av Espen Solbakken | januar 11, 2010  

Tom Nordlie – en survivor?

Kan Tom Nordlie likevel overleve i Fredrikstad? FFK avholdt sitt styremøte søndag kveld uten å konkludere, og nå kjemper en offensiv Nordlie for fremtiden i Fredrikstad.

Linn Cathrin Olsen.

Gir seg aldri frivillig. Foto: Linn Cathrin Olsen.

Mandag er romerikingen fremdeles trener i FFK. Og det lille han har sagt offentlig siden bråket, har vitnet om en mann som er villig til å kjempe både for seg selv og Fredrikstad.

Dermed kan Nordlie, etter en svært turbulent start på nyåret, sensasjonelt nok greie å snu en tilsynelatende håpløs situasjon til å fortsette i trenerstolen. Han fikk kontrakt ut 2011 i fjor høst, men til nå i 2010 har svært lite tydet på at han skulle få fullføre den.

Etter Svein Johannessen overtok lederklubba, har han fokusert mer på økonomi enn Tom Nordlie – selv om alt henger sammen med alt i Fredrikstad i den situasjonen klubben er i.

Mer ro nå?

Forrige ukes nyvalgte styre, som overtok det nestleder Jan Rafn eksplisitt karakteriserte som en verkebyll, har ennå ikke kommet med noen offisiell uttalelse om trenersituasjonen, og det kan være til Nordlies fordel.

Det er også et stort spørsmålstegn om man vil ta seg råd til å sparke Nordlie. Svein Johannessen uttalte til VG Nett etter det ekstraordinære årsmøtet for en uke siden at han fikk bakoversveis ved første blikk på regnskapstallene.

Tom Nordlie har ikke blitt bortskjemt med ro siden han tok over i Plankebyen, men kan nå få mer tid til å jobbe med laget.

Hvem må gå? Nordlie? Henriksen? Begge?

Hvem må gå? Nordlie? Henriksen? Begge?

Parallelt med bråket i alle kriker og kroker av klubben har også flere av de antatt sterkeste Nordlie-kritikerne forlatt klubben; Pål Andre Czwartek, Raymond Kvisvik og Ardian Gashi med flere. På lederplan foregår det en maktkamp mellom Runar W. Henriksen og Nordlie, og det er ikke lenger utenkelig at Nordlie vinner den.

Spørsmålet er om Tom Nordlie også kan vinne resten av garderoben tilbake?

Får sympati

I VG søndag og i Sportsrevyen på NRK senere samme kveld gikk Nordlie ut mot administrerende direktør Runar W. Henriksen og sa at han følte seg trakassert og at lederens initiativ om å få gå i sluttforhandlinger med ham ikke akkurat hadde bidratt til ro i klubben.

Denne helgen fikk også Nordlie massiv støtte i folket etter at prisutdelerne Steinar Hoen og Kari Traa hadde det morsomt på FFK-trenerens bekostning på Idrettsgallaen.

80 prosent av VG Nett-leserne som deltok på en uhøytidelig spørreundersøkelse mente dette var mobbing og ga Nordlie sin uforbeholdne sympati. Engasjementet rundt Nordlie var stort på VG Nett i helgen. Selv om han angivelig skal være dårlig likt i deler av spillergruppen i FFK, er han elsket av store deler av det fotballinteresserte Norge.

Ironisk nok springer denne medlidenheten ut av noe som ligner på bakgrunnen for kritikken treneren har møtt fra spillergruppen i FFK, nemlig behandling og tiltalemåter av enkeltspillere. Derfor mener et mindretall også at Nordlie nå høster litt som man sår og er i overkant hårsår.

Skakkjørt økonomi

Det vil anslagsvis koste FFK mellom to og tre millioner kroner å kvitte seg med Tom Nordlie, og det passer dårlig for klubben hvis største utfordring nå trolig er å unngå konkurs.

Kreditorutvalgets leder uttalte til NRK søndag at konkurstrusselen i høyeste grad er reell.

Refinansieringen ble drøftet søndag kveld uten at det ble konkludert på noen punkter. Styret understreker at klubbens totale kostnadsbilde gjennomgås nøye, og dette er et arbeid som skjer i samarbeid med det nedsatte kreditorutvalget.

Meldingen fra den nyvalgte lederen, Svein Johannessen på klubbens hjemmeside er denne:

«Det er positivt at alle deler av FFK-systemet virkelig drar sammen for å løse de store utfordringene vi har. Situasjonen er fortsatt meget alvorlig, men jeg håper at vi kan få til noen viktige avklaringer i løpet av kommende uke».

I kveld er det åpent medlemsmøte i Fredrikstad. Der vil FFKs mange tilhengere spørre om Tom Nordlies posisjon, men det er ikke sikkert de får svar nå heller.

Og slik fortsetter Tom Nordlie å fungere som trener i Fredrikstad Fotballklubb.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00