av Espen Solbakken | oktober 11, 2009  

Hva med denne teorien, Drillo?

Trodde du alle teorier nå var borte for hvordan Norge kan komme til VM i Sør-Afrika? Neida, her følger den siste lille sjansen, og den finnes i gruppen til Sverige og Danmark (gruppe 1):

They think it's all over, it is soon...

Klar for årets siste kalkulatortriks?

Det er “bare” tre kamper igjen som må ende på optimalt vis, men det er ikke hva som helst som må slå inn førstkommende onsdag om Norge skal få et lag bak seg på toertabellen.

Jeg vet ikke om det kan kalles en teori en gang, men her følger aller, aller siste (håpløse) håp:

Sverige – Albania: Denne må ende uavgjort for at Sverige skal kunne passere Portugal på målforskjell, men samtidig ende opp med svakere målforskjell enn Norge etter at totalt fem plussmål og seks poeng mot Malta er strøket.

Portugal – Malta: Malta må vinne med minimum fire mål slik at Portugal blir stående på 16 poeng (samme poengsum som Sverige etter deres uavgjort) og dermed bli passert av Sverige på målforskjell og bli treer i puljen.

Danmark – Ungarn: Alt annet enn en kjempeseier til Ungarn er helt ok for Norge.

Det er verdt å merke seg at Portugal som toer etter et eventuelt tap mot Malta er nytteløst for Norge. De vil da få bedre målforskjell enn Norge, ettersom de kan stryke målene fra et hjemmetap mot malteserne.

Og da skulle det vel være greit, Drillo? Storseier til Malta i Portugal og uavgjort på Råsunda, så blir det playoff likevel.

Prosentvis sjanse: Nei. Promillevis sjanse: Knapt nok det. Vel var Michael Mifsud en brukbar spiss på Åråsen, men her blir nok både musen fra Malta og teorien for liten og tynn.

Men etter en høst med kalkulatoren nesten like hyppig i bruk som penn og papir, måtte jeg bare slå inn noen siste tall…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Spekulasjoner/Önsketenkning.
Jeg ser at Norge klamrer seg til et “Fata Morgana”. Sverige gjör nå det samme. Malta skal vinne mot Portugal så at Sverige får Portugal plass. Gratulerer. Hvor naiv skal man väre? “Sveriges kvalifisering har värt “stang ut” hele veien” – presterer Zlatan å si. Tvert om! De er ikke bedre. Virkligheten gjelder fotball også.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Det er verdt å merke seg at Portugal som toer etter et eventuelt tap mot Malta er nytteløst for Norge. De vil da få bedre målforskjell enn Norge, ettersom de kan stryke målene fra et hjemmetap mot malteserne.”

Dersom Portugal blir toer med tap for Malta ender de på 16p, dvs. 13p på toertabellen og da blir ikke målforskjellen noe problem, liksom.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men vil ikke et Malta seier bety at Portugal kun vil få fjernet 3 poeng, og da har 13 poeng mot Norges 10?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er helt enig i dine vurderinger, bortsett fra det du skriver om Portugal som gruppetoer.

Ikke bare har Portugal bedre MÅLFORSKJELL enn Norge på en toer-tabell; etter seieren mot Ungarn i går kom de nemlig opp på 13 toer-poeng(16 minus de 3 som de tok borte mot Malta i fjor høst), og Norge blir jo uansett stående med sine 10.

(Jeg burde vel egentlig skrive ‘våre 10′, men det venter jeg med til Norge klarer å kvalifisere seg…..eller var det oss?)

Men det er likevel “fullt mulig” for Sverige å gå forbi Portugal, for så å bli slått av Norge på toer-tabellen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Begynner å bli lei den promille-regninga deres nå :-)
Få det overstått, Norge kommer ikke til VM!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper i det lengste at det ikke skjer!!! skamfult å se Norge spille for tiden, bli kvitt spillerne med frikort å la nye friske krefter få prøve seg.. Gjelder Drillo også!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dersom Portugal taper mot Malta, men allikevel ender på 2. plass, er løpet kjørt for Norges del, uavhengig av målforskjell. Portugal vil da ende opp med 13 poeng, etter at kampene mot Malta blir strøket.

Realiteten er at Norge ikke er i nærheten av å være blant de 13 beste lagene i Europa. Lag som Kroatia, Bulgaria, Romania, Tyrkia, Sverige, Tsjekkia og Polen er alle lag som har både bedre og bredere utvalg av spillere. Når disse lagene, mest sannsynelig, ikke makter å kvalifisere seg, så er det overhodet ingen grunn til at Norge absolutt bør være i stand til å komme til VM. Norske fotballjournalister bør påpeke dette i større i grad enn det de har gjort hittil og bidra til å få forventningene til det norske fotballpublikumet ned på et realistisk nivå. De forventningene og urealismen som råder i dag, er ingen tjent med, spesielt ikke spillerne og treneren.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sverige – Albania … må ende uavgjort … med svakere målforskjell enn Norge? Uavgjorte kamper har vel sjelden stor målforskjell? ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er det dette som journalister får betalt for? Snakke om snøen som kunne ha falt i Bangkok i juli? Da vil jeg også bli journalist :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Blir Portugal nr 2 med tap, så er det vel ikke målforskjellen som avgjør. For da er uansett Portugal 3 poeng foran Norge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er selvsagt riktig det Jens og Njaa blant annet skriver.

