av Espen Solbakken | august 5, 2010  

Big trouble for big spenders

Velkommen tilbake til fotballbloggen etter at sommerens blogging i hovedsak ble viet VM på denne siden

Premier Leagues big spenders sliter big time en drøy uke før seriestart. Chelsea og Manchester City taper nesten alle kampene de spiller, og spørsmålet melder seg: Er ikke penger svaret på alt likevel?

Er denne spilleren verdt 25 millioner pund?

Er denne spilleren verdt 25 millioner pund?

Ja takk, sier blakke Liverpool til kinesisk rikdom, mens Arsene Wenger som vanlig behander klubbens overgangsbudsjett som det var hans egen lommebok; tight og gjerrig. I United kikker man seg litt småengstelig over skulderen til den blå delen av byen for å se hvem det neste store innkjøpet er.

Det er nervøse tider – både økonomisk og sportslig – nå som seriestart nærmer seg.

Jeg mener det touchet toppen av ironi da Salomon Kalou – selv en del av dette tiårets investorskapte Chelsea-utgave – nylig advarte Manchester City mot at penger ikke kan kjøpe titler. Det er vanskelig for de fleste å se for seg de siste ligamesterskapene på Stamford Bridge uten hard Abramovitsj-cash.

Rett før seriestart er uansett de to mest pengesterke klubbene i England havnet i samme båt: De vinner nesten ikke fotballkamper. Manchester City har brukt 700 millioner kroner på fire spillere til sin allerede svindyre stall, men har bare slått Portland Timbers i løpet av de seks oppkjøringskampene til nå. Kampene mot Sporting Lisboa, New York Red Bulls, Inter og Borussia Dortmund er alle tapt.   

Chelsea har vært en orgie i keeper- og forsvarstabber til nå i pre-season. Onsdagens tap mot Hamburg var klubbens tredje nederlag på rad (Ajax, Eintracht Frankfurt og HSV). Det lover ikke bra før søndagens Community Shield-kamp mot Manchester United, men har det noe å si for de ventende 38 seriekampene i Premier League?

Jeg vil si at tapene har mindre å si for en trygg Carlo Ancelotti og et innkjørt Chelsea-mannskap enn for en mer søkende Roberto Mancini i City. Etter at man misset den siste Champions League-plassen til Tottenham i vår, er 4. plassen et absolutt minimum nå som Ancelotti med flere plutselig melder at City kan vinne hele ligaen. Presset blir ikke mindre av slikt når du har svidd arabiske visakort hele sommeren.

Det blir sikkert the usual suspects i toppen også i år; Chelsea, United, Arsenal først? Så City, Tottenham og Liverpool i neste bolk? Men årets sommer har ikke gitt noe entydig svar om rekkefølgen, ei heller pengebruken.

Følg med på denne bloggen for et kommende Premier League-tips! Hvordan tror du toppen av PL vil se ut når 2010/11-sesongen er over?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Håper naturligvis Arsenal vinner, men tror United gjør det foran Londons røde stolthet. Tottenham tar 3. plassen og Chelsea blir nummer 4. Everton, L’pool, Aston Villa, City, kan alle bli nummer 5.
Er ekstra spent på West Ham i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjære Espen.

