av Espen Solbakken | februar 7, 2010  

Denne gruppen kan Drillo plukke fra hverandre

Ineffektive søreuropeere og Nordens brasilianere kan se ut som ypperlige ofre for Egil Olsen når Portugal og Danmark skal møte Norge med hver sin VM-hangover .

Passende ofre for Herr Olsen?

Passende ofre for Herr Olsen?

Gruppe H: Portugal, Danmark, Norge, Kypros og Island.

Var det en god eller dårlig trekning? Tja. Jo, den var ikke så halvgal. Og det er ingenting å si på attraktiviten med oppgjørene vi har i vente heller. Cristiano Ronaldo kommer til Ullevaal Stadion med sitt Portugal, det blir nordiske dueller mot Danmark og Island – og et dobbeltmøte med et Kypros i sportslig fremgang er langt mer spennende enn en anonym østeuropeisk motstander.

Det kunne blitt  langt verre fra den øverste hyllen enn Portugal, og Drillo fikk oppfylt viljen om å møte VM-klare nasjoner – samtidig kunne det sportslig sett blitt lettere motstandere fra de svakeste seedingsgruppene. Det er likevel viktigere å unngå de aller største kanonene enn å få det letteste blant miniputtene. Kypros og Island kommer helt sikkert ikke til EM uansett, så det er Danmark og Portugal som må passeres, i det minste ett av dem.

Portugal og Danmark er hinderne Drillo må forsere om han også skal kunne tilføye et EM på sin cv, til nå er det kun Nils Johan Semb som har det av norske landslagstrenere.

Trekningen til de to siste mesterskapene har egentlig lagt alt til rette for norsk deltakelse – både i Sveits og Østerrike for to år siden og til Sør-Afrika i sommer. Men Åge Hareide lyktes ikke å komme forbi Hellas og Tyrkia i kvaliken til Euro 2008, og da Egil Olsen kom inn for å redde stumpene av VM-kvalifiseringen ble det litt for lite litt for sent for Norges del. Man greide riktignok å passere Skottland og Makedonia i kampen om 2. plassen i puljen, men måtte som eneste gruppetoer være tilskuere til playoff-duellene.

Fellestrekkene for de foregående trekningene er at de har hatt av status som “overkommelige”, det vil si at minimum 2. plassen var godt innenfor rekkevidde. Denne gang vil alle ni gruppevinnerne samt den beste toeren gå direkte til EM. De siste fire plassene avgjøres i playoff-kamper mellom de åtte øvrige toerne.  Polen og Ukraina er allerede klare som vertsnasjoner.

Norge var i seedingsbolle tre i Warszawa, og trolig var denne søndagen den aller viktigste kampdagen i hele kvalifiseringen. Utbyttet ble ikke full seier, men heller ikke tap all den tid Norge unngikk de største turneringsfavorittene. Norge har ikke greid å utnytte trekningshellet til nå på 2000-tallet, men dette er åpenbart en ny mulighet til å gå hele veien til et mesterskap.

For etter fjorårets farse av en EM-søknadsprosess, er det gjennom kvalifisering – og ikke arrangering – at Norge igjen kan bli med i det gode selskap.

Hva tror du om Norges muligheter for å komme til EM for første gang siden år 2000?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vi er ikke engang bedre enn Island og du vet det, Espen! Danmark og Portugal vet du også er soleklare favoritter. Og jeg mener å huske to ultrabegredelige kamper med Drillos da det gjaldt som mest sist kvalik, han tilhører fortida!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fornøyd med Portugal fra øverste nivå, men kunne vært heldigere på nivå 2 (Danmark). Kypros og Island er land vi skal slå både borte og hjemme, men vi kunne likevel vært enda heldigere også her mener nå jeg. Kypros er på oppgang som du skriver, og vi slo jo som kjent ikke Island, hverken borte eller hjemme i siste kvalik.

Men med Drillo har jeg trua :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det jo typisk norsk at være optimister og I har jo vundet mange WM og EM guld før i tiden….vel, i hvert fald FØR mesterskabet er STARTET :D

Om norske aviser ikke har så meget respekt for Danmark, så kan jeg meddele at respekten for Norge er mindst ligeså lav i danske medier ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Når spilles Norge-Portugal?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tak, Espen!

Jeg fik mig hermed søndagens bedste grin. Det er da en super vittighed, du her kommer med.

Drillo plukke gruppen ? Hahahahahahaha

Det blir’ Danmark eller Portugal, for de spiller den bedste fodbold, and you know it! Sidste gang Danmark mødte Portugal, fik vi 4 point i 2 kampe. Og vi skal til VM – YEAH! Hvor mange kampe var det nu at Norge vandt i VM-kval…? Var det ikke sølle 2 !!!!! Muahahahaha……

Tak Espen, og tak fordi vi fik Norge. Vi kører jer over.

