av Espen Solbakken | januar 4, 2010  

Hvem skal hente Tom nå?

Tom Nordlie er “dead man walking” i Fredrikstad. Den tilsynelatende uungåelige exiten fra Østfold kan gjøre det vanskelig for romerikingen å fortsette som trener på toppnivå.

Det begynner å tynnes ut i alternativer for Tom Nordlie

Det begynner å tynnes ut i alternativer for Tom Nordlie

For hvem i all verden skal hente Tom nå? Det er vanskelig å se for seg den klubbdirektøren, det klubbstyret eller den fotballederen som vil trosse advarslene fra et halvt dusin norske toppklubber og trumfe gjennom Tom Nordlie som sin nye sterke mann. Det er selvsagt umulig å vite, men det er i hvert fall vanskelig å ikke tenke tanken at denne avskjeden kan bety et veiskille for Nordlies karriere.

I Fredrikstad virker det ikke som om noen vil ha ham akkurat nå, ja muligens bortsett fra de to spillerne som Nordlie selv hentet foran den mislykkede redningsaksjonen i fjor høst. Og så ille har det aldri vært før, men selv i Kongsvinger og Start, hvor det meste gikk på skinner, var slitasjen stor. I LSK gikk det heller ikke av forskjellige årsaker, i Vålerenga ble det nedrykk og selv i sindige Sandefjord ble det altfor mye Nordlie for altfor mange medspillere. I Stavanger ble det med to hektiske og suksessrike måneder og heltestatus.

Det har sannelig vært litt av en reise i fotballdramaer, avskjeder og sluttpakker siden romerikingen tok Skien med storm og etablerte Odd Grenland som et topplag for over ti år siden.

Ironisk nok er Nordlie, nedturene til tross, sannsynligvis den treneren i Norge som har tjent mest penger i løpet av de siste fem-seks årene. Det kan komme godt med nå, for hans neste trenerjobb – om det blir noen – vil neppe være like godt betalt. Rett og slett fordi eventuelle tilbud sannsynligvis vil komme fra et lavere nivå enn han befinner seg nå, vel vitende om at Fredrikstad per i dag er et 1. divisjonslag.

Som sportsjournalist i Romerikes Blad på 1990-tallet lærte jeg Tom Nordlie å kjenne som en fremadstormende, lærevillig og allerede da faglig sterk fotballtrener. Dette var i klubber som Lørenskog, Strømmen og Skjetten. Akkurat nå er nok dette segmentet mer aktuelt som neste Nordlie-stopp enn det nivået han er i ferd med å forlate.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg tror det er mange av oss fortsatt i Fredrikstad som ønsker Tom Nordlie med videre og opplever denne heksejakten som avskyelig. De som burde se seg selv i speilet og spørre seg selv om dette er forenlig med vanlig folkeskikk er styret som prøver å redde seg selv for folket i Fredrikstad ved å kappe hodet av Tom Nordlie, og spillerne som faktisk har ansvaret for at FFK ligger der de ligger. De snakker så høyt om personbehandlingen til Tom Nordlie, men hva bedriver de selv om dagen med lekkasjer og åpne brev og annen skittkasting til media. Det er nå de trenger en sterk leder i FFK, men det er kun hodeløse høns som ikke tør ta ansvaret for noenting. Det er ett og slett en heksejakt mot en trener som, ja, setter krav, og ja, er en krevende leder, men som etter min mening er en av Norges desidert beste trenere. Men når spillerne i FFK helst vil bestemme alt selv, og ikke tåler å bli snakket til så jakter vi på han til styret sparker han, for det er de svake nok til i Fredrikstad. Jeg er helt enig med Niels Røine i Norsk Toppfotball som mente at FFK er i ferd med å bli en belastning for norsk fotball, og en skamplett for hele østfold. Klubben jeg er så glad i har gått fullstendig i oppløsning, og det er IKKE Tom Nordlie sin feil.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gi mannen ritalin

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00