av Espen Solbakken | september 22, 2010  

Resultatet hele cupen trengte

Cupen har de siste årene vært redusert til et Norge Rundt i kaffe og vafler de første par rundene, og en svær Oslo-fest i november. Follos fantastiske bragd kan bidra til at cupinteressen nå kommer tilbake.

Follo ga Fotball-Norge en cupfest av de sjeldne

Follo ga Fotball-Norge en cupfest av de sjeldne

3-2 over Rosenborg på Ski stadion blir karakterisert som tidenes cupbombe. Karakteristikken er mer et uttrykk over at bomben smalt så nær Ullevaal-datoen, som en rangering av samtlige overraskelser gjennom tidene. Rosenborg har gått ut mot svakere motstand enn Follo tidligere, og det har vært 3. divisjonslag som har slått ut eliteserielag i alle år.

Det historiske perspektivet tar selvsagt ikke noe vekk fra Follos prestasjon. Innsatsen var gedigen og belønningen den ultimate innen norsk fotball; cupfinale! De, for dagen, rosa panterne ligger sist i 1. divisjon og møtte den suverene serielederen i eliteserien – et mesterlag som denne gangen hadde erklært eksplisitt at de ønsket å komme til en cupfinale igjen. Det hadde gått mange år siden sist; vel RBK – nå blir det minimum ett år til før hotellrommene i Oslo kan bestilles. Sannsynligvis kan de starte med å avbestille årets værelser.

RBK’s ønske om cupsuksess har nå forvitret på flere fronter på kort tid. Mesterligaen er borte, og Europa League-eventyret åpnet med 0-4 mot et b-preget Bayer Leverkusen. Og den hjemlige cupen forsvant på flaueste vis på Ski stadion etter 120 minutter. Gudene skal vite at Nils Arne Eggen trenger et seriegull for å berge inntrykket. Martin Andresen tror ikke på at Vålerenga kan hente trønderne, men som Ski-gutt var nok ikke onsdagen helt feil. 

For Follo og matchvinner Mads Clausen ble dette kvelden man alltid vil huske. For RBK ble det semifinalen man definitivt ønsker å glemme raskest mulig. Og for den norske cupen ble det et herlig comeback om hva  turneringen kan by på. Altfor lenge har NM vært forutsigbar og kjedelig. Konseptet har overlevd på klisjéen om at det bare er i England og Norge som cupen har en status å være stolt av.

Det har selvfølgelig vært historieløst sprøyt. Mange nasjoner i dag har en cuptradisjon som overgår vår egen, men Follo gjorde i hvert fall noe med min cupfølelse. I dagene forut for semifinalen bygget det seg opp en herlig forventning rundt matchen. Det var lille David mot enorme Goliat. Skilpadden mot haren. Giganten mot miniputten. Og så smalt det altså til de grader. Det var pinlig for RBK, perfekt for Follo – og cupen!

Så får det heller være at Follos finalemotstander selvfølgelig nå ser på den kommende finalen som tidenes sjanse til å bli norgesmester. Follos fest mot Rosenborg er uansett det sterkeste cupminnet sesongen 2010.

Gratulerer Follo, takk for festen!

Følg meg på twitter her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tidenes største norske cupskrell er fortsatt 3. divisjonslaget Sogndals finaleplass i ‘76, etter å ha slått ut Toppserie-laget Steinkjer i semifinalen.

Men, jeg tror nok dette er en god nr. 2, ja.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei

Veldig bra skrevet Espen. Cup er cup, og dette er en fantastisk skrell.

Det som gjør seieren så fantastisk er nemlig at dette er Rosenborg sitt første tap mot ett norskt lag i obligatoriske kamper denne sesongen.

Helt vanvittig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Vi” Godset, er så heldige å få møte FOLLO i Cup-finalen….
Og ikke tru det blir tatt lett på….
Det står STOR RESPEKT av det Follo har gjort i Cup`en i år…
Cup er cup, i.flg. Hervik & Karlsen.
Og Follo ligger i bunn i ADECCO`n. At Follo ikke har studert (video-filmet) sine motstandere før kampen er kanskje en tabbe, men det finns forskjellige forutsetninger, (ØKONOMI), og prioriteringer, agenter osv.
Jeg håper at GODSET TAAAAAAAR BØTTTTTTTAAAA i år; (som mange årig Godset-supporter), men har STOR RESPEKT, for det “store Follo” gjør.
UTEN REKRUTERING ER PL DØD!!!!!!!
Hilsen en som holder med GODSET TIL JEG DØR!!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by daniel søren tangen, Espen Solbakken. Espen Solbakken said: Følger av Follo? Tror det kan bidra til å berge en død cup: http://fotballbloggen.vgb.no/2010/09/22/resultatet-hele-cupen-trengte/ [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00