av Espen Solbakken | november 12, 2009  

Hvem blir 10-millionersmannen?

Få scoringer i fotball sikrer større inntekter enn vinnermålet i en ren opprykksfinale. I kveld verdsettes et seiersmål på Gjemselund til minst 10 millioner kroner netto!

Her tjente Burnley 600 millioner kroner. Hvem tar jackpot'en i kveld?

Her tjente Burnley 600 millioner kroner.

I kveld er det Kongsvinger eller Sarpsborg 08 som får oppleve norsk fotballs største lønningsdag (bortsett fra eventuelt en siste kvalifiseringskamp før gruppespillet i Champions League).  

I England fikk Burnleys Wade Elliot umiddelbart tilnavnet “600-millionersmannen” etter kampens eneste mål i playoff-finalen mot Sheffield United i vår. Nå er garantisummen for å komme i Premier League selvfølgelig uendelig mye større enn i Norge, men prosentvis – regnet ut fra klubbenes budsjetter – er det en kjempeforskjell i inntektspotensialet i eliteserien kontra 1. divisjon.

Verken KIL eller Sarpsborg har en hjemmearena som kan ønske de største publikumsmassene velkommen, men fortjenesten er uansett formidabel. Et ganske nøkternt regnestykke – basert på merinntekter knyttet til mediaavtale, publikum og sponsing – gir minimum ti millioner i cash med opprykk.

Det er ofte målrike oppgjør på nest øverste nivå i Norge, men se ikke bort fra at Gjemselund-kvelden kommer til å by på én enslig helt. Det endte 3-2 i Sarpsborg på mandag, men når alt plutselig skal avgjøres i løpet av 90 minutter er det like ofte at sekken snøres igjen. I England har fire av de fem siste playoff-finalene endt 1-0. Bare Watfords 3-0 over Leeds i 2006, skiller seg ut. De øvrige fire kampene har stått igjen med én matchvinner (i kronologisk rekkefølge); Bobby Zamora, West Ham (2005), Stephen Pearson, Derby (2007), Dean Windaas, Hull (2008) og altså Wade Elliot, Burnley (2009).

Hvem blir kveldens mann på Gjemselund, 12. november 2009? Hvem blir 10-millionersmannen? Og spiller han for Kongsvinger eller Sarpsborg?

Om ikke ”opprykksgevinsten” i England og Norge kan sammenlignes økonomisk, så er definitivt de sportslige forutsetningene jamførbare. Kun 90 minutter med intenst nervedrama skiller Kongsvinger og Sarpsborg 08 fra en billett til de kuleste festene. For slik er det på den andre siden av gjerdet; gresset er grønnere, summene er større, produktet er bedre og oppmerksomheten er større.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Sylling Olsen er mannen som avgjør i kveld!

Tror ikke Hoås og Wiig vil være annet enn tomme trusler.

Men for all del, la Tuelo spille på topp!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00