av Espen Solbakken | november 30, 2010  

Må bli Messi

Dette innlegget er nummer 100 siden Fotballbloggen ble startet vinteren 2009. Innleggene er skrevet av Espen Solbakken, følg meg på twitter her!

Spillere over hele verden har nominert 55 spillere til FIFAs gullballkveld i Zürich den 10. januar. Selv om Lionel Messi verken vant Champions League eller VM i år, er han umulig å komme utenom. Gullgutten skal bare ha den gullballen.

Bukk og havresekk: Messi stemmer - og vinner?

Bukk og havresekk: Messi stemmer - og vinner?

Da har jeg også tatt høyde for faren over at det ferskeste alltid huskes best – og at disse ordene blir skrevet mindre enn 24 timer etter Barcelonas Ut-Clásico av Real Madrid.

Jeg har satt opp min topp-10 liste over spillere. Det var en smått hjerteskjærende prosess og kutte bakfra, og den siste som røk ut var faktisk et navn på som ikke fantes blant de 55 opprinnelig nominerte, Spanias og Barcelonas eminente anker Sergio Busquets.

Det figurerer dog ikke én eneste spiller hos meg fra England eller Premier League, mens bare Wesley Sneijder kom med fra mesterligavinner Inter. Ingen Diego Milito da altså. Og heller ingen Maicon. Det ble mindre aktuelt etter et VM til karakteren middels pluss, og deretter en fotballstriptease uten like mot Gareth Bale.

Bale selv da…? Vel, om høsten hadde vart hele året ville også Wales hatt med en spiller på denne listen. I stedet blir det topptungt fra Katalonia. Det er likevel ikke mulig å komme utenom Diego Forlan. Du har hatt en temmelig god sesong når du først bærer  middelmådigheten Atletico Madrid (Europa League) helt frem til pokalbordet og deretter Uruguay (VM) inn blant de fire beste i Sør-Afrika.

Til slutt blir listen slik. Disse 10 har etter min mening vært best i 2010:

1. Messi, Barcelona og Argentina.
2. Xavi. Barcelona og Spania.
3. Diego Forlan, Atletico Madrid og Uruguay.
4. David Villa, Valencia/Barcelona og Spania.
5. Andrés Iniesta, Barcelona og Spania.
6. Wesley Sneijder, Inter og Nederland.
7. Cristiano Ronaldo, Real Madrid og Portugal.
8. Thomas Müller, Bayern München og Tyskland.
9. Iker Casillas, Real Madrid og Spania.
10.  Gerard Pique, Barcelona og Spania.

Og 2010-laget – satt opp i 4-3-3 blir slik (luksusproblem kalles det når Ronaldo havner utenfor drømmelaget for 2010. Men uten tittel og et middels VM gjør at seks andre offensive spillere sender Real-stjernen på benken): 

Iker Casillas – Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Ashley Cole – Wesley Sneijder, Xavi, Andrés Iniesta – Diego Forlan, David Villa, Lionel Messi.

I slike laguttak føles det ok å kunne stille en benk, bare for å kunne inkludere flere toppnavn:

Julio Cesar, Maicon, Thomas Müller, Cesc Fabregas, Cristiano Ronaldo, Samuel Etoo, Diego Milito.

Hvem savner folket? Hvem skal ut? Hvem skal inn?

Les samtlige 100 innlegg på fotballbloggen etter hverandre her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

At du ikke har Ronaldo høyere på lista er rett og slett latterlig. At han ikke er på ditt lag er katastrofalt? Barcelona spilte en bra kamp igår, men har ikke overbevist før den kampen. Tror folk inkl. deg, har høyere forventninger til Ronaldo enn mange andre, bare fordi han kan levere på ett høyere nivå, men enda er han klart bedre enn mange av de andre du setter forran ham på lista.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Veldig enig i både lista og laget. Inter har vært rævva i år, dessuten var det kollektivet, ikke enkeltspillere som som gjorde jobben og deres store stjerne var Mourinho. Til Andreas, det er ikke hvor god du er på ditt beste, men hva du faktisk har prestert som teller i slike sammenhenger. Ronaldo er derfor godt plassert.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sneijder er uten tvil en av de store kandidatene til å vinne gullballen. Vant alt med Inter og fikset finaleplass for Nederland… Say no more. Den lista di er bare feil..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg syns denne listen virker riktig, i og med at flesteparten på denne listen var med på å vinne VM, og dominerer for tiden! Ronaldo fortjener ikke en høyere plass, i og med at han ikke har prestert bra de 2 siste månedene.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Iker Casillas
Maicon Pique Ramos Coentrão

Messi Sneijder Vaart Ronaldo
Villa

Benken: Bale, Rooney, Scholes, Xavi, Valdes, Alex, Evra.

