av Espen Solbakken | oktober 26, 2009  

Nå lukter det gamle travere på Lerkendal

Erik Hamrén-prosessen virker nå såpass på glid at Rosenborg bør starte sonderingen/jakten på ny trener. De kan begynne med å studere lister over tidligere ansatte; Trond Sollied og Åge Hareide.

Finnes den neste Rosenborg-treneren på dette bildet?

Finnes den neste Rosenborg-treneren på dette bildet?

Selv om begge har vært ute og jobbet, har de aldri lagt skjul på sin forkjærlighet for sin gamle arbeidsgiver i Trondheim. Situasjonen nå er at Sollied trenger å få karrieren tilbake på skinner etter Hereenveen-exiten, mens Hareide nylig uttalte at Rosenborg er drømmejobben i skandinavisk fotball. Så spørs det om den “flørten” er nok til at trønderne glemmer at Hareide i 2003 gjorde det samme som Hamrén kan gjøre nå; å forlate Lerkendal til fordel for en landslagsjobb.

Rosenborg-jobben er så tung at det allerede i jobb-beskrivelsen eksluderer de aller fleste. Omsider skal klubben ut i Champions League igjen, en arena man var bestevenn med i et helt tiår. Da skal også sjefen stå i stil med oppgaven, og stort flere enn Sollied og Hareide av noenlunde realistiske trenerkandidater matcher ikke kvalifikasjonskravene.

Man kan selvsagt lansere Jan Jönsson, men bytter han virkelig ut Stabæk med en annen norsk klubb? Tom Nordlie? Skjer ikke. Kjell Jonevret, fra Molde til Rosenborg? Nope. Fire gamle RBK-navn i kategorien arbeidsledig fotballtrener er Knut Torbjørn Eggen, Kent Bergersen, Stig Inge Bjørnebye og Jan Halvor Halvorsen. Ingen vil stå spesielt høyt opp på Erik Hoftuns liste. Assistentfellen har de gått i før, så Trond Henriksen blir trolig oversett i denne omgang. Arne Erlandsen da? Han er jo også uten fast jobb, men kan heller ikke forvente telefonen fra sportssjef Hoftun.

Det er etter en slik eliminasjonsrunde at jeg ender opp igjen med Trond Sollied og Åge Hareide. Ikke bare er duoen det mest realistiske valget, de er også tilgjengelig og best kvalifisert. Akkurat som Erik Hamrén nå er det for Sverige. 

Når svensken takker ja til en samtale med ledelsen i det svenske fotballforbundet, forteller han også omverden at han er interessert. Og gir han RBK-ledelsen den samme beskjeden, kommer det neppe til å stå penger heller. En million kroner i kompensasjon er nevnt, et annet sted leste jeg fem millioner. Det vil neppe spille noen rolle om Erik Hamrén velger å gå for det som synes som et naturlig karrieresprang etter klubbfotball-suksess i både Sverige, Danmark og Norge.

Hvem synes du bør bli ny Rosenborg-trener om Erik Hamrén blir svensk forbundskaptein?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lothar Matthäus er ledig på markedet, og han er villig til å gå ned i lønn for å få enten Norge eller Rosenborg jobben. At han skal være 95% klar for Racing er bare tull

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som Rosenborgsupporter vil jeg bare si at jeg ikke i det hele tatt ønsker meg Hareide som trener i klubben.
Han forlot oss, gjorde det elendig med landslaget, gjør det ikke særlig bra i Sverige og skal ikke kunne komme tilbake til klubben som en nødløsning å falle tilbake på.

Nei til Hareide, han kan få bli i Sverige.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Både Hareide og Sollied har sviktet før og gjør det sikkert glatt, en gang til.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Trond Sollied er beste valget her, håper Hareide aldri kommer tilbake, stoler rett å slett ikke på den mannen. Lothar Matthaus, hvorfor ikke, men tror Sollied er den beste for RBK, å han kjenner klubben, miljøet og arven etter Eggen.
Hvorfor ikke hent N.A. Eggen igjen, Drillo kan det jo, å Eggen også i et par sesonger til……..deretter tar vi imot Uwe Røsler…..da er han klar for større oppgaver enn Viking.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Åge Hareide har fått mycket beröm här i Sverige och lär väl knappast ha försämrat sitt rykte i Norge efter denna säsong.

