av Espen Solbakken | november 10, 2009  

Liverpool er lekk

Skadene til Fernando Torres og Steven Gerrard blir oftest trukket frem som hovedårsaken til Liverpools fall. Det største problemet ligger lenger bak på banen; forsvaret er lekk!

Ikke noe å klappe for i Liverpool-forsvaret i år.

Ikke noe å klappe for i Liverpool-forsvaret i år.

27 scorede mål på 12 kamper til nå i Premier League burde vært mer enn nok til å henge med helt i teten. Det er for eksempel bare to scoringer færre enn serieleder Chelsea, som ligger hele 11 poeng foran. 18 baklengs er derimot ikke et topplag verdig – derfor ligger også Liverpool i dag på 7. plass på tabellen – en posisjon som har vært jevngodt med sparken for tidligere managere.

Mandag kveld hadde Birmingham to forsøk innenfor målstengene – begge gikk inn. Og som vanlig kom minst ett baklengsmål etter dødball og flere tapte dueller i feltet. Rafael Benitez’ erklærte overbevisning om sonemarkering på defensive dødballer har neppe fått flere tilhengere på Anfield denne sesongen. Blant annet kom alle klubbens ni (!) første baklengsmål i serien etter dødball denne sesongen. Cornere, frispark og straffespark endte i nettet bak Pepe Reina både mot Tottenham (2), Aston Villa (3), Bolton (2) og West Ham (2). Mandag kveld skjedde det igjen mot Birmingham, ironisk nok med bortelagets Benitez som sistemann på ballen for gjestene.

Inkompetansen på defensiv dødball er ikke hele forklaringen til hvorfor Reina allerede i november ser ut som en målvakt uten muligheten til å hente sesongen Golden Glove-pris (tildeles keeperen med flest clean sheets). Individuelt har også spillerne tatt attersteg, tydeligst personifisert gjennom Jamie Carragher. Mr. Liverpool har vært direkte involvert sju baklengsmål og pådratt seg et rødt kort i løpet av første tredjedel av sesongen. 2009 har vist at midtstopperen har sine beste år bak seg.

I år har en vaklende Carragher også lidd under ustabile makkere. Daniel Agger er begavet og spillende, men har rygg som en gammel mann. Martin Skrtel er tøff og kompromissløs, men har også vært mye skadet. Kyrgiakos er i Liverpool-målestokk og -tradisjon rett og slett en gresk tragedie. Backene synes også bedre offensivt, og sammen ligner ingen av årets forsvarsutgaver som noen solid enhet og bygge en seiersrekke på. Trolig er den beste løsningen å pensjonere Carragher og satse på duoen Skrtel/Agger, men i motgang sitter det trolig enda lenger inne hos Benitez å parkere en av klubbens mest trofaste og lojale tjenere.  

Dit, ikke dit - oppover på tabellen, gutter!

Dit, ikke dit - oppover på tabellen, gutter!

Jose Mourinho sa en gang at ethvert topplag burde ha minst fem gode hodespillere på banen samtidig for å vippe jevne kamper i sin favør. Utsagnet kan virke destruktivt i sin form - og definitivt ikke noe kronargument for underholdende fotball - men for Liverpools del synes påstanden relevant akkurat nå.

På samme måte som Mourinho meget vel kan bli et navn som dukker opp rundt Anfield igjen. Det var et sympatisk drag av Liverpool-supporterne da de tok unisont parti med sin manager mens klubbens amerikanske eiere leflet med andre kandidater bak spanjolens rygg. Benitez har tilsynelatende fremdeles fansens fulle sympati og støtte, men om resultatene fortsetter å utebli vil grep måtte bli tatt. Kanskje vil også et eierskifte endre på situasjonen? I en konflikt hvor “fiendebildet” er så tydelig som i Liverpool, er det lett å velge side. Spørsmålet er hvor sterkt Rafael Benitez vil stå om aksjer plutselig skifter eiere og man ikke lenger får store, stygge ulver à la Hicks og Gillett i direktørstolene.