!. Messi
2. Sneijder
3. Ronaldo
4. Villa
5. Casillas

en top 10 liste er rett å slett for vanskelig å lage.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ronaldo presterer som bare faaan for tiden ! og er verdens nest beste spiller ! så skjønner ikke greia me å sette han på benken !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg synes han burde fått plass ovenfor forlan som er elendig atm

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er veldig enig i denne listen, men jeg må si at jeg personlig ville aller helst hatt dani alves med på laget som høyre back. Og at ronaldo ikke er høyere oppe på listen kunne jeg ikke vært mer enig i!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fler mål i serien i år enn Messi. Forrige sesong, var han skadet men scorte ca. 1 mål i snitt pr. kamp. Og hvorfor Forlan er der, men ikke Rooney er underlig. Rooney var magisk før sommeren, men viser dårlig form nå. Det samme med Forlan, så Rooney burde hatt en plass på den lista.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Inter har vært rævva i år, dessuten var det kollektivet, ikke enkeltspillere som som gjorde jobben og deres store stjerne var Mourinho”

Okei, dette er bare et gjennomført komisk utsagn. Mourinho ble spurt av en journalist hva som var kilden til hans suksess i fjorsesongen. Han svarte med ett eneste ord: “Sneijder”. Han satt opp laget sitt etter Sneijder. Alt skulle innom “Il Maestro”. Et Interlag i fjor uten Sneijder, Milito og Lucio hadde falt sammen. Enkelt og greit.

Å kåre vinneren av Gullballen er tilnærmet umulig, og uansett hvem som vinner, så er det alltid noen som er uenige. Det er spillerne selv som bestemmer, derfor er det rett som Sneijder selv sier: “Den beste kommer til å vinne”.
I mine øyne står det egentlig bare om tre spillere. Sneijder, Messi og Xavi. Man må tenke hvor toneangivende spilleren var, ikke hvor god han er individuelt. Sneijder var kilden til Inter OG Nederlands suksess. I mine øyne er dette grunn nok til å stikke av med hele dritten. Messi er Messi. Messi er gud. Ble toppscorer i CL og scoret i bøtter og spann for Barca i serien. Men hva vant han egentlig? Han var med å vinne Primera Division, men det var det. Var han god i VM? Nei. Messi bør ikke vinne gullballen. Han har vunnet den før, og han kommer til å vinne den igjen, men ikke nå i januar. Det fortjener han ikke. Xavi fortjener den mer enn Messi. Hvordan hadde oppbygningen av angrepet til Barca vært uten denne ballvirtuosen?

Man har selvfølgelig lov til å være uenig. Dette er min personlige mening.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Drogba skulle vært der. Han hadde en helt fantastiisk fjordårssesong, bedre enn både muller, etoo og forlan.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor har du ikke ronaldo hoyere oppe? Det er jo katastrofe spør du meg. Han burde ihvertfall vert på årets lag!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Virker som det er enighet om Messi. Personlig mener jeg at han er den eneste spilleren som går utenom argumentet om at titler teller mye i et år med VM og Champions League.

Han har bedrevet en annen idrett enn resten i et par år nå. Ronaldo? Tja – det er litt marginer på en sånn liste. Men jeg synes han var bedre da han scoret 42 for Manchester United.

Dessuten var han under pari i VM.

Fortsett med å sende inn deres toppliste og drømmelag!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bare liten rettelse.. Messi er fra Argentina og ikke Spania, så lista om verdens beste spillere i 2010 burde bli litt rettet på.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eto’o har vært skuffende denne sesongen. Mens Drogba har lekt seg gjennom rutinerte forsvar som Manchester United og hurtige forsvar som Arsenal.

