av Espen Solbakken | september 27, 2010  

Jokere på Drillos vinnerhånd?

Egil Olsen har et tyvetalls sikre kort når han tirsdag klokken 12.00 offentliggjør troppen som først skal til Kypros og deretter Kroatia. Det kan bli plass til noen hjemlige eliteseriejokere – men hovedsakelig til privatlandskampen mot Kroatia.

DET MESTE KLART: Egil Olsen har troppen i hodet.

DET MESTE KLART: Egil Olsen har troppen i hodet.

Til forrige dobbeltlandskamp tok landslagssjefen opprinnelig ut 22 spillere. Per Ciljan Skjelbreid meldte forfall, mens John Carew (Island) og John Arne Riise (Portugal) sto over hver sin kamp. Alle tre er tilbake nå, og med tanke på det maksimale utbyttet sist lukter det fornyet tillit rund baut (les: alle). Troppen viste, særlig i Portugal-kampen, at den kan takle skader både før, og i løpet av, kampene.

FØLG MED: VG Nett følger landslagsuttaket direkte her fra klokken 11.45 tirsdag!

Dermed kan det tyde på at eventuelle jokere må vente til privatlandskampen mot Kroatia. Trolig er det maksimalt plass til Markus Henriksen (18) av nye navn på Kypros. Drillo har helt siden han tok over borte mot Tyskland vinteren 2009 bygget opp en fast stamme av spillere. Denne er bare blitt mer og mer sementert det siste året, og uttakene har vært langt mer forutsigbare enn de var i hans forrige periode som sjef. Den utrolig viktige bortekampen mot Kypros vil føye seg inn i rekken av bombefri uttak.

Nytt denne gangen er at Norge spiller en treningslandskamp få dager etter en kvalik-match. Der åpner det seg muligheter for våre nest beste menn. Om ikke RBK-Markus kommer med allerede til kampen i Larnaca, bør han definitivt være med i Zagreb. Her er det mulighet for at en halvskadet John Carew får fri, likeens kan andre spillere med stor belastning og skrantede helse få reise hjem. Selvsagt bortsett fra John Arne Riise, som aldri vil gi fra seg muligheten til å plusse på sin egen landskampstatistikk.

Noen totalutskiftning til kamp to blir det uansett ikke, til det er motstanderen og destinasjonen for vanskelig. Men for å opprettholde geisten i gruppen etter en altoppslukende kvalikkamp, vil noen nye fjes bare virke positivt. Her blir det trolig 4-5-1 i begge kampene, og da passer det bra at det også er i midtbaneleddet at flest utenfra banker på og vil inn:

Drillo har en soleklar kandidat i målfarlige Petter Vaagan Moen, og han kan plukke fra hele Vålerenga-midtbanen med formspillerne Kristofer Hæstad, Mohammed Fellah og Harmeet Singh. Det gode midtbaneutvalget hjemme vil trolig holde Ardian Gashi igjen i Helsingborg nok en gang. Dette kunne vært en kjempeanledning å teste Marcus Pedersen internasjonalt, men kampene kommer for tidlig etter spissens strekkskade.

Det er en landslagssjefs lykkelige lodd å ha flere svar enn spørsmål før en avgjørende kamp. Hvis huset er i topp skikk, er det heller ingen vits å ansette nye snekkere – det holder å ringe noen tilkallingsvikarer om det skulle være behov for friske folk til den litt mindre viktige jobben.  

Skrevet av Espen Solbakken, følg meg på twitter her!

Hvilke nye navn mener du Drillo bør inkludere i troppen tirsdag?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Markus Henriksen kommer nok ikke til å kamper med flagget på brystet på A-nivå så lenge Drillo er sjef, desverre. dette rett og slet tfrodi han vil holde U21-alder hele perioden, og Drillo har tidligere vist liten vilje til å “stjele” spillere fra U21-landslaget, selv i treningskamper.

Da har jeg mer tro på Fellah, siden han er akkurat i slutten på sin U21-karriere.

Derimot tror jeg kanskje at hvis det blir nye fjes på midtabnen i disse kampene, tror jeg fort det kan bli den hjemvendte sønn, Fredrik Strømstad, siden han kan tilføre det sentrale midtbaneleddet noe det mangler slik det er i dag.

Rister Tettey av seg skaden er neppe han veldig langt unna troppen heller, siden han har blitt innkalt tidligere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva med Torgeir Børven, reserve for Carew og Moa? Hvertfall bedre enn Huseklepp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Enig med Drægga der altså.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gå for Tor-Hogne Årøy :P

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja Drægga og Danny, for Huseklepp har jo ikke gjort noe for landslaget i det siste…eller??