Noen må betale prisen om ørkenvandringen fortsetter, slik er det alltid i internasjonal fotball. Selvsagt kan det kan bli en aldrende Carragher, men det kan også bli Benitez. Supporterne har i hvert fall allerede betalt - enda et innløst sesongkort uten at ligatroféet returnerer til Anfield for første gang siden 1990.

PS! Bloggforfatteren har vært Liverpool-supporter siden 1977.

Hva mener du er Liverpools største problem? Hvorfor vinner ikke Englands mestvinnende klubb ligaen lenger?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hei Espen! Synes du Liverpool burde kjøpe tom Høgli? Dem kan sekkert få han for 1 til 1,5 mill pund. Kan vell løse noen av forsvarsproblemet?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

All ære til Høgli og hans sesong i Tromsø og for landslaget; Glen Johnson på høyreback er fremdeles å foretrekke for min del. Johnson var god mot Birmingham etter skade.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Espen! Jeg må bare spørre hva problemet til dere bloggere er med Liverpool, alle skal poengtere hvor dårlig Liverpool gjør det og hva som er grunnen, det går dårlig nå, okey? Okey stallen er ikke stor nok, okey Lucas er ikke den beste midtbanespilleren i ligaen, okey Rafa har kjøpt få spillere.. Liverpool har for det første en veldig god stall, men med spillere som Torres, Gerrard, Aquilani, Riera og Johnson ute, i tillegg er det Agger som er inn og ut med den ryggen sin, det her er 6 spillere ute, 6 internasjonalt store spillere som er ute, ikke kom å si til meg at Manchester United, Chelsea eller Arsenal ikke hadde slitet med det?

Jeg syns at Kyrigiakos er litt treig, men en fantastisk stopper på sitt beste, altså ikke noe dårlig kjøp, N’Gog har vist sitt potensialet sitt i år med målene sine, Babel har potensialet til å bli en av de store, han må bare være tålmodig.

Greit at Liverpool gjør det dårlig nå, ser den for å si det sånn. Men Rafa Benitez og Liverpool kommer til å ri av denne stormen, håper som alle andre at Rafa gjør noen større innkjøp til vinteren sånn at vi får skuta på riktig kjøl.

Også til slutt, må jeg bare spørre, hvem tror du kommer til å bli hentet inn til Liverpool i Januar, og er det en mulighet for at Riise kan være på vei tilbake tror du?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har ikke noe tro på Riise-comeback, men forventer at det ryddes opp i stallen. Dossena, Voronin og Babel er vel objekter som det går an å håve inn 100-150 mill. for totalt.

Aquilani må bli frisk. Spillere på venstresiden bør prioriteres i tillegg til et cover for Torres. Stopper ikke lekkasjen bak, er man nødt til å foreta seg noe der også.

Hvorfor ikke Hangeland?

Fremover på banen: Mata fra Valencia?

Jeg mener også Rodwell fra andre siden av Stanley Park er et fantastisk prospekt, men det er vel å tro på nissen at Everton skal selge til Liverpool.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er enig i det du skriver. Liverpool sitt største problem er at det tidligere så bunnsolide forsvaret vi så under Houllier har falt fullstendig sammen ettersom årene har gått med Benitez. Også har det vært unormalt mye stang ut så langt i sesongen. Badeballer og noen endelange skadelister.

Personlig har jeg sansen for Benitez og det offensive spillet han har fått til med Liverpool. Defensivt har jeg begynt å slå meg til ro med at Carra mest sannsynlig har sett sine beste dager, og jeg har virkelig sansen for Agger/Skrtel.
Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men jeg har fremdeles tro på at Benitez er riktig mann for jobben. Jeg ser ingen realistisk arvtager!? Det vil koste klubben mer penger enn de har råd til å kvitte seg med Rafa nå.

Personlig håper jeg på et par drømmeoverganger fra Valencia i januar :) Og at noen tar tak i fletta til Voronin og kaster han tilbake til Bundesligaen, hvor han faktisk ikke var så elendig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei!

Dette er meget bra observert.
En spiller som jeg mener også har vært en del dårligere i år enn i fjor er Mascherano, slik jeg ser det er han langt under fjorårsformen og har kanskje hodet sitt i Barcelona som er interresert i ham.

