av Espen Solbakken | mai 5, 2010  

Lavere kvalitet eller tiltalende jevnhet?

En skal vokte seg vel for å kritisere at Rosenborg får konkurranse i toppen. Men kan det også være et tegn på lavere sportslig nivå at Aalesund og Tromsø leder serien etter en tredjedel av sesongen? 

Norges beste lag? Ja, hvis tabellen aldri lyver.

Norges beste lag? Ja, hvis tabellen aldri lyver.

Det kan virke urettferdig overfor de som faktisk leder å stille dette spørsmålet, men vårsesongen har i hvert fall ikke produsert det åpenbare lokomotivet som skal tøffe inn i internasjonal klubbfotball. Rosenborg skal forsøke å kvalifisere seg til Champions League på sensommeren, men har så langt vunnet under halvparten av kampene. Det inngir ikke trygghet foran det kommende trenerskiftet på Lerkendal, og ikke minst den etterlengtede muligheten til å slette Karabagh-fiaskoen fra korttidsminnet.

De siste årene har Molde (2009) og Stabæk (2008) sjarmert det norske fotballpublikum med blendende offensivt spill, men i år er det stort sett klubbenes egne medisinske støtteapparat som har sett stjernespillerne deres. Og hva skjer med Brann og Viking, to vaklende giganter med kvartmillionen mennesker i ryggen? Odd ble også tippet som en mulig medaljekandidat, men det svært rutinerte mannskapet har bare sett gamle og trege ut i det som må være denne Grenland-generasjonens siste sjanse.

Andre lag med positivt fortegn i vår er Strømsgodset, Haugesund, Vålerenga og Lillestrøm. Godsets unggutter vet i hvert fall å vinne hjemme, mens FKH ligner en nykommer med overlevelsesevne. Erkerivalene VIF og LSK ser begge bedre ut enn i fjor – likevel ikke mer enn at de ligger i ei klynge med en haug andre lag på øvre halvdel.

Inkonsekvensen i hvilke lag som ligger i toppen – og mangelen på tabell-kontinuitet – er et særpreg den norske serien har slitt med å bli kvitt. Andre nasjoner vi liker å sammenligne oss med, stiller med gjengangere på medaljeplassene og dermed også med erfarenhet i europacupene sesongen etter. I Norge har det vært å riste tilfeldige klubbnavn ut av hatten hvert eneste år. Det laget som har levert godt det ene året, har knekt sammen det neste – med fiaskoresultater i e-cupene som en direkte følge av formsvikten.

Den imponerende fremgangen hittil i år til tross, det føles ikke som noen garanti for internasjonal suksess om AaFK og Tromsø blir våre kandidater til de gjeveste klubbturneringene neste år.

Jevnheten i eliteserien gir et uforutsigbart utfall og mange spennende oppgjør, men hva sier den om kvaliteten?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kvaliteten er totalt sett, elendig. Så lenge ballen beveger seg i riktig retning, stort sett framover på banen for tippeliga lagene, kan det se ut som om det er bra fotball og fint spill. Men ikke la dere lure ! Tippeligalagene besitter, jeg kan tenke meg ett sted mellom 5 og 8 % av spillere som holder ett gjennomsnittlig teknisk nivå, sammenlignet med europa for øvrig. Selv det å treffe en medspiller med en pasning på 10 meters avstand, virker som en uoverkommelig oppgave for mer enn 25 % av tippeligaens spillere ! Og slik kunne jeg ha fortsatt i det uendelige….. men gidder ikke :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er med en viss undring at jeg leser dette innlegget. Det er ikke det at jeg er dundrende uenig, men snarere overbevist om at du Espen ikke kan ha sett nok norsk fotball i år til å kunne skrive innlegget som du gjør.
Det virker som om du er skuffet.

Tidvis har f.eks Aalesund spilt meget god offensiv fotball med glitrende vingspill og raske overganger.
Defensivt har det vært en imponerende trygghet i bakre firer og en enestående keeper.
Er du for opphengt i gamle spillestilsmyter?
Er de (Aalesund) for langt unna kornåkrene?
Hva med deres støtte, ressursbruk og utvikling?
Er ikke den verdt å merke seg?

Hva så med Rosenborg? Under Hamrén har de spilt en svært utydelig og destruktiv fotball. Se bare på alle situasjonene med Annan. Det er totalt sett snart et under, at de ikke har majoriteten av gule og røde kort alene. Er det dette du ønsker å sende ut i Europa? Der vil de bli maltraktert.