För er som inte hänger med i svensk fotboll så kan jag berätta att Hareide kom till Göteborgsklubben ÖIS när dem låg hopplöst sist, dem var helt uträknade! Nu ligger ÖIS mirakulöst nog på kvalplats och har alla möjligheter att klara sig kvar i Allsvenskan.

Hareide känns som helt rätt man att bygga en ny Rosenborgs-era. Trygg och säker, en man som kan skapa en bra stämmning i en klubb som redan har alla förutsättningar att fortsätta dominera. Att han dessutom vill ha jobbet är ett stort plus!

Michael Laudrup är ett wild card från min sida. Han söker ju jobb.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Laudrup er et spennende innspill. Har vel også norsk kone, men det spørs om ikke spansk fotball og sol frister mer enn eliteserien og kalde vintre i Trøndelag?

Et annet spørsmål er om en evt. kompensasjon for Hamrén er nok til å tilfredsstillee cash-kravet fra en trener med fete lønnssjekker fra tidligere jobber.

Mvh Espen Solbakken

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå får vi vente å se hva som skjer. MEN vi skal uansett ikke ha svikere i RBK (Sollied og Hareide) da vil vi heller ha Bruttern fra Glimt. Men vi får vente å se hva som skjer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For å være helt ærlig synes jeg de to beste navnene du lanserte er blant de du utelukker:
Jönsson
Jonevret

Jeg ville faktisk heller hatt disse enn Hamrén. De har begge klart å lage glimrende kollektiv av “ingenting”. De har klart å hente inn talent og foredlet det. Det har aldri Stig Inge gjort, ei heller Thorbjørn Eggen. Sistnevnte gjorde det til dels med Fredrikstad, men han maktet aldri å gjøre et topplag av FFK. Stabæk har prestert stabilt, og jeg har følelsen av at Molde kommer til å prestere stabilt så lenge Jonevret er ved roret. Han oser av fornuft og faglig tyngde.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med å satse stort? Et navn som Juande Ramos høres bra ut. Han har også mange års erfaring med europeisk topp-fotball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Erik Hamren er akkurat nå blitt enig med Sverige om å ta over landslaget. Hans Backe er RBKs førstevalg, og vil i morgen tidlig lande på Værnes.
Oi.. Skulle ikke jeg fortelle dette…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg mener at Fagermo kunne vært mannen. Han har en helt tydelig og meget offensiv spillefilosofi som ville passet RBK utmerket. Han er dyktig og har ryggraden som skal til for å ta denne oppgaven. Kanskje litt lite meritert, men jeg tror absolutt han kan gi RBK det lille ekstra…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

@ Lars Christoffer
“Hareide…gjør det ikke særlig bra i Sverige”
du har vist ikke fulgt nøye med.
örgyte, var så godt som nede is svensk 1.div. lå som tabell jumbo med noen få lusne poeng, et hav bak laget på en plass over. Hareide har klart å få en 99% nedrykk opp til at de har gode muligheter for å få kvalikk eller bedre. Hareide gjorde det bra i RBK og han er en veldig god trener, men jeg er enig med at Sollied vil være det beste valget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

et ukjent navn for de fleste nordmenn som kansje kan tas med i vurdering er den tidligere toppspilleren Mixu Paatelainen, etter endt spillerkarriere(i bla skottland, england og frankrike) har han bla trent noen skotske klubber med godt hell, og gjorde underverker med TPS Turku før han dro til skottland…

det er ikke farlig å se til andre land enn norge og sverige…:P

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tar mæ i at æ bli provosert av at noen klare å lanser Kåre I. Bevares en hygggelig fyr, men opprykk fra 2. div og nedrykk fra tippeliga e dessverre ikke i nærheten av det vi treng.

