av Espen Solbakken | januar 19, 2010  

De taper aldri

Arsenal greide det i 2003/04-sesongen – 38 kamper uten å tape en eneste kamp. Etter halvspilt serie har fire klubber i Europa muligheten til å gjenta bragden – de er “the unbeatable four”.

Blaise Nkofu og Twente har ennå ikke snublet - imponerende av Steve McClarens menn

Blaise Nkofu og Twente har ennå ikke snublet - imponerende av Steve McClarens menn

Hvem er de fire? Barcelona, selvagt. Og katalanerne er selvsagt den mest åpenbare kandidaten til å kopiere Arsenal. Deres 14-4-0 så langt har gitt laget et fem poengs forsprang til erkerival Real Madrid, og Guardiolas menn er nødt til å begynne å tape snart skal kongens lag ha et snev av sjanse til å ta dem igjen.

I Nederland er PSV Eindhoven som vanlig i toppen og har ennå ikke tapt en seriekamp denne sesongen. Mer overraskende er det at FC Twente heller ikke har latt seg slå denne sesongen. Hallvar Thoresens gamle klubb leder faktisk Æresdivisjonen i Nederland nå med 15 seirer og tre uavgjort på de første 18 kampene. PSV har spilt en kamp færre og står med 14-3-0.

Det fjerde og siste ubeseirede laget i Europa 2009/10-sesongen er Bayer Leverkusen i Bundesliga. Klubben på tabelltoppen jages intenst av Schalke 04, Bayern München og Hamburger SV, men har så langt unngått alle blemmer. Litt over halvveis til 34 kamper og mulig seriegull, står Leverkusen med 38 poeng fordelt på ti seirer, åtte uavgjorte kamper og null tap.

I England ble den ubeseirede Arsenal-utgaven for seks år siden viet stor oppmerksomhet ettersom de ble det første laget på 115 sesonger i England som gikk gjennom toppdivisjonen uten tap. Ingen mellom Preston North End i 1889 og Arsenal i 2004 greide mesterstykket.

I Serie A vant AC Milan seriemesterskapet i 1992 etter 22 seirer og 12 uavgjorte på 34 serierunder, mens Athletic Bilbao (1930) og Real Madrid (1932) er de eneste som har unngått tap i La Liga. En perfekt sesong er for eksempel aldri blitt gjort i verken Frankrike eller Tyskland, så det er virkelig en sjelden sjanse som Barcelona, PSV, Twente og Bayer Leverkusen har gitt seg selv gjennom å passere første halvdel av sesongen ubeseiret.

- Det vil ta folk 20 år å innse hva vi har gjort. Dette laget vil bli husket for evig, sa den franske duoen Thierry Henry og Partick Vieira etter Arsenal-bragden i 2004.

Nå kan fire andre klubber bli historiske – hvem tror du fikser det til slutt?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

men hvordan var fordelingen for arsenal? s u (i dobbel forstand)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det finnes faktisk flere eksempler på at et ubeseiret lag ikke har vunnet serien. Dette kan skje i Nederland i år for eksempel, men det skjedde i Italia så sent som i 1978/79 med Perugia som med 11 seire og 19 uavgjorte ble nummer 2 etter Milan.
For flere eksempler se lenken nedenfor.

http://www.guardian.co.uk/football/2009/jun/10/football-trivia-liverpool-undefeated-seasons

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“og Guardiolas menn er nødt til å begynne å tape snart skal kongens lag ha et snev av sjanse til å ta dem igjen.”

Hvordan i all verden kan du konkludere med noe sånt? Det er mange tilfeldigheter som oppstår i løpet av en fotballsesong, og det er tross alt ikke snakk om mer en fem poeng. Barcelona har allerede avgitt flere poeng så langt i 2010, og selv om de ikke har tapt i serien så langt, er det en stor overdrivelse å si at det kreves raske og resolutte Barcelona-tap for at Real skal kunne ta gullet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Barca er nok den eneste som ha muligheten. Om PSV, TWENTE og BAYERN er nok for svake i lengden. Det eneste som er kjipt med La liga er at det er bare 4-5 som holder nivå, resten duger ikke. Alle kampene jeg har sett av Barca i år er patetiske utenom kampen mot Real. Alle lag legger seg bak og lar Barca trille ball. Latterlig at Barca som egentlig er et ganske ok lag vinner så mye i Spania. Personlig tror jeg ikke at Barca vil være så overlegen mot ManU, Chelsea, LFC, Arsenal, Milan, Inter(Selvom de slo Inter, så er de nok ikke bedre) og Juve. Jeg tror ingen av lagene vil være ubeseiret ved sesong slutt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Interessant poeng som Jan Erik melder om – det har faktisk skjedd at lag går gjennom serien ubeseiret uten å vinne tittelen. Perugia-eksemplet (11-19-0) var vel klassisk for den italienske serien den tiden, kjedelig og svært mange uavgjorte kamper…

PS! Arsenal i 2003/04 var 26 seirer – 12 uavgjort – null tap.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Barcelona selvfølgelig!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Etter halvspilt serie har fire klubber i Europa muligheten til å gjenta bragden – de er “the unbeatable four”.”

- 38 / 2 = 19, ikke 18. Altså er det en kamp igjen før Barca er halvveis i serien..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

PSV forlenget rekken til 18 kamper tirsdag kveld. 1-0 borte mot Roda. Dermed er de fire fremdeles intakt uten serietap.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har faktisk størst tro på at Leverkusen klarer det. Har fulgt med Bundesligaen hele denne sesongen (den beste serien å se på i Europa i mine øyne), og Leverkusen er helt fabelaktige. Hvis de bare unngår flere skader på spissplass så kan de godt gå ubeseiret ut sesongen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå er det bare Leverkusen og PSV igjen! Både Twente og Barcelona har tapt en kamp hver!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00