av Espen Solbakken | august 10, 2010  

Manchester United slår tilbake

Av Norsk Regnesentral har vi fått vite at det er 2432902 billioner muligheter for hvordan de 20 lagene i Premier League kan plassere seg på tabellen. Fotballbloggen har kommet frem til den ene vi tror mest på.

Sir Alex gir seg ikke før seriegull nummer 19 er i boks

Sir Alex gir seg ikke før seriegull nummer 19 er i boks

1. Manchester United. Året vi tror Sir Alex og United passerer Liverpools 18 seriemesterskap. Som de fleste andre er Rooney langt bedre for klubblaget enn England. Skaderammet bak i fjor, men endte bare ett poeng bak. Svært viktig at Vidic ble. Kjøpet av Hernandez før VM en genistrek. Veteranene Scholes, Giggs og Neville avslutter karrierene med gull.

 2. Chelsea. Innleder sesongen med et keeperproblem da Cech er skadet. Stallen er aldrende og virker litt statisk i nøkkelposisjoner. Råtne i pre-season. Er nesten like avhengig av Drogba og Lampard som Liverpool er av Torres/Gerrard. Klok og rutinert manager kan holde Ferguson på avstand - svært marginalt, men denne gangen vinner skotten tvekampen.

 3. Liverpool. Får et minicomeback i toppen denne sesongen etter en sommer med mye positivitet. Venter fremdeles på eierskiftet som rapporteres å være nær. Det kan generere flere storkjøp, men eventuelle nysigneringer kan aldri overgå viktigheten av at Gerrard, Torres og Reina har forpliktet seg. Ny vår for Joe Cole?

 4. Manchester City. Har igjen kjøpt stort – og mer er trolig i vente. Men trenger de Yaya Toure på defensiv midtbane til 250 mill? Og blir Silva en hit til 230 mill? Og kommer Milner? Kan få trøbbel med å innfri forventningene som går gjennom taket for hvert kjøp. 4. plass og Champions League er minimum. Og det går akkurat?

 5. Arsenal. Har Premier Leagues svakeste keeperduo i Almunia og Fabianski, og det vil koste mange poeng igjen. Holder fremdeles Fabregas unna Barcas hender, men kan få en tyngre start enn ønskelig med ham og van Persie såvidt tilbake og en bråte med skader. Fortsatt ungt og underholdende på Emirates, men ingen ligapokal i år heller.

6. Everton. For Englands skyld er det synd Moyes er skotte. Ellers ville han utvilsom ha blitt tilbudt landslagsjobben allerede. En klubb som får resultater på grunn av kontinuitet på trenersiden. Sleit med skader i fjor, men var likevel bare to poeng bak Liverpool. Rodwell og Cahill er klasse på midten, likeens Yobo, Heitinga, Jagielka og Baines bak.

Jermain Defoe og Pablo Zabaleta starter showet med Spurs-City lørdag kl. 13.45.

Jermain Defoe og Pablo Zabaleta starter showet med Spurs-City lørdag kl. 13.45.

 7. Tottenham. Det vil være typisk Tottenham å floppe sesongen etter at man endelig kom topp-4. Manager Harry Redknapp har ennå ikke fått sitt store spisskjøp denne sommeren, og Champions League kan få (for) mye fokus på White Hart Lane. Har en bred stall og tipset kan virke negativt for mange, men magefølelsen tilsier nedtur.

 8. Aston Villa. Masse uro med O’Neills exit. Starter ofte sesongene godt med første-ellevere intakt, men tåler liten slitasje og stagnerer gjerne mot slutten. Ingen spillere av betydning inn, og overgangsryktene rundt Young og Milner kan skape uro. Carew gjerne skadet 10-15 seriekamper hvert år. Svakest stall av utfordrerne til CL-plass.

 9. West Ham. Plutselig aktive på overgangsmarkedet etter konkurstrusler i vår. Ben-Haim og Piqoinne er typiske Avram Grant-favoritter, men i Øst-London er Barrera fra Sør-Amerika det mest spennende nye navnet. Engelsk sentrallinje med Robert Green, Matthew Upson, Scott Parker og Carlton Cole holder bra PL-nivå.