Mata tror jeg kan være ett meget bra kjøp, og som du nevner, Voronin, Dossena og Babel er nok spillere som går ut, i tillegg kanskje også Mascherano?

3-4 mill for Voronin, 5-6 for Dossena, 8 for Babel, og minst 20 for Mascherano, gir 36 millioner pund å kjøpe for.
Mata koster nok 12-15 mill, da er det igjen over 20 millioner igjen til en midtbanespiller som er litt mer defensiv enn Aquilani og Gerrard, som kan styre spillet på samme måte som Alonson….hvem det kan være har jeg ikke tenkt på ennå :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Espen! Jeg sa det allerede i sommer når Alonso gikk til RM og Barry gikk dit hvor pengene rår. Dette kommer til å bli en tung sesong. I fjor var jeg på Anfield fire kamper. I år har jeg ennå ikke bestilt tur, eller planlagt å reise over. Alonso var vår totalt sett jevneste og beste spiller ifjor. Han var hjernen sentralt på midten. NB! Vi fikk 6 utvisninger mot oss i fjor, 5 av dem som følge av takling av Alonso. Som erstatter kjøper vi inn Aquilani, som jeg håper og tror vil bli en hit, men som har gått skadet siden han kom. Nå er Champions League eventyret over, og serien er tapt, før vi kan benytte erstatteren. Lucas og Mascherano er to gode spillere, men altfor for like. Alonso og Mascherano var i mine øyne det perfekte paret, de gjorde hverandre gode.

Enig med deg at forsvarspillet er forferdelig, det blir nesten målsjanse på hver dødball i mot. Samtidig har vi hatt utrolig mye skader, alt som kan gå galt, har gått galt. Tenk bare på badeballen.

Er Benitez den rette? Jeg har alltid støttet han, selv om han gjør noen merkelige valg/bytter, underveis. Jeg håper inderlig at det kommer inn ny kapital til klubben, og at amerikanerne forsvinner.

Fotballkamper blir fort historie – man kan mimre tilbake til 25.mai 05 – Liverpool FC var skrevet inn på den pokalen lang tid i forkant. Nå er det noen der “oppe” som ikke liker oss. Det vil snu, nå må målet være å kjempe seg tilbake, og være blant de 3 (4) beste i mai. Kanskje tar vi FA-cupen iår.

YNWA, Liverpool supporter siden 1972.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mikael : Å si at Benitez har kjøpt for FÅ spillere blir for dumt. Mannen har i sin tid kjøpt 55…jeg gjentar 55 spillere på 5 år. Et par av de er unge,med potensiale..men majoriteten har vært alt for dårlig! Han har kjøpt og solgt..men på sine 5 år er han ca 90 mill. pund i underskudd!

En annen ting er at Babel er ferdig med å være tålmodig..han utvikler seg ikke riktig. Han er i feil klubb til det. Arsenal,Villa,everton, united hadde vært bedre for han.

Til sist..Hadde jeg vært liverpool supporter hadde jeg vært mest forbanna over at Benitez overhodet ikke har vært i stand til å bygge opp et lag på den tiden. å skylde på skader blir for dumt,fordi alle har skader. Det det handler om er å ha bredde i stallen..en god benk, noe liverpool og Benitez ikke har pr.dags dato. Dette er ikke noe jeg sier for å provosere eller være stygg. MEn jeg hadde vært mest oppgitt over dette hvertfall. Liverpool er også ALT for avhengige av torres/gerrard…her har andre klubber alternativer . ikke som er like gode naturligvis,men spillere som kan komme inn og gjøre en bra jobb,også i lengre perioder.

Liverpool vil alltid komme tilbake,men tviler på at det blir denne sessongen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forklar hva du mener med “derfor ligger også Liverpool i dag på 7. plass på tabellen – en posisjon som har vært jevngodt med sparken for tidligere managere.” når både jeg og du (som Liverpool-supporter siden 1977) vet at Gerard Houllier var den første Liverpool-manageren til å få sparken siden Don Welsh i 1956.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Thomas! Når jeg nevner sparken, tenker jeg vel spesielt på Greame Souness, som etter Dalglish-epoken vaket rundt de plasseringene Liverpool ligger nå.