I tillegg savner jeg en Gerrard som faktisk reddet England fra en ENDA større fiasko! Han er ikke vært like god på Liverpool, men reddet LFC fra enda flere flauser..

Syntes Müller og Eto’o skal ut. Müller hadde egentlig bare et jævla bra VM, men har ikke imponert så veldig i serien etter VM. Han har dabbet veldig av.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er bare én spiller som fortjener gullballen i år, og det er Xavi: hjertet i verdensmesterlaget og i Barcas fantastiske lag i mange år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg håper årets gulball går til hjernen i Barcelona, Iniesta.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Holder med Milan og har en ganske nøytralt forhold til denne lista, men å prestere å si at Ronaldo ikke har prestert de siste to månedene er vel på jordet, Kendinho. Men hvor du plasserer ham på en slik liste går vel på hvordan du rangerer VM da, og er enig i at det teller mer å prestere når det gjelder…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne top 5 lista er mye bedre enn andre lista

1- Frank Lampard
2- Michael Essien
3- Ashley Cole
4- Didier Drogba
5- Ronny

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1. Messi, Barcelona og Argentina**

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

VM burde telle JA, men når man skal inn på et førstelag for HELE verden for 2010 sesongen bør man prestere bra jevnt over hele sesongen. Og Forlan har vært CRAP etter VM. Greit nok han er utladet, men ikke noe mer enn iniesta, xavi, villa, osv?

1. Messi
2. Ronaldo
3. Xavi
4. Sneijder
5. Casillas
6. Drogba
7. Pique
8. Fabregas
9. Villa
10. Forlan

Lag:
Casillas
Maicon Pique Vidic A. Cole
Sneijder Xavi Fabregas
Messi Drogba Ronaldo

Nå snerter det meg å ikke ta med iniesta da han har vært outstanding, men synes måten fabregas styrer arsenal på er smått utrolig. Synes personlig at drogba er verdens beste midtspiss, og selv med villas suksess i VM synes jeg han er viktigere for chelsea enn villa er for barca.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Messi spiller ikke for Spania :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by BLAUGRANA.NO, BLAUGRANA.NO. BLAUGRANA.NO said: Espen Solbakken tar feil. Det «må bli» Xavi og ikke Messi Han burde fått den i fjor også. http://blgr.no/w [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Og så har også Messi fått riktig nasjonalitet nede i teksten. Gikk litt fort der.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

herregud, Messi og Barca vant FIRE titler i fjor. i følge dine så burde vel Messi eller noen av de andre Barca-spillerne få tittelen for det alene. Messi ble også toppscorer i både ligaen (suverent) og klubb-VM (i tillegg til matchvinner i finalen). han har scoret 70 mål for Barca, fra fjorårssesongen til dags dato, i tillegg til 25 assists som er helt sykt.

Messi spilte også veldig bra, selv om det ikke var strålende, helt frem til Tyskland-kampen, hvor hele laget var under pari.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hva er detta for noe?

Arjen Robben har jo helt klart vært best i år.
Mannen var en gud både i vm og champions league. Synd at han var små skada. Men samma kan det være, når han spilte var han eminent.

Den viktigste spilleren for både Bayern Munchen og Nederland, men dog ikke bra nok for din liste?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Han som mente messi ikke fortjente gullkampen er tragisk selvom han ikke vant vm,så var han god fram til Tyskland kampen og Drogba burde ha vært på lista ellers så er lista bra:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Syntes faktisk at xavi fortjener gullballen i år, var meget sentral i vm suksessen til Spania og han har vært helt ekstrem for Barca. Unner han det mest av alle her. Helt enig i lista di, men bytt xavi og messi:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Unnskyld, men når Sneijder er nede på 6. plass, så blir ikke dette rettferdig. Andre beskrivelser er dumt og tåpelig. Og med Ramos, i steden for Maicon, på høyrebacken blir dette bare feil. Pique/Puyol for Lucio? Tvilsomt. Har også vanskeligheter med Villa over Milito i år. Hva faen har Villa gjort, som Milito ikke har? Snur vi det rundt, så har Milito cup, serie og CL.