 10. Birmingham. Tippes et hakk ned fra fjorårets 9 plass. Stabile hjemme, men har et problem med å score nok mål (bare 1 i snitt i fjor). Nikola Zigic blir target-spiller i Aarøy-klassen på topp og kan fungere i spann med en med mer speed. Innkjøpe Ben Foster i mål er ikke like god som Joe Hart. Er gjerrige med skotten McLeish som boss. 

 11. Sunderland. Litt i samme kategori som Birmingham. Ble ofte reddet av Darren Bent i fjor og trenger målene hans like mye i år. Cristian Riveros var god for Paraguay i VM, men Premier League er noe annet. Titus Bramble i forsvaret kommer til klubben med alle sine plusser, men også feil og mangler. Stort varsel for Jordan Henderson i år.

 12. Stoke. Tony Pulis har gjort en god jobb ved å etablere Stoke i Premier League. Har en av ligaens mest høylydte fans og definitivt seriens lengste innkast ved Delap. Venter fremdeles på sommerens store spissinvestering når dette skrives, men virker solide nok til å ha en mulighet til å forsvare fjorårets 11. plass på tabellen.

 13. Fulham. Sprekker forsvaret nå som Roy Hodgsons defensive terping er historie? Har levd høyt på at Schwarzer-Pantsil-Hangeland-Hughes-Konchesky har holdt antall baklengsmål nede. Ny stil med Mark Hughes, og limitert transferbudsjett gjør også at den tidligere City-sjefen må forandre seg. Mellomsesong er en god sesong på Cottage.

 14. Newcastle. Imponerende returtog på første klasse tilbake til Premier League. Har massiv støtte i nord-øst og byen fortjener virkelig Premier League. Mer usikker på laget. Manager Chris Hughton er egentlig bare en klassisk assistent, og laget vil ventelig både score og slippe inn mange mål i sitt comeback. Overlever greit.

 15. Blackburn. Morten Gamst Pedersen fant virkelig tonen på midtbanen med pånytt-fødte David Dunn i fjor. Nå er Molde-Mame hentet på lån fra United for å skyte mål, men det fjerner ikke inntrykket av at Big Sam har en tynn angrepsrekke ved inngangen til en ny sesong. Kanskje Moa kommer? Får en nedtur etter 10. plassen sist.

 16. Wolverhampton. Har kjøpt spillere for 13 millioner pund i blant annet Fletcher fra Burnley og Hull-duoen Hunt og Mouyokolo, men å kjøpe nedrykksspillere er ingen garanti for å overleve. Styrte greit unna nedrykk i vår, men ulvene i gull og sort står foran en tøff andresesong. Kevin Doyle blir nøkkelmann for målproduksjonen.

 17. West Bromwich Albion. Gjør fotballbyen Birmingham til et maktsentrum ved å bli den tredje fra byen i Premier League. Vil nok bli lillebror i år, men har kapasitet til å bite fra seg. Tamas (Auxerre) og Ibanez (Atletico Madrid) skal bidra til å tette igjen bak. At Koren ble sendt videre bør tilsi at også midtbanen er greit besatt, men hvem skal score?

 18. Wigan. Har hatt en enten/eller tendens mot de store ved at de både kan skrelle eller klappe sammen totalt. Er bedre offensivt enn defensivt. Rodallega, Moses og N’Zogbia kan lage trøbbel for alle, mens de skotske ungguttene James McArthur og James McCarthy er spennende på midten. Suspekt forsvar varsler om mange baklengs.

 19. Bolton. Har et image som den siste gravplass for aldrende stjerner, og det er heller ikke noen nytt og spennende ved årets utgave. Stopperklippen Gary Cahill kan bli solgt, og mange av de andre er blitt ett år eldre uten at de nødvendigvis er blitt ett år bedre. Er veldig avhengig av Kevin Davies som oppspillspunkt og målscorer.

