av Espen Solbakken | oktober 9, 2010  

Norge – alltid ett mål foran

Visste du at Norge har vunnet ni av de siste ti landskampene med ett måls margin? Ukraina-tapet på Ullevaal er bare unntaket som bekrefter regelen om at Drillos alltid vinner med ett mål.

PASS BAK: Drillo har landet i Kroatia, det ender sikkert med ettmålsseier til Norge...

PASS BAK: Drillo har landet i Kroatia, det ender sikkert med ettmålsseier til Norge...

Av og til er en millimeter nok, sang Anne Grethe Preus. Drillo er kanskje nasjonen mest umusikalske og har neppe hørt den, men kan støtte seg til at som regel – ikke bare av og til – er et mål nok.

Landslagssjefen har lagt en magisk hånd over Norges landslag. Nesten hver eneste gang bikker det i vår favør – med knappest mulig margin. Flaks, sier noen. Det er ikke flaks over 105 kamper, kontrer Olsen.

Marginer, bemerker nesten alle. Tja, sier Drillo. – Vi har i hvert fall unngått uflaks. Men vi har ikke hatt færre målsjanser enn noen av motstanderne, så jeg synes alle de tre siste har vært fortjent.

Og nå er det en gang slik at fakta dreper en hver diskusjon. Og tallenes tale er definitivt på sjefens side: 

Norge – Makedona 2-1 – Norge – Sør-Afrika 1-0 – Sveits – Norge 0-1 – Slovakia – Norge 0-1 – Norge – Montenegro 2-1 – Norge – Ukraina 0-1- Norge – Frankrike 2-1 – Island – Norge 1-2 – Norge – Portugal 1-0 – Kypros – Norge 1-2

Historien gjentar seg altså. De tre siste kvalik-kampene har alle vært jevne, men Norge har alltid vunnet med det svenskene kaller for “uddamålet”, det norske språk burde definitivt hatt et lignende ord for å beskrive alle ettmålsseirene.

1-0-seieren i Düsseldorf i Egil Olsens comeback-kamp som norsk landslagssjef var et større frampek og mer trendsettende for norsk landslagsfotball enn folk trodde tilbake i februar 2009.

Drillo bør inn i det norske smørerteamet før VM på ski i Kollen. Ingen i landet har bedre glid enn den fyren.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jøss, dere journalister gir dere aldri. Er det å vinne kamper med ett mål ensbetydende med flaks? Som Drillo selv sier, så har Norge skapt flest sjanser i hver kamp, og da blir det direkte tøv å snakke om “glid”. Hvis denne latterlige teorien om ettmåls-seiere stemmer, så er Mourinho verdens heldigste manager. Ser du poenget? Det skal dessuten nevnes at omtrent samtlige av ettmåls-seierene til Drillo har vært i vanskelige kamper. Forøvrig var hjemmekampen mot Ukraina noe av det beste Drillos har prestert, men der tapte vi 0-1, men det er kanskje ikke så viktig? Det var vel udyktighet det?

Dersom “flaks” eller “glid” virkelig var en faktor, så burde dere begrunne det – f.eks. med dommeravgjørelser som har gått i vår favør, eller et motstanderlag som har skapt flust med sjanser. Ingen av delene er tilfelle, i mine øyner.
Dessuten…Har man “glid” i drøye 100 kamper? Tvilsomt…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Drillo football er det verste som kunne skje Norge. Håpløst å se på og utrolig synisk. Drillo har ødelagt football utvikligen for generasjoner og er det mest depressive jeg ser på TV.

Nei, få in en ordentlig trener snarest og send Drillo på gamle hjem der han hører hjemme.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Guden Drillo??
Hva er det med glorifiseringen av Drillo? Landslaget har faktisk ikke vunnet noen mesterskap.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå får det være nok…. Det norske folk må snart ta til takke med det vi får! Vårt lag er ikke bestående av Messier og Canavaroer, men likevel vinner vi kamper! Hvorfor i alle dager kan man ikke bare glede seg over seierene vi har om dagen? Uansett hvordan vi vinner, er det bedre enn å tape alle kampene vi spiller???!!!

Gi Drillo ALL den credz han kan få! Han er et GENI! Og Norges beste menn er nå et lag man kan regne med i store og små kamper!

EM HERE WE COME!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00