Like ikke Sollied og Hareide spesiellt godt, sjøl om æ mene at Sollied aldri har svikta, men trur forfatter av innlegget har rett. Det e dem eller Jønsson og trur ikke vi får tak i sistnevnte.

Vi treng en trener med apell te nye spillera og her har faktisk Hareide forunderlig store fordela. Så kanskje e det på tide å la mannen kom tebake og gi oss det han skylde oss :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå er det ei stund siden Sollied trente Rosenborg, og er ikke sikker på om jeg husker riktig. Men Sollied trente Rosenborg 1 sesong fordi Eggen skulle ha et friår. Den sesongen gjorde Rosenborg det bedre poengmessig enn Eggen noen gang gjorde, og at han finner en ny hovedtrenerjobb istedet for å være assistent er forståelig.

Uwe og Trond er mine førstevalg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg kan ikke la være å kommentere det Solbakken uthever med rødt i saken ovenfor:

“Når svensken takker ja til en samtale med ledelsen i det svenske fotballforbundet, forteller han også omverden at han er interessert.”

Når en i den svenske landslagsledelsen kommer i ens ærend til Trondheim for å ta en kaffekopp og diskutere landslagsjobben med Erik Hamrèn, vil det vel være både unaturlig og hovent å takke nei til en slik invitasjon. Jeg skjønner godt at pressen liker å lage en stor sak ut av dette, rett og slett fordi det selger.

Hamrèn sa senest i går kveld at han er Rosenborgtrener også i 2010, og jeg tviler sterkt på at han bryter kontrakten med RBK før de skal ut i Champions League-kvalifisering igjen. Han valgte jo også å fullføre kontrakten med Ålborg, selv om det betydde at han måtte ta over RBK midt i sesongen i fjor.

Som Rosenborgsupporter både håper og tror jeg at denne saken er blåst opp av media, og at RBK kan ha glede av Hamrèn i mange år fremover. Og dersom Hamrèn velger å ta jobben som svensk landslagstrener, så håper jeg at prosessen blir mye ryddigere enn rundt en viss Hareide for noen år siden. Mulig jeg tar feil nå, men jeg mener å huske at Hareide hevdet han var Rosenborgtrener også etter at han hadde satt underskriften sin på landslagskontrakten… “Uspiselig” var kanskje et passende ord den gangen, og jeg håper han er like uspiselig som RBK-trener ennå…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

vil tro at hverken Jönsson eller Jonevret har lyst til å gå til noen andre norske klubber enn de de for øyeblikket trener… tror heller ikke kjernen ønsker noen tidligere trenere til klubben… legger også merke til at ingen “fans” ønsker Haareide til sin respektive klubb (ikke jeg heller). synes derfor det er rart at han tas opp som et alternativ hele tiden..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

RBK kan overta “bruttern” Ingebrigtsen, han klarte å kjøre Bodø/Glimt i grøfta, og kan kanskje gjøre det samme med RBK, slik at andre klubber kan få sjansen til å vinne noe.

Frustrert Glimtsupporter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ramos hever pen lønn i Moskva.
Laudrup sa vel nettopp nei til Atlético?
Diktator Matthäus hadde vært en skandale, mannen lager skandaler uansett hvor han er. Ingen tro på hans ferdigheter som manager.

Fagermo hadde vært spenstig, men tviler på at han har nok erfaring til å bli vurdert.
Samme med bruttern.
Janne går nok ikke til en annen norsk klubb, og aldri om Jonevret kommer til Brakka. Selv om det ikke hadde vært meg imot, liker fotballstilen.

Hareide og Sollied er nok de beste kandidatene.
Og da ville jeg hatt Hareide, selv om han sviktet oss for landslagsjobben. Er jo ikke hver uke man får det tilbudet. Og han har gjort en kjempejobb med Örgryte, og er pop i Sverige for tiden.