Jeg spanderer gjerne en kampbillett til CLS på deg :)

MJ

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er ikke mange årene siden at RBK hadde klippekort på seriegull. Det er bare gøy for RBK og ingen andre. Vi vil ikke ha skotske tilstander i norsk fotball, det er mye bedre at det er 4-5-6 lag som er i stand til å vinne serien. I England er det f.eks 3-4 lag som kan vinne.

Tippeligaen ledes akkurat nå av cup-mesteren fra 2009. Er det tilfeldig? Tabellen lyver ikke, heter det…

Og Tromsø var vel en hårsbredd fra å “lykkes” i europa sist de prøvde…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Interessant at du mener Strømsgodset, Haugesund, Vålerenga og Lillestrøm er lag med positive fortegn i år, mens AaFK og Tromsø ikke nevnes i denne kategorien….?

I så fall ikke bare norsk tippeliga som har et problem i europeisk sammenheng. Det gjelder i enda større grad norske sportjournalister….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror Espen har rett i at tippeligaen har blitt dårligere. Ikke fordi Rosenborg ikke vinner hvert år. Fordi RBK ikke er i nærheten av hva de var for ti år siden. RBK har blitt like dårlige og dårligere enn mange tippeligalag. Det blir direkte feil å bruke RBK som sammenligningsgrunnlag i en sån debatt. Til det er RBK for dårlige.
Men sett ut i fra landslagets meritter og hvordan norske lag gjør det i Europacupene, er det mye som tyder på at norske lag har blitt dårligere i forhold til andre lag i Europa.
Det at RBK dominerte så mye på 90-tallet, sier mye om RBK og at de var gode. RBK`s innsats i CL sier mer.
Den beste indikatoren tror jeg likevel er antallet utenlandsproffer og hvordan de gjør det i sine respektive lag. I dag har vi vel bare to-tre spillere vi kan kalle suksesser, kanskje fire-fem. For ti år siden hadde vi et titalls proffer som gjorde det bra hos sine lag.
Norske spillere er rett og slett ikke gode nok til å hevde seg. De er ikke attraktive for større klubber.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sure. Hvis Vålrengen hadde ledet serien hadde kvalitetspørsmålet aldri kommet opp. Når Afk og Til vinner kamper er det rævafotball. Det e drittkjedelig å lese alle fotballsupportenes liksom ekspertkomentarer. Det er like tendesiøst som det alltid har vært. Jeg antar at hvis Eliteserien hadde begenset seg geografisk til Oslo så hadde det blitt spillt verdens beste fotball.
-Hvordan gikk det i Europa i fjor.
-Vålrengen i europa er garanti for suksess?
Kan du ikke likegodt bare begrense deg til -”heia Vålerengen” eller Stabek, eller hvilket lag på østlandet du heier på. Så kan du slippe å la skuffelsen over manglene poeng i serien passere som en fornuftig analyse. Si det som det er, -du hater bønna. Ikke utgi deg for en som vet noe om fotball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Føles ikke som”, “ingen garanti”, nesten litt trist å lese en så blottet inkompetent sak når man faktisk unngår å nevne at Tromsø IL er Norges beste lag i Europa helt siden 2006.

4år…

Du virker mest skuffet og med de samme stigma som ellers blir presentert.

Tromsø IL slo 2års mester i Russisk liga FC Rubin Kazan 2-1 under treningsleir nede i Belek Tyrkia, og har verdt i tett siden seriestart.

Hvor mye fakta trenger du får å tro på noe som helst Solbakken?

Ei spådame som kauker HEIA VIF?

Hjelpe meg det er ikke rart om TIL vinner frem i Europa. De kunne like gjerne verdt i gruppen som Fulham skapte fuore i, men røk pga en direkte inkompetent dommer og 2stk feile straffer imot.

Du er den jeg ikke tror på heretter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lurer på når de såkalte fotballekspertene skal få tredd inn i hjerneskallen at det ikke er noen som helst sammenheng mellom det å ha et “lokomotiv” i norsk fotball som feier all motstand av banen, å ha et norsk kvalitetslag i Europacupen. Det er noe av det mest latterlige og idiotiske som har vært hevdet i alle år i Norge.

I følge denne teorien må jo både Premier League, La Liga og Serie A være elendige serier. I disse seriene har vi jo på ingen måte bare ETT lag som vinenr serien, et såkalt Lokomotiv. Tvert i mot. Man har minst to lag som kjemper i toppen og hvor det ofte ikke er avgjort før siste serierunde.

RBK gjorde det bra i Champions League et pr sesonger rundt 1997. Bortsett fra disse gode innsatsene, har det vært heller slett det de har prestert i den turneringen. Likevel roper ekspertene på et Lokomotiv.

