av Espen Solbakken | desember 25, 2010  

Slik blir 2011 – eller kanskje ikke?

En 2011-fabel, skrevet av Espen Solbakken, følg meg på twitter her!

Januar:

Året starter med at Manchester United avgjør kampen mot West Bromwich sju og et halvt minutt på overtid. Sir Alex syntes det var greit selv om dommeren i utgangspunktet bare la til tre. I Norge får Stabæk lov til å trene på en 5×5 meter stor flekk i Telenor Arena mens det er hundemesse på resten av arealet. Roy Hodgson kjøper Brede Hangeland fra Fulham, og Vålerenga får klørne i Thorstein Helstad . Nils Arne Eggen er observert dampende på Brakka i RBK-allværsjakke – smeller at han aldri har hatt som nyttårsforsett å slutte og røyke.

Februar:

Eggen med på flyet

Eggen med på flyet

Det er 25 minusgrader i Oslo, men toppfotballsjef Nils Johan Semb melder likevel at sesongen egentlig burde ha startet allerede. Nils Arne Eggen sniker seg med i cockpit på vei til RBKs treningsleir, mens Jan Jönsson får telefon fra Stabæk om han har ekstranøkkelen til Telenor Arena med seg til Trondheim da ingen blaa kommer inn.  I Tromsø er det 35 minus og to meter snø, men Per-Mathias Høgmo sier sesongen helst burde ha  startet . VM på ski begynner i Oslo, og Petter Northug og Ole Gunnar Solskjær lanserer felles businessplaner i Aker-systemet.

Mars:

Tippeligaen starter – omsider – i Norge. Martin Andresen er frustrert over at han kun har fått brukt to av Vålerengas 92 innsamlede sponsormillioner, mens RBK igjen har gamblet økonomisk for å nå Champions League. Nye spillere i RBK er Fredrik Nordkvelle, Jon Inge Høiland, Tom Høgli og Henning Hauger. Norge slår Danmark 1-0 etter 2-2 i målsjanser, og nok en gang blir Erik Huseklepp matchvinner. FCK slår ut Chelsea av Champions League, og treneren donerer bonusen til familiemedlemmer hjemme i Norge.

April:

Liverpool slås ut av Europa League. Rafael Benitez lanseres igjen som manager på Anfield, mens Roy Hodgson sier at bare én ting har vært verre enn å lede Liverpool; å snakke med Stavanger-pressen  under tiden i Viking. Nils Arne Eggen mener Rosenborg er blitt dårligere offensivt, mens Egil Olsen synes Barcelona hadde vært bedre med Tor Hogne Aarøy på laget. Ole Gunnar Solskjær taper sin fjerde kamp på rad, men får trøstende telefoner fra far sjøl i Manchester. Paul Scholes har takket ja til å spille ett siste år i Molde før han legger opp.

Mai:

United vinner Premier League etter å ha avgjort den siste kampen på overtid. Arsène Wenger sier at Arsenal ikke trenger ny keeper, mens rengjøringsstaben i premierommet på Emirates blir permittert ytterligere et halvt år. Sven-Göran Eriksson gir seg i Leicester og tar over det engelske landslaget for damer. – En drømmejobb, sier Svennis til Aftonbladet. I Trondheim må Erik Hoftun jage en sint Nils Arne Eggen av treningsfeltet. Mini og Davy sender live fra opptrinnet. Eggen melder etterpå at han bare var sint i ett sekund på rad (gammelt jungelord).

Juni:

Vil ikke danse i 2011 heller.

Vil ikke danse i 2011 heller.

Tom Nordlie sier først ja og deretter nei til Skal vi danse. Får så tilbud om å ta over et skakk-kjørt Aalesund-lag, men sier han først og fremst er lei seg på sparkede Kjetil Rekdals vegne. Aalesund mistet ti spillere før sesongen, og Rekdal satte seg selv inn  da laget fikk straffe og tok årets eneste seier. Samtlige gressmatter i Norge er på sitt fineste nå, men NFF ivrer etter å utøke sommerferien i begge ender  for i stedet å strekke sesongen fra februar til desember. Drillos vinner en ny, jevn landskamp 1-0 – denne gang borte mot Portugal. Tom Høgli feirer EM-billetten, som i praksis nå er klar, med to grill i brød på Gardermoen.