 20. Blackpool. Har vi noensinne hatt en klarere jumbokandidat? Er heller ikke styrket etter sjokkopprykket, og da hjelper ikke at klubben som den første og eneste i Premier League har ønsket vuvuzelaen velkommen på tribunene. Syltynn stall, men utropstegn ved skotske Charlie Adam som scorer masse mål fra midtbanen og spiss Gary Taylor-Fletcher.

PS! I fjor traff vi med gullvinneren og runner-up pluss samtlige tre nedrykkere.

Send oss dine spådommer for sesongen i kommentarfeltet!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Dette er den mest dyptgående og innsiktsfulle analysen jeg noensinne har lest.

Pføy!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Chris Hughton bare en klassisk assistent? Vet du i det hele tatt hva du snakker om? Chris Hughton er det beste som har skjedd klubben siden Sir Bobby Robson. Han er kanksje ikke taktisk brilliant, men han er akkurat hva klubben trenger på dette tidspunkt, og han er så ekstremt mye mer enn “en klassisk assistent”. Hadde du gjort hjemmeleksen din, og faktisk sett kampene Newcastle spilte ifjor, ville du forstått hva jeg mener. Newcastle spilte veldig god fotball ifjor, og det var aller mest takket være Chris Hughton, som klarte å få spillerne til å fokusere på det sportslige, til tross for at det var uendelig mye rot utenom det sportslige. Chris Hughton er en utrolig klok mann, og han vet akkurat hva klubben trenger, og han er alt for flink, til å noen gang skulle gå tilbake til å være assistent.
Synes dere norske journalister burde starte å følge med på litt flere lag enn Liverpool, Man Utd, Chelsea, Arsenal, City og Tottenham, selv om dere en sjelden gang skriver om “de norske lagene”. Jeg synes dere burde ha full dekning av PL, eller ikke noe i det hele tatt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Pølse artikkel kalles det. United vinner ikke og liverpool kommer ikke blant top 4. De kan ha et ørlite håp dersom de får nye eiere, men både arsenal og city er mye sterkere.

Arsenal har muligens dårlige keepere atm, men Almunia får litt konkurranse i år og står derfor mye bedre enn i fjor.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arsenal på femte? De samme ungutta klarte tredjeplass i fjord og de samme ungutta har nå blitt ett år eldre. Det er i mine øyne bare positivt. I tillegg har de kjøpt chamakc som virkelig har startet bra. Given eller harts er også på vei. Er selv usikker på en del, men femteplass blir det ikke. Her lunkter det medalje.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bolton nest sist, latterligste jeg har sett. Coyle er en slu rev.

Er selv Everton supporter men pga. mangel på forsterkninger tviler jeg på en 6′e plass, men er lov og håpe.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser klare forhåndspreferanser her… Veddet Arsenal på 5 plass to år på rad. Dessuten er det rett og slett feil at det er mye skader i troppen, Bendtner og Ramsey er de 2 eneste som vil være skadet til Liverpool kampen. Song/Diaby/Arshavin vil alle være klare, Van Persie/Fabregas spiller ikke på grunn av VM, noe mange andre spillere også vil gjøre.

Dessuten er kanskje ikke Almunia/Fabianskie gode nok for Arsenal, men de er bedre enn halvparten av keeperne i serien.

Arsenal slår kanskje ikke Chelsea og United (selv om Arsenal nok har bedre sjanse i år enn i fjor) men at de taper til et Liverpool med en stall tynn som papir, eller et Man City som kommer til å være ustabile som fy, det skjer ikke

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Manchester United er favoritter for gull.

Så kommer selvsagt Chelsea og Arsenal.

Liverpool må nok se seg slått av Manchester City, Sannsynlig også andre Champions League lag.

