, og på laget er det flere utlenninger enn nordmenn, og vanligvis bare to trøndere.

Spillestillen er kjedelig og forutsigbar. De fleste kampene har samme forløp. Vinner laget ballen i gunstige posisjoner holder de heller på ballen og angriper først når motstanderen er i balanse mot etablert forsvar, framfor raske gjennombrudd. De har såppas gode spillere at det holder mot norske lag, men i internasjonale kamper skaper de jo ingen ting. Før kunne de kontre hvem som helst i senk, med sine lyrhurtige angrep, når de var i form.

Nivået i Tippeligaen virker svært lavt. Ingen hevder seg internasjonalt, heller ikke RBK. Det er en ting at de ryker ut av e-cupen mot et lag ingen har hørt om, men de ble også fullestendig avkledd av Real Madrid. Det har skjedd før, men ikke i samme grad, og ikke uten at RBK har skapt skanser og mål.

Det er kostbart å gå på lerkendal. Sist jeg tok med barna på kamp følte jeg meg nærmest flådd. Da jeg var ung kostet det bare 60 kroner for en ståplass. Da var jeg “alltid” på lerkendal. Nå kan man se kampene på TV og heller bruke pengene på andre ting enn å se RBK vinne 4-0 mot Sandefjord, i det selv Hamrén syntes var en kjedelig kamp.

Enda er det mer, men dette er de viktigste grunnene. Hamrèn sier han hittil bare har bygd grunnmuren, og at resten kommer senere. La oss håpe han har rett, og la oss håpe at det også er med lokale talenter i de planene han har.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, hvem er det egentlig som klager? Blant RBK-supporterne jeg daglig omgås (og det er mange!) er det stort sett bare blide fjes. De eneste som klager ser ut til å være dere i media – og da særlig Adresseavisen – samt en minoritet av gretne, gamle gubber som refererer til en abstrakt fortid som egentlig aldri har eksistert, da scoringene var flere, damene penere og halvliteren billigere.

Jeg venter fortsatt på den første fotballkommentatoren som evner å se bak årets tilskuersnitt. Som evner å bla tilbake til 20 000-snittene begge de to foregående sesongene, da både spill og resultater var LANGT kjipere enn i år. Eller rimer et slikt resonnement dårlig med den programforpliktede konklusjonen om et kresent hjemmepublikum, kanskje? (Til orientering var tilskuertallet i “gullalderen” på slutten av nittitallet nede i seks-sju tusen rett som det var)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vedrørende synkende publikumstall…..

Har ikke regnet det ut, men har ikke RBK spilt mange kamper som har startet kl 2000.

Mener det er ganske mange.

RBK tiltrekker seg folk fra en meget stor omkrets fra byen. For en som er fra Fosen så kan jeg melde om at klokken viser fort midnatt inntill man er hjemme fra kamp. Så der er en forklaring.
Så er det enkelte som tror at folk ikke er interessert i klubben sin fordi man sitter hjemme å får denne streamet via nettet eller pr. parabol/Radio. Disse har jo også betalt for å følge laget sitt.
Fotballinteressene er derfor meget høy i Norge. Høyere enn den noen gang har vært.
Diskutèr heller hvem som sitter igjen med pengene fotballen innbringer. Spør Lyn. Jeg synes det er utrolig at ett fotballlag klarer å stille opp med 15000 supportere på hver kamp hvor konkurannsen om publikum er tøffere enn noen gang.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå må du ikke glemme at det er kun 2% av RBK supporterene som er misfornøyde/kresne med årets sesong! Resten av oss er strålende fornøyd med alle rekordene som er satt, måten de har spilt på. Vi vinner å vinner! Reaserch er ordet, ikke hør på hva Davy sier i fotballnachspiel! Han er like sjalu som resten av dere

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

At trønderne er misfornøyde med RBK er totalt skivebom. Hele dette korstoget mot RBKs spillestil er medieskapt.
På søndag var jeg selv vitne til at TV2s reportere intervjuet et ti-talls supportere etter kampen mot Sandefjord. De spurte ekstremt ledende spørsmål, og selvfølgelig var det et par som gikk på “limpinnen”. Dette ble under TV2s kveldssending slått stort opp som at alle trøndere var misfornøyd. Bra jounarlistikk? Neppe.