Juli:

Fullstendig silly-season på overgangsmarkedet. John Carew ryktes til Besiktas, John Arne Riise tilbake til Liverpool og Erik Huseklepp til Paris St. Germain. Agent Jim Solbakken sier at samtlige spillere i hans stall er aktuelle for Manchester United, mens Rune Hauge kritiserer alle overganger ut fra Norge. – De hadde fått mer med meg som agent, sier han. Mohammed Fellah går til Stoke og sier noe overraskende at spillestilen deres passer perfekt. Nils Arne Eggen og Egil Olsen reiser på en mini-turné i Norge for å snakke om godføtter og gjennombruddshissighet. 

August:

Seriestart i England. United vinner premieren på overtid. Anders Lindegaard debuterer med å holde nullen, og i Aalesund sier den nye treneren Tom Nordlie at man ikke ringer rørleggeren når bilen har stoppet (?)  Han kjøper uansett Jon Midttun Lie nok en gang. Rosenborg har ennå ikke tapt en seriekamp, det til tross for at Annan forsvant til Sevilla før sesongen og Markus Henriksen i dette vinduet blir klubbens dyreste eksport siden John Carew. Tabelltoer er Odd Grenland. Dag-Eilev Fagermo sier at verdien på Bentley har steget fra 40 mill. i 2010 til 80 mill. nå.

September:

Måneden starter med hjemmelandskamp mot Island, ettmålsseier der også selvfølgelig. Norge er allerede EM-klare ved avreise til Danmark fire dager senere, men vinner likevel 1-0 i en kamp de blir spilt ut av Parken. Flaks? Nei, men litt marginer, sier Drillo.  Moa har nå tatt over som landslagssjefens førstevalg på topp. Etter at RBK har misset i Champions League-kvalifiseringen, denne gang mot Malmö FF, sier Nils Arne Eggen at den viktigste kampen er den som ennå ikke er spilt. Tom Nordlie sier til VG at han er ærlig.

Oktober:

Smil, det er overtid!

Smil, det er overtid!

RBK avgjør serien, men Ole Gunnar Solskjær (Molde) og Martin Andresen (VIF) melder at dette er siste året det vil skje. For å vise at de mener alvor, antyder Solskjær interesse for Per Ciljan Skjelbred mens Martin Andresen ønsker seg Rade Prica. Nedrykksstriden er også avgjort mot slutten av måneden. Tom Nordlie, som har tatt over Aalesund, berger plassen. Etterpå sier han at det først er krise når 150 mann sitter innestengt i en ubåt. Med kamppause fra 30. oktober til 20. november og alt avgjort,  gleder alle seg nå til de siste to rundene i 10 blå minus.

November:

Norge runder av en sinnssyk EM-kvalifisering med å vinne 1-0 på Ullevaal. Kampen mot Kypros er selvsagt helt jevn, men landslagssjef Olsen ror det i land igjen. Snøen laver ned, det er iskaldt og Nils Arne Eggen er ute på gresset for å lære banemannskapene å måke snø før kampen. Nils Johan Semb gleder seg til de to siste serierundene, hvor det eneste spenningsmomentet er om Prica eller Anthony Ujah blir toppscorer. TV2 bygger i sine promo-videoer opp til kjempedramaet mellom Haugesund og Godset i siste runde. Follo vinner for øvrig ikke cupen i 2011 heller.

Desember:

United leder Premier League, og Liverpool er ute av alle turneringer – bortsett fra FA-cupen som ikke har startet. Egil Olsen blir årets navn i VG etter tidenes norske landslagssesong. Supervikar Nils Arne Eggen sier han ikke føler seg for gammel, mens  Tom Nordlie forlater Aalesund etter et gryende spilleropprør. – Jeg ønsker meg ny sluttpakke til jul, sier han. Nils Johan Semb sier at siste serierunde i 2012 skal spilles lille julaften. Årets spiller i eliteserien 2011 blir Rade Prica. Han vraker VIF og reiser i stedet hjem til Helsingborg.  På årets siste dag står følgende å lese på VGs førsteside: Eggen gjør trenercomeback!

PS! Hva er din spesielle spådom for 2011?

Godt nytt år!
 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Min spådom er at Rosenborg ikke vinner serien.

