av Espen Solbakken | november 26, 2009  

Den vakreste kampen

De to største lagene fra de to største spanske byene. Flere av verdens beste spillere satt i scene mot hverandre. Ingen fotballkamper har et vakrere utgangspunkt enn søndagens El Clasico; Barcelona mot Real Madrid. Her vil selv ballen kose seg.

Vi er klare til å bli underholdt, gutter!

Vi er klare til å bli underholdt, gutter!

Historisk sett har Real Madrid vunnet 68 mot Barcelonas 60 (30 har endt uavgjort) i de innbyrdes klassikerne. Dette er rivalene som har sprunget ut fra den spanske stat på den ene siden og katalanernes frigjøringskamp på den andre. De kulturelle og politiske skillelinjene mellom klubbene danner alltid et bakteppe utenfor gressteppet.

Samtidig er det få andre kamper som til de grader lever i nuet som disse oppgjørene. I takt med klubbpresidentenes kjøpetokt har lagoppstillingene stadig nådd nye høyder – førstkommende søndag er det mer stjernetett enn noensinne.

Barcelona:

Valdés – Alves, Puyol, Pique, Abidal – Iniesta, Keita, Xavi – Messi, Ibrahimovic, Henry.

Real Madrid:

Casillas – Ramos, Pepe, Garay, Arbeloa – Kaka, Alonso, Diarra, Ronaldo – Raul, Higuain.

Begge spillerstallene er fulle av verdensstjerner. Med de antatte lagoppstillingene ovenfor, vil det i så fall være godt selskap på reservebenkene til herrene Guardiola og Pellegrini også. Her kan det sitte spillere som Pedro Rodriguez, Bojan Krkic, Sergio Busquets og Maxwell for Barca, mens de helhvite fra kongens by kan by på reserver som Karim Benzema, Rafael van der Vaart og Mahamadou Diarra.

Å spå lagene er en ting, å forutse kamputfallet er enda verre. I mine drømmer ser jeg for meg en slags Playstation-match, hvor alt bølger frem og tilbake hele tiden og spillerne har tatt med alle sine triks ute på banen. Dette er kampen du vil få se om du havner i fotballhimmelen etter et langt liv med tupp og mæl på jorda. Med Sankt Peter som dommer og tilskuerne svevende på skyer.

Barcelona i sine klassiske vertikalestripete drakter, en uniform som var så lenge uten en glorete sponsorlogo men som nå bærer de seks prisverdige bokstavene til Unicef. Mot englehvite Real Madrid, som har så mange elegante spillere at de kan gå av banen etter 90 frenetiske minutter uten så mye som en flekk på verken strømpe, shorts eller drakt.

32,8 prosent av alle fotballfans i Spania holder med Real Madrid, Barcelona følger nærmest med 25,7 prosent. Resten følger med i spenning – klar til å nyte, uansett.  

Kan det bli bedre?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Casillas – Ramos, Pepe, Garay, Arbeloa – Kaka, Alonso, Diarra, Ronaldo – Raul, Higuain.

* Tror ikke man får se denne oppstillingen. Pellegrini starter nok i en 4 – 2 – 3 – 1 formasjon hvor Ramos, Pepe, Garay og Marcelo spiller forsvar. Altså ingen Arbeloa. Garay spiller nok siden Albiol fikk en skade i går.

På midtbanen får man en duo i Lassana og Xabi, mens C.Ronaldo, Kaká og Higuaín spiller bak Benzema.

Tror det er det mest sannsynlige nå.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tviler på om Henry begynner. Med den formen Pedrito har, sier det seg selv at han er numero uno på kanten. Når det gjelder Keita, er det tvilsomt at Barca spiller uten et midtbaneanker. Keita er ikke et midtbaneanker. Derfor tror jeg Busquets eller Yaya (hvis han blir klar) spiller istedenfor ham.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

—–Casillas—–
Ramos-Pepe-Albiol-Arbeola
—-Lass—Xabi——-
Higuain–Kaka–Cr9
——Benzema……….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Valdés – Alves, Puyol, Pique, Abidal – Iniesta, Keita, Xavi – Messi, Ibrahimovic, Henry.

Denne midtbanekonstellasjonen vil vi neppe se. Barcelona spiller normalt 4-3-3 med anker og to indreløpere. Ingen av de midtbanespillerene du har nevnt er ankere.
Jeg vil anta man starter med Busquets, Xavi og Iniesta pluss Keita. Da ryker enten Henry(eller Pedro) eller Messi(som kan være ute med skade), og formasjonen blir en formasjon som ligner veldig på 4-4-2.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og jeg har billett til kampen :-D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det beste formasjonen er. 4-1-3-2

—-Casillas—–
-Sergio Ramos–Pepe–Albiol–Marcelo-
—– ———–Xabi Alonso—————
—Ronaldo—-Diarra/Kaka—-Kaka/van der Vaart—
————-Higuain——–Benzema—————–

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så dette oppgjøret på Santiago Bernabeu i mai. Real 2 Barca 6. Den beste livefotballen jeg har sett ever. Det er riktig som du sier at du forestiller deg Playstationfotball. Ingen fotballelsker kan komme utenom dette oppgjøret hvis man kan velge på øverste hylle. Så tippeliga på Åråsen noen dager senere. Trodde det var 3 divisjon bedrift.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke så rart! Jeg så Vidar Riseth i kjendiskampen på norwaycup i år! Hadde jeg ikke vist bedre hadde jeg trodd han var en kjendis og ikke fotballspiller!