Portugal vil ikke bare være målforskjellen foran Norge, men også poengmessig ved et tap mot Malta (de vil da kun trekkes tre poeng mot gruppejumboen…)

Firemålstapet mot Malta og U i Sverige gjelder fortsatt som norsk håp. Vi kan vel si glem det, som et par kommentarer her også gir uttrykk for.

Espen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke helt korrekt – Norge tåler ikke at Ungarn slår Danmark, selv om Portugal taper 0-4 og Sverige spille uavgjort. I så fall blir det innbyrdes oppgjør mellom disse tre landene som teller, og da blir Portugal nummer 2 på bedre målforskjell enn Sverige i kampene mot Ungarn.

Så Danmark må klare minst uavgjort hvis Norge skal gå videre. dermed synker vel sjansen fra 0.00015% til 0.0001%………….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Espen Solbakken:

Etter kampene på lørdag, finnes det ikke engang en matematisk sjanse for at Norge kommer til play-off.

Firemålstap mot Malta? Spiller da ingen rolle hvor mange mål Portugal taper med, de vil da uansett stå igjen med 13 poeng mot Norges 10 etter poengfratrekk (Portugal vant første kamp mot malta, vil i dette tilfellet kun trekkes 3 poeng, 16 -3 = 13).

Med andre ord:
Portugal ender med 13 poeng, uansett.
Sverige ender med maksimum 12 poeng, og kan så absolutt ikke passere Portugal.

Portugal er videre. Sverige er ute. Norge er ute. Det er 100% avgjort.

Tror flere her bør ta fram kalkulatoren på nytt, mye ønsketenkning ute å går :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg må bare presisere at man trekker poengene mot jumboen først etter at tabellen er ferdigspilt.

Det betyr altså at Sverige blir toer (på målforskjell foran Portugal) om man spiller uavgjort mot Albania og Portugal taper med fire mål mot Malta.

Og da er det altså Sverige som skal inn på toertabellen med Norge og de andre toerne. Trekk fra poengene og de fem målene Sverige har scoret mot Malta, så har de ti poeng og dårligere målscore enn Norge.

Ergo: Portugal nummer tre og Sverige to i sin pulje. Og sammenlignet med Norge vil svenskene så komme etter Norge når deres to Malta-kamper er fjernet.

Mvh Espen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

La oss si da, at Portugal taper 0-4 mot Malta, og Sverige – Albania ender 1-1.

Da vil 2. og 3. plass se slik ut:

Sverige 10+ 5- 16p
Portugal 13+ 9- 16p

Er så langt enig.

Deretter kommer fratrekk.
Sverige blir trekt 6 poeng, vant begge mot malta. Står igjen med: 10p.
Portugal blir trekt 3 poeng, vant kun den ene kampen mot Malta.
Står igjen med: 13p.

Dersom tabellrekkefølgen ovenfor blir stående
som gjeldende (som jeg tror du mener), selv
etter poengfratrekk, så er saken en annen.
Isåfall misforstod jeg, og lever i håpet ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

detta går veien for norsk kvalitets fotball

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er jo lov til å klamre seg til det siste, lille halmstået… ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sjansen for at dette skal skje må regnes i PPM (parts per million), promille gir for høye tall.

Sier meg forøvrig 100% enig med det som Willy påpeker i første innlegg; Sverige har hatt stang inn i denne kvaliken, ikke stang ut og har ingen grunn til å klage. Hverken Norge eller Sverige har vært gode nok. Ønsker gjerne ‘Til lykke!’ til våre danske venner, de fortjener VM-plassen, samme hva Drillo måtte mene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gratulerer som en av de utvalgte bloggene:

http://www.side2.no/livsstil/article2727669.ece

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Håper i det lengste at det ikke skjer!!! skamfult å se Norge spille for tiden, bli kvitt spillerne med frikort å la nye friske krefter få prøve seg.. Gjelder Drillo også! ”

Jeg var nok litt optimistisk da jeg trodde at dagbladets journalister forstod ett utropstegn like godt som tre etter hverandre. 31. “beste” blog? Gratulerer. Men det du skriver her vitner bare til mangel på fotballforståelse.

Skamfullt å se Norge for tiden? Hva har du røyka? Drillo har gitt Norge troa. I alle våre hjemmekamper er vi våre motstandere overlegne i både sjanser og spill – samtidig som at vi har scoret de nødvendige målene. På bortebane underpresterte vi mot Makedonia og Island, men selv der ble det poeng, gitt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og da mener jeg selvsagt VGs journalister :) Noe jeg selvsagt burde skjønt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00