Om Silva er verdt pengene er tidlig å si da gutten ikke har gjort sin debut ennå, likeså med City’s andre nye signeringer. Yaya og Kolarov har spillt og vist seg meget gode. Pre-season kamper er innkjøring og handler mest om å komme seg i form. Er sikker på det blir ett helt annet fyrverkeri når sesongen settes igang om drøyt en uke. Mancini har også vært fraværende en stund grunnet en syk far i hjemlandet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Everton og Villa kan fort havne blant de 5-6 beste også.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå skal det vel også legges til at Manchester City også har byttet relativt mye under disse kampene, og ved flere anledninger gått fra ledelse til tap. Ikke at dette nødvendigvis gjør situasjonen noe bedre. Men det er vel ikke helt borti natten av en trener, med flere nye spillere, hvor alle kunne vært gode nok for fast plass, å rullere litt underveis i disse ubetydelige kampene?
Har vel sett noen trenere både prøve denne taktikken, samt forsøke og samkjøre èn spesifikk 11er. Dette er vel taktikk utifra treners filosofi, men ikke minst lagets ressurser, uten at det går an og trekke en entydig konklusjon av hva som er best, utifra noen oppkjøringskamper.
Over en sesong har man sett at stabilitet ofte er det som lønner seg. La spillerne bli kjent med hverandre på banen. Men for trenere som Mancini og Ancelotti, som besitter så store ressurser og er såpass aktive på overgangsmarkedet, så trenger man nok noen kamper for å finne ut hvilke 11er som fungerer best sammen.
Da setter jeg gjerne heller spørsmåltegn til Manchester Citys såkalte 2ere. Der laget har vært i føring og gjerne styrt kamper i 1.omgang, har de gjerne vært tilsvarende “dårlige” etter sidebyttet. Dette etter at Mancini har gjort sine taktiske grep i pausen.
Hvis dette blir en gjennomgangsmelodi denne sesongen, så spørs det hvor lang tid det går før stemningen surner for Manchesters arbeiderlag.
Dersom Mancini bare har 1 streng og spille på, så kan dette fort bli for tynt.
Det skal vel også nevnes at begge lag har hatt spillere som har vært delaktig i VM og både har vært utbrent og hatt ferie.
Jeg personlig velger og tro at begge lag har kontroll på det de driver med. Ser vel for meg at Chelsea, som gjerne har litt mer rutine som et såkalt kjøpelag, har den erfaringen at de kan være på tå hev fra og med seriestarten. Kanskje trenger City noen tellende kamper før de får laget til å sette seg?

Ps; City fikk vel nylig med seg et pokal, etter straffesparkkonkurranse mot Amèrica. En kamp hvor City mer eller mindre klarte og prestere over 2 omganger. Her var det effektiviteten det skortet på. Kampen forøvrig endte 1-1.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Silva er verdt pengene. Noen har betalt det for ham, så da er det markedsverdien. Punktum. Om ROI blir som forventet, det vil tiden vise.
Videre tror jeg at når sesongen er over er de tre første plassene besatt av:
1. Man.U.
2. Arsenal
3. Chelsea

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Premier Leagues big spenders Chelsea?
Det har vell gått flest spillere ut døra på Stamford denne sommeren?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som united supporter er jeg mest bekymra når et lag ikke kjøper mer enn 1-2 spillere, i tillegg til at de ikke mister noen vesentlig brikke i laget. Å få ett lag godt samkjørt og organisert er vel så viktig som en klassespiller eller to. Det viktigste er å jevnt å trutt fornye laget, ikke revolusjonere. Allikevel (mot mine tanker) er jeg bekymret for at pool kommer til å gjøre det skarpt. Hvertfall med tanke på Hodgson og Cole, som kjenner til engelsk fotball så godt som de gjør. Nei, huff dette blir spennende:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvordan er det med de nye reglene i PL, har city nok engelske spillere? Eller da “hjemmelagede” spillere?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ikke for å hakke ned på artikkelen din, men lag som Manchester United møter jo litt forskjellig nivå i sine oppkjøringskamper.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å nevne Everton som en kandidat til femteplassen tror jeg blir i overkant naivt. Det skal vanvittig mye til for at ikke de seks første blir som Solbakken forfekter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror topp 2 blir som i fjor, bare i omvent rekkefølge da United tar tilbake gullet. Arsenal har litt rot i bakre rekker som jeg tror de trenger å ordne. Det er slett ikke sikkert Cesc Fabregas sin situasjon har ført til moral topp i Arsenal heller etter alt det maset fra alle kanter. De kan overraske både oppover og nedover på tabellen.