Når det gjelder tilskuertall går RBK mot tidenes nest høyeste snitt. Dette til tross for at serien i år aldri har vært spennende. At snittet går ned kan skylde andre faktorer enn det at RBK spiller kjedelig. Undertegnede bor et stykke utenfor Trondheim. Og når RBK stort sett hver serierunde spiller kampene, for meg, på ugunstige tidspunkt ala 20.00 søndag kveld eller 19.00 mandag kveld, holder flere med meg seg hjemme. Vi ser heller kampen på TV eller på nett i godstolen slik at vi neste dag kan møte opplagte på jobb. Kanskje er Adressas og VGs sendinger av kampene mer ødeleggende for snittet enn spillestilen?!?

På søndag var det ca. 18 400 tilskuere tilstede på Lerkendal mot Sandefjord. Et lag som ikke akkurat trekker fulle hus rundt om på Tippeliga-stadioene. (Til sammenligning var det vel ca. 13500(?) på Ullevaall i det som er et lokaloppgjør i Norges hovedstad.) Av disse var det vel bare en håndfull Sandefjord-supportere pluss Patrick Walker som var misfornøyd med RBK-spillet…

Hyll RBK og hyll Erik Hamren som igjen tar gullet hjæm dit det hører til!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Rosenborg har oppnådd en knallgod sesong resultatmessig i ligaen. Likevel, spillemessig har RBK stort utviklingspotensiale. Mange kamper har gitt seire på dårlige dager, og er selvfølgelig en viktig egenskap. Likevel, ser en på det offensive spillet, så tror jeg laget vil bli langt bedre ettersom spillemønster og smahandling setter seg i gruppen. Samtidig har det betydning at alle lag legger seg bakpå på Lerkendal, og det kreves hard trening i det å bryte gjennom slike forsvar. Jeg er ikke overbegeistret av angrepsspillet i mange kamper, men serieresultatene er imponerende.

Ugunstig tidspunkt på kamper får ta en god del av skylda til at det er mindre publikum, mange kan ikke dra langt til 20.00 kamper – og i tillegg sendes de på tv. Tror egentlig interessen rundt RBK er større enn noen gang jeg.

Så får vi heller fortrenge årets cup og kvallik til e-cup.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Virker på meg som om pressen og media prøver å ta ifra oss gleden ved seriemesterskapet ved å stemple oss trøndere som kresne og bortskjemte. Og når de i TV2 fotballstudio klarer å prestere å si at RBK kanskje burde spillt kampene sine i en annen by kjenner jeg det begynner å boble inn i meg. Presse og media (spesielt D. Wathne) får rødt kort av meg, makan til sjøsprøyt. Jeg tror jeg kan trygt si på vegne av alle fotballinteresserte trøndere at vi er overlykkelige over at seriemesterskapet kommer hjem til Trondheim i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette må være noe media har skapt. Sammen med resten publikum er jeg storfornøyd med RBK’s spill. Og dette deler jeg med resten av publikum på Lerkendal. Tror ikke det har vært noen sesong tidligere med større trøkk fra tribunene. Vi har jo det høyeste snittet i landet. Nedgangen fra ifjor har nok andre årsaker, kanksje var snittet unormalt høyt. Ta deg en tur på Lerkendal og opplev støtten fra norges beste publikum!!:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Var vel over 18 000 på sist kamp som ikke ble sendt på tv. Når rbk har vært tvsendt omtrent hver runde forklarer det jo litt. Og hvem vet hva TV2 valgte å sende av intervju etter kamp? Jeg er i hvert fall trønder og storfornøyd med rosenborg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis det er grunnen til at man ikke drar på kamp, så er man fadern meg ikke RBK-supporter!

