av Espen Solbakken | oktober 1, 2009  

Hva skjer om Lyn berger plassen?

Onsdag var det 1,6 millioner kroner fra nedrykksfondet til Norsk Toppfotball som berget Lyn fra konkurs. Men hva skjer i Fotball-Norge når Lyn den 1. november berger plassen etter å ha slått Fredrikstad på hjemmebane, klubbens fjerde strake seier?

Kan det umulige skje? Lyn er ikke nede ennå...

Kan det umulige skje? Lyn er ikke nede ennå...

Om du trodde Lyns budsjettering og NFFs godkjenning av lisensen var en farse, så får begrepet virkelig en ny dimensjon om denne rekken av resultater inntreffer i de neste fire siste serierundene. I det følgende regnestykket (ikke en ukjent norsk øvelse etter at tallknuserne tidlig ble Drillos eneste redning), har vi inkludert Fredrikstad, slik at Lyn kommer seg opp til 13. plass og helt trygg grunn. Men Lyn kan selvsagt også overleve via kvalik ved kun å få to lag bak seg på slutt-tabellen:

RUNDE 27:

Langerud har ikke møtt gamle-Erik ennå

Langerud har ikke møtt gamle-Erik ennå.

Strømsgodset – Bodø/Glimt U

Lillestrøm – Lyn B

Stabæk – Fredrikstad H

RUNDE 28:

Lyn – Strømsgodset H

Bodø/Glimt – Tromsø B

Fredrikstad – Odd B

RUNDE 29:

Fredrikstad – Molde B

Stabæk – Bodø/Glimt H

Odd Grenland – Lyn B

Strømsgodset – Viking B

RUNDE 30:

Lyn – Fredrikstad H

Bodø/Glimt – Odd Grenland B

Aalesund – Strømsgodset H

SLUTT-TABELL:

Lyn 28 poeng

Fredrikstad 28 poeng

Strømsgodset 27 poeng

Bodø/Glimt 27 poeng

Det er nesten så Norsk Toppfotball, og dens medlemsklubber, allerede førstkommende runde bør håpe på at dette scenariet ikke får leve lenger enn et par dager. I hvilket lys vil omgivelsene i ettertid se på en pengegave fra nedrykksfondet til et lag som til slutt faktisk ikke rykker ned?

Det er i så fall ikke det eneste spørsmålet som blir hengende i luften. Hva skjer for eksempel med pengene som direkte bidro til at Lyn fikk lov til å fullføre eliteserien?

Det ultimate kaoset vil jo åpenbare seg den dagen Norsk Toppfotball – eller en av de klubbene som til slutt rykker ned i stedet for Lyn – krever tilbake de 1,6 millioner Oslo-klubben har fått forskuttert. Lyn på sin side makter ikke å betale tilbake pengene og går konkurs – ikke fordi man rykket ned, men fordi man berget plassen!

Forvirret? Sikkert. I så fall ingen ny sinnstilstand for mange etter Lyns herjing med budsjetter, lisenser og norske fotballtabeller i høst.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

vil det bli snakk om kampfiksing hvis Lyn i siste kamp MÅ tape for å garantere nedrykk?
Driver Nff med kampfiksing?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for at du har fantasi til å tenke deg et så positivt utfall for LYN! Jeg har vært tett på å tenke tanken selv, men de siste dagers turbulens har gjort en ihuga LYN-supporter litt sløra i tankegangen!

Men kommentaren må ellers bli:

DEN TID, DEN GLEDE!!!!!!!!!!!

mvh Knut Melvær
Danmarks største LYN-fan

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det skrives så mye sprøyt om min klubb FC Lyn at Solbakken og resten av journalist-saunene skulle vært plassert på sidelinjen for lengst. Jeg har overhodet ingen respekt for norske journalister, men er sterk i troen på at FC Lyn kommer nådeløst tilbake.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lyn vil uansett neppe klare seg etter sesongen. Det de har samlet inn nå er for å drive ut sesongen. De er jo selv klar på at de sannsynligvis går konkurs etter 1.11. Scenarioet som du skisserer blir dermed feil fordi: Når Lyn går konkurs vil kun ett lag rykke ned i dette tilfelle B/G og ett lag havne på kvalikk, Godset. FFK vil derfor klare seg med scenarioet du skisserer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er det ikke slik at alle klubbene får penger etter posisjon og ikke bare de som rykker ned? Såfall er det bare å bytte premiepenger om Lyn mot formodning skulle greie 13.- eller 14. plassen.

PS: anti-spam-ordningen er en vits; om man skriver feil passord (eller glemmer det) viskes alt man har skrevet ut. Skjerpings ;]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg synes jo det er på grensen til “tullete” at en masse lag skulle miste sine poeng etter å ha slått et lag som i etterkant går konkurs.
At det skulle forryke hele resultatt av en sesongs spill, men – nå skjer jo ikke det? Etter hva jeg skjønner har man fått inn nok penger til at Lyn kan fortsette ut sesongen?

Så bør man kanskje se litt på klubbers likviditet i fortsettelsen? Sette krav til at klubbene har en likviditet som setter dem istand til å gjennomføre hver enkelt sesong. Og at alle bonuser blir prioritert bak slike utgifter?
Uten klubb, ingen bonmus!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er en vits at NFF bidrar ved å gi Lyn forskudd på penger de ikke nødvendigvis vil få, og i tillegg unnlater å kreve leie For Ullevål de 2 siste hjemmekampene.

Hvor var hjelpen fra NFF når Raufoss fotball ble degradert til 2. divisjon for noen år tilbake, til tross for at de fikk nok poeng til å klare seg i 1. div.? Skal NFF hjelpe én klubb, så må de hjelpe alle, noe det er åpenbart at de ikke gjør. Flott for Lyn, men forskjellsbehandlingen vi her er vitne til er etter mitt syn en skandale.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva skjer hvis Lyn ikke rykker ned? Ingen dramatikk. Alle Tippeligklubbene stemte for å forskuttere Lyns andel av nedrykksfondet vel vitende om at denne risikoen for at Lyn kan klare seg er tilstede. Det betyr at 1,6 millioner kroner blir belastet Norsk Toppfotballs budsjett. Nedrykks- lagene er uansett sikret sin opprinnerlige andel av fondet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dett var en tynn spikersuppe. Dersom Lyn ikke rykker ned,hva så? Ingen kan kreve noe som helst av Lyn av de midlene som er samlet inn for at Lyn kan driftes ut sensongen. Poenget med disse pengene var enkelt og greitt Fair play i tippeligaen, dvs at alle poengene som er vunnet på banen skal telle. Alle andre spekulasjoner rundt dette er kun tøv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har tidligere lest dine blogginnlegg med stor iver, men dette var direkte latterlig.
Dette er en ikke-sak.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til LM. Jeg tror ikke NFF hadde hjulpet Lyn om det ikke hadde vært for at det er midt i sesong og at en Lynkonkurs får konekvenser for mange andre i Tippeligaen. Lyn får nok ikke noe hjelp fra forbundet ved sesongslutt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lyn er allerede klare for nedrykk sportslig uansett (blir sist i TL) så denne saken er ihvertfall død.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00