Jeg kaller det mangel på fotballforståelse når man etterlyser noe som i realiteten er drepen for mye av interessen rundt norsk fotball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg irriterer meg mye om at alle alltid syns Rosenborg er så gode. I sportsextra osv er alle alltid så støttende til Rosenborg og at de som slår dem bare hadde flaks. Det er også bra at det har blitt tatt opp i media at dommere er annerledes med Rosenborg. Men ja dagens norskefotball er dårlig, men jeg som 14 åring ser at det virker som at mange jeg spiller med og mot er veldig gode og kan nå høyt hvis de vil, men det er ikke sikkert

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dustesak. La nå Aafk få lov til å ha det kjekt på toppen. Og ikke minst alle supporterene til laget – som er all-slags-vær-supportere, ikke bare eliteseriesupportere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er et interessant tema du tar opp. For i bunn og grunn er det et avvik (statistisk sett) at både AaFK, Tromsø og Strømsgodset henholdsvis leder serien og er i toppen etter 9 serierunder.

Men jeg tror ikke dette har en sammenheng med at nivået har blitt dårligere, tvert i mot! Kanskje du burde skrive at nivået har blitt jevnere? For prestasjonene og tempoet har ikke gått nevneverdig ned totalt sett.

Norske lag sliter med kontinuiteten i prestasjonene og tabellplassering hvert år. Dette inkluderer også Rosenborg mer og mer…..noe vi ser av 5 uavgjorte kamper til nå!

Men at andre lag enn de gamle traverene Vålerenga,Rosenborg,Lillestrøm,Viking og tidvis Molde viser seg verdig for “topplag”, er et sunnhetstegn på at fotballen i Norge utvikles og at nivået blir jevnere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

RBK fan. Stikk og lær Annan å spille fotball a, for det han driver med for tiden er bryting

Digg å se noen andre enn RBK på topp, unner alle andre lag i tippeligaen seieren. RBK er et skittent lag som ingen dommere tørr å dømme mot, skjekk alle statistikker!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig med Kenna Hansen her. Kunne ikke sagt det bedre selv.
Sportsjournalistene bør knipe seg selv i armene og våkne opp. LSK og Viking, som nevnes som topplag, har ikke prestert jevnt på flere år, RBKs gullalder er forbi og hva i alle dager har Brann vært de siste årene, med unntak av seriegullet i 2006.

Ligger byene Tromsø og Ålesund for langt borte fra vinduene deres i Oslo at dere ikke kan se hva som foregår hos de rød-hvite og hos de oransje?

Som AaFK-supporter er det tragisk å være vitne til latterliggjøringen dere forsøker dere på i henhold til Aalesunds Fotballklubb.

Skjerpings!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Stiller meg bak de som har kommentert så langt.

På mandag var det Aafks spill som gjorde Start dårlige, ikke Starts spill som gjorde Aafk gode.

Det at du og de fleste andre sportjournalistene i både avisene og tv er skuffet over at deres østlandslag ikke har gjort det bedre er ikke nødvendigvis et tegn på at Tippeligaen er så mye dårligere enn tidligere år.

Dere har rakket ned på TIL og Aafk i flere uker nå med fraser som “De har ikke møtt skikkelig motstand”, “Det vil aldri vare” osv., nå er det på tide å innse fakta. 1/3 av serien er snart ferdigspilt og de ligger fortsatt der oppe.

AafK har vel også bare tapt to ganger på snart 20 kamper i Tippeligaen (10 siste i fjor medregnet) og er cupmester.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

typisk at noen måtte komentere dette, folk klarer rett og slett ikke å se aalesund på topp. så vidt jeg vet så har ikke Aalesund tapt en hjemme kamp siden i sommer + Aafk vant cup-finalen, er d da noe rart at de leder? har også uten tvil Norges beste trener, som har mekket sammen et lag som tydlivis ikke mange klarer å slå.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og hva sier det om kvaliteten til drittavisen dagbladet at en klovn som Solbakken for skrive i den?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

har ikke du funne ut før no at norsk fotball suge ?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kvaliteten er vel akkurat den samme som ifjor, der alle slår alle. Den største forskjellen er at RBK ikke er like suverene.

At laget som utfordrer gullkandidaten (i dette tilfellet Molde) får en dritsesong året etter er helle ikke noe nytt.

Og Aafk er heller ikke noen mindre garantist for norsk suksess i Europa enn det Brann og Vålerenga hadde vært.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Rettelse, vg.. Og under bildet der oppe skriver du “norges beste lag? Ja, hvis tabellen aldri lyver” Vel, nå vant Aafk forrige NM, og forøvrig leder tabellen nå.. Så vet ikke jeg. Du kan jo prøve gjette..?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heheh! For en flau diskusjon mister Solbakken!
Men når du først har tatt den;

“topp laga” har blitt ustabil menst andre har blitt sterkere og mer stabil.. Fotballen e bedre i Norge, men bare enda bedre i mange andre land. Flere gode spillera som blir fordelt over flere klubba!