Ellers stort sett enig, blir spennende å se Fulham fremover.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Garanterer 2 London lag i topp 3.
Liverpool kommer nok ikke så mye lengre opp enn sist sesong.
Man City er eneste utfordrer for topp 4.
Og lite spørsmål, når skal Arsenals ungutter bli gamle? Må alle passere 40 før de ikke er ungutter?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jaja, Solbakken. Er vel ikke noe revolusjonerende i dine tips. Men overrasker meg at du har så stor tro på West Ham. Godt mulig Spurs “flopper” med en 7. plass (rart du kaller det å floppe når Spurs kan telle på fingrene antall topp-sju plasseringer siden 1992).
En ting er sikkert: West Ham blir å finne fra 10. plass og nedover.
God fotballhelg (om fire dager) til samtlige!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Wow dette var flau lesning. Ikke sett mye EPL denne karen nei.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Utrolig at du får betalt for å skrive slike “analyser”. Det du skriver om arsenal er latterlig. Laget ifjor med fullt av skader var med å kjempet om gullet nesten helt inn. Denne sessongen hvor de ikke har mistet noen viktige spillere og fått inn et par klassespillere skal de plutselig misse topp 4 for første gang på ~10 år?

De har et ungt lag som bare blir bedre og bedre for hvert år, har vunnet alle kampene i pre season utenom 1-1 mot milan hvor de rundtspilte milan uten en eneste fast midtbanespiller. Begge keeperne gjør for mange feil, men de dårligste keeperne i ligaen? vel. Det er sannsynlighvis en ny keepeer på vei sammen med en ny stopper. De har definitivt det sterkeste laget på lenge og det at de er litt reduserte i den første kampen har lite å si for resten av sessongen.

Og nevne fjorårsessongen til manu med skader og ikke nene arsenal sin er en skam. Du bør følge litt mer med på lagene enn å lese kollegaene sine artikler om overganger osv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Førsteintrykket er at United, Everton og Newcastle er plassert for høyt.

Community Shield-seieren til tross, ser ikke helt hvordan United skal vinne året ligagull. Har ingen tro på at Hernandez blir en kjempehit. Ferguson har selv uttalt at han er for lik Rooney til å spille sammen.

Everton sin stall er ikke særlig styrket, og de andre utfordrerne ser sterkere ut. Tottenham havner lett foran Everton, vanskeligere å si med Villa spørs hva som skjer med trenerspørsmålet, og Milner/Young.

Newcastle plasseres på 14. men teksten er ikke særlig positivt, og jeg skjønner ikke helt hvordan du kommer til konklusjonen at de overlever greit. Tror Newcastle skal slite.

Ellers er jeg enig i mye. Har større tro på City, Arsenal og Blackburn, og kanskje også West Bromwich som har et svært stødig forsvar, som har vist seg å være nøkkelen til å overleve i PL (Stoke, Wolves)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

er faktisk enig med analysen, bortsett fra at manu vinner og arsenal på femte. arsenal og liverpool kjemper om tredje og fjerdeplassen, mens chelsea vinner foran manu. city på femte

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Neimen tror virkelig vg at United vinner i år. Det var jo noe nytt fra den kanten. Følger godt med også ser jeg siden Chelsea har et keeperproblem med Cech skadet. Så vidt jeg vet så er han erklært frisk til første seriekamp!
Gleder meg til helga og ønsker alle lykke til!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Om City får flyt fra start ,så skal en ikkje se bort fra at de faktisk tar hjem bøtta.Har helt klart den beste stallen av samtlige.Mitt tips er City eller Arsenal, tredjeplass Chelsea, og Everton,United og Liverpool kjemper om Fjerdeplassen.
United har etter mine begreper overprestert lenge, og før heller den siden vil rygggraden i laget bli litt for gamle og trege, og da kan de like gjerne ta ein Liverpool