250 er ingenting for å se RBK, dessuten så finnes det billigere billetter enn det.

Skjerp deg!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er blåst ut av alle dimensjoner! Undersøkelsene er svært tynne!

At tv2 sporten og krogseter klarer å spinne dette ut av alle dimensjoner viser at media har alt for stor makt!

Trønderne har det desidert høyeste snittet på kampene… Å det har de selv om 3/4 av kampene går på tv! Hadde trønderne vært misfornøyd med fotballen hadde de holdt seg hjemme

Dette er bare tull!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper media for med seg det som står på denne bloggen!! Det er flere her som utaller seg positivt om rbk enn de intervjuene tv2 gjorde etter kampen mot sandefjord!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Naturligvis er RBK i ferd med å gjøre en fantastisk prestasjon i år, og Hamren har hovedæren for det. Og de aller fleste trøndere er begeistret for Rosenborgs resultater i år. Jeg har faktisk ikke truffet noen som ikke er glade. Med unntak av media da. Nasjonale media og lokale media. Så dette er å kaste stein i glasshus. Det er dere i media som nå er kritiske til RBK. Ikke vi tilhengere.

Så er det riktignok noen færre tilskuere enn det var i fjor, men fortsatt langt flere enn det var for noen år siden. Og langt flere enn i Bergen, Stavanger og ikke minst Oslo. Hvis det er noen som ikke stiller opp for laget sitt er det de som bor i hovedstaden. Tilskuertallene til RBK har gått opp år for år, også når Rosenborg slet. Når tallene for en gangs skyld peker ned i Trondheim, på samme måte som i resten av landet er vi likevel best – også målt i tilskuertall.

Men slik er det media. Først beskriver man en virkelighet ingen kjenner seg igjen i. Så kritiserer man denne oppkonstruerte virkeligheten. Alt dette gjør man fra Oslo. For naturligvis vet en journalist i Oslo langt mer om hva som rører seg i Trondheim enn oss som bor her…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå begynner jeg å bli drit lei av at dere snakker om kresne trøndere! Du kan snu spørsmålet om tilskuertall også vet du! Hvordan kan vi være kresne når vi hadde nesten 20.000 i snitt i fjor da det var en middels sesong? Nei tilskuertallet er lavere pga av større bilettpriser samt at tv2 sender nesten hver eneste rbk kamp! Lett!

Vi trøndere er storfornøyd! Og alle som så kampen mot sandefjord kan være enig i at det var en merkelig kamp. På kanten av å være litt kjedelig. Det sier spillerne selv også. Når det er sagt så er vi fortsatt storfornøyd med resultatet og den perfekte sesongen så langt!

I hele år har dere i VGtv og Davy i tv2 snakket om at vi har spilt kjedelig fotball og ikke overbevist! Da ble jeg nesten litt kvalm på søndag når tv2 hadde et eget opplegg med “kresne trøndere”

Ta å se litt på dere selv før dere snakker om noe dere ikke har peiling på!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg glemte å nevne at krogsæter også føyer seg inn i rekken med VGtv og Tv2!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som andre sier her, ette er jo bare tull og tøys. Alle jeg kjenner er meget godt fornøyd med både spill og resultater.
At tilskuertallet er gått litt ned har andre årsaker enn det som skjer på banen. F.eks håpløse starttidspunkt for de som bor et stykke fra Trondheim, 16 lag istedet for 14, økonomiske nedgangstider. At tre intervjuobjekter fra helgen gjør dette til en sak i TV2 og Vg sier mest om hvor tabloide nevnte media er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kan ikke si meg annet enn veldig enig i masse av det som blir sagt her.

Eneste mediet som er Rosenborgvennlig må være rbk.no og RBKTV.

Selv skal jeg i morgen på Lerkendal å se Rosenborg – Tromsø. Til tross for at den nesten 4timer lange reisen koster minst det dobbelte av bilettprisen, ikke at det er noe galt med bilettprisen. Å dra på kamp er verdt hver eneste krone! Og det blir en nesten like lang tur til Molde på søndag.