Klubbledelsen er viktigere enn før!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kvaliteten på norsk fotball er elendig. Rett og slett dårlig, ferdig med saken.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror ikke at det er noe direkte svakhetstegn at lag som AaFK og TIL hevder seg i årets Tippeliga. Personlig tror jeg at begge desse klubbene representerer en ny type fotball; der enkeltnamn og faste formasjoner ikke passer så godt inn, men der taktikk og vinnervilje har mer å si. Du ser det tydelig på AaFK, som har en trener som sikkert hadde hevdet seg i en World Poker Tour turnering, med sitt taktiske spill, og evne til å lese sine motstandere.

AaFK har vel så vidt jeg vet bare tapt to tellende serie eller cup kamper siden i sommer, og begge tapene har kommet på bortebane mot henholdsvis Rosenborg (en kamp hvor AaFK ledet 0-1, og i en sesong der Rosenborg bare tapte en kamp) og mot Haugesund i år. I mellomtiden har vi også blitt norgesmestere. Jeg synes derfor det er rart at folk er overasket over hvor laget befinner seg på tabellen.

Jeg velger derfor å glede meg over lag som AaFK og TIL som presterer når de “store” klubbene uteblir. Jeg ser fram til å dra rundt i europa med AaFK i framtiden og det synes jeg at flere burde også!

AaFK -absolutt verdensherredømme!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

naa heier vel solbakken saa klart med LSK, men samme det. solbakken faar daarlig frem et viktig poeng her! Aalesund hadde i fjor aldri holdt seg i tippeligaen foer (paa 3 forsoek?). Etter beste notering med 13 plass saa ligger de plutselig paa 1 plass etter 9 runder. Det beviser at Tippeligaen er ustabil. Tromso er et daarligere poeng ettersom de har vaert stabile de siste aarene. Aalesund er som LSK, samme stoerrelse. Dedikerte fans, men uten historien til klubben i norge med flest aar i oeverste divisjon. Problemet i norge er stort. De store byene. Brann, Viking, VIF. Oslo har ingen store lag.. hva er grunnen til det?? det er helt utrolig at et saa befolkningsrikt omraade ikke har et topplag. Brann ogsaa.. helt merkelig. Hva med RBK, samme inntekter og transferbudsjett nesten som standard liege.. de var vel i kvartfinalen i europa league i aar..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kanskje Ålesund har ligaens beste trener.
Han hadde vel fått fart på RBK.
Ålesund spiller jo slik RBK spilte på sitt beste

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

svar til riktig: Hva i alle dager prater du om? At AaFK har vært i TL siden 2007, har du tydeligvis ikke fått med deg. Sjekk fakta først, ellers kan du jo bli kollega med mister Solbakken her.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja, TIL og AaFK har vært bra så langt i år. Og ære være dem for det. Men det er allikevel et problem at alt for mange lag vingler mellom medalje- og nedrykksstrid annet hvert år. Det kan da ikke være for mye forlangt at tre-fire klubber holder seg stabilt på øvre halvdel av tabellen og jevnlig snuser på Europacupene? Denne gangen holder jeg med Espen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dessuten er AaFKs bestenotering en 11.plass, og ikke en 13.plass, som du skriver.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Solbakken har helt rett. Løsningen på dette grufulle problemet som har ridd norsk fotball siden Rosenborg ble styrtet fra tronen er imidlertid innlysende. De små lagene, slike som Ålesund, TIL og Godset må simpelthen begynne å spille dårligere. La Rbk, Vif og Brann vinne, så skaper vi raskt kontinuitet og stabilitet i tippeligaen. det betyr penger i kassa og ny selvtillit til de viktige klubbene, som åpenbart er de eneste som kan hevde seg i Europa. Se bare på merittlistene til F.eks. Vif, Brann og Stabæk. Det er direkte frekt at småbybondeknølene fra Nord og Vest og indre Østland skal stikke kjepper i hjulene for storlagene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I syns vi like godt kan stille spørsmål om kvaliteten på fotballkommentatorene.

RBK har startet bedre enn de historisk sett bruker å gjøre:
2 poeng mindre enn i 2009, 4 poeng mer enn i 2008, 3 poeng mer enn i 2007, 3 poeng mer enn i 2006, 5 poeng mer enn i 2005, 4 poeng mer enn i 2004, 3 poeng mer enn i 2002.