Kampen om 4. har aldri vert så mange faktorer. Tror Tottenham, Liverpool og Manchester City alle har svært gode sjanser. Av alle kjøpene til City er det bare Silva som bør være en stor forsterkning. Yaya Toure bør ikke bety mye ettersom han er på toppen av de Jong og Barry som defensiv midtbanespiller. Boateng ender nok opp på benken, og Kolarov erstatter en solid defensiv spiller i Bridge, der de også har hatt Lescott som et bra alternativ. Det er ingen store forsterkninger i City, for de som var der fra før var grei nok, og vant til Premier League tempoet; som Arsene Wenger en gang sa; “det tar 6-12 måneder å spille en spiller inn i klubben”. Mitt spørsmål blir; hvordan skal Mancini holde lagmoralen oppe med så stor stall, noen kommer garantert til å sutre… Hodgson har også et stort rot å rydde opp i, det må nok bli Tottenham som gjennerobrer 4. plassen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Liverpool får et gigakit å handle for i neste uke og da blir det en real vask i garderoben. Trenger ikke stort men noen svakheter er det å spore. Og da, ja da blir det faktisk medaljeplass i år altså. Vanskelig å anslå CIty i og med så mange nye spillere, men tviler på at de klarer bedre enn maks 3 plass.

dette blir første 6 lagene.
1. Liverpool
2. Chelsea
3. Man U
4. Man City
5. Tottenham
6. Aston Villa

Følgende lag blir Liverpool vinnerformula i år;

————————–Reina————————
G.Johnson–Skrtel————Agger——–Aurelio
nykjøp på venstreback i neste uke tenker jeg med muligens Bridge evt Coracouc fra Benfica
Aquilani mest brukt
Maxi——–Gerrard———-C. Poulsen–Jovanovic
——————–j. Cole—————————–
——————-F. Torres—————————

Hvis nye eiere som er stor sannsynlighet i neste uke, vil det komme et par storkjøp og det vil bli en gull back up spiss, mulig poulsen eller annen defensiv midtbaneanker. Behøver også muligens ny gull venstreback om pengene kommer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette blir sesongen over alle sesonger, storlagene kommer til å slitte max og tabellen vil ha mange overaskelser. Gir dere et par eksempler:

1. Blackburn
2. Fulham
3. Man U
4. Man C
9. Chelski
12. Arsenal
18. Liverpool
20. Tottenham

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Penger er ikke alt, Wenger viser dette år på år. Han er helt klart den beste trenern i hele England. Syns det er tøft at man ikke tipper Arsenal i blant de topp 3. Her er det folk som fortsatt tror på julenissen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hold øya oppe for Liverpool i år :) Vi får kanskje frisk kapital inn i løpet av de neste ukene, får handla inn solide forsterkninger der det trengs(venstreback, ving, spiss) + at gutta er sugne for å vise at fjorårssesongen var et blaff av dårlig motivasjon og en god porsjon uflaks. Tipper vi blir å regne med helt i toppsjiktet, slik som for to sesonger siden

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Johns: Så det er i overkant naivt å tro at Everton kommer blant de seks beste? Jeg mener det er enda mer naivt å tro at pool kommer blant de seks. Er spent på hva pool-fansen sier om styrtrike kinesere vil gi Hodgson ubegrenset med midler til spillerkjøp. Det var en gang fotball var rettferdig – eller iallefall noenlunde. Nå viser det seg at enkelte klubber kan skakk-kjøre økonomien for så å bli reddet av en rik onkel. Dette er økonomisk doping og burde strengt tatt vært forbudt. Av lagene som har kjempet om Europaspill de senere sesongene, så er det bare Arsenal og Everton som kan vise til en sunn økonomi. At de alikevel gjør det såpass bra fortjener respekt. Pool hadde kommet til å råtne på rot om ikke en rik onkel hadde dukket opp……….!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja her var det jo svimlende bra research på høyt nivå ang. City må jeg si… For det første så har ikke City spilt med noe som er i nærheten av toppet mannskap i noen av disse kampene. For det andre, hvorfor bruke “Big Trouble” som beskrivelse på bakgrunn av noen totalt uviktige treningskamper??

