av Espen Solbakken | mars 2, 2010  

Ingen verdens ting avgjøres i Zilina

Onsdag klokken 17.00 starter landslagets laaaange vei mot EM-sluttspillet i Polen og Ukraina 2012, men treningslandskampen mot Slovakia føles i forkant som et bitte lite babystep uten all verdens betydning.

Drillos starter landslagsåret 2010 i Slovakia

Drillos starter landslagsåret 2010 i Slovakia

Kampens privat- og vennskapsstempel ble enda mer tydelig da propellflyet fra Norge landet på en flyplass som minnet mer om Alta enn en europeisk fotballdestinasjon. Fotballtreningen samme dag inneholdt åtte (!) norske landslagsspillere (18 pressefolk), resten var på hotellet – slitne og støle etter viktige og tøffe klubbkamper. Og til helgen venter nye avgjørende oppgjør på Craven Cottage og Stadio Olympico.

Hvor høyt opp på listen kommer da en krevende reise til Slovakia og en kamp utenfor allfarvei i Zilina?

John Carew og Aston Villa verdsatte anledningen ved å prioritere hverdagen i Birmingham, noe Drillo også aksepterte. Han ga sin eneste internasjonale toppspiss fri – uten press fra Martin O’Neill. Det er et signal som forteller noe.

En norsk journalist strakk det langt da han karakteriserte den famøse åttemannsøkten på plenen i Slovakia mandag som “et offisielt verdensrekordforsøk i meningsløshet”. Turen har uansett hatt preg av at 2012-mesterskapet er langt unna, og at Norge heller ikke spiller noen rolle i sommerens VM-fest i Sør-Afrika (i motsetning til onsdagens motstander).

Ingen januartur med hjemlige spillere, stadig færre internasjonale datoer, kun én skikkelig trening før Slovakia-kampen og ingen nye oppgjør før Ukraina og Montenegro på Ullevaal i månedsskiftet mai/juni. Det er klart landslagssjef Egil Olsen kunne tenkt seg bedre arbeidsvilkår og flere samlingsdøgn. Derfor er han også forpliktet til å utnytte hver time med våre beste menn.

Likevel er det vanskelig å overbevise omgivelser med OL-abstinenser om viktigheten av denne kampen. Kanskje kunne han ha gjort seg selv og landslaget en tjeneste også ved å inkludere noen nye og spennende navn? Neste mesterskapsmulighet for Norge er over to år frem i tid. Slovakia-kampen hadde vært en ypperlig mulighet til å teste en tenåring eller to som vil være 20-21 år når sommeren 2012 kommer. I stedet er det Per Ciljan Skjelbred som er troppens yngste, men han fyller snart 23 og kan neppe kalles ung og lovende lenger.

Et dypdykk i talentfloraen ville også gjort denne landslagstroppen mer interessant og fremtidsrettet. Jeg sier ikke at Drillo skal gjøre det for å tekkes verken presse eller publikum, men snarere for å gjøre norsk fotball en tjeneste. Med denne, i utgangspunktet litt kjedelige landslagstroppen, får man en inngang til en treningskamp med få spørsmål.

Da får man også få svar.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Velkommen til Slovakia!
Og vær glad spillerne i det hele tatt kom seg til Zilina med 50:50 airlines som vi kaller det her nede ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Flaksen er tilbake! Dermed er det bare å gratulere Drillo med EM-plassen.
Med ultradefensiv organisering, langballtaktikk og kun valg av enkleste løsning i alle spillets faser, samt den obligatoriske Drillo-flaksen, kommer Norge til å feie gjennom EM-kvaliken.
Materialforvalteren kan bare legge inn bestilling på svarte søppelsekker til å trene i foran mesterskapet først som sist. Og Olympiatoppens oksygenopptaksmåler må selvfølgelig også leies, så vi vet hvem som skal tas ut i troppen.
Da gjenstår det bare for oss supportere å skaffe oss rosa klapphansker før avreise til Polen og Ukraina, her burde VG og NFF være sitt ansvar bevisst og sørge for at disse kommer ut for salg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00