Rosenborg bruker å komme gjennom siste 2/3 av sesongen, og de e sjelden at lag som lede etter 1/3 vinn serien.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Esben nevner ikke Ålesund som positive i årets sesong. Du har vel neppe sett AAFK en eneste gang i år. Gamle myter om destruktiv fotball med lange baller opp mot Årøy er vel det du fortsatt innbiller deg. Sånne som deg Esben er de som ødlegger fotballen. Såkalt eksperter som utaler seg om fotball generelt men har ikke peiling i det hele tatt. Har fulgt AAFK i årevis. Sett det som er av kamper både hjemme og borte. AAFK har blitt et spillende lag som varierer mellom det å slå langt å det å spille seg gjennom midt banen med hurtige vinger. En kamp i år har det ensidig prøvd med lange baller opp mot Årøy. Det var mot Haugesund. Å på den banen går det knappast and å gjør noe annet. Makan til åker skal en lete lenge etter. Hadde VIF ledet serien så hadde alle hovedstads aviser skamrost VIF og da hadde norsk fotball vert fantastisk. Blir kvalm av å lese sånne innlegg som du kommer med her Esben. Sånne som deg er det desverre altfor mange av…..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Herregud, er det sant ?
VG må mene de de vil, det har de faktisk rett till, men må si at ..med all respekt å melde, skjønner at dere, ihvertfall sør for Dombås har vedtatt at alt, absolutt alt av det Aafk henter inn av poeng i årets tippeliga er flaks og tilfeldigheter…betyr ingenting at de faktisk kan vise til å ha vert norgesmestere i 2009 og det fakta at de har best målforskjell og har “snublet” til seg 20 poeng allerede…det er jo bare spilt 9 kamper. Ja ja, vi skal telle opp om en god stund, men slutt no med de lavpanna uttalelsene dere gulper opp hver en eneste dag..bare tull fra en såkalt seriøs avis…i morgen knuser vi sølvguttene, slik er det bare.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

TIL var nær ved å komme seg videre fra gruppespillet i UEFA-cupen i 2005 og var noen latterlige dommeravgjørelser unna å komme seg til gruppespillet i Europaligaen i 2009. Det er ikke et nytt fenomen at laget er høyt oppe på tabellen. Ser forøvrig hva du mener, men hva er vitsen med å ta opp et slikt problem? Jeg foreslår at vi lar tippeligaen bestå av 4 lag og gjør det umulig å rykke opp og ned slik at vi får kontiunitet i toppen… Dust…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Virker som du ikke har en anelse om hva du snakker om. Få en annen til å skrive blogg her på VG, så det blir litt seriøst a. Aalesund har kjørt over alle lag, med en midtbane som jobber, jobber og jobber. I tillegg har vi Aarøy som alltid utgjør en trussel på topp. Lindegaard i mål som er tippeligaens desidert beste keeper om dagen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kanonengasjement!

Ikke uventet er mange tilhengere av AaFK og TIL uenig med meg. Jeg står på at de to topplagene i år er svakere enn Rosenborg og Molde anno 2009 og Stabæk året før der.

Det tar likevel ikke noe vekk fra Aalesunds og TILs prestasjon i 2010. Det er jo ikke deres skyld at andre har sunket i kvalitet…

Jeg mener det likevel forteller om et lavere toppnivå i norsk eliteserie at Tromsø ligger der de ligger etter å ha mistet fem-seks landslagsspillere…

Det har selvsagt åpenbart positive sider at unge, norske talenter får sjansen. Men jeg står på at Markus Henriksen, Gjermund Åsen og Kjell Rune Sellin ikke hadde vært på laget for ett, to og tre år siden da RBK var bedre og bredere utstyrt enn nå.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til: riktig

Aalesund rykket opp sist i 2006. Dette er dermed fjerde sesongen på rad i Tippeligaen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Selv om det var helt uventende at AAFK skulle lede tabellen selv etter 9′ende runde, så sier ikke d noe på “den dårlige kvaliteten”, men heller en blanding av flaks, og at AAFK har blitt bedre (all ære Rekdal). Istedenfor å disse ned på tabelltoppen, kan man heller plassere kritikken til de som har spilt elendig hittil i år! Og med tanke på at “de gode gamle store” nå ligger lengre nede på tabellen, neij huff! mener det er bedre med litt variasjon i tabelltoppen og dermed mer spenning, enn at de “faste store” ligger å ruver på toppen. blir nestn som i Formell1 til slutt da, ingen ville komme å se på lengre, pga de på forhånd viste hvem som ville vinne! (michael S.) men men

personlig er jeg glad på AAFKs vegne, endelig viser de en bedre statistikk enn tidligere (vinne en tape 5 ;p )

bunnlagende hittil burde skjerpe seg, mye bedre med spenning og konkurranse :D gleder meg til de neste rundene for å se hvordan ting utvikler seg !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Hvor god er norsk fotball”-debatten er like givende hver gang. Dette pleier å måles på to måter, noen Europacupkamper om høsten 12 måneder etter at de aktuelle lagene har gjort sine bravader, samt FIFA-rankingen.