Blir nok Xavi og Iniestas kamp dette. Uansett hvordan real spiller vil de aldri klare og demme opp for verdens mest geniale fotballspillere. Tipper 4-1 (Zlatan 2 Puyol på Corner og Alves på frispark

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis dere leser goal.com, så er Albiol mest sannsynlig ute med skade. Elsker el classico. Jeg er enig med innleggene over, jeg tror Barca kjører indreløpere med Yaya eller Busqets som anker

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, det kan bli bedre enn denne kampen. Hva med f.eks Manchester United – Barcelona? Finalelagene fra CL? Manchester United – Liverpool? Ac Milan – Inter Milan? Bør ikke Real Madrid prestere før de skrytes opp i skyene? Det hjelper ikke å ha navn som Ronaldo, Kaká, Benzema og Alonso dersom man ikke vinner noe. Håper Barcelona vinner denne kampen og beviser at man ikke kan kjøpe seg til suksess på et år!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ler av deg espen, husker sistgang du posta noe i din kjære blogg om barcelona, så var det at de ville bli “knust”, eller noe i den dur av Man Utd i Champions League finalen.. Og nå sitter du å later som du virkelig brenner for El Clasico? Vær så snill, Espen. Du er så langt oppi Premier League rumpa og slikker rævhår at du aldri har tid til å konse på spansk liga.. Ser jo på oppstillingene dine at du har 0 peil, og kjører overfladisk, kommersiell oppstilling.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg visste jeg kunne finne det et sted. Ikke lat som du har “passion” for spansk fotball, eller EL Clasico. Du har baer aggurknyheter å skrive om,, så du tenkte å late som om du bryr deg om den beste kampen i verdenshistorien! Men vi alle vet du er premier league frelst, og tror at alle premier league lag er best i verden..

http://fotballbloggen.vgb.no/2009/05/19/selv-ikke-barca-stopper-united/ ” Les denne artikkelen du… Husker du forresten hvordan den kampen gikk? Var noe i duren; MAN UTD BLE OVERKJØRT, og etter det har du skrevet i innlegg senre at “Mitt valg for neste års CL er selvfølgelig Barcelona, med vår svenske nabo Ibrahimovic på topp” … Du bytter jo lag og meninger oftere enn jeg bytter sokker =)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Håper Barcelona starter kampen offensivt, å legger press på Real etter første minutt. Dette blir litt av en kamp! Messi vil nok vise hvem som er verdens beste! GO BARCA!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

De kommer til og eie real madrid!

LOVE BARCA<3

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bra innlegg. Håper på dette laget for Barcelona;

Valdes
Alves, Puyol, Pique, Abidal
Xavi, Sergio, Iniesta
Messi, Zlatan, Pedro

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Even, mener du seriøst at Real Madrid ikke presterer noe? Skal si du følger med. Hva med å ta en titt på tabellen før du uttaler deg?
Når det er sagt, blir det mest sannsynlig tetskifte på søndag. Barcelona må sies å være favoritter på hjemmebane.

Ja, Espen dummet seg loddrett ut i forkant av CL-finalen, men dette har han nok skjønt selv også, og det kan jo tenkes at denne kampen åpnet øya hans for den spanske fotballen, eller er det å håpe for mye?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser at mange lesere av fotballbloggen min ikke sliter med korttidsminne – og det er bra!

Jeg prøvde meg på å spå et kampbilde i CL-finalen basert på Barcelonas middels prestasjoner i semifinalen mot Chelsea og lagets svake statistikk mot engelske lag.

Dette slo IKKE til.

Jeg så Real Madrid live tilbake i 1985, så øynene for spansk fotball har nok alltid vært der.

Den kanskje største oppvisningen med ball jeg har sett sto Valencia for på Anfield da Liverpool-spillerne ble kjegler i en five-a-side kamp.

Det lukter Barcelona-seier på søndag.

Espen Sol.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Barca skulle aldri vert i den finalen så enkelt er det, blei rundspilt i semi av Chelsea og flaks og dommerfeil sendte dei videre. Real tapte vel 6-0 sammenlagt mot Liverpool så slutt å jazz denne spanske ligaen opp i skyene, 2 ok bra lag som er inne på topp 10 europa..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

dette er garantert laget som starter..

Valdes
alves-puyol-pique-abidal
yaya toure
xavi-keita
messi-Ibrahimovic-iniesta

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kampen ble ødelagt av helt sinnsykt mye frispark og offside avblåsninger i øst og vest.

Det faktum at mannen i gult var mest på tv-skjermen gjennom to ganger femogførti sier vel sitt.

Det positive fra kampen var likevel Barcelona (og særlig Puyols) meget oppofrende forsvarsspill!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00