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er personlig Liverpool fan, og jeg må si jeg har troen på titler, men kanskje ikke Premier League med det første. Nå ser det ut som Huang, som kommer til å bli den rikeste eieren noen sinne i idrettsverden, tar over Liverpool, dette kan være bra, for jeg tror vi etterhvert må selge Torres, da trenger vi flere spillere som kan erstatte han.

I år derimot er han i Liverpool, og jeg er veldig glad for det! Jeg tror Hodgson har noen kjøp igjen, i England snakkes det mye om at Crouch er på vei tilbake, samtidig som Poulsen og den nye keeperen Jones er på vei.

På venstrebacken aner jeg ikke hva Hodgson tenker men det er vel lov å håpe på et Riise-comeback? Håper også vi kan se Moa i England, og hvilken bedre klubb enn Liverpool?

Jeg tror(håper) det mangler 4-5 stk i troppen til Hodgson, uten å selge noen. Riise, Banega er to jeg håper på. Så tror jeg Crouch, Poulsen og Figueroa.

Går transfer season som jeg vil er jeg slik jeg vil vinner Liverpool hele driten, men jeg tviler på meg selv så PL vil nok se ut sånn tror jeg:

1. Man. United
2. Arsenal
3. Liverpool
4. Chelsea
5. Tottenham
6. Man. City

Satser også på at Liverpool tar hjem en av cupene og Europaligaen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ganske sikker på at Everton kan blande seg inn i topp6 og mitt håp er at de kan kapre en topp4..

Etter jul i fjor var Everton det laget som plukka 3 mest poeng, da hadde de netsen skadefri tropp bortsett fra Felliani som nå er tilbake etter skade, med 2 assist i forrige kamp mot chilenske everton…

Solide keepere i Howard og Mucha..

Bakover ganske bra med Heitinga-Yobo-Jagielka-Baines( føles best) Distin,Coleman,Hibbert,Neville i backup

Midtbanen ser meget sterk ut Bilyaledintov-Felliani-Arteta-Pienaar. Osman, Rodwell( skal vel kanskje spille fast)

Cahill bindeledd mellom midt og spiss

enten Saha, Beckford, Yakubu, Anichebe, Gueya
e

Dette lukter en kjempesesong for Everton,tror det blir en kjempespennede sesong hvor det blir mye jevnere i toppen i år..

Aston Villa kan fort få en down, spesielt hvis Milner forsvinner..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gjer berre oppmerksom på at det finnst kun eit United, nemligt Leeds United.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er liverpool suporter til min “hals” og gleder meg sykt til seriestart. For liverpool sin del tror jeg vi i bestefall kan håpe på 4.plass. noe høyere en det vil være en kjempe bonus. De trenger nok 3-4 kvalitetsspillere for å kunne være med å kjempe om tittelen. Stallen er veldig sårbar for skader.

Om eier situasjonen spiller det ingen rolle om de er styrtrike eller ikke, bare de har lidenskap til fotball og ønsker å bygge klubben videre.

Til dere som mener at Arsenal og Man U ikke har brukt penger!? Wenger har brukt store summer på spillere, enten det er talenter elleretablerte. Så om han har brukt 200mill på 4 talenter eller som Man U på en spiller er dette uvesentlig. Alle klubbene bruker mye og dette har blitt en del av sporten. Ingen er bedre en andre på denne fronten.