Beleilig nok kommer det ikke opp at Norge nå stiiger på FIFA-rankingen, best i Skandinavia og bedre enn på flere år!

…noe interessant bør Espen & co få ut av at Aalesund er i toppen. ENDELIG kan vi sende ut i Europa et lag som ‘er i flyten’ (dvs, de er det iallefall NÅ), og ikke et lag som har måttet selge unna sine beste spillere før de spiller Europacup-kampene sine.

…så det er kanskje ikke så dumt for norsk fotball at AaFK gjør det bra atm???

Videre er det nok mange unggutter rundt omkring i norsk fotball for tiden SOM LEVERER UJEVNE PRESTAsjoner, likt unggutter flest. Men denne ‘kunstgressgenerasjonen’ har nok et repetoar bra skyhøyt over hva mang en norsk fotballspiller hadde på tilsvarende punkt i karrieren.

…så jeg tror vi heller skal kalle dette EN SPENNENDE TID for norsk fotball, om noen år er kanskje 10-15 av disse unggutta spredt rundt i diverse europeiske toppligaer??? NÅ er de iallefall i Tippeligaen, og vi får se de rundt om i norske regioner uke etter uke.

LYKKE :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] gjerne arrestere sportsjournalisten i Vg, Espen Solbakken for sine uttaleleser på sin blogg om Norsk fotball og spesielt [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med det faktum at Ålesund skal ut i Europacup? De er tross alt Norgesmester, så de har vel strengt tatt en hel del å fare med, spesielt om du ser på siste halvdel av sesongen i fjor?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mr. Solbakken, du kaller det engasjement når du får litt motstand. Hvorfor tar du ikke bare tastaturet og tørker deg i ræva?? Det hadde vært vesentlig mer nytte for seg som dasspapir enn som journalistikk. Har du hørt om å være objektiv? Har ikke sett mer farga artikkel siden Quisling redigerte nyhetene..

Er det umulig at en by som Ålesund eller Tromsø kan prestere på topp nivå i Norge?
Norges knapt 4.9 millioner mennesker kommer aldri til å sikre god nok inntekt for å sikre seg verdensstjerner. Lønna til Messi tilsvare hele økonomien til en middels god tippeligaklubb. Det er her vi skorter, så slutt å skyld på lavere kvalitet eller tiltalende jevnhet. Norge kommer aldri til å vinne CL.. Men det er greit det, vi har innsikt (foruten om blærete VG-”journalister”) til å forstå dette. La oss så nye denne framgangen til min kjøre hjemby Ålesund. Trenger ikke trekke andre ned i gjørma for å heve østlands laga. Slik mentalitet sluttet vi med i 3 klasse…

Klipp deg og få deg en jobb! (ja, jeg ser du er skalla, men ta for faen uttrykket for det det er verdt!)..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjære herr Solbakken

Nå driter du litt i buksa:) Hva så om Tromsø har mistet fem-seks landslagsspillere?? Det viser seg faktisk at Tromsø har erstattet disse, med det jeg vil påstå er bedre spillere, selv om de kanskje ikke er på et landslag. Tromsø har Tippeligaens desidert beste keepere i Ramovic og Sahlman. Forsvarsrekka med Koppinen og Björck er nesten uslåelig, Drage er en mmann for framtiden og for ikke å snakke om Kara, mannen av stål… I tillegg så har Mourad kommet inn i angrepet, en spiller jeg vil påstå er bedre en sutrekoppen Moldskred. Jade North er jo Australsk landslagsspiller, å de beste ungdomslandslags gutta til Norge, spiller faktisk på TIL. Ikke uventet er du like talentløs som alltid i dine blogger. De siste 4 årene har faktisk TIL vært Norges beste lag i Europa, kun noen latterlige og kjøpte dommere hindret gruppespill i både UEFA cupen og Europa ligaen. Men dette nevner du ingenting om??? Neida, stakkars RBK, VIF, Brann og ja, you name it… Dere i VG tåler jo ikke at lag fra utkantstrøk er bedre enn de laga dere rævslikker med avisoppslag på avisoppslag. Ta deg nye år på journalist skolen, så kanskje du blir en bedre sportsjournalist enn det du i virkeligheten er… DUST!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vet ikke om kommentaren fra Solbakken er satt frem for å provosere, men jeg tror faktisk ikke det. Har vi da bruk for denne type kommentatorer ? Det blir for mye drittprat og for lite objektivitet og fotballfaglig. Folk mister respekten for de og gidder til slutt ikke å lese det de skriver, omtrent som politikerforakten for å vise til en annen “udugelig yrkesgruppe”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Ikke uventet er mange tilhengere av AaFK og TIL uenig med meg.”
Jeg er ikke tilhenger av de to klubbene, men er likevel uenig med deg ;-)