All ære til Hamrén, en av de fire beste svensker i verden(Selvsagt er det noe som kan diskuteres).
Og en fantastisk innsats fra Rosenborg i hele år, de trønderne som sier noe annet er de som bare sitter hjemme og hører på hva media har å si.

Gull til bartebyen i år<3

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er bare en premenstruell manlig journalist som skriver tull i Adressa. Lurer på om han mår dårlig selv og forskjyver sinn bitterhet til noen som er helt uskyldige. De fleste i Trøndelag er veldig førnøyde med RBK om dagen. Og neste år blir det enda bedre…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å Rosenborg, E laget mitt,
Ett eventyr i svart og i hvitt!

Det har vært et eventyr i år. La oss i stedet for å krangle om at trøndere er misfornøyde og bortskjemte, jobbe for at Erik Hamrèn velger å fortsette i klubben og ikke blir landslags-sjef for Sverige. Gi ham et godt tilbud så han får bygge mer enn bare grunnmuren!

I morra blir det gull. GULL. LÆTT!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror ikke det er supporterne som er mest kritisk. Det er jo de såkalte ekspertene som sitter og sier at RBK spiller kjedelig fotball. Samtidig hyller de Molde for angrepsfotball. Men Moldes spill bygger jo på lynhurtige overganger, som kommer av at de vinner ballen mens de er 10 mann i forsvar. Så jeg vet ikke om de spiller så mye finere fotball. Men det er jo sånn i Norge at alt dreier seg kontringsfotball.
Så jeg tror denne debatten er meidaskapt.
Nå har endelig RBK fått sving på det defensive. Så bare vent til det offensive sitter enda bedre. Da blir de uovervinnelige her i Norge :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synkende publikumstall har det vel vært over hele landet denne sesongen. Snittet for Lerkendal er vel ganske høyt fortsatt, spesielt med tanke på hvor mange av kampne som går på svært ugunstige tidspunkt.

Når det gjelder “misnøyen” så tror jeg den stort sett begrenser seg til Adresseavisen og et fåtall personer som lever i fortiden.

Når det gjelder kritikk mot måten Rosenborg spiller på så har den stort sett kommet fra kommentatorene til TV2, som hele tiden måler etter standarden fra storhetstiden. Har ikke tall på hvor mange ganger i år jeg har hørt de si at Rosenborg spiller dårlig men vinner lell… (Det sa de forresten den gang også.)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er sikkert/kanskje flere grunner til at trønderne holder seg borte. Erik Hamrén må være og er (etter hva vi har sett i år i alle fall) helt fenomenal. Jeg lyver ikke og tror jeg har mange bak meg (selv om folk er uenige i lagene, selvsagt) at lag som Rosenborg og Moldes svenske trenere har gjort underverker med hvert sitt lag. Som moldenser er jeg kanskje en av de få i Rosenes By som bøyer meg for Erik Hamrén, Trøndelag og Rosenborg – og jeg innrømmer hvor gode de er. De som ikke gjør det er feige i mitt syn.

Det å klage på prisene på stadion er en ting som, ja.. Prisene er én ting. Likevel stopper ikke de meg fra å være der for laget mitt. Som halvt trønder må jeg kanskje si at trøndere er litt sære på akkurat det. Jeg har også oppdaget at mange RBK-fans er på-og-av-fans. Ta meg gjerne i å være feil, men det er det inntrykket jeg får, i alle fall med de jeg kjenner som er blodfans når RBK har klart de store bragder, men ikke er fullt så interessert lenger om stoltheten er svekket.

Det er ikke helt sant at Rosenborg ikke har tapt i år. Molde er – om man ser bort i fra Real Madrid og slike – det eneste laget som har slått Rosenborg, riktignok i cupen. Og trønderne var ikke like kjepphøye, men direkte sure og farlige da vi forlot stadion den dagen. Med et tap på 5-0 ble det vel som at vi hadde stjelt blodet deres.