Jeg liker egentlig deg, men dette likte ikke jeg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Årets lag? Ler meg skakk.
Hvor har du blant annet gjemt Vidic, Evra og Ronaldo? Hva gjør Ramos, A.Cole og Forlan på laget? Latterlig….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Han der som har satt opp den lista må bare være Barca fan, det er grunnen til at Ronaldo ikkje er lenger oppe på lista og at Pigue er der og ikkje Vidic.
Dessuten burde Rooney, Drogba og Tevez vært der.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Lami du er ekte handicap, setter Xavi på benken ? Lol

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg kan ikke fatte hvorfor Lucio ikke er med her (ikke en gang på benken), ei heller hvorfor Sneijder er så langt ned som 6.-plass. Sneijder er, som flere har sagt her, en av hovedsakene til at Inter vant The Treble og at Nederland kom seg til finalen. Man må huske på at han faktisk scoret a mål med VMs toppscorer (Thomas Muller) og det fra midtbaneposisjon.

Jeg er helt enig i at Messi er enorm, men fjorårssesongen tilhørte Sneijder. Jeg kan ikke se at det skal være noen nevneverdig diskusjon om hvorvidt dette er tilfellet eller ikke. Man kan på en måte si at Sneijder i Inter (i fjor vel og merke) gjorde den jobben Xavi og Iniesta til sammen gjorde i Barcelona. Og i og med at Snejder gjorde det så godt i VM, er det for meg ingen tvil om at Sneijder bør tildeles årets gullball.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til deg, TheBlackBox, sier jeg bare: Amen!

Sneijder har Il Triplete og VM-finale, Messi har… vel, han har jo serie. Også på 6. plass? Kom igjen! Aner et lite snev av litt lite objektivitet og nøytralisme.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til dere som peker på at Ronaldo har scoret flere mål enn Messi: Ronaldo har spilt tre kamper mer enn Messi, men har alikevel bare 1 mål mer enn ham.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kan noen svare på hvorfor Robben ikke blir nevnt av noen som helst?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For meg helt utrolig at ingen nevner robben, var i finalen med nederland og scora 16 mål på 24 kamper i FC Bayern München(kilde wikipedia). Noe som er “helt ok” for en midtbanespiller. For meg er han top 3 i 2010 uten tvil.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

fett at at Premier League er verdens beste liga handsdown, I la liga er det maks 3-4 bra lag som i hele tatt kan måle seg i verdens klasse! Er ikke vansklig å brilliere når man har dårlige motstandere, skulle gjerne sett at Messi komme å prøve seg på Vidic & co.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Grunnen til at Pique er der, er nok fordi han har vunnet alt som ein fotballspillar kan vinne i ein alder av 23år

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Gullballen:
1. Messi
2. Xavi
3. Snejder
4. Ronaldo
5. Drogba
6. Iniesta
7. Robben
8. Villa
9. Pique
10. Casillas

Drømmelag:

Petr Cech
Ramos, Pique, Terry, A. Cole
Snejder, Xavi, Iniesta
Robben, Drogba, Messi

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

HVORDAN I ALLE DAGER KAN DU MENE AT CASILLAS HAR STÅTT BEDRE ENN CECH I ÅR, OG BALE ELLER DROGBA KONTRA MÜLLER!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser ut som mange har mistet litt av hva utdelingen gjelder. Det er snakk om den beste spilleren året 2010, ikke sesongen 09/10.
Altså vil en sneijder som riktignok var god for inter i fjorårssesongen og hadde et bra VM være uaktuell, ettersom han og resten av inter har vært elendige etter sommer.

Messi og barcelona har vært gode hele året, selv etter utlading etter VM (mange spanske spillere) og toppet det hele med nedstablingen av real igår.

Messi er den beste spilleren derfor vinner han.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser ut som mange har mistet litt av hva utdelingen gjelder. Det er snakk om den beste spilleren året 2010, ikke sesongen 09/10.
Altså vil en sneijder som riktignok var god for inter i fjorårssesongen og hadde et bra VM være uaktuell, ettersom han og resten av inter har vært elendige etter sommer.