Jeg har på følelsen av at du har fasiten, og når den ikke stemmer er det fordi det er feil med virkeligheten. I dine øyne er RBK et topplag fordi det deltok i CL på 90-tallet og et stykke ut i dette århundre.

Er det mulig å se fotballlag over tid og se at det faktisk er uskifting av spillere. Når et lag har en spillerstall som passer “perfekt” et år, kan det umulig bli like perfekt neste år når 4 -6 av spillerne er borte ?
RBK vant Lotto gjennom CL-deltakelsen og kan kjøpe gode spillere fra andre norske lag – uten at disse nødvendigvis blir “perfekt” i RBK. I mellomtiden har RBK tappet andre norske klubblag for kontinuitet og fremgang.

Noen klubber har likevel skjerpet seg og ligger foran RBK på tabellen. Det er fasiten så langt ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har sittet å lest de fleste innleggene ovenfor,har ikke noe favorittlag hverken innenlands eller utenlands,men utifra en generell interesse for fotball får jeg med meg litt over gjennomsnittet av det en vanlig mannen i gata gjør,ser av andre innlegg at de fleste er “innhabile” i diskusjonen i og med de fleste er klubbsupportere for en eller annen norsk “toppklubb”.
Jeg vil si jeg er nøytral her og sitter med en annen mening enn mangen andre innpå her,de sitter å kaster “skitt” om andre klubber og enkelt spillere,det er ikke enkelt spilleren denne tråden er startet for,de som ikke har fått med seg starten på tråden får lese den igjen.
Jeg er av den klare oppfatning om at nivået på internasjonal toppfotball på landslagsnivå og klubbnivå er høyere nå enn midt 90 tallet.norsk fotball er ikke nødvendigvis blitt dårligere,men vi har ikke følt utviklingen når det gjelder moderne fotball,antall utenlandsproffer har sammenheng med prisen på en norsk spiller i dag kontra 10-15 år siden dengang de store ligaene kunne kjøpe e norsk “kvalitetsspiller” for en 1/10 av det de gjør i dag,som igjen kommer av driften på norske toppklubber der høye ambisjoner skal oppfylles på kortest mulig tid,høye lønninger,krav om nye stadioner/utbedring av de gamle,summen av dette sett i lyset av de inntektene klubbene har så mener jeg mangen av klubbene burde vært med i Tv3 luksusfellen.
Avslutter nå for å gå på fotballkamp og nyte spill fra begge lag ikke bare et.noe som mangen andre burde prøve også.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Den tida RBK var suverene var dei også god i europeisk samanheng. At alle slår alle er eit svakhetstegn. Når Aafk blei cupmester i fjor var mykje flaks. At dei hare vore i TL i fleire år er takket vere utviding av TL. Dei var vel ferdig nedrykte ifjor, men dei redda plassen pga kolaps frå fleire lag + at dei sjøl heva seg. Konklusjonen er at TL aldri har vore dårligare.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Stakkars lille hr. (?) Solbakken. Ikke bare ser du dum ut. Kompleksene lyser av deg og du oser misunnelse. Har aldri sett en journalist blottlegge sin uvitenhet mer enn du. Jeg er forøvrig VIF fan, og bor i Oslo og gleder meg over at fotballen i Norge utvikler seg godt :-) Stå på TIL og Aafk!!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synst Aafk spela flott fotball. Gleda mej at endelig kan et anna lag enn RBK toppe tabellen. Skuffande av journalisten å ikkje skrive om dei sunnmørske spelarane å deira kvalifikasjoner…istaden e d berre sutring om at dei som tidligare toppa tabellen no ikkje innfrir…skamme sej!!! Nei nyt tangotrøyene å skryt av dei som fortjene skryt.
Enige med han som skriv at hadde et anna lag som var nærmare oslobygda så hadde faktisk ikkje temaet vore diskutert engong!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Min onkel er sportsjournalist,men heldigvis slenger han ikke ut ugjennomtenkt galle slik som du.Espen Solbakken se kampene før du uttaler deg!Er du ikke flau? Det har aldri sett lysere ut for norsk fotball enn nå synes jeg.Aldri før har vi hatt så mange spillende lag som nå,med unge talenter.Strømsgodset,Start,til tider Vålerenga og Brann.Og tilogmed Aalesund har blitt et spillende lag med flere strenger å spille på.Se bare på kampen mot Start.(Den blant mange ,har du tydligvis ikke sett,og jeg skjønner derfor ikke at du gidder å gjøre deg selv til latter på denne måten.)At Rosenborg er inne i en blindgate er en helt annen diskusjon.Men å lire av seg dette makkverket du her serverer, bare fordi de lagene du og andre journalistkollegaer hadde sett for seg skulle hevde seg før sesongen er patetisk.Får meg til å lure på hva som er minstekravet for å kalle seg journalist.Internettilgang?I såtillfelle er kontonummeret mitt xxxx xxxx xxxx xxx.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Like herlig å lese fordummende og missunelige artikler av denne typen hver gang et lag som ikke heter Rosenborg, Vålerenga eller Brann leder tabellen. Da er det liksom skandale at noen av “underdogsa” leder, og journalistene i de store riks- og regionsavisene som med all sannsynlighet heier på de overnevnte, føler seg snytt forde deres egne lag ikke lenger presterer. I stedet for å kritisere egne lag, så skal Ålesund og andre lag som faktisk har begynt å prestere arresteres. Nei, missuneligheten kjenner altså ingen grenser. Smålig rett og slett!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nok en “ekspert” uttaler seg om årets tippeliga, og kunnskapsnivået er like lavt som blant resten av de såkalte ekspertene. Faktisk synes jeg nivået på norske fotballeksperter er lavere enn det har vært på mange år når slike som Espen Solbakken får fritt spillerom i riksavisene. Han kan ihvertfall bare drømme om å konkurrere med sportsjournalister internasjonalt i avisland som Storbritannia, Spania, Tyskland og Frankrike der man faktisk ikke kan “føle”, “tro” og synse, men faktisk underbygge påstandene sine med veloverveide argumenter for å bli tatt seriøst.