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvordan såkalte “eksperter” får lov til å skrive en analyse av en PL-sesong hvor det skinner soleklart igjennom både mangel på kunnskap og informasjon er på grensen til latterlig..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heia Stoke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
United vinner, helt enig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig med Mons. CH fikk et synkende skip til å flyte og har gjort en fantastisk jobb med tanke på alt rotet innad i klubben. Well done, Chris!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg som trodde du hadde peiling på PL. Du må nesten være religiøs for å tro at Liverpool kommer på 3. plass. Og United på første? Aldri i livet! Arsenal vinner foran City med Chelsea på 3. og 4. plassen står mellom Everton og United. Tror ikke United har like mye flax i år som de hadde i fjor, pluss at Ronney må dunke inn nesten 30 mål for at United skal være i nærheten. West Ham rykker ned! (desverre?)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dyptgående og innsiktsful Kenneth ??….du trenger bare lese hva mannen skiver om Everton . Rodwell og Cahill er våre sterke midtbane spillere…er ikke sikkert de er med i åpnings kampen….og YOBO , han er den første spilleren som Moyes selger …hvordan kan noen skrive om Everton uten å nevne ARTETA eller Fellaini…sorry Espen men dette var ikke godt nok.!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du hadde rett i fjor, men av feil grunner ;) Jeg synes fremdeles det er utrolig at vi (som vi som er betalende medlemmer av Manchester United sier) kom på 2 plass kun ett poeng bak etter en sesong med nesten hele forsvaret + van der Sar ute i flere måneder. Og den tross alt tynne midtbanen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

En veldig bra du har laget her, og jeg er enig i det aller meste!!
Etter min mening så har City den sterkeste stallen med flest stjerner, men de er trolig nok ikke godt samspilte som et lag til å ta gull ennå. Men på topp 3 kommer de garantert!!
United vinner i år som så mange ganger før: Mange rutinerte og erfarne spillere som har vært med i gamet 100 ganger før, og vet hva som skal til. I tillegg et lag som fungerer fantastisk godt sammen.
Arsenal kan også fort komme på topp 3, dersom de for en gangs skyld er heldige med skader.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser i de fleste PL “analyser” at Spurs blir tippet litt lenger ned pga europaspill (nå må de fortsatt slå Young Boys for å være med i den gjeveste da..) og samtidig får de neste utelukkende skryt for bred stall. Er jo nettopp en bred stall som gjør at forutsetningene i europa er gode.
Ellers tror jeg Arsenal er tippet for langt ned (dessverre).
1. og 2. blir nok en kamp mellom Chelsea og Man U i år også, med mulig en Man C på utfordrerplass, med Arsenal på 4.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester United
4. Liverpool

city klarer ikke topp 4 fordi de har for mange utskiftninger på laget, det tar tid å spille inn ett lag, tottenham får seg en nedtur som du har skrevet ja, derfor kommer heller ikke de på 4.plass, utenom det vil jeg si det ikke er noen utfordrere, Liverpool vinner tilbake topp 4 plassen sin fordi det har vært mye positivt innad i klubben denne sommeren, vil påstå at med nye eiere, en klasse ving, og en til stjernespiss så er de utfordrere til å ta pokalen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arsenal har PLs svakeste keeper-duo faktisk…

Kommer fullstendig i skyggen av legender som Wigan’s Kirkland/Pollitt og WBAs Kiely/Daniels for å nevne noen få…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Uenig med selve analysen her.

Altså Blackburn på 15 plass? Har du glemt å nevne stopper paret Samba og Nelsen? Mame Diouf vil dessverre bli en flop som resten av soldatene vi har hatt. Hva med Junior Hoilett? Phil Jones? Kalinic? Olsson? Laget er bedre en 15 plass her. Greit nok vi kommer ikke på topp 5 men en 7 plass er realistisk.

Ny eier og nye middler kommer inn snart.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Godt å se at noen har trua på at Liverpool ikke fortsetter nedturen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha, Arsenal på 5? Tror jeg ikke på, selv om
keeperene til Arsenal ikke er verdens beste så skal de holde til resten av laget, så lenge forsvaret gjør jobben sin så tror jeg de skal klare sin jobb. Men Arsenal på 5 og chelsea på 2? halve stallen til Chelsea skulle jo vært på gamlehjem snart. og keepere der er vel heller ikke så mye å skryte av lenger. Petr Cech er jo ikke så stabil som han var for noen år siden, og han er en av de beste keeperne i PL fortsat men teller det så mye egentlig? De beste keeperne spiller stort sett ikke på engelske lag. du har jo van der sar som er god, men han begynner jo å dra på årene og han får sikkert snart kink i ryggen vær gang han bøyer seg etter ballen, og kaste deg rundt i et bur når du er 40 er jo ikke godt for kroppen. tviler ikke på at du kan ha rett i at united vinner gullet, og har ikke noe imot det, men mange av de andre du har tippet her tror jeg du får ha bedre lykke neste år med.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1. Arsenal
2. Manch u
3. Manch shitty
4. Chelsea