Sollied har virket nøktern til å komme tilbake til norsk fotball, landslag eller klubb. Passer jo aldri.
Går et år så må han tilbake til familien i Belgia eller hvorvidt den befinner seg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fins * :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Altså, beklager, men det må være måte på irrasjonell supporter-filosofi. Om Kjernen ikke hadde ønsket Jönsson eller Jonevret velkommen fordi feks sistnevnte har historie i MFK så skyter de seg selv i foten. Dessuten var Hareide MFK-trener, og gjorde det likevel bra med RBK.

Man kan ikke la slik historie være viktigere enn det beste for klubben, det er bare uintelligent. Om den beste kandidaten for RBK er Jonevret, så bør enhver person som støtter RBK støtte et slikt valg. Man kan ikke velge den nest beste treneren fordi den beste treneren tilfeldigvis har trent erkerivalen. Det blir for dumt. Poenget er å løfte RBK videre og gjøre det bra i Europa. Poenget er ikke å være fordummende.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Men ingen nevner Ola By – han blir jo garantert arbeidsledig når Jønson tar over det norske landslaget.

Alle unner vel han en fin retur..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Norsk landslagstrener til side. Dette er min personlige mening om navna som har vært nevnt:

1: Jan Jönsson
2: Jonevret
3: Backe
4: Sollied
5: Hareide

Ikke på lista:
Thorbjørn Eggen
Ola By Rise
Ingebretsen
Fagermo
Nordlie (RBK trenger noen som kan gi kontinuitet. Nordlie gjør folk rundt seg utbrent i løpet av to-tre år, i beste fall)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

nils arne eggen!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hyr inn hareide, så slipper vi et nytt tiår med Rbk dominans!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Her burde RBK satse på Knut Th. Eggen da han har mange av de egenskaper et “trønderlag” trenger.
Han gjorde en kjempejobb med FFK og hadde nok stabilisert seg høyere hadde han fått / vilt fortsette i klubben.
Han har RBK i ryggraden og et bra manskap til å lykkes. Sats på en av dere !!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Få en trener til RBK som gjør at de går åt skogen, møkkalag. Trøndere som tror de er verdensborgere, blir kvalm av alt dette RBK pratet. Heia FFK:::

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hamren har jo bare tettet igjen bakover! Er jo bent ut kjedelig i angrep. Man maa jo faa tak i en trener som er litt større enn RBK-miljøet er fra før. Det maa jo bli Trond Sollied. Han er litt anderledes enn andre trenere, og saa kjenner han Europa. Og RBK.
Men naa gleder vi oss til RBK kommer paa Stadion til helgen. Da kan det bli en kamp uten hat og nerver og vi faar forhaapentligvis se flott angrepsfotball fra begge lag. Vi gleder oss i Bergen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Temuri Ketsbaia gjorde mirakler med Anthorsi Famagusta, og er et relativt “stort” navn, men ikke stort nok til å ikke være aktuelt for Skandinavias største fotballklubb. Ville gått for ham hadde jeg vært Hoftun.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Holder fortsatt en knapp på Uwe Røsler, ta kontakt med han, tror nok at det blir innertier, eller så ta kontakt med Sollied……
Hareide, nei, han kan man ikke stole på………
Hva med Kevin Keagan……? :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hamren drar ikke…..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hareide håper jeg aldri kommer tilbake, han er en uspiselig idiot, greit at han gjør det bra i sverige, men måten han oppførte seg mot RBK sist er uspiselig! Til dere som bare rakker ned på RBK: Hold kjeft, det er ikke vår feil at dere er så elendige!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor ikke prøve seg på Ole Gunnar Solskjær!! Han har ihverftfall rette holdningen og tilhørighet i regionen!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nils Arne Eggen!!! Underholdene offensiv fotball med de velkjente raske overgangene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hold dere så langt unna Jonevret dere kommer. Han er en tvers igjennom likandes kar som ikke har noe som helst å gjøre i brakka. Hvis dere kaprer ham så ikke klag på at landslaget kapret Hareide i sin tid ihvertfall.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Litt morro å se diskusjonen her. Men, nå vi må huske at Hamrén ikke har sluttet ennå.
Skulle så skje, så går det, i tillegg til de nevnte herrer, en normann med tysk statsborgerskap løs nede i Tyskland, som ble snytt for å få leke seg i Bundesliga i år….. tvi, tvi. ;-)
Kan hende Jørn Aandersen kan tenke seg å vise muskler i CL….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som om Ole Gunnar Solskjær drar fra Man Utd når han er lovet en trenerjobb på a-laget til United når Sir Alex gir seg…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Altså, jeg skjønner ikke hvorfor ingen har nevnt Lars Lagerbäck! Her har vi en mann som har ført Sverige til 3 mesterskap, han representerer kontinuitet, han har fått mye ut av lite, og han er arbeidsledig! Om Hamren drar (håper dog for guds skyld ikke det!) så bør han være MINST like aktuell som Trond Sollied og Hans Backe som jeg anser som de mest aktuelle.

