av Espen Solbakken | april 27, 2010  

Dags for Sir Alex’ siste “mindgames”

Manchester Uniteds siste reelle sjanse til å innhente Chelsea er når blåtrøyene skal til Liverpool. Det er bare å vente på Sir Alex Fergusons siste formuleringer for å vippe gullrivalen av pinnen.

Sir Alex vil nok spørre om litt ekstra Fergie-time om laget trenger mål i innspurten.

Sir Alex vil nok spørre om litt ekstra Fergie-time om laget trenger mål i innspurten.

Uniteds håp ligger altså ironisk nok i hendene på Liverpool, og mye av det verbale skytset til skotten vil nok bli rettet mot Anfield før søndagens oppgjør. Han kan være troende til å ta to forskjellige innganger på sin forhåndsprosedyre om Liverpool-Chelsea på Anfield.

Enten kan han skryte av Rafael Benitez, Steven Gerrard og hele Liverpool; si de er en stolt og ærverdig klubb han har den dypeste respekt for, og som alltid vil yte maksimalt på banen – selv om de altså ikke kjemper om tittelen denne gang. Eller så kan han overraske med å slakte Liverpools sesong, melde at de har levert langt under pari i år og ikke bør være bekjent av hva de har prestert – til nå.

Uansett ønsker Ferguson å fremtvinge en reaksjon hos Liverpools spillere og manager, som igjen kan bidra til at de stjeler poeng fra Chelsea. Selv møter han en gammel venn i Steve Bruce i nest siste runde, og United snubler neppe i Sunderland.

Chelsea-sjef Carlo Ancelotti har for en stund tilbake sagt at han aldri vil la seg og sine spillere bli påvirket av eventuelle “mind games” fra Old Trafford. Og han har allerede fått noen hint om hva som venter skulle han bli involvert i en ordkrig.

Etter United seier mot Tottenham, fokuserte Ferguson veldig på hvor fornøyd han var med at spillerne ikke viste tegn til nerver i noen fase av den spennende kampen. Han visste selvsagt at Chelsea først skulle spille dagen etter, og ville spille inn nerver som en del av deres kampforberedelser i London.

Chelseas svar var 7-0 over Stoke…

Ancelotti på sin side vil rett og slett ikke bli involvert i en ordkrig med Ferguson. Kanskje er det fordi han her snakker om og med den beste i klassen?

I hvert fall har Sir Alex en spesiell egen evne til å skaffe seg marginer og fortrinn. Enten det gjelder å psyke ut rivaler, eller trygle om ekstra overtidsminutter. De fleste dommere har opplevd mer eller mindre planlagte Ferguson-taklinger, og ofte har det handlet om overtid: Fem minutter var for eksempel plutselig altfor lite mot Leeds i FA-cupen, mens tre var akkurat nok da Paul Scholes mirakuløst holdt gulldrømmen levende 92.42 minutter ut i byderbyet mot Manchester City…

Så gjenstår det å se om noen sprekker denne gang, som Kevin Keegan gjorde det med tipoengs ledelse som Newcastle-manager på siste halvdel av 1990-tallet. Keegans “I’d luv to beat them” ble en klassiker etter hvert som United kom snikende, og Newcastle mistet grepet både på banen og i presserommene.

PS! Bloggforfatteren har vært Liverpool-supporter siden 1977.

Hvordan ender Premier League? Si din mening her!

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vel, selv om Ferguson er ekstremt dyktig til mind-games, så trodde jeg vi hadde lagt denne overtidsdebatten død etter tallene kom frem, og viste at United bare hadde marginalt bedre overtid enn de andre lagene, selv når de trengte poeng.

5 minutter overtid mot Leeds er selvfølgelig ikke mye når et lag som Leeds leder mot United på Old Trafford, og da har ligget bak og drøyd tiden.
I tillegg er det ikke rart med 3 minutter overtid mot City på bortebane. De var også i desperat jakt etter 3 poeng, og prøvde ikke å drøye tiden eller dra ut spillet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har du noen gang opplevd at en manager har klagd på at det ble lagt til for lite etter at laget hans har scoret vinnermålet 17 sekunder før slutt?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nok ein anti-United blogg tulling som legger all sin fagkunnskap i hendene på flotte seriøse aviser og nyhetsbyrå som The Sun. Veldig dårlig artikkel, kun tatt ting ut av samanheng, og brukt dei i ein samanhang dei ikkje passar inn. But then again, sånn har det igrunn vore dei siste 15 åra, visse lags supportera bruka meir tid på å slenge drit om United en dei brukar på å støtte sitt eige lag..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er selvsagt en myte at Manchester United avgjør kamper i sin favør på overtid, og også på overtid av overtiden. Utfordrer deg til å kikke over statistikker til alle lag i årets Premier League, og dermed finne ut hvilke lag som har kapret mest poeng på overtid. Manchester United på toppen? Neppe.

Med tanke på mindgames, så er vel Rafa`s “Fachts” et ytterst pinlig forsøk fra Liverpool-leiren på å ta innersvingen på Sir Alex Ferguson. Snakk om å gå rett på limpinnen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dummeste blogginnlegget jeg har lest på lenge. Snakker du om ekstra overtid? har du sjekket faktaene dine? du må jo være helt på jordet om du faktisk mener det du skriver. men, det er jo VG, hva kan man forvente after all.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette har ingenting med teamet å gjøre, men kan du ikke skrive litt om ditt synspunkt med tanke på at TV2 har rettighetene til PremierLeague neste år?
Jeg frykter det verste. Syns TV2 bare fokuserer på utenomsportslige saker og prøver og lage tvister og saker om alt mulig istedefor å fokusere på selve fotballen. Frykter også at det vil bli dyrt.
Kanskje parabol og SkySport er løsningen :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

En ting er jo om statistikken ikke viser at Man U har scoret flest på overtid (eller overtid av overtid), men det blir bare latterlig å tro at ikke Man U i Fergusons tid har vært klubben som har fått flest tilleggsminutter når de har trengt det. Vis meg gjerne statistikken som viser det motsatte (og når det ikke har blitt scoringer).

Mange bruker ofte uttrykk som “ligget bakpå, drøye tiden, dra ut spillet… Hva hva som ligger egentlig i disse begrepene? Skjønner dere hva det skal legges til for? Det blir ikke lagt til minutter hvis det ene laget triller ball i bakre firer eller dunker ballen langt utover sidelinja med jevne mellomrom.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Solbakken, dette blogg-innlegget handler om to ting:

1) du vil ha flest mulig (både positive og negative kommentarer).
2) Du er en skuffet / bitter Liverpool-supporter.

Det er ikke hva manageren står og gjør fem minutter på overtid som avgjør gullkampen, det er hvordan laget har spilt hele sesongen gjennom, hvilke lag som har flest marginer med seg osv. Dette vet du like godt som alle andre.

Håpløst innlegg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00