Messi og barcelona har vært gode hele året, selv etter utlading etter VM (mange spanske spillere) og toppet det hele med nedstablingen av real igår.

Messi er den beste spilleren derfor vinner han.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Haha så mange tullinger som skriver :D
“Vidic, Roney, Tevez” Ja jøss dem vant mye i fjor

Hvem som bør vinne gullballen er mellom 3 spillere spør du meg.
Sneijder, Messi og Xavi. Det er ganske enkelt hvis man tenker seg om.

1. Det var VM i år, det alene har for mye å si i forhold til hvem som vinner gullballen. Ingen som husker Ronaldo som kom tilbake fra skade og ble toppskårer og vant vm med brasil i 2002?

Ja Sneijder har vært helt “outstanding” , han vant alt med inter og kom til finalen i vm.

Xavi vant serien og vm. Som jeg nevnte tidligere så har vm for mye og si med tanke på at det er hver 4 år så tror jeg at Xavi vinner :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

HAHA sneijder har vært langt under pari eter vm har du sett noen av inter kampene i år???

messi er og forblir verdens beste enkeltspiller i verden dette året også 52 mål på 51 kamper snakker for seg selv messi er en fantastisk spiller som gjør barcelona til ett vinnerlag sammen med xavi iniesta etc…. ronaldo vant ingenting i fjor og var for mye skadet til å komme noe høyere opp på lista til solbakken noe som er helt greit

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg håper virkelig xavi får gullballen! Han har så utrolig god kontroll på alle sine medspillere til enhver tid!

At rooney ikke er med er helt riktig, han har ikke prestert noen ting siden MAI!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Høsten varer ikke hele året er riktig, men å si at Bale ikke storspilte på vårparten også blir for dumt.
Og Ronaldo skal inn på andreplass der, uansett om du liker han eller ikke. Vi må kåre etter fakta, ikke etter smak.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Altså, at du velger Forlan så høyt oppe er bare helt vanvittig absurd. Hva gjør Ronaldo så langt ned? Han er fortsatt meget god selv om hans VM ikke var så sterkt. Dessuten, om du får noen skader i forsvarsrekka di, hvilke bytter gjør du, med tanke på benken du har ville du sliti. Mitt lag ville vært sånn: Casillas; Alves/Ramos, Lucio, Pique, Ashley Cole. Midt: Sneijder, Xavi, Iniesta, men Iniesta ville nok hatt en vingrolle. Angrep: Ronaldo, Drogba og Messi. Messi ville hatt en fri rolle. Vanskelig å sette opp laget, men sånn ville hvertfall jeg hatt det. Benk er helt usaklig, men for å si noe, ville jeg hatt Reina, Vidic, Evra, Fabregas, Villa og Tevez. Sykt vanskelig å ikke velge fler Nederlendere, men de skiller seg ikke maksimalt ut.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Relativt enig i listen. Men blir for dumt å la cr ronaldo utebli fra “drømmelaget”. Han har prestert i verdensklasse over lang tid. Dani alves burde også vært med da han representerer hele høyresiden for barca i lang lang tid, synes også han er både bedre og betydelig mer fair enn ramos. Villa har som alltid vært gigantisk. ufattelig arbeidsinnsats på topp og klin gæren når det kommer til avslutninger. Bra teknikk har han også. Villa og drogba har vært desidert verdens to beste midtspisser i 2010.
xavi og sneijder er en klasse for seg.
Og jeg mener at Messi fortjener denne tittelen i år også. Han er livsfarlig hver gang han får ballen. Enten ved å gjøre medspillere gode, eller rett og slett å gjøre alt selv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Savner helt klart rooney på denne lista. Han var jo om ikke den viktigste, så i hvertfall en av de viktigste i Manchester United i fjor. Jo, han hadde et dårlig VM, og ja han er ikke i samme form nå, men synes likevel at han fortjener å være på topp ti lista, kanskje ikke på topp, men på lista bør han være.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor skal Rooney vinne som ikke har prestert siden mai? En spiss som ikke scorer mål eller har assists kan ikke vinne årets spiller.