5. Everton
6. lpool
7. Tottenham
8. Aston villa

9. West ham (som muligens får en Yakubu i troppen)
10.Sunderland
11.Fulham
12.Newcastle
13.Birmingham
14.Blackburn

15.Stoke
16.West bromwich
17.Wolves
18.Bolton
19.Wigan
20.Blackpool

Har delt inn i forskj. grupperinger, da alle disse lagene i sin gruppering kan havne hvor som helst i “sin” gruppe.

Er faktisk ganske fornøyd med min “tipping” av tabellen….hehe

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Liverpool på 3. plass? vg sine bloggere er faen meg rævva

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Manu vinner, ikke no mer å snakke om. Chelsea tar en andre plass. Arsenal og city kommer til å jage tredjeplassen med liverpool og everton like bak. Liverpool kommer til å holde nullen en del, men er sikker på at det blir mye poengdeling for dem. Dem legger bare press på gerrard og torres som må gjøre alt aleine. Tror at cole kommer til å angre på at han gikk til Chelsea. City har nok ingen ambisjoner om å ta gull for det har de ikke god nok stall til. Mancini ser på bare individer og ikke som et lag, uansett tror jeg at pengebruken holder med Champions league og fjerdeplass. Blackburn og everton overrasker mest i år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ærlig talt! Å kalle Almunia/Fabianski for ALLER SVAKEST i hele Premier League vitner ikke om dyp fotballforståelse. Greit nok å si de ikke er gode nok for lag med tittelambisjoner… men så dårlige er de vitterlig ikke!
Videre syntes jeg det brukes mange rare og selektive argumenter. Det trekkes frem at United var skadeplaget, men likevel bare endte ett poeng bak. Ja.. også Chelsea og Arsenal hadde en bråte med skader på sentrale spillere. Dette nevnes ikke.
Kjøpet av Hernandez trekkes frem. Ok, men det er verdt å nevne at vedkommende er 3 valg blant annet bak Arsenals Carlos Vela – som er ett år yngre og faktisk har dobbelt så mange landskamper som nevnte Hernandez.
Det nevnes ikke.
Og slik kunne jeg fortsatt

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Usikker på Liverpool og særlig om Mascherano forsvinner. Da glipper medaljen garantert. Bortsett fra det tror jeg Man City kan bli den største utfordreren til gullet sammen med favorittene Chelsea og United.

Tipper nedrykkskandidatene vil være West Brom, Wigan, Blackpool, Stoke og Bolton. Mulig også Wolves selv om de har gjort noen gode kjøp.

1. Man United
2. Chelsea
3. Man City
4. Arsenal
5. Liverpool
6. Tottenham
7. Aston Villa
8. Everton
9. Birmingham
10. Fulham
11. Blackburn
12. Sunderland
13. Newcastle
14. West Ham
15. Wolves
16. Bolton
17. Stoke
18. West Brom
19. Wigan
20. Blackpool

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Argumentene er noget tynne i visse tilfeller, er dog enig i mange av tipsene. Jeg tror United vinner med mindre de får en lignende skadekrise i forsvaret som i fjor. Chelsea har ikke forsterket seg nevneverdig de heller og kampen blir mellom de to, jeg tror United blir sterkest.