Mvh Espen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Backene synes også bedre offensivt, og sammen ligner ingen av årets forsvarsutgaver som noen solid enhet og bygge en seiersrekke på”

Har følt bloggene dine tett Solbakken, men her mister du f*** meg all respekt hos meg!
Glen Johnson har spilt bedre enn noen andre backer i årets Premier League.
Og hva med alle skadene? 12 mann på førstelaget var ute mot Lyon bl.a. Badeballmålet mot Sunderland?
Trodde du var objektiv i dine meninger, Espen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er også rød som blodet. Men kan ikke fri meg for å se etter hva Liverpool virkelig har prestert siden 25.5.05? Pent lite utenom noen hederlige resultater mot Chelsea, ManU og Arsenal.

Riktignok var vi nær ligagull i fjor. Men å bli nr. 2 betyr bare at du er den beste taperen. Og jeg lurer på om Benitez’ stolt- og stahet gjør at han kvitter seg med storspillere som Keane og Alonso. Og satser på en drøss “talenter” som kanskje er gode nok om 3-4 år. Sannsynligvis aldri.

Dossena. N`Gog. Insua. El Zhar. Spearing. Plessis. Kelly. Smaker ikke sterk stall. Er det 68 spillere Rafa har kjøpt? Og hvor mange i verdensklasse? Torres. Reina. Alonso. Keane. Johnson. Agger om man er snill.

Og hva er det med Lucas? Eneste brasilianer i verden uten teknikk, og en egen evne til å lage idiotiske frispark utenfor egen 16-meter. Og pasninger over 15 meter er hipp som happ.

Vel, det står jo om penger. Der Chelskij setter Anelka på benken, ManUre har (yuk) Rooney, Giggs, Valencia, Anderson, Nani… Man trenger ikke like dem, men de putter jevnt og trutt. Det er bedre med 3 poeng en dårlig dag, enn ingen – eller ett – på en bra.

Huff, jeg er frustrert, men forferdelig optimistisk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Marius!

Enig at Glen Johnson er en ypperlig back og en herlig spiller å se storme i angrep og skape overtallssituasjoner eller drible. Men han er ikke like god til å forsvare seg – i motsetning til Arbeloa som spilte der i fjor – han var klart best defensivt.

Men jeg skylder ikke årets defensive problemer på Johnson, jeg gjør ikke det. Han har vært et friskt pust i en tung sesong.

Mvh Espen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ok. Tenker du på flere også, iom. at du nevner managere i flertall? Når det gjelder Souness, så fikk vel han aldri sparken.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Espen,

må si det er skuffende å se at en som påstås å ha vært liverpool supporter siden 77 hiver seg på hylekoret.

At Benitez skal sitte usikkert etter 1 mnd med uvanlig dårlige resultater, etter 5 år med fremgang er for meg helt absurd. Kritikken mot spillertroppen er dessuten historieløs. Vi har nesten det samme laget som ble hyllet for fantastisk spill i våres, med et viktig unntak; Xabi Alonso.

Alonso’s rolle var så sentral, viktig og uerstattelig at det er nødt til å ta tid å få satt en ny midtbane. Særlig når erstatteren ikke har vært i spill ennå. Tilføyer man alle skadeproblemene vi har hatt siden ligastart og en badeball som symbol på utur (det er fatisk noe som heter det og) er det ikke rart det har vært vanskelig.

Poenget er at vi har ikke sett hvilket potensiale troppen har ennå. Nøkkelen vil ligge i å finne den rette sammensetningen, formasjonen og balansen på midtbanen.

Salget av Alonso vil muligens bli sett på som Benitez’s største feil, men han må i det minste få sjangsen til å reparere tapet.

Det er allitd slik at media tørster etter at managere skal få sparken – mye mer en fansen som faktisk følger med og forstår hva som skjer.

Men ja, jeg er enig i at de må skjerpe seg på defensive dødballer !