Det blir et vakkert øyeblikk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Harald Bredli blir fotball kommentator og lover å gå fra Ullevåll til Kabul hvis Norge også vinner den siste kampen 1-0. Øyvind Alsaker og Bohinen prater dritt om Solskjær og Røkke for åpen mikrofon, noe som fanges opp på nettTV og skaper store overskrifter. Selv hevder de at dette er en faglig gjennomgang de tar før alle kamper, og at det ikke er personlig. Ivar Hoff roper navnet til Huseklepp gjentatte ganger og hyller hans evner. Han unnskylder seg etterpå og forsvarer seg med at han hyller det sjanseskapende! På Sør Arena kaster sinte tilskuere kebab etter dommer Moen og roper mindre pene ting – Dommersjef Pedersen får førstesiden i VG med overskriften: UAKSEPTABELT! Start sier unnskyld i VG 4 dager senere og saken er ute av verden. Gamst og Riise går til VIF, Martin går ut i media og begrunner med at dette var et resultat av Plan B og godt strategisk arbeid. Håkonsen deler synet, og de figurerer sammen på Valle.

Gunnar Halle tar over Kongsvinger, Henning Berg går “frivillig” på dagen etter 4 strake nederlag i Tippeligaen, Tom Nordli tar over Hønefoss BK og skal rett til Tippeligaen, det klarer han men blir sparket etter 6 strake etter opprykket.

TV3 mister fotball rettighetene til en eller annen bredbåndsleverandør, Alsaker og bøttebaletten følger lojalt etter. Davy Watne blir svært overraskende by hovedtrener i Brann, og Drillo forlenger med landslaget etter at Solbakken droppet ut og tok over Liverpool. Yngve Hallen blir pepet av tribunen under cupfinalen, og Henning Berg overtar! Bjørn Helge Riise går også til VIF (storebror og mamma fiksa dealen) og sier “dette er riktig for karrieren, spillestilen i Fullham passet ikke meg. Nå skal jeg stå på og finne motivasjon og formen igjen! Han spiller seg aldri inn på laget og begynner som bilmekaniker i et firma som mamma starter til han. Storebror Riise investerer stort med Baardsen som rådgiver og Elden som kausjonist.

Men kanskje aller viktigst: VIF vinner “the double”!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Rosenborg vinner ikke serien, vålerenga vinner med klar margin ned til haugesund.

Rosenborg og brann rykker direkte ned. (ønsketenkning)

Moa blir toppscorer i bundesliga og united vinner alt som er å vinne på overtid.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Min spådom er at liverpool kjøper carew

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

har du høll i hauet solbakken!?!? liverpool ute av alle turneringa og manu leder? du må jo vær united supporter

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hvem faen er du solbakken? tror du har peiling på fotball og kan bare spå en sesong? jævla idiot, du kommer til å ta feil så det synger. lukter en selvsikker idiot av en manu supporter lang vei. slutt i jobben din, ingen vil høre på deg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

kunne ikke sagt det bedre sjøl RosHal!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

RosHal: hørt om ironi? sans for humor? ikke det nei.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ironi er vel og bra, men når det kommer til krenking og overdrivelser uten like stopper det der. hvis han ønsker å ødelegge sitt lille rykte med videre spådommer, så be my guest. det meste av denne teksten blir så usaklig at det ikke er morsomt

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Her er det mange som mangler humor ja :D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hahahhahaha, genial artikkel.

Ler forøvrig også godt over idiotene over.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tragisk tekst.. Det eneste han har rett i er st manu vinner alt og Liverpool taper alt.. Som fortjent når de ansetter en manager som ikke har peiling

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til RosHal og Jøggano: Dere forstår virkelig ikke at dette er et kåseri? Altså en humoristisk tekst bestående av ironi?

Og så å beskylde han for å være United-supporter? Mulig det, men han gjør jo også narr av Ferguson og United-overtiden i teksten?

Utrolig bra tekst hvertfall! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Moro artikkel! synd på de som ikke klarer å se “eller ikke?” i headingen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tulling.. finn deg en jobb..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

HAHA veldig bra kåseri, lo godt!

Makan til dumme folk, fatter dere ingenting el? Blir skremt jeg, alt er jo med ironi og humor…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00