Ellers tror jeg Arsenal vil nærme seg de to nevnte, med Liverpool på 4. plassen. Tottenham tror jeg faller greit sammen, Villa ditto. Har null tro på West Ham, men Everton bør ikke avgi mange poeng på Goodison i år. Ellers tror jeg Fulham kan overraske litt, Mark Hughes fikk til mye bra i Blackburn, i City tror jeg forventningene overgikk realismen.

Blackpool, Wigan og West Brom tror jeg ryker i år, førstnevnte på grunn av stallen sin, rett og slett. Wigan har berget på andre lags udyktighet de siste årene og med salget av Bramble(Trodde jeg aldri jeg skulle si) så er de svekket enda mer defensivt. West Brom mangler i mine øyne den sentrallinjen og stammen som trengs for å berge i PL. Wolves, Bolton, Newcastle og West Ham tror jeg også vil ligge der nede.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

espen solbakken, har aldri lest en fotball-blogg som er så dårlig som din! du har så skremmelig lite peilig på fotball at det nesten gjør vondt !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å nevne Rodwell og Cahill som Evertons sterke midtbanespillere blir for dumt. Rodwell har bevist lite, Cahill er best som spiss. Det er Fellaini og Arteta som er Evertons sterkeste midtbanespillere!

Liverpool på 4.plass.

Veldig usikker på hvem som vinner, Chelsea har virket dårlige i pre-season, men de slår alltid tilbake. Uniteds lag må være klart for fornyelse snart ( Scholes, Giggs, Neville, Van der Sar etc ).

Arsenal gjør det konge før jul, og kollapser etter jul – som vanlig. City blir uberegnelige.
Tipper Newcastle på 10.plass.
Tror Fulham rykker ned, har liten tro på Hughes.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er bare en ting jeg er sikker på. At ingen av oss kommer til å tippe den eksakt riktige tabellen…

Kjennere av Everton har rett i å fremheve Arteta og Fellaini som to eksellente midtbanespillere. Jeg har virkelig tro på Everton denne sesongen.

Når det gjelder Arsenals keepersituasjon er det sjokkerende at en så dyktig manager som Wenger ikke har løst problemet. Arsenal kan selvsagt komme, men jeg tror de taper borte mot Liverpool i premieren og miste endel poeng i starten.

Det kan fremdeles skje mye i dette transfervinduet som kan endre forutsetningene for tipsene våre.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha jeg LER! Arsenal på 5 plass? Hvert år tipper disse såkalte ekspertene at Arsenal ikke kommer med i CL men de gjør d hvert år, Arsenal har blitt sterkere i år med ny Midtstopper å en ny veldi lovende spiss som jeg har mye mer trua på en Bendtner. Arsenal komme til å kjempe helt i toppen det er jeg sikker på.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er påfallende hvor ofte vi skal lese at Neville (35 år) og Scholes og Giggs som blir 36 og 37 i november i år, er rutinerte og aldri har vært mer sultne enn denne sesongen. Samtidig er Terry og Lampard som blir 30 år både gamle og mette???? Hvor er logikken? Faktum er at United kommer til å slite med sitt spillermateriell over en hel sesong. Anderson og Carrick har allerede problemer. Rio kommer nok ikke tilbake til gamle høyder etter skaden, selv om Vidic er helt rå. Berbatov kommer til å vingle til tross for stundvis brillians, og Rooney kommer til å prestere så vidt dårligere enn fjorårets fantastiske sesong. Hernandez trenger to år til. United er likevel farlige fordi Sir Alex er et geni i forhold til å håndtere krisen som Glazers har skapt, og fordi Scholes fortsatt er god nok dersom han ikke spiller for mye. Drogba er skadefri for første gang på seks år, Essien er tilbake, Bosingwa er snart tilbake – og Ramires og Benayoun kommer til å løfte Chelsea. Lampard viser stigende form. Når pre-season er over, kommer formen. Selv om det bare var ett poeng i fjor, så husk målforskjellen til Chelsea :-) Blir spennende å se hvordan City kommer til å spille inn i kampen om PL.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei hei… Så fint at alle regne med at Tottenham floppe, så kan me nok ein sesong “overraske” alle andre.. :)

Heia Tottenham.