El Pinkero Diablo

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er mitt først blogginnlegg ever, men jeg må si meg enig med de som er kritisk til Benitez. Han har hatt tid nok til å bygge opp et godt lag, men henter den ene middelmådige spilleren etter den andre. LFC er altfor avhengig av Torres og Gerrard. Jeg sa det før sesongen, her lukter det problemer. Ingen klassespillere som kunne erstatte T og G ble hentet inn. Hvem i huleste skal score målene når T er ute?

Begynner å bli dritt lei hele Benitez, kjøpt 55 spillere og bare noen få har slått til. Spiller mannen bingo? Har vært LFC tilhenger siden 70-åra (medl nr 25 i suporterklubben) og var optismistisk etter fjorårssesongen, men nå er det verre enn noensinne. Bare innse det: Dette laget er på vei nedover og det er på tide å få inn nytt blod i managerstolen.

Jeg vedder en hundrings med hvem som helst: Liverpool blir ikke blant de fire beste i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva mener du med at tidligere liverpool managere har fått sparken for lignende resultater? Kun Houllier i liverpools historie som har fått fyken.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er riktig det, Souness trakk seg i 94 etter LFCs dårligste ligaplassering på 30 år (den gang). Men det burde ikke være noen grunn til å frede Benitez, at det er så få som har fått sparken i Liverpool. Jeg tror det er på tide med en forandring. Nå går det raskt mot den svakeste sesongen på lang lang tid, akkurat i den sesongen de skulle ta det siste steget mot toppen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjære Espen O.

“Riktignok var vi nær ligagull i fjor. Men å bli nr. 2 betyr bare at du er den beste taperen. Og jeg lurer på om Benitez’ stolt- og stahet gjør at han kvitter seg med storspillere som Keane og Alonso. Og satser på en drøss “talenter” som kanskje er gode nok om 3-4 år. Sannsynligvis aldri.”

Du er rød som blodet sier du. Men vet ikke hva vi har prestert etter 25.05.05?????
FA cupen vant vi i 2006 !!! Ifjor gjorde vi vår beste sesong på 19 år. Alonso VILLE til Real M. Det var ingen sjans for å beholde han. Greit nok at Rafa prøvde å selge han året før, for å hente Barry. Men det har da ingenting med Benitez stolthet å gjøre.

Blir utrolig skuffet over å se reaksjonene til Liverpool fans om dagen, vi er jo kjent for å være verdens beste supportere.

Walk on THROUGH a storm, and you’ll never walk alone!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har i et par år sett at Carra e på vei nedover og i dagens fotball er fart et must og det mangler Carra til gangs. Det som har løftet Liverpool defansivt har vært støtten fra midtbanen i form av en Alonso og Macherano. Leiva istendenfor Alonso på def midtbane sier seg selv er en stor svekkelse. Min mening er Rafa har gjort to store feil, 1. Kjøpt inn feil forsvarsspillere, men unntak av Johnsen kanskje. 2. Hanns flørt med Barry som kostet han Alonso. Vet ikke om bytte av trener er det rette men det må snu snart. Hilsen supporter siden 82:)

YNWA

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Leste nettopp at Liverpool’s reservelag vant 4-1 over hull og leder reservelagsligaen fint, det må da vel bety noe? Kanskje vi har spillere med en lys fremtid i klubben, f.eks Spearing, Degen og Ayala har imponert meg med deres selvtillit og fokus når de har fått sjangsen. Kan ikke si at ManU har tatt så veldig mange trepoengere i det siste, men det er vel ingen som legger merke til sånt.

Mener at Benitez burde få ihvertfall 3-4 år til, for å fortsette å få til ett lag med de unge spillerne våre. Blir for dumt når man ber han kjøpe Høgli når man har sikkert verdens beste offansive høyreback(kanskje litt bak Ramos, men ellers).

Mener Aurelio burde bli mer brukt på venstrebacken, han er en god spiller og er mye mer solid bakover en Insua.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Forsvaret lekker ja, men jeg ser også dessverre svakheter på midtbanen. Merker godt hullet etter Alonso..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig at vi er søppel på dødballer i mot, men er også hjelpeløs på offensive dødballer. Hvor mange mål har carra/skrtel og agger scoret på frispark/cornere nesten ingen.(agger har puttet på langskudd). chelski har terry/carvalho og scum har rio/vidic som lager en del mål i løpet av en sesong. i tillegg har vi en sentral midtbane som fan ikke kan skyte engang. Lucas må ha den dårligste skuddfoten i pl. vi har mista all tempo på kula etter at lucas har erstattet alonso. En brasilianer helt uten teknikk, skulle tro at han var fra norge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tør påstå at dere tar feil alle sammen! Det er ikke Benitez sin skyld, og det er ikke skadene som er årsaken til dårligere tider i Liverpool. Årsaken er SPILLESTILEN!