Åge Hareide er ikke velkommen tilbake til Lerkendal! Quoter han lenger oppe; Åge Hareide kan bare holde seg i Sverige!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

RBK kunne da ha vært en god erfaring for Solskjær mens han venter på Utd. Hvis Ferguson gir seg de neste 2-3 årene, tviler jeg på at Solskjær blir ansatt i den rollen. Han må nok ha mere erfaring, og RBK i CL kunne ha vært bra for han. dog tviler jeg på at Solskjær gjør det “mot” Utd…

Litt offtopic her, men er Drillo fortsatt trener for Norge i 2010?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Erik Hamrén blir RBK trener det neste året !
Drillo fortsetter for Norge og Sverige finner seg sikkert en :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har dere glemt MINI Jacobsen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor foreslår dere bare trenere etter hvilket navn de har? Hvem hadde hørt om Erik Hamren og hadde han øverst på sin ønskeliste da RBK sonderte etter ny trener forrige gang?
Hvorfor skal RBK gå etter Sollied bare fordi han har en RBK fortid og et navn, da han har veldig forskjellig filosofi fra Hamren?
Blir bare dumt om RBK skal gå for noe annet enn noe lignende av det Hamren allerede har bygget grunnmuren til. Jeg mener RBK fortsatt må se til Sverige. Gjerne et nytt navn, som gir en fersk start og givende autoritet som denne spillergruppa trenger. Noe som kan svare meg på mine spørsmål? Hva mener du, Espen Solbakken, om dette?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

La mannen åka hem til Sverige med sina sigarer och sin attityde….

Selv om resultatene er upåklagelige, har ikke Hamren-fotballen vært veldig attraktivt å se på.

Jeg vil ha Drillo… med gjennombruddshissig fotball, gummistøvler og masse målsjanser!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mini Jakobsen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har ventet på Sollied i flere år, og skal se om jeg ikke får ønsket oppfylt gitt. Hareide har gjort sitt i klubben, men Sveriges avtroppende Lagerback bør sjekkes ut først som sist…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jostein etterlyser et et nytt navn, som gir en fresh start og har en autoritet som spillergruppa trenger.

- Hva mener du, Espen Solbakken? er utfordringen.

Skal ikke ansette noen trener her, men mener Hareide/Sollied er åpenbare kandidater.

Om nye navn, så kanskje en svenske ved navn Lars Lagerbäck eller mer spennende; danske Lars Olsen som har bygget et meget sterkt lag i Odense BK (leder SAS-Ligaen).

Hilsen Espen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

STEINAR NILSEN.
Vær så snill!!!
Så skal vi til gjengjeld tape 0-25 på søndag!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hamren drar ikke før kontrakten hannes går ut læl! vi får han i champions league å:))

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det bør IKKE bli Hareide!!! Alle husker vel hvordan ro**a snodde seg ut av Lerkendal sist gang og etterlot seg et RBK hengende i galgen! Han starta en tung prosess med å bygge nytt lag og bare stakk! Han har vist hva han står for! Og det er ettermælet til Hareide på Lerkendal.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Må innrømme at jeg tviler sterkt på begge kandidatene som fremstilles. Jeg lurer på om Rosenborgstyret i det hele tatt vurdere Åge Hareide, etter måten avskjeden med klubben ble sist han var i trøndelag. Når det gjelder Trond Sollied er spørsmålet om han i det hele tatt blir spurt, etter alle gangene han har takket nei til jobben, men hvis han blir spurt er det vel ikke en umulighet at han takker ja denne gangen. Problemet blir isåfall nok en gang kontiuniteten, for Sollied vil helt sikkert ha en klausul i kontrakten om at hvis en større klubb kommer på banen, må han få forlate Rosenborg.