HEJA DANMARK

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette var slett ikke den verste gruppa Norge kunne havne i. Er rimelig sikker på at Drillo`s gutter ordner seier over både Island og Kypros ( både borte og hjemme ) Danmark slår vi også på Ullevaal, Portugal blir nok utvilsomt verst.
Men, som sagt .. en overkommelig gruppe.
Dette fikser Drillo !!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja,ja det blir nok enda et mesterskap uten fjellaper tilstede. Men blir nok gøy å se de store på TV.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

HAHAHAHAHAHAHA – ja Norge er allerede “verdens bedste”, med deres offensivt, sprudlende, fantasirige og attraktive fodboldstil.

Norge hører ikke til blandt verdens fodboldnationer, og I ved det, dybest nede. Jeg glæder mig usigeligt til – endnu en gang – at grine min røv i laser over Drillos selvovervurderende adfærd, og hans manglende resultater!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Denne gang vil alle ni gruppevinnerne samt den beste toeren gå direkte til VM.”

Du mener vel EM? ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

gruppevinner? avansement?

laget har såvidt jeg kan huske ikke vunnet en tellende kamp på årevis, og knapt scoret et eneste mål…….. sist Drillo var i VM/EM sammenheng var det direkte flaut å være nordmann i utlandet over den destruktive og svært lite målagressive spillestilen.

Nei det kreves både langt bedre ferdigheter og en helt annen filosofi om en skal ha noe i dette laget å gjøre. Jeg frykter og tror at alle lagene i puljen tar poeng fra oss… og laget vil tildels bli rundspilt i flere kamper.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Spændende gruppe for både Norge og Danmark. I skal alle være velkomen til fodboldfest i København, men point får i nok ikke med hjem til Norge.

Jeg husker sidst DK spillede mod NO i København. Her tømte de gæve norske fans alt øl i Parken, hvilket kun er sket den ene gang! Det er i sig selv en præstation og noget i kan være stolte af ; – )

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg tror norge overasker mange i denne gruppen norge har noe på gang danmark slår vi hjemme og uavgjort borte skal bare si at danmark hadde mye marginer med seg i kvaliken til sommerens vm da jeg tror norge kommer til em da og synes danskene kan jekke seg ned litt

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er altid sjovt at spille derbyer…

Men jeg er bange for at Norges destruktive form for fodbold, vil ødelægge glæden!
Jeg husker tydeligt sidst vi mødte Norge, både i KBH og OSL, og det er nogle af de mest kedelige kampe jeg har set! Norge spiller utroligt primitivt!

Det, minder lidt om stilen fra de gamle østblokke!
Super defensivt, og lange bolde!

Jeg synes det er super sjovt, at Nordmænd, altid føler sig så stødt over danskeres kommentarer, når i selv ber om det med jeres super arrogance, og selvovervurderinger i mange sportsgrene, i har INGEN ydmyged :P

But hey, maybe youll prove me wrong :P

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror at Norge kan komme til å skremme både Danmark og Portugal. Drillo er ingen naiv lettvekter som endrer på spillesystemer i panikk, etter enkelte tilbakeslag og hets fra media og “eksperter”.
Dersom han får satt en forsvarsfirer som fungerer, og får inn igjen tryggheten bakover, så kan Norge spille på det de kan. Det vil innebære langpasninger, brudd med raske overganger og raskeste veien mot mål. Støttepasninger og finspill vil aldri fungere for Norge mot de gode nasjonene. Vi er rett og slett ikke gode nok teknisk.
Forhåpentligvis kan han få inn litt bra kantspill med offensive backer, men jeg savner en ballvinner med hovmesterblikk på midtbanen – mao Myggen. Makan får vi dessverre aldri …

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er en drømmegruppe for professor Drillo. To overvurderte lag med jålebukker som tror dribleserier og kortpasninger har noe i effektiv fotball å gjøre. Ikke rart han er strålende fornøyd. De portugisiske og danske jålebukkene kommer til å få seg en leksjon i effektivitet når de møter Drillo, mannen med fasitsvaret på hvordan fotball skal spilles. Med ultradefensiv organisering, langballtaktikk og kun valg av enkleste løsning i alle spillets faser kommer Norge til å feie gjennom gruppen. Nå må det kjøpes svarte søppelsekker til å trene i og bøtter som spillerne kan spy oppi i pausen. O2-opptaket må være på topp før kampstart når det skal løpes uten ball. Olympiatoppen må involveres. Ballbesittelsen må også holdes godt under 10%, mer enn tre pasninger i strekk må bannlyses.

Så er det bare å finne fram Bama-skjortene og de rosa klapphanskene og møte mannssterke fram på Ullevaal, men vær OBS på faren for whiplash-skader! Flytrafikken bør også dirigeres utenom stadion mens kampen pågår.

Da gjenstår det bare å finne den nye Jostein Flo…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00