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Torgeir Børven har startet 3 Tippeliggakamper, la oss ikke ta helt av enda.

Er helt for å gi unge spillere sjansen på landslaget, men det er ingen vits i å ta han ut allerede nå.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hans Olav: “Markus Henriksen kommer nok ikke til å kamper med flagget på brystet på A-nivå så lenge Drillo er sjef, desverre. dette rett og slet tfrodi han vil holde U21-alder hele perioden”
Tull og tøys. Drillo bryr seg ikke om hvor gamle spillerene er, er de gode nok spiller de. Og det er akkurat sånn det bør være i en kvalifisering der laget må yte maks. F.eks: Er en 43-åring bedre enn en 19-åring, spiller 43-åringen fordi det på dette nivået dreier seg om å vinne fotballkamper, ikke å utvikle unggutter. Det samme gjelder omvent: Om 19-åringen er bedre enn 43-åringen spiller 19-åringen, og blir ikke holdt utenfor fordi treneren vil “holde U21-alder hele perioden”.

De øvrige komentarene om at Børven er bedre enn Huseklepp er så latterlige at jeg ikke gidder bruke tid på dem engang, etter hva Huseklepp har prestert på landslaget i det siste. Min personlige mening er at landslaget funker utmerket sånn som det er akkurat nå med Grindheim, Hauger og Riise på midten, og ser ikke noen grunn til å erstatte noen av disse med Henriksen. Men, om Drillo tar han med for å la han få 5 minutter, så gjerne for meg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Singh og Henriksen må med. Fellah kan jo være et supplement, men han passer ikke inn sentralt, må såfall bli på kant i forhold til hvordan Norge spiller.

Henriksen vet vi det meste om per i dag, Singh er kanskje ikke hypet like mye opp, jeg vet ikke, men han har en kjempemotor og en som kunne passet veldig godt inn hvis han får sjansen. Ellers har vi Ruben YJ som kan få vise seg frem i Zagreb.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fint med de siste landskampene Ps ! synes ikke John Carew skal ha klippekort på kampene, synes han e bånn

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes at Tor Honge Aarøy burde få en ny sjanse på landslaget. Han har puttet de to siste kampene for Ålesund, og det viser at han er tilbake i sin gode gamle goalgetter rollen sin.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg vil se Henriksen med i troppen i hvert fall. Mannen har jo spilt for det meste fast på RBK så langt i år og det skal godt gjøres når man er atten!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

synes det er rart at Bjørn Helge riise har klippekort jeg da..han spiller ikke fast på fullham??han er ustabil?der mener jeg Per Ciljan Skjelbred er et my bedre valg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bjørn Helge Riise,må it a Laget,spiller jo ikke ett eneste min i Pl å det ska faen ikke holde asså,ellers syns æ Fellah må få prøve seg,alle ved jo at ikke Markus Henriksen blir å finne,å det er for tidlig for Fredrik Strømstad

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

At ikke VIF gutta singh og fellah får prøve seg snart, det forstår ikke jeg. Og jeg som er Godset supporter er sjeleglad for at Fredrik nordkvelle er Norges mest undervurderte spiller og ikke er landslagsaktuell, for da kan vi beholde han lengst mulig. Nordkvelle er en fantastisk spiller som er mer enn god nok for Norge.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Okey Huseklepp har fart og teknikk, men hva med avsluttningene i boxen hmm.. Skal ikke dra denne diskusjonen så mye lenger. Men jeg sier bare : Vi snakkes om 6mnd. Kansje dere som mente Torgeir ikke burde få mulighet, sjønner hva jeg mener da. Største norske talentet siden Solskjer!!! GO Torgeir!! Hilsen Hønefoss fan.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Torgeir Bjørven er bare ett blaff,samme som stokkelien i fjor,vent å se,faller gjennom i den vanskelige 2 sesongen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ingen Henriksen. Blir for smått internasjonalt. Elendig bl.a. mot Bayer L.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis Drillo absolutt vil slite ut Markus Henriksen, som har hatt et ekstremt tøft program i høst, ytterligere så gjerne for meg. Da blir det enklere for Enga. å ta gull. :)

Men forøvrig synes jeg godt han kan vente til neste år. Hans tid på landslaget kommer uansett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Angående Fellah så er han en fantastisk spiller, men han passer ikke inn i Drillos system og spillestil.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jøss, det hadde jeg faktisk ikke trodd. Drillo overgår seg selv, det er tidens yngste spiller i ett Drillo-uttak!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00