I siden glansdager var Liverpool sin spillestil kjent som “pass and move”. Idag er alle “steinstøtter” og Liverpool er mest kjent for å være det laget som spiller ballen oftest tilbake til egen keeper. Man vinner som kjent ikke kamper da. Eneste laget i Premier League akkurat nå som ligner på Liverpool fra glansdagene er Arsenal! Pass and move!

Chelsea har Drogba (og Anelka) som avgjør kampene, men ellers er ikke Chelsea noen trussel. De er hardtkjempende, men vinner ikke ligaen pga det.

United er nærmest Arsenal i spillestil, pass and move, men har mistet mye kreativitet fremover på banen da Ronaldo og Tevez forvant. Rooney jobber hardt, men kan ikke si det samme om spillerene rundt ham. Derfor vinner heller ikke United ligaen.

Liverpool mangler stort sett det meste! Når Alonso spilte, slo han ofte lange kreative baller fremover på banen, mens røkla løp etter. Uten Alonso spiller Lucas og Macherano ballen sidelengs og bakover, men sjelden fremover. Og når de faktisk gjør det en sjelden gang, så er det “pass, men uten move”. Trist, men sant.

Så jeg blir litt SINT når “forståsegpåere” skylder på dårlig forsvarspill. Sannheten er at man trenger ikke forsvar dersom midtbanen gjør jobben sin. Angrep er som kjent det beste forsvar.

Jeg blir også litt trist når Torres er ute på cornerflagget og slår innlegg inn i “boksen”. Hva gjør han der ute? Jo, han gjør jobben som vingene IKKE gjør! Når ikke Torres slår innleggene, så er det beckene som raider opp på siden og slår innleggene. Kan noen forklare meg hva er vitsen med kantspillere da? Som aldri slår innlegg, men skal drible seg inn til 16 meteren og avslutte på må selv? Selv om det står 4-5 mann der og bare venter på et innlegg som aldri kommer?

Nei, løsningen er ikke ny manager, eller nye eiere. Heller ikke nye spillere. Liverpool må “finne seg sjæl” og begynne med det som var et varemerke gjennom hele 70 og 80 tallet. Fenomenet som heter “PASS AND MOVE”…! :)

Det blir Arsenal år i år…! Eneste trøsten er at de spiller “Liverpool fotball”… :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Flott innlegg Bare-Henning. Hvis spillestilen er det som er årsaken – hvordan kan du da si at det ikke er Rafa sin feil? Er det Phillip Degen sin feil at Liverpool terper inn feil spillestil på hver eneste trening?

Are you watching Rafa? 18 times and thats a fact!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mye fornuftig!

Er enig i at det er de mange baklengsmålene som har ødelagt for oss i år, men samtidlig så har vi vel de 3 siste årene vært det laget som har sluppet inn minst mål av alle.

Så hva har blitt forandret? Kanskje har det noe med den defensive innsatsen til Alonso har blitt undervurdert. Det er liten tvil om at han både var mer disiplinert defensiv og lå noget lavere enn hva Lucas har gjort i år. Så er det Rise, han var riktignok både trefot og minimal kreativ i det offensive spillet, men faktum er vel at han var og er en meget solid defensiv back både når det gjelder posisjons og duell spillet.

Sist men ikke minst har vi mistet en stopper i verdensklasse. Hyppias nye tyske lag har satt ny rekord i færrest antall mål i mot etter at han begynte sin regjeringstid der. Han var definitivt ikke noe hurtigtog, men var nok akkurat den hode/duell spilleren som forsvaret har savnet i år. I tillegg husker jeg med glede de mange kampene han var involvert i forrige sesong hvor vi hadde 0 baklengs.