Synes det kunne vært interessant å se hva Drillo kunne ha fått gjort med Rosenborglaget, som sårt har manglet styrke på kontringer i år, men det spørs om han i det hele tatt skulle være aktuell, om han ikke ansettes som landslagstrener.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Om Hamrèn som fremtidig Rosenborgtrener får vi kopiere noen velvalgte ord fra en potetbonde i Orkdal: It’s hope in a hanging snore!

Hamrèn har jo ikke dratt ennå, selv om det gikk kaldt nedover ryggen da jeg leste at Hans Backe er uaktuell…

Forresten litt merkelig å lese på forskjellige forum at Hamrèn fremstilles som djevelen selv. Han har jo tross alt snudd en dårlig trend i Rosenborg og gitt oss seriegull igjen :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Hvis vi skal få en jevn Tippeliga neste sesong, må Rosenborg ansette Teitur Thordarson.”

Nei, men ser ikke veldig mange aktuelle annet enn Trond Sollied, selv om jeg personlig ikke ser den store begeistringen.

Nå har Sollied brukt årevis på å klage på “timingen” og hva verre er og det blir vel samme leksa denne gangen. Merittert trener, bevares, men er jeg den eneste som synes han virker som en utrolig lite karismatisk type?

Fyren virker jo nærmest apatisk.

Ellers synes jeg redegjørelsen og analysen til Solbakken gir et godt bilde av potensielle kandidater.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Karl I Hagen med Eli som assistent. Eller hvorfor ikke Steffen Tangstad

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg håper at Hamrén er den hedersmannen han virker som og fullfører kontrakten – en kontrakt som sannsynligvis betaler langt bedre enn hva det svenske fotballforbundet er villig til å betale. Men om han går er det én jeg ikke vil se på Lerkendal – og det er Trond Sollied.

Jeg – og jeg tror mange med meg – kommer til å ha store problemer med å akseptere mannen som forsvarte Stoltidis (efvhn) en sen høstkveld på Lerkendal for noen år siden.

Av norske trenere har jeg størst tro på Fagermo, men han er nok for urutinert ennå. Så derfor regner jeg med at ledelsen i Rosenborg ser til utlandet. Men jeg håper og tror Hamrén blir værende.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med Steffen Iversen som spillende trener?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hareide??? Husker folk hva han gjorde med Bent Skammelsrud??? Bent hadde sinnsykt lyst til å ta en sesong til men fikk ikke lov av Hareide. Bare fordi hareide skulle markere seg. Skulle satse på yngre krefter. Tenk at styret i rbk gikk med på dette. Kongen av midtbanen til rbk i over ti år, 10 på spillerbørsen mot real madrid, banens beste!!!! Kommer hareide tilbake til rbk skifter jeg klubb!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Stay the hell away from Jonevret

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og ansette Åge Hareide i Rosenborg blir som å spytte supportere i ansiktet,for det første er han oppskrytt,gjorde en elendig jobb siste han fikk sjansen og ikke minst en type lik Tom Nordli,bare Nordli er 10 ganger bedre fotball faglig,men holder ikke distansen,Vi tenger en utenfor banen som Roar Strand har betydd på banen,ergrer med hver dag siden Bent Skammelsrud ikke var ønsket i Rosenborg av Hareide,folk som forstår fotball vet hva han betydde for laget,og man skyter ikke beste melk kua,når ikke kalvene melker for om 2 år,nå er det noe på gang,men mangler Rosenborg og elsk fotballen som Nils A sine lag spilte,som er grunnmuren ,er ikke så artig som det var ,Trond Sollied kan være den rette,men ikke sikker? Tror penger er hans største motiv?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ivar Hoff!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jonevret og Jönsson er favorittene mine, men så må vi ta til vettet og innse at det ikke er aktuelt.. Begge to er kontinuitetsbærere i sine klubber, deres klubbs gamlefar..
Blir en svenske, sollied eller en kandidat som ikke har blitt nevnt ennå; Ronny Deila.. Ny i gamet, men synes godset har en bra spillestil..