Jon over meg her sier at Molde hylles, og at Rosenborg bare får “kjedelig” kritikk tilbake. Jeg er ikke helt enig i det. Rosenborg har alltid vært et stort lag. Jeg inrømmer at jeg har sittet mange ganger og vært oppgitt over at folk som har kommentert blant annet på tv at Molde “bare hadde flaks”. Fotball er ikke nødvendigvis det det var før, men for meg er det fremdeles noe jeg liker. Jeg står for fair-play, og var faktisk glad på min venninne fra Oslos vegne da Enga slo Molde på Ullevål for snart en måned siden. Molde spilte, som det så fint ble beskrevet for lenge siden; “rævvafotball”. Men jeg mener likevel at folk undervurderer “bittelille-Molde-som-ikke-egentlig-skal-utrette-så-mye-fordi-de-aldri-har-vært-et-lag-som-noen-har-sett-på-som-en-trussel”. Greit, nå avspora jeg over på Molde, men det er også der hjertet mitt innen fotball ligger..

Rosenborg fortjener så inderlig å vinne serien i år. De er best. Å innrømme at et lag er gode og best er noe annet enn hvilket lag en holder med. Erik Hamrén er fantastisk, og det er Rosenborgs lag akkurat nå óg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Føler denne kommetaren mangler under Solbakkens innlegg:

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende.

Gorset og Stuevold som kjenner miljøet oppsummerer sesongen langt bedre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det hele koker ned til at problemet er Adressa.
De liker nok ikke at de ikke lenger er den eneste kanalen for ”innside-info”. RBK har tatt over denne rollen selv, på nettet. I tillegg er rbkweb til enhver tid bedre oppdatert enn Adressa.

Dette har ført til en mengde merkelige oppslag:

Materialforvalteren får ikke overtid, bare bonus. En ukes føljetong med helsider, Adressa fikk ikke en gang plass til å nevne hvem RBK trakk i UEFA-cupen dagen etter trekningen.

Folk som ikke kan hoppe og synge er ikke velkomne på kjernens tribune, også en ukes føljetong, hvor Evensen var totalt uimottagelig for saklige motforestillinger.

Det er mange flere eksempler. men når Krogsæter sier at han ”overvåker” RBK som en kulturinstitusjon på linje med Nidarosdomen blir det bare for dumt.

Jeg misliker også balltrilling på tvers og bakover mot en ufarlig motstander og et baktungt RBK som leder med 1 mål, Jeg liker heller ikke at avdriblinger og piruetter følges opp med støttepasninger som til slutt ender hos keeper.

Men jeg er storfornøyd med det RBK har gjort i år. Vi kan ikke forlange at Hamrens måte å bygge et lag på skal toppes med NAE’s anngrepskåthet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes det er artig at så mange refererer til at Davy Wathne er så negativ til dagens RBK – er jeg den eneste som hørte ham snakke etter kampen mot Sandefjord? Han sa jo åpenriktig at han synes det var på trynet at visse RBK-”supportere” og media kritiserte laget og mente at hvis man ikke kunne sette pris på de resultatene og rekordene dagens lag har hatt i årets tippeliga, så fortjente de ikke RBK! Er dette negativt? Nå skal det nevnes at han som regel er like negativ som folk sier, men ikke når det gjelder dette. Jeg fikk meg strengt tatt et realt sjokk da jeg hørte det, for som så mange andre så forventa jeg et rungende enig “ja!” fra Branns mediemaskott nummer 1!

Når det kommer til tilskuertall så skjønner jeg faktisk heller ikke at folk klager. Som overnevnte her sier så er 18400 mennesker på plass mot Sandefjord – av alle lag – en ganske utrolig begivenhet, spesielt for de som satt på tribunen og fikk med med seg en fantastisk stemning selv da laget kun karret seg til ett mål i første omgang. Jeg kan være med på at spillet ikke alltid er like underholdende, men at det er SJARMLØST?? Sjelden har jeg sett en så helhjerta feiring som 4-0-målet til Olsen, og det er DET som er god fotball for meg. Og det faktum at vi scorer SEKS mål mot Norges andre og tredje beste norske keepere (mulig jeg er litt uenig med Drillo her, men det får så være ;p) på to kamper når motstanderne klarer tilsammen ETT mot vår Jarstein, burde også kunne telle for seg.