Denne utfordringen må også sees i sammenheng med at angrep er beste forsvar. Med så mye skader på Torres og Gerrard har det offensive spillet definitivt blitt lidende, og vi har nok derfor f.eks fått mange flere break downs i mot oss enn i tidligere år.

Nå er håpet Aqualins tilskudd til en rystet tropp, og legeteamet på Anfield. Jeg har fortsatt troen på en anstendig plassering i serien, selv om håpet om ligagull har blitt byttet ut med en stort håp om gruse Juanited en gang til og komme foran dem på tabellen ved sesongslutt.

Walk on!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har vært rød i 22 år. å må si at jeg er forferdelig skuffet over diverse innkjøp Rafa har gjort, kromkamp, josemi, nunes, dosena, lucas, voronin,sissokko, osv.osv….! savner Luis Garsia han var et friskt pust i angripet.

Det Rafa må gjøre er å beholde de beste vi har, torres, gerrard, Reina, johnson, kuyt, benayoun, Agger, (aquilani) å noen til.
å kvitte seg med daukjøtt som LUCAS, Voronin, El Zar, Dosena.
å få inn noen eiere med litt dype lommer, som kan finansere til noen stjerne spillere,
å rekruttere noen unge talenter selv.
Rafa må bygge opp et nytt lag

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kan ikke helt se hvorfor Liverpools situasjon skal blåses så veldig opp…

OK, de har vunet CL flere ganger enn noe annet engelsk lag, men i lys av de seneste års plasseringer i ligaen, som jo er det som teller i England kan vel klubben knappest regnes som et topplag lenger?

Jeg kan ikke se noen annen grunn til den mediedekningen de får i Norge enn at Pool rett og slett har uforholdsmessig mange fans i anglofile Norge.

Man kunne vel like gjerne tatt opp AS Romas stusslige start på denne sesongen, dårlige plassering sist sesong, uteblivelse fra CL kombinert med Sensis manglende ledelse og uteblivende salg av klubben til nye investorer, som igjen fører til manglende even til å forseterke stallen nok til å hevde seg der dehar gjort de siste ti årene…

Men det er vel for mye forlangt av en sportsjournalist i Norges selverklærte avisener på fotballnyheter at han skal se lenger enn sitt eget favorittlag…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er Liverpool supporter på min hals og har sett hver bidige kamp siden starten av 90tallet (fantastisk timing for å begynne å følge med de røde!)
Jeg liker rafa. Mannen er uten tvil dyktig. Men jeg er likevel i tvil om at han er rette mann likevel. Det samme lurte på forrige sommer, så det er ikke bare pga nedturen som denne sesongen er. Jeg har lista opp negative og positive ting om Rafa og prøver å ressonnere meg fram til om jeg ønsker ny manager eller ikke. La oss ta det positive først:
Positive ting med Rafa:

-Han vant CL med en av dette tiårets svakeste Liverpool tropper. Det er et større under at han i det hele tatt kom til finalen enn at Liverpool vant turneringa. Se på lagoppstillinga i finalen. Djimi Traore!! Han spilte hele forbanna kampen!!!! det er sinnsvakt.

-Liverpooltroppen har blitt bedre i kvalitet siden han tok over.

-Liverpool har fram til nå gjort det stadig bedre i hjemlig liga. Rafa har “solgt for å få kjøpt” siden han kom til Pool. Det betyr at han i gjennomsnitt har hatt 16mill per sommer å bruke for å forsterke troppen. Liverpools tidligere direktør Rick Parry var god til mye men han var en mare for Pool når det gjaldt spillerkjøp. Hans ineffektivitet kostet oss spillere som Vidic, Malouda og Simao for å nevne noen. Rafa måtte selv ta affære for at Torres i det hele tatt skulle spille for verdens beste fans. Rafas nye kontrakt har gitt ham total frihet når det gjelder spillekjøp. Men med så lite penger, hva pokker skal man kjøpe? Kyrgiakos var en åpenbar nødløsning, men også et tegn på Rafas største svakhet som kommer nede på lista mi: Rafas manglende evne til å få det beste ut av de unge talentfulle spillerne på førstelaget. Hvorfor kaste bort dyrebare millioner på en tidligere vraka Rangers spiller fra verdens mest irritererende landslag, når man kan våge å bruke Ayala, Kelly eller San Jose? Forsvaret til Pool denne sesongen har vært rene Hawaiifotball-forestillinger uansett, med den ene forferdelige klareringen etter den andre. Jeg sitter og ser på i panikk foran hver bidige corner imot. Vår beste forsvarspiller på defensive dødballer er Torres!! Han ruver jo i lufta som bare det. Men det er ikke hans jobb. Hvorfor i alle dager lot vi Sami dra?? mer om det senere