Fagermo kan brenne, slike folk burde degraderes til Puerto Ricansk 3. divisjon for evig tid!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lars Olsen i Odense blir vrien å få tak i, tror brakka får besøk av en del sure arabere rimelig fort da. Danmarks Chelsea/real madrid/Man city

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Noen av dere som har hørt om Conny Karlsson??

Hevet bla Haugesund for en del år siden opp i Eliteserien. Har hatt god suksess i sverige, og lyktes veldig godt for Sarpsborg 08 før han valgte å si opp jobben for at klubben skulle spare utgifter i sommer! En veldig lojal og erfaren trener, men relativt ukjent.
Kanskje litt vel ukjent for en så stor klubb som RBK, men tror hans spillestil og fremtoning kunne passet godt inn i miljøet der oppe.

Eller hva med en kombinasjon Eggen/Eggen?? Det hadde faktisk vært jævlig artig, det mener nå jeg!!!

-Githmark

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ingen trener fra tippeligaen er dyktig nok til å ta rbk ut i Europa.
Gud forby at Hamren drar, men om så skjer skal jeg personlig dukke opp på brakka og lansere Michael Laudrups kandidatur.

Hareide gjorde seg selv uspiselig i sin vinglete exit i 2003 og skandale på landslaget.
Trond Sollied har erfaringen, det spørs bare hvordan han som figur skulle utviklet denne spennende rosenborg-generasjonen videre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har dere ikke tenkt på den beste norske treneren?
Ståle Solbakken…! Føler meg sikker på at han vill gjort en god jobb med Rosenborg…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å herregud.Hvis Rosenborg slipper inn han Åge Fjaseide igjen er det nok,ikke bare for min del ,men også for 160000 andre trøndere!!Dere ser jo bare på hvordan det gikk med landslaget..Nei enten må rosenborg jobbe knallhardt med å beholde Hamren,ellers så bør de få tak i Sollied……..Han Fjasheide kan de få ha for seg selv nede i sverige!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det finnes kun en trener i Norge som kan ta RBK tilbake til Europa og han heter KJETIL REKDAL.
Han er en fantastisk trener som i sin korte karriere har tatt serie og cupcull med VIF, gjorde det umulige mulug i Belgia og har i år tatt Ålesund til cupfinale.
Den mannen er den rette for RBK.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes det er rart at ingen har nevnt Patrick Walker – han i Sandefjord. Hvalfangerne sleit major i Adecco i fjor, hentet inn Mr. Walker og vips: de cruiset gjennom serien til direkte opprykk. I år ble de av alle (!) tippet i bunnen av tabellen, men for øyeblikket – en runde før slutt – ligger Sandefjord på 8. plass på tabellen. Tipper det er begrensede ressurser i hvalfangerbyen også, så han har fått mye ut av lite. Om ikke Walker er det mest opplagte valget, synes jeg i alle fall det er rart hvis han ikke er med i diskusjonen. Han er herved lansert;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sollied, GLEM D…. Jeg glemmer aldri når han stod og forsvarte Stoltidis etter at han brakk beinet på Per. Hareide hahaha… Se etter en svenske, de dominerer tippeligaen trenermessig

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Teitur Thordarson som trener og Morgan Andersen som manager!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Otto, Otto Rehagel e mainnen! Hainn kjenne Rune godt og e passe jordnær

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skulle Hareide komme tilbake til RBK, så slutter jeg som supporter etter 30 år !!! det ville være en kjempefadese av RBK å evt. ansette han……

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nedturen for RBK startet med Hareide. Da begynte laget å miste sin godt fungerende spillefilosofi. RBK må ikke gå i den fellen igjen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror og håper AIKs eks. trener Rikard Norling tar over RBK. Han er sykt flink, og vil ikke trene en annen klubb enn AIK i Sverige.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

magne hoset som spillende trener

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mange gode kandidater her.