Personlig føler jeg ikke at jeg har hatt så mye å klage over i årets sesong. Et par cup-tap her og der har selvfølgelig satt sine spor, men klager jeg?? Nei. Jeg er glad for at jeg ikke lenger får antydninger til hjerteinfarkt hver gang det blir spilt tilbake til Jarstein, og jeg er glad for at vi kommer seirende ut fra kamper der vi i fjor hadde hatt 20 målsjanser men ingen mål. Men ikke minst er jeg glad fordi jeg vet at spillerne koser seg, ledelsen koser seg og de som rettmessig kan kalle seg ROSENBORG-SUPPORTERE koser seg over noe som har vært en helt fantastisk sesong!

Hilsen ei som er glad i farge-tv, forstår seg på inflasjon og som med glede har brukt opp siste rest av lønnen sin på Lerkendalbillett og etterfølgende seierspils! ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Publikumstallet på Lerkendal er synkede i forhold til i fjor fordi mange av RBKs kamper er klokka 20-kampen på søndagskvelden. Dermed blir det for seint for barnefamilier og andre tilreisende fra bygdene å komme seg til Trondheim. Årsaksforholdene er nok mer komlekse, men dette holder jeg som hovedårsak. Skal man øke publikumstallene må det spilles kamper på lørdager og tidlig på søndager. Se eksempelvis på Premier League der fotballen starter tidlig på ettermiddagen. Det tror jeg ville hjulpet på besøkstallene.

At Kjetil Kroksæter er negativ til RBKs spillestil får han stå for. Vi som har lest Adressa en stund vet at han er en evig sutrekopp, og at det han nok ser som dyptgående argumentasjon og retorikk ikke er annet en tabloid sprøyt.
Jeg var ikke strålende fornøyd med Otto Ulseth bestandig heller, men jeg forstår Adressas behov for å forsøke å være objektive, men Kroksæter krysser en grense der han blir negativ i stedet.

Personlig syns jeg Hamréns tilnærming til spillet er ypperlig. Han får veldig mye ut av hver mann og jeg ser ikke annet enn at guttene blomstrer. Eneste ankepunktet kan være Ciljan som lider litt under at han ofte må spille på suboptimal plass, men han er såpass god og så pliktoppfyllende at RBKs spill ikke lider nevneverdig under det. Rosenborg spiller knakende god fotball, best i Norge, men nostalgikere fins over alt. Det finnes også fortsatt tyskere som syns som Paus, at: “alt var mye bedre under krigen…”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mange fine meldinger her som snakker sitt tydelige språk. Siden disse kommentarene ikke gir de STORE overskriftene så regner jeg med at journalistene skummer raskt forbi.

Sist hjemmekamp satt jeg bak 2 studenter som tydelig skarret godt på “R”ene. De var fra Bergen og hadde supportersangene godt inne. Når de i tillegg var ulastelig antrukket med RBK effekter fra head to toe så måtte jeg bare felle en tåre.

Er selv trofast tribunesliter og ser fram til det som virkelig gjelder. Chp. League. Den norske eliteserien er faktisk fotballmessig totalt uinteressant og kun ett hinder på veien dit.

Ser dere i -12 C på Lærkendal folkens.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er ikke overraskende. Det er et naturlig resultat av et publikum som har blitt altfor blasert. Årsaken ligger i at Rosenborg år etter år i 13 år vant serien, ofte overlegent og gjennom offensiv og kreativ ‘gladfotball’. Da vil alt laget gjør i ettertid bli målt mot dette. Eggens RBK har blitt Hamrens RBKs forbannelse.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00