-Rafa er en stor taktiker. Det kan man umulig argumentere imot når man ser hans Europa-bragder med Valencia og Liverpool. Men hans taktiske disposisjoner og valg er til tider uforståelig. mer om det lenger nede

Negative ting med Rafa

-Han får rett og slett ikke talentene til å blomstre. det er et gigantisk problem når man er manager for Liverpool. se på wenger og ferguson! de tør å satse på unggutta. Vi kan ikke kjøpe som Chelsea og City. Derfor må vi få fram egne spillere, lokale eller utenlandske. Steven Gerrard er den siste lokale helten som har slått igjennom. Liverpool by som har fostra opp spillere som carragher, warnock, owen, gerrard og rooney må da ha mer å by på?? vi skal ikke forvente en ny gerrard for en slik spiller kommer bare hvert hundrede år omtrent, men noen brukbare spille som kan komme gjennom akademiene til førstelaget må man da kunne forvente??? Og hva med de utenlandske? Lucas ble for noen få år siden ansett som det største talentet i Brasil!!! Ferguson var til og med etter Lucas. Da sier det seg selv at du skal være god, ha teknikk, og kunne slå 5-6 seks gode pasninger på rad. Lucas oppfyller ikke det jeg ramsa opp akkurat. men hvorfor har han spilt så dårlig for pool? Det må være noe med Rafa å gjøre, hva ellers? Han er rett og slett ikke god nok med unge spillere. Babel som kunne blitt den nye barnsye har aldri fått sjansen til å vokse inn på laget. frustrerende. Vi har alle sett hva han kan klare. men han er for gammel til å bli kalt ung og lovende. C. Ronaldo er 85årsmodell. En ung mann, men ikke i fotballspillet. Babel må få lov til å starte flere kamper på rad, så kan kuyt få lov til å sitte på benken litt.

- Kuyt. mannen spiller hver forpulte kamp. Han har klippekort. det er ikke bra. Han er faktisk langt mer frustrerende å se på enn Lucas om dagen. jeg får lyst til å rive av meg armen og putte armen opp i der solen aldri skinner når jeg ser feilpasningene til kuyt. mannen må jo spille mot rullestolbrukere ute avstand til å bevege hjula for å tre pasninger igjennom til Torres. Og da fortjener du å varme benken. Det er rett og slett fantastisk irriterende å se kuyt på sitt verste. og det er stort sett det han har vist fram denne sesongen. bytt mannen ut med babel RAFA!!!

-Rafas taktiske valg og bytter:
Jeg skjønner faen meg ikke bæret av Rafas bytter til tider. Det er like forståelig som gammelgresk, og man begynner å lure på om han har skrevet manus foran hver kamp! bytter ut yossi med voronin på et kritisk tidspunkt mot lyon f. eks. eller bytte av torres mot ngog etter en knapp time mot fulham. etter at torres gikk ut ble vi rumpekjørt så inn i helvete (med god hjelp av dommer mason, som ga rødt til mascherano mot wigan etter at michael brown burde fått minst to RØDE kort før det) av et lag vi strengt tatt skal være mye bedre enn.

jeg hadde en drøm at wenger kom til liverpool som talentutvikler. Jeg våkna opp, dro til kamp og oppdaget at Lucas fremdeles er fast på laget.

Jeg håper mer enn noe annet at Liverpool skal vinne ligaen. men da må rafa tørre å satse mer på unge spillere, fremfor å kjøpe vrakgods og forvente at de skal være røverkjøp. Man har større sjanser å vinne i lotto

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00