Mini – Mr. Rosenborg i egen person, store taktiske og fotballfaglige kunnskaper, kanskje den beste kandidaten.

Hareide – Superb fremtoning som landslagstrener, med imponerende rekke den siste sesongen.

Sollied – Ville garantert forsvart spillerne uansett hvilke dumheter de hadde begått.

Ivar Hoff – Fotballfaglig geni, men kanskje litt for rund i kantene?

Rösler – Gjort Viking til et topplag, med imponerende resultater i årets sesong.

Ingebrigtsen – Fantastisk sesong med Glimt i år.

Drillo – Offensiv fotballfilosofi og opptatt av fotballens underhodningsverdi. Er samtidig ydmyk og flink til å ta inn over seg andre impulser.

Og fra utlandet kan nevnes følgende glimrende alternativer:

Rehhagel – Meget offensiv filosofi, begeistret hele verden med EM-gullet for 5 år siden.

Ramos – Gjorde Tottenham til et topplag, og fulgte opp med kjempesuksess i Real Madrid.

Keegan – Gjort gull av gråstein overalt han har vært, på både klubb og landslagsnivå.

Men min personlige favoritt er…

Lothar Matthäus – Uslåelig CV, trenermeritter de færreste er i nærheten av.

Rosenborg bør definitivt velge en fra denne lista.
Håper på Mini eller Matthäus.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Returnerer Hareide til Lerkendal som RBK-trener, så skrinlegger jeg RBK-supporteren i meg inntil han har dratt igjen.
Hareide er “over-rated” som treneren. Såvidt jeg husker er han en av de få RBK-trenerne som IKKE har greid å ta klubben ut i Europa under sitt engasjement. Har vi lyst til at det skal gjenta seg? -Nei!

RBK ut i Europa, dropp Hareide!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser utrulig mye rart her. Som Rbk fan, finner jeg det uforståelig at ingen trønderske kandidater blir tatt med i vurderingen når/hvis Mr. Attityd drar fra lerkendal(noe han forøvrig bør få lov til). Nils A har mange gode år igjen som trener, ser mange eksempler på “gamle” trenere i utlandet. Hvis Nils vil ta på, så forundrer det meg ikke om Ola blir med som assistent..Men det blir vel ren drømmetenkning fra min side. Bent Skammelsrud bør vurderer på assistentsiden, da denne mannen egenhendig stod for mye av Rbks enevelde på 90- tallet. Trenere som bør vurderes er:
- Nils Arne Eggen. Hvis lysten er til stede, bør dette være soleklart førstevalg.
- Knut Thorbjørn Eggen( som uttalte at han leter etter klubb for bare noen uker siden. Taklet ikke sportsdirektørjobben, men er en meget god trener).
- Ola Bye Riise. Tok seriegull, og ledet laget til CL sist han trente laget(dessuten er mange tidligere lagkamerater borte siden forrige gang, så “kompisrollen” er borte).
- Knut Tørum. En meget kompetent trener, med noen år ekstra på baken siden forige gang + at Høgmo er borte.
- Kåre Ingebrigtsen. Assistentrollen er vel mest sannsynlig de første åra.
- Trond Henriksen. Flere sesonger som assistent. Kan han ta steget opp som sjef? Trond/Kåre sammen? Med Nils A som Manager?

Dette mener jeg er personer som kan og bør bidra i Rbk på et eller annet vis om Hamren går til Svenskene. MEN styr unna Hareide. Han ødela egenhendig det Nils A brukte over ti år på å bygge opp ved at han dro etter et år i jobben. Gode resultater på klubbnivå, også med Rbk, men fotball er også følelser. Hareide er ingen populær mann i Trondheim.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00