Messi, Xavi og Ronaldo har alle prestert fantastisk gjennom hele året. Dersom en av dem vinner er det fortjent uansett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fy faen så dumt! Du må jo være en stusselig type med lite fotballkunnskaper, Espen..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Den lista her er jeg veldig enig i. Den inneholder mange spillere som gjør sine lag gode ved enten enkeltprestasjoner eller det å sende en medspiller igjennom forsvaret som en kniv i varmt smør. Da snakker jeg stort sett om Messi, Sneijder, Iniesta, Xavi og Pedro som jeg savner på lista. Messi er vært i en egen klasse, og det at han ikke vinner gullballen pga at han ikke vinner titler, er feil og absurd. Man kan ikke måle verdens beste spiller på grunn av titler. 52 mål på 51 kamper, sier det aller meste om Messi. Det er i en egen klasse i verden, er ingen som er i nærheten.
De tre beste kommer til å være :
1:Messi
2: Xavi
3: Iniesta

Ja, det er bare Barcelona spillere, jeg vet det. Men se på hva de gjør på fotballbanen! Trenger ikke å se lenger enn det for å se hvem som er verdens tre suverent beste fotballspillere for tiden. jeg unner Inista og Xavi alt godt i verden, men de kan ikke måle seg med den lille store magikeren fra Argentina atm!

- Emil

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Årets lag:

Casillas
Freddy dos Santos-Muri-Strandberg-Nordvik
Singh-Xavi-Fellah
Messi-Moa-Shelton

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er helt enig med deg. Messi er en gud Ronaldo er bare en god fotballspiller. det er ingen som er i nærheten og være like god som Messi.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

veldig enig i lista, ronaldo er utrolig god men overvurdert spiller blant folk flest, som både faller i skyggen av iniesta og xavi.messi er bare i en helt egen klasse.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hva vant egentlig rooney i fjor og ble han toppscorer??

nei drogba burde kanskje fått en plass i lista med rooney har ikke prestert en dritt siden munchen kampen borte i MAI!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1-Messi
2-Messi
3-Messi
4-Messi
5-Messi
6-Messi
7-Messi
8-Messi
9-Messi
10-Messi

Og bare Messi,
For alltid Messi,
Messi er best Messi.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå får det være nok! Det står mellom 3 spillere: Forlan, Sneijder og Xavi. Messi er god men må huske at han floppet i VM mens Xavi, Sneijder og spesielt Forlan var ekstraordinære. Barcas sukse skal Xavi, Iniesta og Busquet har større ære for. Messi får for mye kred siden han nesten alltid er sist på ballen. Etter min mening så fortjener Forlan den, han spiller på et ræva Ateltico-lag og et middelmodig Uruguay som han ledet til en fantastisk 4plass. Han vant EuropaLeague på egen hånd for Ateltico og vant nesten Copa Del Rey uten superbe matchvinnere som Xavi, Iniesta, Cambiasso og Sneijder på sitt lag. Sneijder fortjener 2.plassen da han har vært eksepsjonell for Inter og Nederland. Hvis ikke en “treble” og 2 MVP (Sneijder best i SeriaA og best i CL) teller så er denne prisen en stor “joke”. Xavi var eksepsjonell for Barca og bare ok for Spania. Husk at Casillas, Ramos og Villa ble regnet som de beste spanske spillerne under VM-sluttspillet. Xavi var usynlig og hadde det ikke vært for San-Ikers superbe redning mot Robben i finalen så hadde ikke Spania vunnet. San-Iker reddet Spania ørten ganger og burde være høyt oppe på lista.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er enig i mange av navnene du har på listen, det skulle da bare mangle at den domineres av Spania, men jeg savner noen Interspillere. Det er greit at de ikke har vært så gode etter at Mourinho dro, men de vant trossalt the Treble i fjor? Hvis vi tenker prestasjoner burde Sneider vært på topp. Han var fantastisk i VM, han var fantastisk i Seria A, og han var fantastisk i Champions league.. Det ble sølv, men det ble da mye mer enn det Messi fikk….. Messi er verdens beste spiller når det gjelder enkeltprestasjoner, deretter har vi Ronaldo, men lag, prestasjon og spiller som har gjort det bra, der har jeg Sneider på topp, Xavi på andre og Thomas Muller på tredje!