Nivået i tippeligaen er ikke noe dårligere i fjor. Noen lag har blitt dårligere og andre har blitt bedre. AaFK og TIL har tydligvis blitt bedre og det synes vanskelig å svelge for hovedstadsavisene som av en eller annen merkelig grunn føler en sterk trang til å bortforklare dette. Det hele er latterlig. Skam deg, Espen Solbakken!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

At det nå er en del endringer i toppen på tippeligaen har vel mye å gjøre med finanskrise og en ny økonomisk realitet i norsk fotball. Pengedopingen i norsk fotball er redusert kraftig og det er de store klubbene som har vært værstingene som nå får svi mest. At Ålesund ligger der de gjør kan forklares med både sportslig og økonomisk stabilitet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva er god kvalitet?
Jeg unner Aafk virkelig å ligge på topp.De har kommet seg med Rekdal som trener. Dessuten er det rett ut moro med litt konkurranse til de sutrete “troillongan”
Men det synes vel ikke dere sportjournalister?

Når ikke Rosenborg ligger i tet så leter man (trøndere og sportsjournalister) etter årsaker utenfra.
Irriterende at dere sportsjournalister er så partiske.
Kanskje dere får goder av å være det?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by Henning Borgersen. Henning Borgersen said: Lavere kvalitet eller tiltalende jevnhet?: http://bit.ly/bK5lOs via @addthis – Klart en kvalitetsmessig svakhetstegn. [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg liker å lese bloggen til Solbakken, men her føler jeg at han har bommet litt…

“De siste årene har Molde (2009) og Stabæk (2008) sjarmert det norske fotballpublikum med blendende offensivt spill”. Det du ikke nevner er at Tromsø har ligget stabilt blandt topp 6 i 3 sesonger på rad. Dette er på grunn av solid defensivt spill, men dette fenger tydeligvis ikke like godt i media.

Det er fult mulig å spille gode europeiske lag dårlige ved hjelp av solid forsvarsspill, men det er ikke like lett å brilljere med norsk teknikk overfor lag som spiller i ligaer med mye høyere tempo enn i Tippeligaen. Jeg føler det blir helt feil å reise tvil om Tromsøs muligheter ute i Europa når TIL er det norske laget som har gjort det best ute de siste årene. Når de har røket ut så har det ofte vært på grunn av marginer og dårlige dommeravgjørelser.

Forøvrig kan det nevnes at få lag i Tippeligaen har en så solid sentrallinje som TIL, bestående av Ramovic, Koppinen, Y. Jensen og Rushfeldt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00