Glad for p l e igang igjen :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1. Manchester United

2. Spiller ingen rolle
3. Samme her
osv. osv.
Liverfuckingpool kan godt rykke ned for min del!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Detta såg bra ut. tommlen opp for solbakken.. er selv united fan, men trur ikke de greiar å hente det 19.trofee hjem.. har trua på chelsea.(virker sikkert rart) Liverpool kan faktisk gjøre det godt i år. vil si garantert bedre enn i fjor.
ha en fantastisk seriestart godt folk!! måtte den beste vinne.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Almunia og Fabianski, premier leagues svakeste keeperduo” – Du har herved mistet ALL kredibilitet som fotballekspert, i den grad du noen gang har hatt det…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Espen Solbakken, når du skal skrive en analyse av plasseringene i PL, synes jeg at du ikke skal snakke som en manu supporter! Manu vinner ligaen fordi de har kjøpt hernandez er vel å ta i litt….. Arsenal på 5.plass? det forklarer hvor lite kunnskap du har om fotball. Almunia og Fabianski er ikke ligaens beste, men heller ikke ligaens verste. Men at Arsenal havner på 5. pga det er tull og tøys, hvorfor blir det ikke nevnt Chamakh og Koscienly. Carlos Vela er mye bedre enn Hernandez, men siden manu han har kjøpt han må han vel være PLs “bestespiller”. Manu har en dårlig midtbane i forholde til Arsenal og Chelsea med tanke på at Ramirez er på vei til sistnevnte, jeg blir lei meg når jeg leser bloggen din, så “out of touch”. Jeg synes du skal se på PL før du begynner å analysere det, for det du skrev om topp 4 er Epic Fail.
Men jeg skal ta meg tiden til å skrive igjen når 10/11 sesongen er ferdig, for å bevise at du har null kunnskap om fotball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du må jo være Scum- fan for å ha den minste tro på ligagull til de ekle djevlene fra gale siden av Pennine.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Magekjensler er finurlege greier.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser ut som arsenal må slå tilbake mot kritikerne i år også. Når skal dere lære.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tillater meg en ørliten kommentar om Bolton: Owen Coyle løftet i fjor Bolton fra nedrykksstrid til en komfortabel 14. plass. I år har Bolton kjøpt Martin Petrov og Marcos Alonso, samtidig som de ikke har mistet en eneste førsteellever-spiller. Hvordan blir konklusjonen da en 19. plass?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Husk det Mu-tullinger. berre ARSENAl hår spilt en hel sessong uten tap.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er det mulig å lage et slikt søppel-innlegg? Arsenal på 5.plass? Med skadefri tropp har Arsenal muligheter til å vinne. I fjor slet de med alt for mange skader, og likevel klarte de 3.plass. Du driter deg ut i år som i fjor med tippingen som mange andre…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

blackpool påå siste plass? idiot

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det jeg ennå ikke har skjønt er at Espen Solbakken tar seg tiden og snakker stort om bak firern til manu som var skaderammet ifjor, men han snakker ikke om skadene liverpool hadde ikke de skadene chelsea hadde, og Arsenal hadde hele 11 spillere ute med skade april i år og de klart fortsatt å holde fast på 3. plassen, men det er jo ikke stort i det hele tatt… gallas, vermaelan, fabregas, van persie, arshavin, gibbs, eduardo, vela og det er få av de som var ute med skade, men manu hadde jo ferdinand og vidic ute med skade, det må vel være verdensundergang… jeg blir kvalm av å lese slike artikler.. æsj!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Manu
Chelsea
Arsenal
Aston Villa
Tottenham
Everton
Grimsby
Leicester
Leeds
Swindon
Burnley
Manc
Liverpool

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

fabianski
sagna,vermaelen,koscielny,clichy
fabregas,nasri,song,arshavin
chamakh,van persie

walcott,diaby,bendtner,wilshere,djourou m.m.

5 plass? you got to be kidding
vil slåss om pokalen hele veien inn denne sesongen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00