Muller hadde en helt fantastisk sesong for Bayern og Tyskland, ble VMs toppscorer ved siden av Forlan, Villa og Sneijder, derfor er det han som fortjener en plass på laget. Forlan var fantastisk i VM, men han var ikke vanvittig i Atletico. Han var god, men ikke i nærheten av David Villa eller Thomas Muller, som førte laget sitt til finalen i Champions League.

Hvor har du forresten Van Bommel, og Schweinsteiger hvis du tenker resultater? det blir ikke bra uten de to ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

“Virker som det er enighet om Messi. Personlig mener jeg at han er den eneste spilleren som går utenom argumentet om at titler teller mye i et år med VM og Champions League.”

Dette har du selv sagt. synes derfor at det er rart at Sneijder ikke er lengre opp på listen. hvis vi sie at Messi er unntaket fra regelen, så bør Sneijder få andreplass.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er veldig enig med listen. Syntes dog at Iniesta er bedre enn Villa og at Maicon burde komme før Ramos, som høyreback på drømmelaget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

syns du skulle hatt me bastian schwenstegger, eller hvordan navne hans skrives :O) han på bayeren. Og kanskje hatt med inter spissen milito :O) som bøttet inn med mål. Som real madrid fan, e det synd å si, men xavi e verdens beste fotballspiller. om noen e enige :O) så mener egh at Zlatan e en stor drittunge, som skulle hatt juling hehe.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

For det første, en bør ikke komme med en konklusjon basert på kun kampen som var mandag. At Messi er god er det ingen tvil om, men jeg personlig mener Ronaldo er en mer allsidig spiller enn han og innehar kvaliteter som han ikke har. Dessuten hadde jo Messi et ganske så middelmådig VM og Ronaldo har jo tross alt vunnet tre ligagull med United, en CL, VM for klubblag + div andre cuper. Han ble også kåret til verdens beste spiller før Messi, en tittel jeg mener han bør overta dette året. Så det å si at han er uten tittel er feil og at han også ikke er den eneste på lista over de som hadde et middels VM. En bør ikke la seg blende av alt det Messi gjør, men også se på andre spillere og danne seg et litt bredere beslutningsgrunnlag før en kommer til en konklusjon.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

5 mål i et VM-sluttspill er viktigere og bedre enn å score 40 mål i La Liga (Det er en utrolig prestasjon men lavt nivå og en del elendige lag som senker La Liga til Skottsk PL nivå). Messi fortjener den ikke, hvis det er snakk om antall mål så burde Humberto Suazo fått prisen i 2006 da han nettet hele 51 ganger. Enig med Deislolla, burde være Forlan eller Sneijder. Messi fortjener den ikke. Han er god men pokaler og medaljer teller mer. Det er vel en tankevekker at tungvektere som Raul, DelPiero, Totti og Inzaghi aldri har fått prisen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

gullballen:1.xavi drømmelag:
2.sneijder
3.messi casillas
4.iniesta ramos pique puyol
5.ronaldo
6.forlan xavi
7.robben snaijder iniesta
8.casillas
9.pique robben messi ronaldo
10.villa forlan

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Snider 4 manofthematch av 7 mulige i VM. Sendte Brasil ut på egenhånd.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det kan ikke stå om noen andre enn Sneijder, Messi eller Xavi. Fotballjournalister vet dette. Derfor blir det en av de tre. Hvis ikke, så mister hele prisen sin integritet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

DROGBA ??? Casillas har ikke vert så god siste året. I laliga i fjor var faktisk valdes bedre. Men han hadde eit godt VM. men det er smak og behag.. Ronaldo burde vere der.. Ronaldo- Drogba – Messi på topp i en 4-3-3 formasjon..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1.Messi
2.Xavi
3.Ronaldo