Men sesongen blir spenende og jeg tror at Arsenal, Chelsea, Man U og Liverpool igjen blir topp 4. Eneste utfordrere er Man C og Tottenham.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kim Kong: Klart alle har kjøpt spillere, men man må jo se på netto forbruk. Pool har jo brukt store summer på spillere som ikke har slått til og dermed måtte selge de til langt lavere summer. Det gir dårlig butikk. Uten rike onkler hadde ikke dette gått i lengden. Det skjønner alle. Heldigvis er de 4 store temmelig avhengig av å nettopp bli blant topp 4 og dermed kvalifisert til CL-spill for at de ikke skal gå helt adundas økonomisk. Jeg håper ög tror at et av utfordrerlagene skviser ut et av disse lagene. ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hva er det som er så farlig med å bruke mye penger?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har lest en hel del av kommentarene nå, og det som kommer mest frem, er at alle storlagene har problemer. Chelsea med tap på tap mot svakere lag, ManU med skader på spillere og en røykende Rooney, City med utrolig mye penger og nye spillere, Arsenal med spenning rundt fabregas flørting med barca, og Liverpool med pengeproblemer. Tottenham er meget spennende i år og kan overaske de fleste.

Chelsea og ManU kommer til å være top 2 denne sesongen, selv om tap og skader har hvert mye av i oppkjøringen, så vil et hardtarbeidende ManU lag med en klok trener alltid være der. Chelsea har et sammenkjørt lag som alltid er sterke i ligaen, og med en Essien tilbake, så ser det lyst ut for blåtrøyene tilbake, eneste som gjør meg urolig med Chelsea, er trøbbel på keeperplassen.
Dette er 2 lag som mest sannsynlig er der de skal være når sesongen starter.

Når det gjelder Arsenal, så er de spennende.
Masse unge spillere som kommer til å prestere gjennom store deler av sesongen, men klarer de og slå storlagene?… Jeg har liten tro på seriegull til laget fra de røde fra London. Mener at de mangler et par rutinerte store stjerner sammen med ungguttene. Arsenal kommer nok top 4 (3-4 plass trur jeg).

City kommer i mine øyne til å skuffe stort.
De har i mine øyne tatt over rollen som “kjøpe lag” i og med at de har brukt så mye penger iforhold til alle andre topplag.
Med masse nye spillere og en varierende start 11′er, så tror jeg city skal slite med å klare championsleague plass denne sesongen også.

Liverpool… hvor skal jeg starte? sviktet STORT forrige sesong. Denne sesongen ser ikke jeg helt det store heller. De har fått inn en fantastisk trener, men sånn som det utvikler seg, så ser ikke jeg helt den lyse siden resten av Liverpool supporterne ser. Hodgson er fantastisk til å få det beste ut av spillere og små midler. Nå har han kommet til et Liverpool som mest sannsynlig får penger fra en styrtrik kineser. Da blir det med en gang snakk om spillerkjøp…
Pengene kommer nok litt for tett opp til seriestart, og han kommer nok til å slite med å skape en stabil første 11′er.
De har hatt en skadet Torres, som også skuffet stort i VM, som jeg kan tru er litt bakk skjema når det gjelder trening og spillerform. Nye spillere som kommer like før start osv. Skulle jeg tippe, så kommer Liverpool høyere enn forrige sesong, men ikke helt på topp, altså 5 plass elns.

Tottenham er et spennende lag i årets sesong.
hvis de klarer å holde en skadefri tropp, som klarer å prestere opp mot deres beste gjennom større deler av sesongen, så kan de fort snappe en topp 4 plass for andre år på rad.
Det som er spennende er om de klarer seg bra i championsleague, og om de har stor nok tropp med bra nok nivå til å holde trutt med Chelsea, ManU og Arsenal.

Må til slutt si at dette kommer til å bli en av de mest spennende sesongene i premier league historien, og at jeg gleder meg som en liten unge til seriestart neste Helg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heia liverpool!!!! Håper liverpool vinner, men holder Manchester United som den nærmeste konkurrenten. Tabellen 1.Liverpool
2.Manchester United 3.Arsenal 4. Chelsea 5.Tottenham 6.Manchester city 7.Aston Villa

Liverpool stikker av med Europaleague seieren og tror Desverre Manchester United vinner Champions League, men håper Bayern.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Blackburn Rovers tapte alle kampene i pre-season sommeren 1994.

Resultatene til City og Chelsea har med andre ord ingenting å si for hvordan sesongene deres blir.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00