av Espen Solbakken | mars 18, 2010  

Tilbake til tegnebrettet

OK, det var ikke den beste starten. Den var faktisk helt elendig og nesten verst av alle de ca. 7500 deltakerne. Derfor er det tilbake til tegnebrettet og inn med tryggere løsninger til runde 2 i VG Netts managerspill.

Ny kaptein: Nosa Igiebor, LSK.

Ny kaptein: Nosa Igiebor, LSK.

Murphy’s Law tok strupetak på Any Given Sunday-gjengen i premieren. Alt som kunne gå galt, gikk enda verre! Laget var basert på spillere fra Molde, Odd og LSK – alle tre tapte. Kaptein var Magne Hoseth – han spilte ikke i det hele tatt. Min keeper slapp inn tre goaler, ingen av spillerne scoret, men flere fikk gult kort – you name it, I got it.

Du kan gjøre en del ok ting her i livet, men det er tabbene som gjerne huskes. Og reaksjonene har ikke latt vente på seg: “Skjønner nå at tittelen fotballekspert står i parentes”, “bedre lykke neste gang”, “og du kaller deg ekspert, ha-ha”…!

Vi tar det som menn og gyver løs på runde to. Og faktisk har mange fått fornyet tillit. Det er for tidlig å vakle i troen, men usikre kort fra Molde er blitt erstattet av seiersvante trøndere. Foreløpig holder vi også på 4-4-2 som formasjon. Vi er tålmodige og går for kontinuitet som suksesskriterium også på VG Manager.

Å ta ut riktige spillere er enhver managers viktigste oppgave. Hvilke spillere vil du ta med deg i krigen? Historien er full av spillere som har en aura av opp- eller nedrykk hengende ved sitt navn. I England er Hermann Hreidarsson i ferd med å rykke ned fra Premier League med sin femte (!) klubb. Både Crystal Palace, Wimbledon, Ipswich, Charlton og nå Portsmouth har rykked ned med islendingen på laget.

I Norge har Stian Ohr fått litt av det samme stemplet etter en liten nedrykksturné Norge rundt. Kenny Stamatopolous brukte 2009 til å spille for Lyn og Fredrikstad – begge gikk ned… For noen år tilbake var forsvarsspilleren Kent Karlsen enda verre ute – han representerte tre klubber i løpet av et kalenderår, og både Vålerenga, Haugesund og engelske Luton rykket ned med Kent den sesongen.

Men det finnes også spillere med motsatt fortegn. Kenneth Dokken har f.eks. reist landet rundt og spilt klubber opp i eliteserien for deretter å droppe ned en divisjon og hjelpe den neste til opprykk. Eliteserieferskingen Frode Lafton i Hønefoss har, til tross for en mannsalder i samme klubb, aldri opplevd å rykke ned med Hønefoss. Holder den statisikken i år, Frode…?

På Åråsen har man heller aldri rykket ned siden eliteseriedebuten i 1975. Jeg hadde fire fra LSK på mitt lag i første runde, men tror på oppreisning hjemme mot Tromsø for kanarifuglene. Fotball er svart-hvitt. Det er også Odd og Rosenborg, og derfra kommer også mine øvrige utvalgte.

laget2En flause får jeg ta. To blir mer pinlig. Revansjens runde eller ny nedtur for Any Given Sunday?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tror det er en tabbe å bytte ut så mange molde-spillere. Man må ha i minne at det er to av norges antatte beste lag som møttes. Et ettmålstap i en slik kamp er ikke veldig graverende. Videre var vel værforholdene ganske utslagsgivende for at Molde ikke fikk til bakkespillet sitt. På midtbanen til molde er det stor konkurranse: hoseth, holm, hestad og thioune deler på tre plasser. Selv om alle er gode spillere vil det ikke være plass til alle samtidig. Alle disse må dermed belage seg på å sitte litt på benken i løpet av sesongen. Men dette er strengt tatt et luksusproblem.

Suma sumarum hadde jeg skjønt valget ditt dersom molde hadde gått på en kjempesmell mot rosenborg eller hadde tapt for et antatt mye dårligere lag. Dette er imidlertid ikke tilfellet. At Hoseth ikke spilte er, som nevnt ovenfor, ikke oppsiktsvekkende hensett til den sterke konkurransen på midtbanen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du fant ikke plass til noen VIF-spillere? Det tror jeg er et dårlig valg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

såg på laget ditt før første runde, at det her kommer til å bli flopp, sier det igjen. du burde satse på spillere som er viktig for laget, som presterer uansett om laget kanskje taper, som rindarøy, arneng og lindegaard. synes og det er risky og ha så mange fra ett lag, og ville heller spilt i 3-3-4 formasjon. men det er opp til deg, det er jo du som er eksperten

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror du ikke Kenneth Dokken også kommer til å rykke opp i år også med sitt nye, svært lovende lag Ranheim IL?!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du er det storste suppehuet jeg noen gang har sett fa lov til a vare journalist i en sa stor avis. Du er en forbanna inkompetent idiot som ofte sjeller ut folk nar ting ikke gar i riktig retning. Nar du selv driter deg loddrett ut, legger du deg bare flat og forventer at dette skal gjore alt bra. Men nei, du kan ikke sakene dine og burde vurdere stillingen din. Hadde jeg vart din sjef hadde du vart sparka for lengst. Ikke fordi du har gjort det darlig i en latterlig konkurranse som det her, men for de du ikke har innsikt nok til a se kompleksiteten i vanskelige saker. Du er dommende og samtidig darlig i situasjonsanalyse!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg forstar virkelig ikke hva du gjor som fotballjournalist. Du er elendig!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

det ser ut som du heier på Rosenborg og Lillestrøm visst du virkelig synes at det laget er bra!!!!!!!! Du skulle gjerne hatt med spillere fra noen andre lag

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00