det er de tre desidert beste spillerne i verden…
sneijder og iniesta er begge spillere som er opp og ned. Messi og Xavi spiller rett og slett ikke ræva kamper, de har et bunnnivå på høyde med rooneys toppnivå! casillas reddet ikke spania noe mer enn iniesta gjorde da han scoret det avgjørende målet. Og verken ramos eller maicon kan måle seg med Daniel alves.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skjerp dere folkens. Det optimale for en fotball spiller er å vinne Fotball VM. Statistikken viser at i et VM år så er det VM-vinneren som vinner tittelen. I 1994 fikk Romario den selvom Baggio presterte flere hakk bedre enn Romario hele året. Romario ble toppscorer under VM og ble kåret til beste spiller under mesterskapet. Men hadde Italia og Baggio vunnet så hadde han blitt årets spiller. I 1998 fikk Zidane den selvom Ronaldo var best i VM og hele året (Faktisk ble Ronaldo kåret til beste spiller under mesterskapet). Frankrike og Zidane vant ergo han ble årets spiller. Det som er merkverdig er at Suker endte på 3.plass. Suker hadde en middels sesong med mye måltørke, eneste grunnen til at han fikk 3plassen og ikke Thuram var pga at han ble toppscorer under sluttspillet. I 2002, Brasil og Ronaldo vinner overlegent, Ronaldo blir toppscorer og Kahn bestespiller. Ronaldo blir årets spiller og Kahn nr2. Selvom Ronlado slet med skade og skiftet klubb til Real og itillegg spilte middels ble han utropt som vinner. Takket være super innsatsen under VM-sluttspillet. I 2006 Italia og Cannavaro vinner. Zidane har en ræva sesong for Real men storspiller for Frankrike og ender på 2.plass og blir itillegg kåret til turneringens beste spiller. Ronaldinho er ustoppelig frem til VM, vinner LaLiga og CL med Barca, men er usynelig i VM-slutspillet ender på en 3.plass.

Så hva sier alt dette? Jo, en VM-tittel, toppscorer tittel eller turneringens beste spiller tittel garanterer en spiller plass blant topp 3. Xavi vant VM, Sneijder og Forlan delt toppscorer med Muller og Forlan turneringens spiller. Etter mye hodebry så ser det ut som om lista blir

1. Xavi
2. Forlan
3. Sneijder

Håper personlig at Forlan vinner men ser ut som om det blir Xavi.
Messi og Christiana Ronaldo presterte ikke under VM-sluttspillet så de fortjener ikke noe topp 3 plassering.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor i helvete har du fjernet kommentaren min? Den var saklig og inneholdt ingen negative ting. Har en teori om at du er en patetisk besserwisser som ikke aksepterer at det finnes andre som har mer og bedre peiling enn deg angående fotball. Latterlig at sånne StåleSolbakken wannabees kan få en egen blogg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

drogba!! han e jo en av verdens beste fotballspiller jo!og verdens beste spiss.thomas muller har jo bare vært litt god i vm.han har ikke hatt et eneste god sesong engang.det her e topp 5 beste spillerene i verden.
drogba.
messi.
lampard.
c.ronaldo.
Wesley Sneijde.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

1.Messi
2.Ronaldo
3.Drogba
4.Robben
5.sneijder
6.Xavi
7.villa
8.vidic
9.iniesta
10.Fabregas

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Casillas
alves pique puyol evra
iniesta sneijder xavi
Messi villa ronaldo

top 5:
1. messi
2. xavi
3. iniesta
4. sneijder
5. ronaldo

Messi er uten tvil verdens beste spiller.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt rett å ikke ha Ronaldo lenger opp på listen. Han har aldri klart å være god mot topplag, og viste i går at han fortsatt ikke klarer denne prestasjonen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Verdenslaget :
(4-3-3)
Casillas
S. Ramos – Pique – Puyol – Lahm
Xavi – Schweinsteiger – Sneijder
Messi – Ronaldo – Robben

Topp 5 :
Messi
Ronaldo
Sneijder
Xavi
Robben

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sneijder burde vunnet denne! Ledet Inter til serie, cup og CL-triumf og førte til Nederland til en tett VM-finale! Når Messi vant uten ha vunnet annet enn serien i år, kunne premien heller gått til ham! Da ser jeg heller Xavi som en bedre vinner fra Barca, da Messi ikke er messias uten ham! Noe ikke alle ser…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kor i nato i Huseklepp???!?

Ikkje nevnt med et eneste ord!

Messi – gå og legg deg!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00